lohusa kadina (gebelik sonlandirma) anne mi bakmalı kayınvalide mi?

Allah yardımcın olsun sıkıntıli durum bebegn ne kadarlikti dogmadan melek oldu herhalde ilk cocuktu galiba hepsi gecer gider de ben ona takıldm

Evlenince çiftler birbirlerinin sahibi oluyor birden bire. Unutuyorlar karşısındakinin bit geçmişinin olduğunu. Ailesini hiç satıyorlar birbirlerinin.
Gerçekten evliliği yıkıcı hareketleri yoksa ailelerin kimse kimsenin ailesiyle görüşmesini engelleyemez. Kendi goruşmesin , karşısındakine de karışmasın.
Bu islamiyettede hoş gorulmemiştir, etikte değildir.
İnsanlık dışı ya birine devamlı müdahale etmek. Birde eşin dışında " bir anne" başka bir anneyle görüşülmesine set koyuyor.
Traji komik. Kızı var mı bunların ?
Ettiklerini bulurlar.
..

Biraz sakin olun. Bu günler geçecek bunu bilin. Az sessiz kalın. Ortalık sakinleşince bu yapılana çok kırıldığınızı anlatırsınız. Net tavrınızı koyun. Kv. niz sizin kiminle konuşup konuşmayacağınıza karışamaz.

Asıl sorunun kimin bakacağı değil, eşinin ve annesinin davranışları. Çok geri kafalılarmış,seni kendi malları gibi görüyorlar.
Zaten zoruma gidende o.. ben kendi ayaklari üzerinde duran bi kadinim Allahtan sesimi cikarmamazlik yapmiyorum bide cikarmasam kendi mali zannedecekler :KK43:

Ne denir ki bu durumda basiniz sagolsun. Cok gecmis olsun.. Neden boyle seyler sorun oluyor anlamiyorum. Kendi kendime yetiyorum ben demissin. Kimsenin kalmasina gerek yok o halde. Kimin vakti musaitse gunduz gelsin birlikte vakit gecirin. Kalabalikla daha rahat atlatiliyor acilar.. Ayni anda da yaninda olabilirler. Mesele sorun cozmek mi sorun uretmek mi? Insanlarin su garip tavrini anlayamiyorum. Kiz bebegini kaybetmis. Es kayinvalide neyin derdinde yaa.

Canım başın sağolsun çok üzüldüm inan ki yaşadıklarım geldi aklıma yeniden.ben de 4 ay önce karnımda melek olan 30 haftalık bebeğimi normal doğumla doğurdum.annem 40 gün boyunca evime geldi yatıya kalmadı evi yakın zaten.kayınvalidem de il dışından gelip 10 gün kadar kaldı ve gitti.ikisi birlikte gelen gideni ağırladılar sağolsunlar.o psikolojide yine de en çok yanında olmasını istediğin eşin ve annen oluyor.senin bu halinde bile böyle şeylerin hesabını yapıyorsa eşin çok ayıp ediyor.bu sadece senin acın değil ikinizin acısı.sen bunları düşünmekten yasını tutamıyacaksın ve sende daha büyük yaralar açabilir.eşinle dertleş,onun yanında olmasını istediğini ve kv ordayken rahat etmediğini söyle.ağlamak istiyorsan ağla,bağırmak istiyorsan bağır acını yaşa mutlaka.empati kurmaktan yoksun insanlarla uğraşmak ne kadar zor.allah yardımcın olsun ve bol sabır versin.

Evlenince çiftler birbirlerinin sahibi oluyor birden bire. Unutuyorlar karşısındakinin bit geçmişinin olduğunu. Ailesini hiç satıyorlar birbirlerinin.
Gerçekten evliliği yıkıcı hareketleri yoksa ailelerin kimse kimsenin ailesiyle görüşmesini engelleyemez. Kendi goruşmesin , karşısındakine de karışmasın.
Bu islamiyettede hoş gorulmemiştir, etikte değildir.
İnsanlık dışı ya birine devamlı müdahale etmek. Birde eşin dışında " bir anne" başka bir anneyle görüşülmesine set koyuyor.
Traji komik. Kızı var mı bunların ?
Ettiklerini bulurlar.
..

Biraz sakin olun. Bu günler geçecek bunu bilin. Az sessiz kalın. Ortalık sakinleşince bu yapılana çok kırıldığınızı anlatırsınız. Net tavrınızı koyun. Kv. niz sizin kiminle konuşup konuşmayacağınıza karışamaz.
Ben kayinvalidemi sevmiyorum ama esime asla gitme etme demem ama esim hep beni zorluyor onlara karsi. Esim benim aileme karsi cok iyi saygili daha dogrusu buyuklerine karsi oyledir. Onlar büyük sen hep alttan al modunda. Ben diyorum annemlerle iyi geçinmek zorunda degilsin bende zorlamam karismamda ama bana da karisamazsin tipki benim sana karismadigim gibi diyorum. Bizim evimiz kv le ayni avlu içerisin de dip dibe. Istiyolarki hep beraber yiyelim icelim konusalim oturalim. Ben restimi cektim bastan ama esimle kavga sebeblerimiz sadece aile yüzünden. Az once bile mutfaga gittim yemek yapacaktim ben kaynanam gitti sandim cikti geldi odadan sen elleme bisey iyi degilsin vs vs iyiyim diyorum yok papagan gibi car car konusuyo bi kere dese neyse. Derdimi anlatiyorum hala car car.. sen bilmezsin deyip duruyo. Halbuki hemsireyim ben. Aslinda o da iyilik yapmaya calisiyo ama iyilik yaparken kendini benim annemden öne gecirmeye calsiyo. Sanki ben evlenince onlar birinci ailemmis gibi olmami istiyo. Kaynanama karsi olan davranisim nisanlilik doneminden kalma o zaman sogudum bazi problemlerden dolayi daha da isinamam esimde zorlayinca iyice sogudum anlayacaginiz..

