• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusa depresyonu

fenerbahcemine84

Guru
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2007
2.357
7
356
canlarım çok kötü depresyondayım acılarımı çıkarıyorum.neler neler neolur yardım edin.
içimde kalan şeyleri yaşamak istiyorum.
dün eşimin maaşını bitirdim :))kaydirigubbakcemile3
aman sağlık olsun akıl sağlığı daha önemli yalnışmıyım.CADIARZU
geçicek ama inşş.dualarınıza ihtiyacım var :) süprizzzzz

emiinecim geçmiş olsun ama dünde sordum sorununun ne olduğunu anlayabilmiş değilim ..
hoş anlasamda böylesi hassas bir dönemde sana ne kadar yardımcı olabilirim onuda bilmiyorum ama en azından eğer benim yaşadığım bir sorun ise belki nacizane tavsiyede bulunabilirim...
canım lohusa sendromu bilimsel olarak kanıtlanmış bi gerçek öyle sanıyorum ki sende kendininde bahsettiği gibi yaşayamadığın bir takım duyguları bu hassas dönemde dışa vurumunu yaşıyosun...
ben de bahsettiğin gibi bir durum yok ama hala çok hassasım bende ..
umarım hamileliği atlattığımız gibi bu hassas dönemide sağ salim atlatırız canım
bana sorarsan senin en iyi ilacın en iyi doktorun kendinsin canım bende vakti ile psikolojik anlamda badereler atlattım ama hep kendi çabamla yendim sende bunu yap lütfen bebeğinin senin sütüne bu denli ihtiyacı varken lütfen bu tür sakinleştirici ilaçlara vücudunu alıştırma ...
Allah yardımcın olsun arkadaşım ama sende biraz gayret etmelisin bunu da unutma...

canım ya olur böle şeyler ve eminimki çok çabuk atlatırsın çünkü sen çok güçlü bi annesin eeee azcık naz da yapalım demi ama biz yapmak istemesekte vücut istiyo

en kısa sürede seni arayıp doğurdum demek istiyorum

walla sorun ne ben de tam anlamadım eminecim.
zaten anlatmıyorsun da..

ben de hassasım sadece.
dün sebepsiz yere akşama kadar ve hatta gece için için ağladım.
amadepresyonda değilim ve cok mutluyum Allaha şükür
umarım sen de atlatırsın bi an önce..

ve bence kendini depresyondayım diye de şartlandırma.
bebeğini düşün için huzur dolsun..

kızlar panik yok bu annelik hüznü yaşadığınız.yakınlarınızın desteği ile atlatırsınız.ben de yaşadım 13 yıl önce gerçi ben zor atlattım.çünkü doğum sonrası rahatsızlıklarım olmuştu.ben tekrar hamiş kalamak istiyorum.geçen ay düşük yaptım.rabbim tekrar anneliği yaşatır inşallah:Saruboceq:

eminecim seni anlayabiliyorum benim ik hamileliğimde olmuştu insan eşinden etrafından daha fazla ilgi bekliyo
ben daha çok yanlız kalmak istemiyordum
kayınvademler yanımda kalıyordu bebeği 20 gün doğrudüzgün benimseyememiştim kimse benle kalsın istemiyodum
ama doğumumda Allaha şükür daha iyiyim çünki yanlızım kızımla kendim ilgileniyorum
en kısa zaman da atlatırsın umarım

canım tatlım güzel anne emine
bence de kendini depresyondayım diye şartlandırma ve arkadaşların da dediği gibi ilaçlara başvurma hemen.. inşallah geçici bir durum bu. erenine sarıl, babasıyla henüz ağlayıp huysuzlukluk yapmadığı günlerin tadını çıkarın.. ne de olsa yarın dişiydi, bilmemnesiydi derken sorunlar olucak. şimdi hiçbişiyden haberleri yok, emip uyumaktan başka.. öp kuzunu sarıl ona unut dertlerini.. ben ve kızım öpüyoruz güzelim..

