• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusa kayinvalide, her kafadan bi ses , ben.

ne yapmaya geldi ki, yemek yapmaktan anlamıyor da taş mı yemişler bunca zaman kendi çocuklarına kim bakmış

Acik acik soyle bence, gecen defa kaldin da ne oldu sirf uyudun diye :işsiz:

Hadi onu dedim kalmadı 30 yıl konuşmaz benle. Oda bitmiyorki bz Çukurova bolgesindeyiz yanıyor yazın buralar yangın yeri. Yaylaları var her yaz giderler 3 ay kalırlar orada . Kızım 3 yaşında . Benim doğum zamanı yayla zamanı oluyor kv tutturmuş ben kızımı alıp giderim ben kızımı alıp giderim diye hayır diyorum kardeşine alışması lazım diyorum . Yaylada 1'2 ay kalicak çocuk sonra eve gelecek bir bebek bu kim kardeşine uzak kalicak kızım ben yok diyorum o evet diyo bide inatlasiyor görürsünüz diye :KK11:

Benim kv nin duvara fışkırıyormuş :KK53:

Kaç ay oldu doğum yapalı, hala her telefonda sütün var dimi diye soruyor. :ukala:

:confused::KK70: benim sütüm çok güzel geliyordu kimsenin yanında emzirmezdim göğüs pedi bile dayanmazdi bana dışarı cikamiyordum sütüm taşıyor diye. En sonunda kaynana inek gibisin inek gibisin diye diye kuruttu beni iki ay sonra süt müt kalmadi :silah:

ne intiharı! sakin ol şampiyon :KK66:
bunu yaşayan ne ilk kadınsın ne son olacaksın.
kaynana, kayınbaba, anne, görümce, gelin. komşu,... hepsi memelerinle bozar kafayı.
hepsi onun derdine düşer. genelde çoğunun sütü akarmış, fışkırırmış falan filan.
ama ben günümüzde denk gelmedim. ha bir kere sütüm aktı şok geçirdim. gelgelelim oğlum mama+annesütü aldı. hiçbir sorunumuz yok çok şükür. sen bildiğini oku. o kuzucuk senin.
zaten 2 gün sonra gidiyormuş. ondan kurtulursun. ama etrafında herkes 78909878020284778784 tane çocuk büyütmüşçesine konuşur, hatta hiç çocuğu olmayanlar bile :KK66:
sen bol bol su iç, yeşillik ye, bulgur ye. bunlar yardımcı olur sütüne. kulağını da tıka bu arada herkese. ha bu arada gaz sorunu başlayınca bebek zorluyor biraz. o zaman da sakin ol lütfen. hepsi geçip gidiyor.
Gerçekten geçiyormu bu psikolojik bunalım:KK42: 18 gün oldu doğum yapalı konu sahibi gibiyim başka bir diyardayım sanki

yalnız arkadaşlar sunu unutmayın birgün o doğurduğunuz çocuklarda evlenecek ve devran dönecek bu yorumlar ne kadar üzücü ve saygısızca hep gelinlerin annesi melek oğlan anneleri şeytan ne ekerseniz onu biçersiniz unutmayın hatalar her zaman tek taraflı olmaz biraz saygı lütfen
Ah be canım kaç yasindasin benden buyukmusun bilmiyorum ama ben ne anne ne kv diyenlerdenim çocuğum yok oluncada farketmez kimsenin hayatına müdahale etmek istemem erkek kardeşim var evlense gelinimiz terbiyesini koruduğu sürece annemle tartışırım yine karıştırmam herkes bir aile kurmak için evleniyor sinir hastası olmak için değil genelde kiz annelerinin birseye karışmasına kızları musade etmediği için o taraftan problem cikmiyor

