• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusa kayinvalide, her kafadan bi ses , ben.

canım keske basta yemek felanyapmasaydın. niye eşdikinyardım etmeyecekse.ikinci gün kahvaltı dediğinde kahvaltı hazırlamasaydın . cahill dinlemeseydin düzeltemessinfe intihar felam deme . bende lohusalıkta kötü cok oldum bilirim akla geliyor ama bak bebebebin sana muhtac

yalnız arkadaşlar sunu unutmayın birgün o doğurduğunuz çocuklarda evlenecek ve devran dönecek bu yorumlar ne kadar üzücü ve saygısızca hep gelinlerin annesi melek oğlan anneleri şeytan ne ekerseniz onu biçersiniz unutmayın hatalar her zaman tek taraflı olmaz biraz saygı lütfen

Siz şaka mısınız? Okumadınız sanırım kadıncağızın yazdıklarını?

Allah yardımcın olsun gerçekten insanı boş boş strese sokuyorlar. Gidene kadar duymazdan gelmeyi dene.

Daha önce de aynı konuyu açmıştınız bu da aynısı olan olmuş artık biletini almışsınız gitsin sizde düzeninizi kurun. Yemek bilmiyorum ben dediğinde eşin nasıl bilmiyorsun anne demiyor mu. Ya da sezeryanlı halinle senden kahvaltı isterken eşin nerede? erkeklerin de doğum izni var artık yanında değil miydi çıktığında. Niye diyemiyor anne daha iyi dğil sen hazırla diye? eşinizde de suç var. Ben yemekten anlamam demesi de abes yani. Kendi çocuğunuzla kendiniz ilgilenin yıpranmazsınız? kendi anneniz yok mu?

Çocuğa bakmak kv ye bakmaktan daha kolay emin ol

Ben anlamıyorum zaten çocuğa bakamam diyenleri arkadaş karnındaki senin canın, sen de onun annesisin.doğal olarak zaten içgüdüsel olarak sen buna hazırsın. Bir de koskoca 9 ay yani al iki kitap oku çocuk bakımı nasıl gelişimi gün gün ay ay nasıldır, ya da aç internetten milyon tane video var onları izle. Allah A şükür taş devrinde değiliz zaten hastanede doğurrcaksın hemşiresi var ebesi var doktoru var. Her bi şeyi tarif ederler. Niye canını sıkacak, senden hizmet bekleyecek insanı çocuğa bakamam korkusuyla evinde barındırıyorsun? Bu kişilikte bir kv çocuk doğunca bakacak mı? Ağlasa senin üstüne atacak sütün yetmiyor doyuramıyorsun deyip canını sıkacak
Ben sana doğumdan önce yardım etmeye çalıştım ama dinlemedin be güzelim

Mama zehir değil
30 yaşındayım bir gram anne sütü almadım. Mama ile beslendim. Maşallahım var bünyem çok sağlam.
Bebeğim 20 aylık hala emziriyorum ama lohusa depresyonunun dibini gördüğüm için ilk haftadan anne sütü yanında mama da aldı kızım. Ben elimden geleni yaptım hatta gelmeyeni de yapmak için kendimi paraladım, içim rahat. Bitti.
Özellikle mama konusunda yazmak istedim. O kv ler Bebek bir yaşına gelince de memeden ne Zaman keseceksin daha ne kadar emecek diye sormaya başlıyorlar.
Kısacası kapa kulaklarını, he de geç.

Öteki konunuzda da yazılmıştı kv nizde jocasta sendromu var.Oğlunu neredeyse kocası gibi görüp aşırı bağlılık duymalarının ardında bu sendrom yatıyor ve ülkemizde çok bilinmemesine rağmen çok yaygın bir durum.
Resmen hamilesiniz ve doğurdunuz diye kıskanıyor sizi.
Şu an ne kadar hassas olduğunuzu bildiği halde size eziyet ediyor.
Boşuna onunla geçineceğim diye uğraşmayın, ne yaparsa ne derse umursamayın keyfinize bakın.

