Bana eşimin iş yerinden arkadaşı profesör bi bayan hoca doğum sonrası geçmiş olsuna geldiğinde içerde bi tane daha mı var sürpriz mi yapıcaksınız dedi. Hadi sağda soldakine okumamış bilgiden uzak dersin onun dediğine he der geçersin bu kadın profesör olmuş aklı başında olması lazım ama yooook.iyy cikolata yedigim zaman sütüm yapis yapis olurdu...
ya birakin artik su milleti dinlemekten! millet coi biliyor ondan etraf piskopat dolu
Anneliginiz hayırlı olsun. Güle güle büyütun. Yeme içme ile süt artmaz. Hatta rezene dahil bitki çayları tavsiye edilmez. Sütü tek artıran şey emzirmektir.Emzirme danışmanını duydum ama nasıl bi hizmet verdiklerini bilmiyorum bi araştırayım teşekkür ederim. Aslında süt var yani emmeye başladığında geliyo ama sanki konsantrasyonu bozuluyo gibi bi savaşa başlıyo. Emse güzelce belki artacak da. Sanki işte benim ihmalim var üstüne düşmüyorum kolaya kaçıyorum sabrı öğrenmem lazım
Ilk olarak tatlı ve çikolata süt yapmaz. O çok yanlış bir inanış. Sütün miktarını sıvı gıdalar artırır. Kalitesini de sebze, balık, et, bakliyat ve fındık, ceviz gibi tohumlar artırır. Sana gelince başkaları gibi keyfinden değil, sağlık sorunlarından emzirmemişsin. Bunda vicdan yapacak bir şey yok.Arkadaşlar iyi akşamlar. 80 gün önce doğum yaptım gebelik ürtikeri gibi bişeye tutuldum. Doğumdan sonra 6 gün emziremedim kullandığım ilaçlar yüzünden sağdım döktüm sütü. Sonra iyileşmeden toplum baskısı mama verme emzir dediler emzirmeye başladım. Ürtikerim arttıkça arttı geceleri bebem ağladıkça kaşındım da kaşındım bacaklarımdan kanlar aktı . Cildiyeye gittim kortizon başladı bi 20 gün de öyle emziremedim. Şimdi yargılayanlar çıkacaktır ama emzirmekten soğudum sütüm bitti gibi diyebilirim yani günde toplam 30 cc çıkıyo. Bebeğim de verdiğimiz aralar nedeniyle meme düşkünü olmadığı için sanırım ben de uğraşmak istemedim. Kendimi bazen inanılmaz suçlu hissediyorum uğraşsaydım belki bağlanırdı diye ama sonra bi emzireyim diyorum kavga ediyo resmen benimle memedeyken. Bi de insanlar sürekli tatlı çikolata ye diyolar zaten kilom var ve kilodan dolayı dizlerim ve belim ağrıyo. Sonra diyorum acaba çikolata ve tatlı yemediğim için mi sütüm azaldı. Bi yandan vicdan azabı yaşayıp bi yandan demek ki bu kadarmış deyip kabulleniyorum sonra yine vicdan azabı. Memeye bağlı olmayan bebeği memeye alıştırabilir miyim tatlı çikolata yemeden de sütüm gelir mi tecrübeliler yardım eder misiniz
Elbette anneler rahat bırakılsın ama onlara destek olurken de yanlış bilgi verilmesin. Buradaki arkadaş sağlık sorunlarından emzirmemiş ama anne sütünün önemini tüm dünya kabul ediyorken, tip otoriteleri sürekli bundan bahsediyorken ve dünya üzerinde milyarlarca bebek varken, sizin gördüğünüz bir kaç örneği genelleyip, "öyle bir şey yok" demeniz çok yanlış. Bir kişiyi bile böyle temelsiz iddialarla yanlış yönlenirseniz vebali boynunuza. Evet günümüzde mamalar gayet iyi. Evet eskisi kadar bağışıklığı düşük değil mamayla beslenen bebeklerin ama asla bir anne sütü değil. Kreşlerde bile anne sütü alan çocuklar belli oluyor, çok daha az hastalanıyorlar.Şu lohusa kadınları bir rahat bıraksınlar artık ya .süt süt süt,meme meme....kadın istemiyorsa istemiyordur.ne demek kötü anne,ne demek emzirmeyeceksen neden doğurdun .sütün yetmeyebilir ,az gelebilir hatta sen özgür iradenle emzirmek istemeyebilirsin .bından dolayı şakın rahatsızlık duyma .ayrıca anne sütü alan bebeğin bağışıklığı iyi olurcular da var ,o da şehir efsanesi .kaç tane arkadaşımın bebeği hastalıktan başını kaldıramadı ,mama alanlar turp gibi .
Senin psikolojin herşeyden daha önemli ,Benim sloganım “Mutlu anne ,mutlu bebek”..ister memeyle,ister mamayla.
Emzirmek istiyorsan da biraz çabalaman gerekebilir yada emzirme danışmanlarından yardım alabilirsin .