bende hep yalnız kalmak istiyorum :( kimseyi istemiyorum herkesler batıyo bana ..her akşam mutlaka bi posta ağlıyorum sebepsiz annemde üzülüyo kızım hepimiz geçtik böyle dönemlerden diyor.ama ne biliyem garip duygular içindeyim karnıma bakıom ağlıyom oğluma bakıom ağlıyom canım hiçbişey yapmak istemiyo yalnız değilsin bu yolda emine :(

emineciğim bu konuyu açtığın iyi oldu hayatım.sanırım bende de başlıyor bu depresyon.ya nasıl anlatsam eşime uzağım biraz,hamilelikte bu yoktu.çok farklı bir duygu ya.annem yanımda oda gider yakında bu sefer hepden başlarım ben depresyona.bebeğim canım kızım var iyiki,ama lohusa depresyonu tuhaf bişiymiş.derdimi bile bende anlatamadım bakın.düzene girsek herşey yoluna gircekde.kuzucuğum benim onun kokusu yetiyor.eşimi gözüm bile görmüyor bazen

emineciğim bu konuyu açtığın iyi oldu hayatım.sanırım bende de başlıyor bu depresyon.ya nasıl anlatsam eşime uzağım biraz,hamilelikte bu yoktu.çok farklı bir duygu ya.annem yanımda oda gider yakında bu sefer hepden başlarım ben depresyona.bebeğim canım kızım var iyiki,ama lohusa depresyonu tuhaf bişiymiş.derdimi bile bende anlatamadım bakın.düzene girsek herşey yoluna gircekde.kuzucuğum benim onun kokusu yetiyor.eşimi gözüm bile görmüyor bazen

ay ben bi garibim o zaman:bbo:
ben de eşimle yine aynı olalım,yine cokca vakitgeçirelim istiyorum.
birisini birine tercih edemiyorum.
ben kızımla ilgilenirken eşim uyuyakaldımı içerliyorum.
ikisine de deli oluyorum:asigim:

kiz emine ne depresyonu bacim hadi bakalim kendine gel eren pasamizin sana cokkk ihtiyaci var alisik degiliz seni boyle gormeye biz hani o guclu capcanli kadin sen cok guclusun cnm eminim bunuda atlatacaksin:1hug:

eminecim bende loraya katılıyorum şöyleee kendine gel bakimmm noldu sana öyle....
hem bu şekilde psikolojik ilaçları kullanırsan kafan yerinden kalkmaz güzelim
hadi bakalım göreyim seni ağrın sızın olsa dahi psikolojin bozukta olsa sakın salma kendini arkadaşım...
güçlü ol ben iyim de kendine herzaman ozaman zorluklar dahada kolaylaşıcaktır...
bu arada umarım etrafındakiler canını sıkmamıştır....

eminecim genelde bir çoğumuz lohusa depresyonunu yaşıyoruz ve bende yaşadım sebepli sebepsiz ağlama krizlerine girip için için ağlıyordum.neden yanımda hiç kimsem yok annem k.valdem falan diye ev işlerine yetişemiyorum diye sonra yanımda olsalar neden varlar ve herşeyime karışıyorlar diye falan sebepli sebepsiz bir sürü şey işte herşeyimizle bebeklerimize odaklıyızya bu aralar malum eski düzenden eserde kalmadı gezmeye bile cıkamıyoruz giyinmek bile çok zor geliyor eeebebeklerimizinde bir düzenleri yok daha ama ne yapalım sende benim gibi şöyle bir silkelen bakalım ne o yelkenleri şimdiden suya indirirsek sonra ne yapacaz hem miniklerimizin bize ihtiyaçları var bizlerinde o miniklere artık bir ömür onlarla bütünleştik öyle değilmi sabır arkadaşım sabırrrrrrrr herşey düzene girecek hiç merak etme ve eren bebeği ve kendini düşün allaha emanet ol canımmm

eminecim bende iradenle bu sorunu yeneceğine inanıyorum, ilaçlarla nereye kadar, minik meleğinle yaşayacağın güzel şeyleri düşün sürekli, Allah yardım eder de bir an önce eski haline dönersin inşallah

Emine'cim hepimiz biraz dengesiziz doğum sonrası.Ben eşime,anneme,kardeşime ve hatta bebeğime bile düşman kesilebiliyorum durduk yere.O sinir,o nefret neremden,neden çıkıyor hiç bilmiyorum.