Daha öncede yazmıştım hamileligimin son 10 günü kV güya yardım için başka bi şehirden bize kalmaya geldi. Doğuma gidene kadar yemeği vs hep ben yaptım. Sürekli e ben bilmem ben yemek yapmaktan anlamam vs dedi durdu. SinirleriM tepemë çıktı lanet olsun dedim yaptım doğuma gittim. 2 gün hastanede kaldık bebeği aldık geldik. Ertesi gün sabah daha dikişlerim alınmamışken tuttu kahvaltıyi hazirlicanmi dedi ki Sezeryan ile doğum yaptım. Ağrım fazla idi. Neyse salonu resmen zapt etti. Tüm gün tv açık . Ben bebek ile yatak odasına tıkiLip kaldım. Kendi evimde misafir gibi oldum. Gelen arkadaşlarımın yanında bana gelin gelin diye bağırıp durdu. Kavga ettik yine. Eşime söyledim anne yapma etme diyor ama kadın anlamıyor dinlemiyor. Evimin eşyalarını kafasına göre düzmeye filan başladı. Bu sefer artık bende laf söylemeye başladım yüzüne yüzüne dedim yine tartıştık. Eşim sürekli arada kaldı durdu annesine yapma etme dedi ama kadın aynı hep aynı. Laftan anlamıyor tam cahil bilmişi . Neyse en son eşim 2 gün sonraya ucak bileti aldı gidecek kurtulcam diye sevinirken ben bu sefer lohusa depresyonu denen şeye yakalandım . Bebeğime sütum 2 gün gelmedi yetmedi mecbur mama verdik sürekli sinirimi bozdu durdu. Mama mi vediyosun cocuga mama mi veriyosun. Neyse sonra sut geldi derken bebegim yine agladi dUrdu emzirdim ama doymadi mama verdik. Yine mi mama. Ben hiç mama vermedim çocuklarıma. 6 tane çıkarttım ben . O çocuk benim karnımda olacaktı ah . 5 dakkada çıkardi Gece ağlıyor mesela . Duyuyor onu geliyor sürekli aynı soru " niye ağlıyor " ya ben niye ağladığını bilsem .. niye ağlıyor niye ağlıyor. . Kafayı yicem 2 gün sonra defolup gidecek ama ben kafayı yedim intiharı düşünüyorum yardım edin .

Bir iki güne gidecekmiş kurtulacaksın, çok zor bir durum ama bitmiş say.
Böyle insanlara çok kızıyorum. Bizler 6 tane de çıkartamıyoruz o şartlarda da yaşamıyoruz. Kendi kızı olsa böyle muamele gören aslan kesilir ama. Neyse dediğim gibi oldu bitti püff iki gün sonra aynalara yapar o tavırları. Kahvaltısını hazırlar.