Sevgiler
Gebeliğin ilk 3 ayında gül hastalığına yakalandım. Bütün vücudumda döküntü vardı, el ve yüz hariç. Kaşına kaşına mahfoldum, çok zor gerçekten.. Allah tekrar göstermesinSon çare kortizonla kurtuldum zaten çok şükür. Çok çok zor bişeymiş kaşınmak böyle akıl sağlığımı kaybedecek gibi oluyodum. Allah yaşayan herkesi kurtarsın
Espiri yapmış gülelim bari... Bazen kadınlar doğum yapmış olsa da yaşadıklarını unutup, yeni doğum yapanlara gerekli anlayışı göstermiyor. Ben çok kilo almamıştım ama karnım olduğu gibi kalmıştı doğumdan çıktığımda.. Biraz da tenim elastik değil, hala dönemedim eski halime. 10 aydır çabalıyorum. Tek avantajım, kızım emiyor, kilolar gidiyor çok şükür...Bana eşimin iş yerinden arkadaşı profesör bi bayan hoca doğum sonrası geçmiş olsuna geldiğinde içerde bi tane daha mı var sürpriz mi yapıcaksınız dedi. Hadi sağda soldakine okumamış bilgiden uzak dersin onun dediğine he der geçersin bu kadın profesör olmuş aklı başında olması lazım ama yooook.
Tatlının çikolatanın sütü artırmaya hiçbir faydası yok. Doğumdan sonra bebeğini kucağına bir hafta alamamış ve bırak kucağına almayı dokunmamış camekanın arkasından günde bir defa görebilmiş bir anneydim. Hiç durmadım saat kurdum gece bile kaç defa kalktım süt sağdım.5 cc 10 cc derken 90 cc süt çıkmıştı bir gün ve evde bayram havası olmuştu. O gün içim rahat uyumuştum bugün kızımın karnı doymuştur hastanede diye. Süt sağarken de hep düşünürdüm çocuğun aç bekliyor sana muhtaç daha fazla süt üretmelisin diye. Kendimi öyle motive ediyordum . Mama da verdim ama meme reddi dönemi oluyor her bebekte ve o dönem ben mamayı tamamen kestim beni bırakır korkusuyla. Sonra da sütümün yetmemesi durumu olmadı çok şükür memeye de daha düşkün oldu. Sütü artıran şeyler bol su, uyku, bebekle ten tene temas, memeyi tam olarak boşaltma. Mümkün olduğunca üstün çıplak bebek de çıplak olacak şekilde emzir.Arkadaşlar iyi akşamlar. 80 gün önce doğum yaptım gebelik ürtikeri gibi bişeye tutuldum. Doğumdan sonra 6 gün emziremedim kullandığım ilaçlar yüzünden sağdım döktüm sütü. Sonra iyileşmeden toplum baskısı mama verme emzir dediler emzirmeye başladım. Ürtikerim arttıkça arttı geceleri bebem ağladıkça kaşındım da kaşındım bacaklarımdan kanlar aktı . Cildiyeye gittim kortizon başladı bi 20 gün de öyle emziremedim. Şimdi yargılayanlar çıkacaktır ama emzirmekten soğudum sütüm bitti gibi diyebilirim yani günde toplam 30 cc çıkıyo. Bebeğim de verdiğimiz aralar nedeniyle meme düşkünü olmadığı için sanırım ben de uğraşmak istemedim. Kendimi bazen inanılmaz suçlu hissediyorum uğraşsaydım belki bağlanırdı diye ama sonra bi emzireyim diyorum kavga ediyo resmen benimle memedeyken. Bi de insanlar sürekli tatlı çikolata ye diyolar zaten kilom var ve kilodan dolayı dizlerim ve belim ağrıyo. Sonra diyorum acaba çikolata ve tatlı yemediğim için mi sütüm azaldı. Bi yandan vicdan azabı yaşayıp bi yandan demek ki bu kadarmış deyip kabulleniyorum sonra yine vicdan azabı. Memeye bağlı olmayan bebeği memeye alıştırabilir miyim tatlı çikolata yemeden de sütüm gelir mi tecrübeliler yardım eder misiniz
Asla unutamam o günleri krize giriyor dm kasinmaktan kaynayıp yirtilirdi vücudum tekrar kasiyinca bu sefer çok büyük acı duyardım. Kovaya buzlu koyup bezleri suya sokup ıslak buz gibi bezleri vücuduma yapistirridim açım dinsin diye. Önce sen iyi ol bebeğin süt yada mamayla büyür. Önemli olan pisikolojisi iyi anne olmasıSon çare kortizonla kurtuldum zaten çok şükür. Çok çok zor bişeymiş kaşınmak böyle akıl sağlığımı kaybedecek gibi oluyodum. Allah yaşayan herkesi kurtarsın
Allah razı olsun tavsiye ve güzel dilekleriniz için. Konuyu açarken tereddütlüydüm "sen nasıl annesin madem emzirmiceksinnniye doğurdun" mesajları gelecek diye. Hepsini tek tek yapıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?