Karamsarlık geliyor arasıra.Doğum esnasında geçrdiğim kötü anları,sonrasındaki acılarımı hatırlayıp kendimi daha çok acı içinde kıvandırmaya çalışıyorum.
Bazen kimse benimle ilgilenmesin istiyorum.Birşey ister miyim diye soran kim olursa olsun sorduğuna pişman ediyorum.Kalkıp ortalığı toplamaya başlıyorum mesela;bir yandan toplayıp bir yandan da niye benden başka kimse toplamıyor diye sinirleniyorum.O anda yanımda kim varsa suçlu o oluyor:mymeka:
Eşime kızıp bebeği emzirmemekle tehdit edebiliyorum mesela.Bu en kötüsü sanırım.Bebeğime sevgiyle bakmadığım zamanlar oluyor.Sonra sonra kendime inanamıyorum.Nasıl sinirimi o minik,aciz ve bana muhtaç varlıktan çıkarmak isterim diye düşünüp kendime inanamıyorum.Böyle olunca da kendime kızıyorum,kendimi suçluyorum bu sefer.E bu da iyi değil.Ben ne kadar aptalım,beceriksizim.Bir bebeğe bakamayacak kadar acizim diye düşünerek hüngür hıçkırık başlıyorum yine ağlamaya.Maksat ağlamak yani.Ağlamak için de herşey bahane.Sadece maddi durumumuzu düşünmek bile başlı başına bir bahane zaten.

Mutluluktan da mutlaka ağlıyorum.Eşimi seviyorum,ağlıyorum.Kızım sağlıklı Allah'a şükür,ağlıyorum.Dedem ve anneannem torunlarının çocuğunu,bebeğimi görebildiler,ağlıyorumsenağlama

Daha sayabilirim...

Umarım karmaşık ruh halimi az da olsa anlatabilmişimdir.Sizden başka da kimseye anlatamam zaten.Anlamaz kimse.

Sanırım bebekli yeni hayatıma alışmam için daha çok onunla başbaşa kalmalıyım.Bunu istiyorum zaten.Evde eşimden başkasının olması beni huzursuz ediyor.Bazen de gülücükler saçıyor,gelen her kimse bir muhabbet bir muhabbet bende-tatlicadiarzu-Denge yok işte.

Emine'cim bana,senin de bebeğinle biraz başbaşa kalmaya ihtiyacın var gibi geldi.Kafanı dinlemeye ihtiyacın var.Ya kendin söyle,ya da eşinden rica et o söylesin,eve sık gelenler birkaç gün mümkün olduğunca seni bebekle ve eşinle yalnız bıraksınlar.Sanki o zaman daha çabuk kendine gelirsin gibi geliyor bana.Ben öyle yaptım çünkü.Geceleri sabahlamak uğruna bile olsa yanımda kimse olmasını isemediğimi,eşimle bir şekilde idare edeceğimizi söyledim.Gündüz annem gelince uyuyorum.Böylece o bebeğe her yaklaştığında,kontrol etmek için bana her bakışında,bu yaptıklarını göremediğim için sinirden köpürmemiş oluyorum.Sen de bu şekilde seni rahatlatacak çözümler bulmalısın canım.Şöyle bir silkin ve rahatlamak için neler yapabileceğini bir düşün.

