Lohusa kafası

iyy cikolata yedigim zaman sütüm yapis yapis olurdu...

ya birakin artik su milleti dinlemekten! millet coi biliyor ondan etraf piskopat dolu
Bana eşimin iş yerinden arkadaşı profesör bi bayan hoca doğum sonrası geçmiş olsuna geldiğinde içerde bi tane daha mı var sürpriz mi yapıcaksınız dedi. Hadi sağda soldakine okumamış bilgiden uzak dersin onun dediğine he der geçersin bu kadın profesör olmuş aklı başında olması lazım ama yooook.

Bende emziremedim bebegimi sutumu sagip verdim birkac ay sonra kesildi zaten mama ile buyudu vicdan azabi cekmeyin olmuyorsa olmaz sadece emzirdi diye kimse super anne degil zaten sonrasinda ek gida donemi var cocuklar omur boyu emmeyecek hos anneligi sadece emzirmeye indirgiyorlar enteresan insanlar..

Şu lohusa kadınları bir rahat bıraksınlar artık ya .süt süt süt,meme meme....kadın istemiyorsa istemiyordur.ne demek kötü anne,ne demek emzirmeyeceksen neden doğurdun .sütün yetmeyebilir ,az gelebilir hatta sen özgür iradenle emzirmek istemeyebilirsin .bından dolayı şakın rahatsızlık duyma .ayrıca anne sütü alan bebeğin bağışıklığı iyi olurcular da var ,o da şehir efsanesi .kaç tane arkadaşımın bebeği hastalıktan başını kaldıramadı ,mama alanlar turp gibi .
Senin psikolojin herşeyden daha önemli ,Benim sloganım “Mutlu anne ,mutlu bebek”..ister memeyle,ister mamayla.
Emzirmek istiyorsan da biraz çabalaman gerekebilir yada emzirme danışmanlarından yardım alabilirsin .
Sevgiler

Emzirme danışmanını duydum ama nasıl bi hizmet verdiklerini bilmiyorum bi araştırayım teşekkür ederim. Aslında süt var yani emmeye başladığında geliyo ama sanki konsantrasyonu bozuluyo gibi bi savaşa başlıyo. Emse güzelce belki artacak da. Sanki işte benim ihmalim var üstüne düşmüyorum kolaya kaçıyorum sabrı öğrenmem lazım
Anneliginiz hayırlı olsun. Güle güle büyütun. Yeme içme ile süt artmaz. Hatta rezene dahil bitki çayları tavsiye edilmez. Sütü tek artıran şey emzirmektir.
Anladığım kadarıyla mamayı bırakıp memeye dönmek istiyorsunuz ancak mama öyle pat diye bırakılmaz. Kademeli azaltarak bırakmaniz gerekir.. mamayı biberon ile veriyorsanız bebek sizi emmek istemez,.memeyle kavga eder. Emzik ayni şekilde meme reddi sebebidir. Tam emin olmamakla birlikte eds için ayı uygun bence. Mamayı bu şekilde verirseniz memelerde uyarılır. Saat başı on dakika kadar sağım yapip, kalan zamanda emzirin. Meme reddi varsa ten tene temasta bulunun çokça.
Facebook ta emzirme sanatı diye bir grup var. Üye olup yardım ister ve dediklerini yaparsanız -sıki takip ediyorum yardım isteyenlerin çoğu bahanelere sığınıyor- memeye doner. Çünkü bebeğiniz çok küçük.

