Lohusa kafası

Bana eşimin iş yerinden arkadaşı profesör bi bayan hoca doğum sonrası geçmiş olsuna geldiğinde içerde bi tane daha mı var sürpriz mi yapıcaksınız dedi. Hadi sağda soldakine okumamış bilgiden uzak dersin onun dediğine he der geçersin bu kadın profesör olmuş aklı başında olması lazım ama yooook.
Amann boşver..
Ben dogumhaneden çıktım, odaya geçtim bana da aynısını söylediler.
Şimdi hamile kaldığım kilodan daha zayıfım, herkes nasıl kilo verdin diyor.
Vakti gelince sende verirsin, hiç acele etme.

Tatlım allah anali babalı büyütsün süper tarifle geldim benim sutum vardı ama sagip kaldırıyordumbazen bazen hiç olmazdı neyse her akşam sıcak süte bir yemek kaşığı tahin koyup ictim gece yatarken yaptım bunu hem süt arttirici hem metabolizma hızlandırıcı kilo vermene yardımcı olur sütunde artar kesinlikle dene sutu sıcak yap soğukta tahin karışmıyor süte 😙😙

Arkadaşlar iyi akşamlar. 80 gün önce doğum yaptım gebelik ürtikeri gibi bişeye tutuldum. Doğumdan sonra 6 gün emziremedim kullandığım ilaçlar yüzünden sağdım döktüm sütü. Sonra iyileşmeden toplum baskısı mama verme emzir dediler emzirmeye başladım. Ürtikerim arttıkça arttı geceleri bebem ağladıkça kaşındım da kaşındım bacaklarımdan kanlar aktı . Cildiyeye gittim kortizon başladı bi 20 gün de öyle emziremedim. Şimdi yargılayanlar çıkacaktır ama emzirmekten soğudum sütüm bitti gibi diyebilirim yani günde toplam 30 cc çıkıyo. Bebeğim de verdiğimiz aralar nedeniyle meme düşkünü olmadığı için sanırım ben de uğraşmak istemedim. Kendimi bazen inanılmaz suçlu hissediyorum uğraşsaydım belki bağlanırdı diye ama sonra bi emzireyim diyorum kavga ediyo resmen benimle memedeyken. Bi de insanlar sürekli tatlı çikolata ye diyolar zaten kilom var ve kilodan dolayı dizlerim ve belim ağrıyo. Sonra diyorum acaba çikolata ve tatlı yemediğim için mi sütüm azaldı. Bi yandan vicdan azabı yaşayıp bi yandan demek ki bu kadarmış deyip kabulleniyorum sonra yine vicdan azabı. Memeye bağlı olmayan bebeği memeye alıştırabilir miyim tatlı çikolata yemeden de sütüm gelir mi tecrübeliler yardım eder misiniz
Keyfinizden emzirmediniz gibi bir durum yok bunu siz de biliyorsunuz zaten. Lütfen insanların sözlerine kulak asıp kendinizi daha fazla yıpratmayın. Eğer bundan sonra emzirmek istiyorsanız en büyük düşman bu stres sıkıntı üzüntü zaten. Bebeğinizi sizden daha fazla kimse düşünemez. Ayrıca önce siz sağlıklı huzurlu olmalısınız. İyi olmazsanız nasıl ilgileneceksiniz ki onunla?

Bebeğiniz gerçekten emmek istemiyor sütünüzde bitti diyelim. Eee dünyanın sonu mu bu? Mamayla büyüyen çocuklarda gayet sağlıklı. Süt arttırmak için gerekli temel şeyleri de yazmışlar zaten. Sağlıkla büyütün inşallah❤️

Kadın Doğum ve çocuk hastanelerinde, sağlık müdürlüğü bünyesinde eğitici sağlık personelleri tarafından ücretsiz olarak, emzirme ve anne sütü danışmanlığı hizmeti verilir. Sizde bu hizmetten yararlanabilirsiniz.
Yalnız, bu işte belirleyici unsur, sizin istekli olmanız ve çaba göstermenizdir.Annenin isteği ve çabasıyla meme reddi yapan bebekler bile meme emmeye geri başlıyorlar. Onun için yılmayın ve asla moralinizi bozmadan emzirmeye devam edin. İşin teknik ve takip kısmında eğitimcilerin yaptığı önerileri uygularsınız.Bebeğinizi mutlu, huzurlu ve sağlıkla büyütmenizi dilerim.

Ayy aynı şeyi yaşadım yıllardır urtiker gelir.gider lohosalikta yine tuttu hamilelikte yüzüm gözüm siserdi ilaçta icemiyorsun.doktor.kontrolunde iğne vurulurdum bebeisler.dogdu üç ay boyunca kaşınmaya devam ettim emzirmeye çalıştım ne geldiyse doktora gidince bir hafta ara ver dedi zaten az süt baktım bebislerin tam red zamanları bu arada ikizler.tekrar verim dedim çok bilmişler ayy verme şehirlerin dök sütü sanki oluk.oluk süt alıyorsa dokim😏yani şuan 2yasindalar hala hata mı ettim diye düşünüyorum ama sagliklilar çok şükür sende aorun etme artik

Ayy aynı şeyi yaşadım yıllardır urtiker gelir.gider lohosalikta yine tuttu hamilelikte yüzüm gözüm siserdi ilaçta icemiyorsun.doktor.kontrolunde iğne vurulurdum bebeisler.dogdu üç ay boyunca kaşınmaya devam ettim emzirmeye çalıştım ne geldiyse doktora gidince bir hafta ara ver dedi zaten az süt baktım bebislerin tam red zamanları bu arada ikizler.tekrar verim dedim çok bilmişler ayy verme şehirlerin dök sütü dediler.sanki oluk.oluk süt akioda dokim😏yani şuan 2yasindalar hala hata mı ettim diye düşünüyorum ama sagliklilar çok şükür sende aorun etme artik

Back