• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık lohusa geceliği mi yoksa pijama mı??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

minik78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
231
0
116
İstanbul
kızlar hastanede giymek için 2 takım gecelik veya pijama takımı almayı düşünüyorum.
yalnız hangisinle rahat ederim bilemedim. sonuçta kanama kontrolü felan oluyor tabi.
bu konudaki tecrübeli akadaşlarım yazarmısınız...

henüz tecrübem yok fakat ben pijama takımı aldım 2tane... sanırım gecelikte daha rahat olur gibi ama pijamada daha derli toplu durur gibi geliyor diye pijama aldım... sonuçta hareketlerimiz sınırlı olacak birde geceliğin eteğiyle uğraşmayayım diye düşündüm ... tecrübelilerden bende cevap bekliyorum yanlışmı yaptım aceba???:49::49::49:

hastaneden bana kesinlikle gecelik al demişlerdi iyi ki öyle yapmışım. kanama kontrolü sık sık yapılıyor, tuvalete gidince (ben sezaryenliydim) pijama olsa indirmekte sorun yok da toplamak için eğilmek lazım ve eğilip doğrulmak kolay olmuyor. gecelik olunca çok daha rahat. altına yatak koruyucu seriyorlar tek kullanımlık, zaten üstüne pike atıyorlar, açıldı mı göründü mü derdin de yok.giyip çıkarması da çok kolay, pijaman batsa eğil doğrul bir sürü tantana.
normal doğum yaparsan da sanırım altta dikiş olur, çamaşır ilk etapta rahatsız edebilir.

ha, bir de ben 3 takım almıştım ama yetmedi sütüm ilk indiğinde bir ter boşaldı ki... tabii 1 ağustosta doğum yapmamın etkisi de olabilir ama genelde süt vermenin ilk aşamaları terli geçiyor.ziyaret saatlerinde cicili bicililerle durun da onun haricinde evden penye gecelik ya da ev elbisesi tarzı yedek koyun ne olur ne olmaz.önü düğmeli ya da çıtçıtlı olsun yeter.

ben hastaneme de sordum geceliğe gerek yok zaten hastanenin önlüğü giydirilecek dendi sonrasında da kendi pijama takımınızı giyersiniz dedi ordaki kızlar

birde kızlar ben pijama takımımı lcw den aldın spor bişeyler olsun istedim ama sorun şuki önden düğmeli değil sorun oluyormu yukarı çeker öyle beslerim bebişimi diğer pijama takımım ise önden düğmeli aşağıya kadar açılabiliyor ama turuncu ben lcwninkini giymek istiyorum daha şık.bi yandanda şöyle bi sorun var karnımdaki çatlakları kimse görsün istemiyorummm nasıl saklıcam emzirirken offffff oofff

birde kızlar ben pijama takımımı lcw den aldın spor bişeyler olsun istedim ama sorun şuki önden düğmeli değil sorun oluyormu yukarı çeker öyle beslerim bebişimi diğer pijama takımım ise önden düğmeli aşağıya kadar açılabiliyor ama turuncu ben lcwninkini giymek istiyorum daha şık.bi yandanda şöyle bi sorun var karnımdaki çatlakları kimse görsün istemiyorummm nasıl saklıcam emzirirken offffff oofff

emzirme atletleri var çatlakları göstermemek adına :34: ablam kullandı benim hem çok rahat hemde heryerin kapalıı kalıyor sadece göğüs ucu açılıyor... hatta bende bunlardan aldım :16:

kızlar iki kere doğum yapmış ve üçüncüye hazırlanan bir anne olarak tecrübeli sayılırım... sizlere önerim kesinlikle gecelik alın yanınıza normal doğum yapacaksanız sancı odasında beklerken sık sık alttan ebeler kontrol ediyor o durumdayken pijama çıkarmak işkence olur geceliği alttan açmak daha kolay pijama takımı giydiğinizde alt pijamanızı çıkarttıracaklar bu sefer alt tarafınız çıplak kalacak... sezeryan doğum yapanlar içinde ameliyattan çıktıktan sonra imkanı yok pijama giyemeyeceksiniz canınız acıyacak bu yüzden pijama takımlarınızı evde lohusa iken giymeyi tercih edin ve mutlaka önü düğmeli gecelikler tercih edin :34:

ama benim hastanemde sana önlük giydiriyorlar öyle çıkarıyorlar sancı odasına

canım ben ilk bebeğimi devlet hastanesinde doğum yaptım orda önlük vermediler ikinci doğumum özel hastanedeydi orda önlük verdiler falat ben giymek istemedim çünkü hiç rahat bişi değil kısa ve arkası açık iple bağlanıyor ama sezeryan ameliyata girerken mecburen giydiriyorlar seçme şansın olmuyor çünkü ameliyathanede soyuyorlar ama şu var ki normal doğumda olsa sezeryanda olsa doğumdan sonra gecelikle rahat ediyor insan özellikle önü düğmeli tercih edin benim nacizane önerilerim bunlar:34:

anlaşıldı kızlar gecelik almak mantıklı yani. zaten sıcaklara rastlayacağı için daha da rahat ederiz.

ben doğum yapmadım ama 4 ay önce doğum yapan eltimin yanında hastanede 3 gün geçirdim...
önü düğmeli olmayan bir pijama takımını sadece şık diye giymek istemenizi anlıyorum; ama inanın yanınızda boşuna yük etmiş olursunuz...
gerçi normal doğumda her şey güllük gülistanlık oluyorsa bilemem; ama sezaryenden sonra ister istemez ağrınız sancınız olacaktır...
benim eltimin önündeki düğmeleri bile biz açıp kapatıyorduk, yeni doğum yaptığınızda yatakta öne arkaya hareket etmeniz bile çok büyük ızdırap...
kaldı ki her emzirmede üstünüze kadar sıyırmak, sonra onu geri indirmek bir dert; ayrıca üstünüze sıyrıldığınızda da bebeğinizi rahatsız etme olasılığı yüksek...

bence mutlaka yanınıza hem de en az 2 adet gecelik alın...
aralıkta doğum yapan eltim inanılmaz terledi...

Kızlar bence her ihtimale karşı ikiside bulunsun ben ikisindende koydum valize takımların harici bir eşofman altı bide penye koydum yedek ne olur ne olmaz bulunsunda kullanmazsam geri gelir.

Ben de tecrübeli annelerden hep gecelik tavsiyesi aldım. İki takım gecelik alacağım hastane çantasına. Pijamayı evde giyerim biraz daha gün geçince.

gecelik alın. pijama lastikleri sezeryan dikisleri yuzunden cok rahatsız ediyor. önü düğmeli olsun ki emzirmede sıkıntı yaşamayın.

Kesinlikle gecelik derim. Geceliğin rahatı ve kontrolü çok daha iyi oluyor. Eve geçince pijama kullanabilirsiniz ama hastanede iken gecelik şart.

Ben 2 ay önce sezaryenle doğum yaptım, iki pijama iki gecelik götürmüştüm, pijamalar aynen döndü eve. tuvalette de gecelik daha rahat oluyor. önden düğmeli 2 gecelik bir sabahlık yetti bana...

Back
X