Arkadaşlar iyi akşamlar. 80 gün önce doğum yaptım gebelik ürtikeri gibi bişeye tutuldum. Doğumdan sonra 6 gün emziremedim kullandığım ilaçlar yüzünden sağdım döktüm sütü. Sonra iyileşmeden toplum baskısı mama verme emzir dediler emzirmeye başladım. Ürtikerim arttıkça arttı geceleri bebem ağladıkça kaşındım da kaşındım bacaklarımdan kanlar aktı . Cildiyeye gittim kortizon başladı bi 20 gün de öyle emziremedim. Şimdi yargılayanlar çıkacaktır ama emzirmekten soğudum sütüm bitti gibi diyebilirim yani günde toplam 30 cc çıkıyo. Bebeğim de verdiğimiz aralar nedeniyle meme düşkünü olmadığı için sanırım ben de uğraşmak istemedim. Kendimi bazen inanılmaz suçlu hissediyorum uğraşsaydım belki bağlanırdı diye ama sonra bi emzireyim diyorum kavga ediyo resmen benimle memedeyken. Bi de insanlar sürekli tatlı çikolata ye diyolar zaten kilom var ve kilodan dolayı dizlerim ve belim ağrıyo. Sonra diyorum acaba çikolata ve tatlı yemediğim için mi sütüm azaldı. Bi yandan vicdan azabı yaşayıp bi yandan demek ki bu kadarmış deyip kabulleniyorum sonra yine vicdan azabı. Memeye bağlı olmayan bebeği memeye alıştırabilir miyim tatlı çikolata yemeden de sütüm gelir mi tecrübeliler yardım eder misiniz
Ilk olarak tatlı ve çikolata süt yapmaz. O çok yanlış bir inanış. Sütün miktarını sıvı gıdalar artırır. Kalitesini de sebze, balık, et, bakliyat ve fındık, ceviz gibi tohumlar artırır. Sana gelince başkaları gibi keyfinden değil, sağlık sorunlarından emzirmemişsin. Bunda vicdan yapacak bir şey yok.

Benim sütümü en çok artıran 2 unsur: uyku ve ayran.. herkesin söylediği gibi bol sıvı, moral, bebeğinizle bağ kurmak sütü getirir.. Kucağınıza alıp koklayın sevin, bebek çektikçe gelir süt, pompa aynı işlevi görmez..
Çikolata, tatlı fayda sağlıyor zannedenler bilsin ki tek faydası bol su içirmeleri, su da sütü artırıyor. Tabi bir de çikolata endorfin salgısını artırıyormuş..Mutlu olunca da sütünüz artıyor. Karnınızı güzelce sağlıklı besinlerle, keyif alarak doyurursanız süt gelir zaten...
Süt üretimi anne vücudundaki yağları parçalayarak anneyi zayıflatır. Emzirdikçe rahim toparlanır, göbekteki şişlik iner. Totalde zayıflama sağlar emzirmek :)
İnşallah arkadaşların önerdiği tekniklerle tekrar memeye döner bebeğiniz. Sağlıkla büyütün inşallah

Şu lohusa kadınları bir rahat bıraksınlar artık ya .süt süt süt,meme meme....kadın istemiyorsa istemiyordur.ne demek kötü anne,ne demek emzirmeyeceksen neden doğurdun .sütün yetmeyebilir ,az gelebilir hatta sen özgür iradenle emzirmek istemeyebilirsin .bından dolayı şakın rahatsızlık duyma .ayrıca anne sütü alan bebeğin bağışıklığı iyi olurcular da var ,o da şehir efsanesi .kaç tane arkadaşımın bebeği hastalıktan başını kaldıramadı ,mama alanlar turp gibi .
Senin psikolojin herşeyden daha önemli ,Benim sloganım “Mutlu anne ,mutlu bebek”..ister memeyle,ister mamayla.
Emzirmek istiyorsan da biraz çabalaman gerekebilir yada emzirme danışmanlarından yardım alabilirsin .
Sevgiler
Elbette anneler rahat bırakılsın ama onlara destek olurken de yanlış bilgi verilmesin. Buradaki arkadaş sağlık sorunlarından emzirmemiş ama anne sütünün önemini tüm dünya kabul ediyorken, tip otoriteleri sürekli bundan bahsediyorken ve dünya üzerinde milyarlarca bebek varken, sizin gördüğünüz bir kaç örneği genelleyip, "öyle bir şey yok" demeniz çok yanlış. Bir kişiyi bile böyle temelsiz iddialarla yanlış yönlenirseniz vebali boynunuza. Evet günümüzde mamalar gayet iyi. Evet eskisi kadar bağışıklığı düşük değil mamayla beslenen bebeklerin ama asla bir anne sütü değil. Kreşlerde bile anne sütü alan çocuklar belli oluyor, çok daha az hastalanıyorlar.

Son çare kortizonla kurtuldum zaten çok şükür. Çok çok zor bişeymiş kaşınmak böyle akıl sağlığımı kaybedecek gibi oluyodum. Allah yaşayan herkesi kurtarsın
Gebeliğin ilk 3 ayında gül hastalığına yakalandım. Bütün vücudumda döküntü vardı, el ve yüz hariç. Kaşına kaşına mahfoldum, çok zor gerçekten.. Allah tekrar göstermesin

Vicdan azabı yaşamanıza gerek yok. Keyfi olarak bırakmamışsınız ki. İnsanlar ne derlerse desinler. İnancınız nedir bilemem ama İslam dinine göre anne çocuğunu emzirmek zorunda bile değil. Eğer sizi rahatlatacaksa bir süre daha emzirmeyi deneyin, emzirme koçları vs. var, imkanınız varsa yardım alabilirsiniz. Olmuyorsa da yapacak bir şey yok.

