Sakin olun, hayırlı olsun öncelikle. Şohusalığın hırpalamadığı kimse yok ki… bakabiliyor muyum kaygısı yaşamayan anne yoktur. Beb de oturup ağlıyordum ne yapacağımı bilmiyordum tek başımayım. Siz iki- üç saatte bir emzirin süt olsa da olmasa da uyandırıp emzirin. Bolca sevin, öpün, kucağınızda tutun o uyuyunca siz de uyuyun. Kucağınızda uyutun mimiklerini seyredin… bı günler çok çabuk geçip gidiyor.
Bi tane bebek tartısı alın, haftada bir tartın. Aylık kontrolde doktor da kilo alımıyla ilgili bilgi verir, yeterli ya da mama başlayalım diye söyler.
Güzel müzikler dinleyip nefes egzersizleri yapın. Şu an bir tanecik mimnoş var ikinci diye bir şey yok sakinleşin. Sevdiğiniz şeyleri izleyin, sevdiğiniz kişilerle telefonlaşın.
Anne sütünü etkileyen en önemli faktör moral, uyku, su içme ve beslenme. Destek çıkacak biri varsa çok şanslısınız ben tektim. Yansa da yıkılsa da sadece bebeğime odaklandım. Hiç pişman değilim. O minicik bebek öyle güzel büyüyecek ki kıyafetlerine bakınca hayret edeceksiniz. Zaman çok hızlı akıyor
bugünleri iç huzurunuzla hatırlamanızı diliyorum
Hepsi geçecek, inanın çok yakında geçecek