Aslinda bende soyle düşünmüştüm ilk hafta annemde kalayim diger haftada kayinvalidemde kalirim diye ama yok illa kendi evimde kalmam lazimmis benim evim yokmuymus esim boyle dedi. Ustune birde kaynanam anneme evimiz yok mu bizim deyince fitil oldum. Ona ne ki. Hem benim evim nasil onun evi oluyor. Allahim acimi bile yasayamiyorum bunlar yüzünden. Allahtan tek dilegim su lanet yerden baska yere atanip hem kaynanamdan hem annemdende uzak olmak ki evimim sadece bana ait oldugunu esimle sadece ikimizin bi aile oldugunu anlayabilmek :KK43: neye uzulecegimi sasirdim :KK43:

valla bence hem esin izin almalı hemde annen olsun kaynananda gelip gitsin yani bunda bisey yok eve baksın biri yemek yapsın yeter
benim arkadaslarım sezeryan dogum yaptı ve hep esleri tuvalette banyoda yardımcı oluyo mus hani annen anca eve bakar sana bisey yaptırmaz yoksa bence esin kesinl,kle en az 15 gün izin alması lazım
ben esime diyorum hamile kalırsam o sene hic izin almıcan doguma kullandırcam o izni diye

ilk gunler anne destegi,sefkati bekliyor insan. hem kv eskiden oldugu gibi bakmak iateyince itiraz etmek v.s tartismalara yol acabiliyor ama anneye naz,niyaz gecer ,evladina darilip kirilmaz anne...
ayrica ozel durum oldugu icin kv ile paylasmak utandiriyor ama anneye rahat soyleniyor rahatlila.

anne bakmali bence

Benim gebeligim sonlandirildi bebeğim malesef melek oldu :KK43: onun üzüntüsü yetmiyomus gibi esim annemlerdr 5 gun kalmama izin vermedi. SimdI kaynanam evimde. Annem esimim yaninda hadi ben bakiyim bikac gun dedi kaynanamda evimiz yok mu bizim dedi. Kaynanamin evide bizim evin yaninda heralde bizim ev bizim degil kendinin neye uzulecegimi kizacagimi sasirdim. Esime bu durumu nasil aciklayanilirim yada ikna edebilirim. Kaynanamim yuzunu dahi gormek istemiyorum nefret ediyorum ondan
Başınız sağolsun, sabırlar dilerim.
Eşinizle konuşun zor bir süreçten gectiğinizi , annenizle olmak istediğinizi belirtin. Kayınvalidenizle kalmak istememenizden değilde, moraliniz bozuk olduğundan talep edin bunu. İse yarayacaktır diye düşünüyorum. Kabul etmezse iyiyim deyin, kayinvalidenizi evine gönderin ki zaten kendinizi ufaktan toparlamaya başlamışsınızdır bedenen.

Benim gebeligim sonlandirildi bebeğim malesef melek oldu :KK43: onun üzüntüsü yetmiyomus gibi esim annemlerdr 5 gun kalmama izin vermedi. SimdI kaynanam evimde. Annem esimim yaninda hadi ben bakiyim bikac gun dedi kaynanamda evimiz yok mu bizim dedi. Kaynanamin evide bizim evin yaninda heralde bizim ev bizim degil kendinin neye uzulecegimi kizacagimi sasirdim. Esime bu durumu nasil aciklayanilirim yada ikna edebilirim. Kaynanamim yuzunu dahi gormek istemiyorum nefret ediyorum ondan

basiniz sagolsun.nerde rahat ediyorsaniz orda kalin..eger kendinize bakabileceginizi dusunuyorsaniz varsin olsun tek olun ama en onemlisi sakin ve pozitif olun..

esin yaninda olsun oncelikle, en onemlisi o.. sordugun soruya ilk olarak tabiki anne derim ama iliskinize bagli biraz da.. belki kv ile cok iyisindir.. kim uygunsa o gelir o durumda..
anneni istiyorsan ve esin sorun cikariyosa da, duzgunce anlat, her kiz yaninda annesini ister diye..
anlamiyorum bu insanlari ya! kadincagizlar lohusalikla mi ugrassin, gebelikle sancilarla mi, yoksa bu dusuncesiz insanlarin ezik benliklerini uzerlerinde hakimiyet kurarak tatmin etme tripleriyle mi?! rahat birakin be insanlari!

Aslinda bende soyle düşünmüştüm ilk hafta annemde kalayim diger haftada kayinvalidemde kalirim diye ama yok illa kendi evimde kalmam lazimmis benim evim yokmuymus esim boyle dedi. Ustune birde kaynanam anneme evimiz yok mu bizim deyince fitil oldum. Ona ne ki. Hem benim evim nasil onun evi oluyor. Allahim acimi bile yasayamiyorum bunlar yüzünden. Allahtan tek dilegim su lanet yerden baska yere atanip hem kaynanamdan hem annemdende uzak olmak ki evimim sadece bana ait oldugunu esimle sadece ikimizin bi aile oldugunu anlayabilmek :KK43: neye uzulecegimi sasirdim :KK43:
Psikolojiniz bozuk Anlıyorum ama niye bu kadar abartıyorsunuz ki? Kimseyi istemiyorum ben evde kendime bakarım demek bu kadar mi zor?

X