Sağlıkla büyüyün bebeğinizi inşallah. Sütün olmamasının en büyük sebebi stres. O yüzden önce rahat olmaya çalışın , çevrenin dediği olumsuz sözlere kulak tıkayın ve minik bebeğinizin keyfini çıkarmaya bakın. Bu günleri hemen geçecek ve bir daha gelmeyecek. Siz huzurlu olursanız sağlıklı beslenirseniz sütünüz gelir ve bebeğiniz de huzurlu olur

Bana eşimin iş yerinden arkadaşı profesör bi bayan hoca doğum sonrası geçmiş olsuna geldiğinde içerde bi tane daha mı var sürpriz mi yapıcaksınız dedi. Hadi sağda soldakine okumamış bilgiden uzak dersin onun dediğine he der geçersin bu kadın profesör olmuş aklı başında olması lazım ama yooook.
Espiri yapmış gülelim bari... Bazen kadınlar doğum yapmış olsa da yaşadıklarını unutup, yeni doğum yapanlara gerekli anlayışı göstermiyor. Ben çok kilo almamıştım ama karnım olduğu gibi kalmıştı doğumdan çıktığımda.. Biraz da tenim elastik değil, hala dönemedim eski halime. 10 aydır çabalıyorum. Tek avantajım, kızım emiyor, kilolar gidiyor çok şükür...

Ayrıca sütünüz gelmese de üzülmeyin. Evet anne sütü çok önemli ama sizin elinizde olan bişey değil

Bol su içmenizi bol hurma yemenizi ve geldiği kadar da olsa emzirmenizi yadq sağmanızı tavsiye ederim

Arkadaşlar iyi akşamlar. 80 gün önce doğum yaptım gebelik ürtikeri gibi bişeye tutuldum. Doğumdan sonra 6 gün emziremedim kullandığım ilaçlar yüzünden sağdım döktüm sütü. Sonra iyileşmeden toplum baskısı mama verme emzir dediler emzirmeye başladım. Ürtikerim arttıkça arttı geceleri bebem ağladıkça kaşındım da kaşındım bacaklarımdan kanlar aktı . Cildiyeye gittim kortizon başladı bi 20 gün de öyle emziremedim. Şimdi yargılayanlar çıkacaktır ama emzirmekten soğudum sütüm bitti gibi diyebilirim yani günde toplam 30 cc çıkıyo. Bebeğim de verdiğimiz aralar nedeniyle meme düşkünü olmadığı için sanırım ben de uğraşmak istemedim. Kendimi bazen inanılmaz suçlu hissediyorum uğraşsaydım belki bağlanırdı diye ama sonra bi emzireyim diyorum kavga ediyo resmen benimle memedeyken. Bi de insanlar sürekli tatlı çikolata ye diyolar zaten kilom var ve kilodan dolayı dizlerim ve belim ağrıyo. Sonra diyorum acaba çikolata ve tatlı yemediğim için mi sütüm azaldı. Bi yandan vicdan azabı yaşayıp bi yandan demek ki bu kadarmış deyip kabulleniyorum sonra yine vicdan azabı. Memeye bağlı olmayan bebeği memeye alıştırabilir miyim tatlı çikolata yemeden de sütüm gelir mi tecrübeliler yardım eder misiniz
Tatlının çikolatanın sütü artırmaya hiçbir faydası yok. Doğumdan sonra bebeğini kucağına bir hafta alamamış ve bırak kucağına almayı dokunmamış camekanın arkasından günde bir defa görebilmiş bir anneydim. Hiç durmadım saat kurdum gece bile kaç defa kalktım süt sağdım.5 cc 10 cc derken 90 cc süt çıkmıştı bir gün ve evde bayram havası olmuştu. O gün içim rahat uyumuştum bugün kızımın karnı doymuştur hastanede diye. Süt sağarken de hep düşünürdüm çocuğun aç bekliyor sana muhtaç daha fazla süt üretmelisin diye. Kendimi öyle motive ediyordum . Mama da verdim ama meme reddi dönemi oluyor her bebekte ve o dönem ben mamayı tamamen kestim beni bırakır korkusuyla. Sonra da sütümün yetmemesi durumu olmadı çok şükür memeye de daha düşkün oldu. Sütü artıran şeyler bol su, uyku, bebekle ten tene temas, memeyi tam olarak boşaltma. Mümkün olduğunca üstün çıplak bebek de çıplak olacak şekilde emzir.