Canım sakın kötü şeyler düşünme.Nasılsa 2 gün kalmış.Sık dişini.Birdaha da çağırma.Kendi annen yokmu gelse birkaç gün dinlendirse seni.

Daha öncede yazmıştım hamileligimin son 10 günü kV güya yardım için başka bi şehirden bize kalmaya geldi. Doğuma gidene kadar yemeği vs hep ben yaptım. Sürekli e ben bilmem ben yemek yapmaktan anlamam vs dedi durdu. SinirleriM tepemë çıktı lanet olsun dedim yaptım doğuma gittim. 2 gün hastanede kaldık bebeği aldık geldik. Ertesi gün sabah daha dikişlerim alınmamışken tuttu kahvaltıyi hazirlicanmi dedi ki Sezeryan ile doğum yaptım. Ağrım fazla idi. Neyse salonu resmen zapt etti. Tüm gün tv açık . Ben bebek ile yatak odasına tıkiLip kaldım. Kendi evimde misafir gibi oldum. Gelen arkadaşlarımın yanında bana gelin gelin diye bağırıp durdu. Kavga ettik yine. Eşime söyledim anne yapma etme diyor ama kadın anlamıyor dinlemiyor. Evimin eşyalarını kafasına göre düzmeye filan başladı. Bu sefer artık bende laf söylemeye başladım yüzüne yüzüne dedim yine tartıştık. Eşim sürekli arada kaldı durdu annesine yapma etme dedi ama kadın aynı hep aynı. Laftan anlamıyor tam cahil bilmişi . Neyse en son eşim 2 gün sonraya ucak bileti aldı gidecek kurtulcam diye sevinirken ben bu sefer lohusa depresyonu denen şeye yakalandım . Bebeğime sütum 2 gün gelmedi yetmedi mecbur mama verdik sürekli sinirimi bozdu durdu. Mama mi vediyosun cocuga mama mi veriyosun. Neyse sonra sut geldi derken bebegim yine agladi dUrdu emzirdim ama doymadi mama verdik. Yine mi mama. Ben hiç mama vermedim çocuklarıma. 6 tane çıkarttım ben . O çocuk benim karnımda olacaktı ah . 5 dakkada çıkardi Gece ağlıyor mesela . Duyuyor onu geliyor sürekli aynı soru " niye ağlıyor " ya ben niye ağladığını bilsem .. niye ağlıyor niye ağlıyor. . Kafayı yicem 2 gün sonra defolup gidecek ama ben kafayı yedim intiharı düşünüyorum yardım edin .
Allah yardimcin olsun ne diyeyim sabret ama surda kalmis iki gunu crkip gidecek bildigin duzenine tekrar geri donersin...bende dort dogum yaptimnormal dogumdu kayinvalidem vardi ama yoktu (cok yakiniz ayni ciftlikteyiz varligi yoklugu birdi)yinede gram yardimini istemedim ki iyiki istemedim cok zorlandim ama kafam rahatti...seninde aklinda bulunsun nasip olurda baska bir bebisin olursa sakin ama sakin sozde yardim icin gelmesini kabul etme...

Keşke 3 gün kalıp gitseydi 10 günde ortalığı karıştırmış Allah'ın delisi.
Ona be kadar kızarsan o kadar hızlı azalır sütün. Yeni Doğum yapmışsın boş boş emzir sen gelmiyor desende geliyordur gece uyandığında hemen göğsüne al sakinleştir emzir yine kıyamam o şimdi emmek istiyor Yen'i doğan bebiş öyle tabak tabak mama yiyecek değil ya üzülme gececektir

2.cocugum olacak ins hepsini ve daha fazlasini yasayacagim eminim
Kv toptan maaaile karisan tip ve yuzsuz.hic yuz vermicem bakalim becerebilecem mi ...

Eşim sürekli arada kaldı durdu annesine yapma etme dedi ama kadın aynı hep aynı.

Iste asıl sorun bu aslında. Esin arada kalmamali. Sen haklısın ve yeni doğum yapmışsın senin yanında olmalı. Keske şu kvler herşeye atlamasa daha rahat geçirdin bu günlerini. Zaten bir işe de yaramamış. Baştan cagirmamak gerek galiba. Neyse 2 gün kalmis sakin olmaya çalışmaktan başka yapacak bir şey yok gibi.