Umarım en kısa zamanda kendine gelirsin ve eski mutlu,pozitif Emine olursun.
Öpüyoruz kızımla oğluşunu ve senia.s.

eminecim bak sende bende sitede bütün doğum yapan kadınlarda sebepli sebepsiz ağlamalar sıkıntılar bunalımlar yaşıyorlar bence kendine biraz zaman tanı sonuçta yeni doğum yaptın eşinin ve ereninin desteği sevgisine sığın bu günlerin geçeceğini düşün ve hemen o ilaçlara sarılıp medet umma herkes atlattı Allahın izniyle sende atlatacaksın bana inan ben 2 hafta boyunca gece gündüz hıçkırıklarla ağladım sebebini anlayamadığım sıkıntılar yaşadım derdimi anlatamadım ama çok şükür azaldı ve dahada azalacak bebek uyurken çıkıp biraz dolaş hava al ben 40 çıksın mantığını sevmiyorum insan dışarıya çıkmak için 40 gün beklememeli heleki bu psikoloji varken..

eminecim öncelikle geçmiş olsun diliyorum.
benden sana tavsiye sakın ilaçlardan medet umma insan kendi kendinin doktoru kendi kendinin ilacı olmalı bence.
zor bir durum bende senin gibi depresyon içine girdim. doğum yaptım 3 gün sonra ablam mecburen gitti evine. ben gelenle gidenle evin işiyle bebeğimle kendim ilgilenmek zorunda kaldım. yiyecek yemek bile yapamadığım gün bile oldu. ama güçlü olmak zorundayım bebeğimi benden başkası bakamıyacağı bakacak olsa bile emanet edemiyeceğimi biliyorum. o yüzden kendi kendime ben bu sıkıntıdan kurtulacağım ben güçlüyüm güçlü olacağım diye kendi kendime söyleniyorum. hatta kas katı kesildim ağlayamıyorum bile çok bunaldığım sıkıldığım zaman bebeğimi alıyorum kucağıma öpüyorum kokluyorum bütün sıkıntım gidiyor. ne güzelki senin yanında eşin ve ailesi var destek istediğinde sana koşabilecekler yardım edebilecekler. benim o bile yok ben başarıyorsam sen daha çok başarırsın ve bu durumdan en kısa zamanda kurtulursun. ama öncelikle kendin bu durumdan kurtulman için ilaca gerek olmadığını anlaman gerek sakın kullanma antidepresanlarla bebek emzirilmiyor. bebeğini düşün ve onun ne kadar çok bu süte ihtiyacı olduğunu düşün.

piiişşşşşşttttt açılın bakayım, deprosyana girecek biri varsa oda benim. Düşünün sizin yaşadıklarınızın iki katını yaşıyorum. İki kat yorgunluki iki kat uykusuzluk, iki kat çaba...... doğumdan beri daha iki saat deliksiz uyuyamadım. Birini doyur, altını temizle, gazını gider derken diğeri acıkıp uyanıyor. böyle böyle günler geceler akıp gidiyor. bense ayakta uyuyorum. Ev işi falan unuttum gitti zaten, kendime bile bakamıyorum. söylemesi ayıp kaşlarımı uzun zamandır ilk defa bugün alabildim (doktora gittiğimiz için oda zar zor zaman yarattım kendime)
ama ben herşeye rağmen çok mutluyum, yazdıklarımda kesinlikle şikayet değil, durumumu yazdım sadece.
iyiki doğurmuşum kuzucuklarımı, onların bir gülümsemesi bana tüm yorgunluğumu unutturuyor. şimdiye kadar hiç sevgisiz bakmadım kızlarıma, onlara her baktığımda içim eriyor. çok küçükler, masumlar, tamamen bize muhtaçlar. nasıl onlar için olumsuz düşünebilirimki. neden depresyona giripte onların sağlıklı yaşama-gelişme hakkını ellerinden alayım. biz sağlıklı oldukça, onlarda sağlıklı olacaklar.

emineciğim pozitif olmaya çalış canım. herşey beynimizde bitiyor. 9 ay boyunca ne büyük heyecanla bu anları beklediğimizi düşün. hatta geriye dönüp aralık anneleri topiğimizi baştan oku istersen. iyi geleceğine inanıyorum. erenimizin en başta sağlıklı bir anneye ihtiyacı var.

öptük sizi güzel anne ve paşasıa.s.

Çok güzel anlatmışsın zeacım ya..
cok doğru..
bebeklerimizin hatırına,depresyona girmek gibi bir lüksümüz yok bizim...

Back