Daha öncede yazmıştım hamileligimin son 10 günü kV güya yardım için başka bi şehirden bize kalmaya geldi. Doğuma gidene kadar yemeği vs hep ben yaptım. Sürekli e ben bilmem ben yemek yapmaktan anlamam vs dedi durdu. SinirleriM tepemë çıktı lanet olsun dedim yaptım doğuma gittim. 2 gün hastanede kaldık bebeği aldık geldik. Ertesi gün sabah daha dikişlerim alınmamışken tuttu kahvaltıyi hazirlicanmi dedi ki Sezeryan ile doğum yaptım. Ağrım fazla idi. Neyse salonu resmen zapt etti. Tüm gün tv açık . Ben bebek ile yatak odasına tıkiLip kaldım. Kendi evimde misafir gibi oldum. Gelen arkadaşlarımın yanında bana gelin gelin diye bağırıp durdu. Kavga ettik yine. Eşime söyledim anne yapma etme diyor ama kadın anlamıyor dinlemiyor. Evimin eşyalarını kafasına göre düzmeye filan başladı. Bu sefer artık bende laf söylemeye başladım yüzüne yüzüne dedim yine tartıştık. Eşim sürekli arada kaldı durdu annesine yapma etme dedi ama kadın aynı hep aynı. Laftan anlamıyor tam cahil bilmişi . Neyse en son eşim 2 gün sonraya ucak bileti aldı gidecek kurtulcam diye sevinirken ben bu sefer lohusa depresyonu denen şeye yakalandım . Bebeğime sütum 2 gün gelmedi yetmedi mecbur mama verdik sürekli sinirimi bozdu durdu. Mama mi vediyosun cocuga mama mi veriyosun. Neyse sonra sut geldi derken bebegim yine agladi dUrdu emzirdim ama doymadi mama verdik. Yine mi mama. Ben hiç mama vermedim çocuklarıma. 6 tane çıkarttım ben . O çocuk benim karnımda olacaktı ah . 5 dakkada çıkardi Gece ağlıyor mesela . Duyuyor onu geliyor sürekli aynı soru " niye ağlıyor " ya ben niye ağladığını bilsem .. niye ağlıyor niye ağlıyor. . Kafayı yicem 2 gün sonra defolup gidecek ama ben kafayı yedim intiharı düşünüyorum yardım edin .
Allahım kabus benim kv 'nin iki numarası sanırım. Resmen benim doğum zamanımı anlattiniz. Tek fark var ben doğumlar geç olabiliyor diye eşime işledim önceden ve doğuma bir gün kala geldi. Yine hizmet benden tabi. Çocuk doğdu Yine ben perişan. Geliyor aynı sizinki gbi niye ağlıyor niye ağlıyor. Anlasam herhalde seni yanımda tutmam demi. İnsanı hasta ederler benimde sutum onun yüzünden yetmedi .. gönderin acil gonderdi gitsin o kadını. Kendinizi iyi hissetginizi bir evde iki kadının çok lüzumsuz olduğunu eşinize anlatın ve çocuğu bırakmayın ona. Alın yıkayın altını siz temizleyin. Aa annesini özlemiş diyip alıp sarılın odaya geçin. Salonu çok dağınık koymayalim misafir olur yatak odasına girsin istemiyorum artık diyon ve yollayın onu. Psikolojiniz ve evladinizin sutu için bu iyiliği eşiniz size yaomali

Cagirmayin kaynanalari ya bir bo..yaramaz bunlar tek basina bakin ama gelsede istemiyorum deyin vallahi en guzeli tek idare etmek.azicik asim agrisiz basim...

Sakın olun intihar ne demek hemde beş para etmez terbiyesiz biri yüzünden. Az kalmış sabır... Yokmu daha yakin biri size şöyle bir kac hafta güzel baksın kendinize gelin.

Gerçekten geçiyormu bu psikolojik bunalım:KK42: 18 gün oldu doğum yapalı konu sahibi gibiyim başka bir diyardayım sanki

geçiyor tabi ki. hiç geçmese 2. veya daha çok çocuk düşünülür müydü??
benim oğlum 6 ay uyumadı. çok zordu. şimdi 3 yaşında maşallah çok keyif alıyorum onunla olmaktan. hatta kardeş bile istiyorum kuzuma Rabbim nasip ederse. bol bol sev kokla öp kuzucuğu.

canım sakin ol. aynı yaşadıklarını ben de yaşadım ve geçip bitiyor. yok mama vermemeler yok normal doğuramadın imaları daha neler neler. bu kaynanalar hep aynı tip sanırım. bugünler geçecek bebeğinle birlikte kaalacağın zamanların hayalini kur. bir daha da mecbur kalmadıkca yanına yaklaştırma o kadını. inan bana geçiyor. annelik muhteşem bir şey. şu an tadına varamadın henüz biliyorum ama gececek. az daha sabret tamam mı.