Ah kuzum.benide ayni şekilde lohusa sendromuna soktu kayınvalide..Hakkımı asla helal etmeyeceğim.Annem vefat ederken onlara emanet etmişti.kocami çoçuğumu benden kıskandı.esim bir ay benimle konuşmadı.onun oyunu yüzünden.en güzel günlerim ağlamakla geçti.

İnanın çok üzüldüm. Sakinleştirin kendinizi. Gidiyor bir şey kalmadı.
Ev, yemek derdine düşmeyin bebeğinize odaklanın.
Eşiniz yardımcı olur.

Iyyy ayni benim nefretlik kaynanam cocuk aglardi niye agliyo hastami acaba zikkimin dibi bi rahat birakmadi beni bebegimin kirki cikana kadar ömrumden omur gitti. 2 gün sonra olmayacak öyle dusun aldisirs etme soylediklerini duymamazliktan gel. Bide bildikleri kadar becerikli olsalar yaa benim kaynanamda bi corba yapmayi beceremez lafa gelince 6 tane dogurmus ne yedirdin bunlara diyesim geliyo bazen.

Daha öncede yazmıştım hamileligimin son 10 günü kV güya yardım için başka bi şehirden bize kalmaya geldi. Doğuma gidene kadar yemeği vs hep ben yaptım. Sürekli e ben bilmem ben yemek yapmaktan anlamam vs dedi durdu. SinirleriM tepemë çıktı lanet olsun dedim yaptım doğuma gittim. 2 gün hastanede kaldık bebeği aldık geldik. Ertesi gün sabah daha dikişlerim alınmamışken tuttu kahvaltıyi hazirlicanmi dedi ki Sezeryan ile doğum yaptım. Ağrım fazla idi. Neyse salonu resmen zapt etti. Tüm gün tv açık . Ben bebek ile yatak odasına tıkiLip kaldım. Kendi evimde misafir gibi oldum. Gelen arkadaşlarımın yanında bana gelin gelin diye bağırıp durdu. Kavga ettik yine. Eşime söyledim anne yapma etme diyor ama kadın anlamıyor dinlemiyor. Evimin eşyalarını kafasına göre düzmeye filan başladı. Bu sefer artık bende laf söylemeye başladım yüzüne yüzüne dedim yine tartıştık. Eşim sürekli arada kaldı durdu annesine yapma etme dedi ama kadın aynı hep aynı. Laftan anlamıyor tam cahil bilmişi . Neyse en son eşim 2 gün sonraya ucak bileti aldı gidecek kurtulcam diye sevinirken ben bu sefer lohusa depresyonu denen şeye yakalandım . Bebeğime sütum 2 gün gelmedi yetmedi mecbur mama verdik sürekli sinirimi bozdu durdu. Mama mi vediyosun cocuga mama mi veriyosun. Neyse sonra sut geldi derken bebegim yine agladi dUrdu emzirdim ama doymadi mama verdik. Yine mi mama. Ben hiç mama vermedim çocuklarıma. 6 tane çıkarttım ben . O çocuk benim karnımda olacaktı ah . 5 dakkada çıkardi Gece ağlıyor mesela . Duyuyor onu geliyor sürekli aynı soru " niye ağlıyor " ya ben niye ağladığını bilsem .. niye ağlıyor niye ağlıyor. . Kafayı yicem 2 gün sonra defolup gidecek ama ben kafayı yedim intiharı düşünüyorum yardım edin .
Ayy bırak dusuncesızı ver ağzına lafı gıtmeden bıdahada gelmesın 6tane cıkarttıysan 7.sını çıkar

Böyle zamanlarda yardım olsun diye kendi anneni bile cagirmayacaksin. Tecrübe ile sabittir. Kayınvalide doğurmuş gibi... Herşeyi ayağına beklemiş, Sürekli laf sokmalar, Sadece misafir olarak gelmesi en iyisi...

Back