Tatlı çikolata onlardan uzak durun. Bol su için.Bulgur pilavı , kuru soğan , roka salatası yapardı annem içine yumurta haşlardı kahvaltıda süper gider. Malt içecekler var süt arttırıcı.ama bebek emdikçe sütün gelir. Daha önce de emdiği için üşenme sürekli tut memeye mutlaka alacaktır. Başka hangi yiyecekler sütü arttırır Araştırın 6 yıl önce emzirdim unuttum ben.

Kimin ne haddine sizi yargılamak, emzir diye zorlamak?

O bebeğin annesi sizsiniz ve en iyisini siz bilirsiniz.
Yanılmıyorsam "Emzirme sanatı" adlı bir facebook grubu vardı. Çok yararını gören duydum.

Yeşillikler güzel ve kaliteli süt yapıyor özellikle dereotu tavsiye ederim. Ben beslenemeyen bir tipim ben de bile etkili oldu. Bir de malt içeceği içiyordum arada o da iyiydi.
Tahin çok arttıriyor. Tek yiyemem derseniz kaliteli bir pekmezle combo olur :)

Ama en önemlisi kendinizi zorlamayın. Bunu kendiniz istediğiniz için huzurla stressiz bir halde deneyin derim.

Son çare kortizonla kurtuldum zaten çok şükür. Çok çok zor bişeymiş kaşınmak böyle akıl sağlığımı kaybedecek gibi oluyodum. Allah yaşayan herkesi kurtarsın
Asla unutamam o günleri krize giriyor dm kasinmaktan kaynayıp yirtilirdi vücudum tekrar kasiyinca bu sefer çok büyük acı duyardım. Kovaya buzlu koyup bezleri suya sokup ıslak buz gibi bezleri vücuduma yapistirridim açım dinsin diye. Önce sen iyi ol bebeğin süt yada mamayla büyür. Önemli olan pisikolojisi iyi anne olması

Allah razı olsun tavsiye ve güzel dilekleriniz için. Konuyu açarken tereddütlüydüm "sen nasıl annesin madem emzirmiceksinnniye doğurdun" mesajları gelecek diye. Hepsini tek tek yapıcam.

Bol su, rezene çayı, incir yiyerek sütünü arttırıp emzirebilirsin. Benimde bebeğim tam 90 günlük. Çikolata falan hiç yemedim, öyle tatlıyla süt falan artmıyor.

Emzirmek senin içinde faydalı kolayca kilo vereceksin hem de bebeğine şifa olacak. Sık sık emzirerek Çok hızlı bi şekilde kilo veriyorum ben.

Kendini suçlama ürtilerle emziremezdin ama bi gayret sütünü arttırıp emzirebilirsin🤗

Emziremezsende annelik sadece emzirmek değil. Öp, kokla, bolca sarıl evladına♥️

Hayırlı olsun bal gibi evlat olsun öncelikle.
Emzirmediğin için sütün doğal olarak azaldı. Ve Bebişte biberonun dayanılmaz kolaylığına ulaştı. Meme emmek zor geliyor. İlk iş bolca bulgur pilavı yemek bir de enginar inanılmaz süt yapıyor. Bana yufka da deli gibi süt yapardı. Bunları yiyoruz. Sonra bebişe az akışlı biberon ucu al zorlansın çekerken memeye daha kolay alışır. Şimdi su iç su süt yapar diyenlerde var ama bana yapmadı. 5 litre su içtiğimi bilirim.

Çikolatayla alakası yok kesinlikle, ha tatlı dersen o olur, ama doğal tatlı, ben mesela süt tahin bal karışımı yapıp yerdim gece emzirdigim zamanlar.

Sabahına göğsünden tasardi sütüm.
Bir de pek bilinmez ama beyaz dut kurusu yiyin bol bol, o da çok süt yapar.

Bunların üstüne de su için.
Ve güle güle büyütün ☺

Back