geçiyor tabi ki. hiç geçmese 2. veya daha çok çocuk düşünülür müydü??
benim oğlum 6 ay uyumadı. çok zordu. şimdi 3 yaşında maşallah çok keyif alıyorum onunla olmaktan. hatta kardeş bile istiyorum kuzuma Rabbim nasip ederse. bol bol sev kokla öp kuzucuğu.
İnşallah canım tek tesellim geçmesi. İnsanlar bi yandan bebek uyumuyor hiç,birde sezeryan ağrısı derken çıldıracak gibi oluyorum bazen

İnşallah canım tek tesellim geçmesi. İnsanlar bi yandan bebek uyumuyor hiç,birde sezeryan ağrısı derken çıldıracak gibi oluyorum bazen

ahh ahh. seni çok iyi anlıyorum. ama inan geçiyor. ben ay sayardım 1 aylık oldu 2 aylık oldu 1 yaşa oyy çok var derdim. hani sırf bebeğimde ben de birlikte hayata uyum sağlayalım diye.
bana bu günleri özlersin dediklerinde hiç sanmam derdim. ama özledim. mis gibi cennet kokan sütünü emdikçe içine huzur veren anları özledim. sen tadını çıkarmaya bak. Allah sağlık sıhhat versin yeter ki. seneye bu zamanlar fellik fellik evin her yerini kurcalayacak inş :D

o kadar tanidik geldiki anlattiklarin...aynisini ben yasamistim ve bana gore boyle kv ler hic gelmesinler daha iyi. golge etme baska ihsan istemem denir ya, oyle iste. bak o gittikten sonra zamanla duzelecek hersey, gercekten.

biz esimle bile kavga eder olmustuk hemde onun yaninda. cunku esim birsey soyleyemiyodu annesine bende ayni sekilde..kime patliycan birbirine patliyodun bu kadar basit.

bu depresyon falan filan hepsi gececek sabretmesini bil yeterki.sen rahat olki bebeginde rahat olsun.

kv de den kurtulacağına sevindim.
Bebek bakmak çok zordur.
İlk zamanlar daha çok yenisin.
Kendine zaman ver.
Çabuk büyüyorlar :)
Herşey yoluna girecek.

ahh ahh. seni çok iyi anlıyorum. ama inan geçiyor. ben ay sayardım 1 aylık oldu 2 aylık oldu 1 yaşa oyy çok var derdim. hani sırf bebeğimde ben de birlikte hayata uyum sağlayalım diye.
bana bu günleri özlersin dediklerinde hiç sanmam derdim. ama özledim. mis gibi cennet kokan sütünü emdikçe içine huzur veren anları özledim. sen tadını çıkarmaya bak. Allah sağlık sıhhat versin yeter ki. seneye bu zamanlar fellik fellik evin her yerini kurcalayacak inş :KK70:
Aynen aynen hergün gün sayıyorum:),hergün banyo yapan ben 18 günde 2 kere tek yapabildim. Ki benim bebeğim bizi 4 seneye yakın bekletti olmuyordu.sonra kendime kızıyorum mutsuz gibi olduğum için.
Yazdıkların umut oldu çok sağol,insan aynı şeyleri yaşayip atlatmiş birilerini görünce kendini daha iyi hissediyor

yalnız arkadaşlar sunu unutmayın birgün o doğurduğunuz çocuklarda evlenecek ve devran dönecek bu yorumlar ne kadar üzücü ve saygısızca hep gelinlerin annesi melek oğlan anneleri şeytan ne ekerseniz onu biçersiniz unutmayın hatalar her zaman tek taraflı olmaz biraz saygı lütfen
Ne ekerse onu biciyor

Lütfen sakin ol. O ruh hastası için kendini yıpratmaya değer mi? Bak gidiyormuş da zaten. Tıka kulaklarını, bebeğine ve iyileşmene odaklan. Açsa tabii ki mama vereceksin. Ne var bunda? Hem sütün geliyormuş. O kadın gitsin yine artar. Artmazsa da boşver. Mamaya devam edersin. İntihar falan at bunları kafandan. Geçecek bunlar emin ol.

Back