Lohusa depresyonu mu? Bebeğime karşı hislerim

Konu sahibi kim ise gercekten bende intıhardan döndüm cok zor dönemlerdi ama hepsi gectı ve gececek bende zarar verir mıyım bebegıme takıntısı olusmustu cok zor dönemlerde ama bitti gecti çok şükür @
Merhabalar nasıl atlattınız acaba?

Evet sürekli benimle.3 gün ayrı kaldık fakat bebek ile yalnız kalmaya hazır değilim çabuk sıkılıyorum.Henüz hiçbirşey tutup oynayamadıgı ve herhangi birşeyle oyalanamadıgı için sürekli ilgi bekliyor ve bende o enerji yok çabuk sıkılıyorum bu yüzden kendimi hazır hissedene kadar kalmasını rica ettim.Aynı evde olmamıza rağmen çocuğa yine ben bakıyorum sadece duş-wc gibi ihtiyaçlarımda veya misafir geldiğinde benim yerime 1 2 saat idare ediyor o kadar.Yanlış bir cümle kurmadınız estağfurullah ben de ilk defa duymadım zaten ☺️ Siz nasıl atlattınız süreç nasıl ilerledi acaba ?
Ben ilk ay tektim. Yurt dışında yaşadığım için annemlerin vizesinde sıkıntı çıktı. Benim de ilk ayım inanılmaz zordu zaten. Özellikle İlk 2 hafta ağlama krizlerim falan oluyordu. Sonra o halim geçti tabi. Bebeğimin 1 ayı dolmasına 2 gün kala annemler geldi. Onlar gelince bayağı rahatladım. Sürekli babam uyutuyordu bebeğimi. 1.5 ay sonra döndü onlar da. Eşim çalışmıyor. O evdeydi. O yardımcı oldu. Ama benim bebeğime bakma isteğim yok değildi. Yani onunla ilgilenme konusunda sıkıntı yaşamıyordum. Ama işte sanki farklı bir bebeğe bakıyormuşum gibi hissettiriyordu. Hala daha bazen sanki ben doğurmamışım gibi geliyor. Sık sık gebelik ya da ilk doğan resimlerime videolarıma bakıyorum o süreci unutmamak için. Ama bebek büyüdükçe daha da bütün olduğunuzu anlıyorsunuz. Şu an bizimki tam bana yapışma sürecinde. O kadar insanın içinde gözleri dönüp seni bulunca çok güzel hissediyorsun 🥹🥹

Öncelıkle psikilogs gittik ben maalesf ılacla atlatabıldım emzırıken kullanılan ilaçlar var
Benim sütüm kesildi şuan emziremiyorum zaten fakat ilaçların ne gibi bir etkisi oluyor ?
Bazen kendimi ilaç ile daha iyi olacakmışım gibi hissediyorum bazen de ilacın gelip çocuk bakmayacağı için yerimde sayacağımı düşünüyorum.

Ben ilk ay tektim. Yurt dışında yaşadığım için annemlerin vizesinde sıkıntı çıktı. Benim de ilk ayım inanılmaz zordu zaten. Özellikle İlk 2 hafta ağlama krizlerim falan oluyordu. Sonra o halim geçti tabi. Bebeğimin 1 ayı dolmasına 2 gün kala annemler geldi. Onlar gelince bayağı rahatladım. Sürekli babam uyutuyordu bebeğimi. 1.5 ay sonra döndü onlar da. Eşim çalışmıyor. O evdeydi. O yardımcı oldu. Ama benim bebeğime bakma isteğim yok değildi. Yani onunla ilgilenme konusunda sıkıntı yaşamıyordum. Ama işte sanki farklı bir bebeğe bakıyormuşum gibi hissettiriyordu. Hala daha bazen sanki ben doğurmamışım gibi geliyor. Sık sık gebelik ya da ilk doğan resimlerime videolarıma bakıyorum o süreci unutmamak için. Ama bebek büyüdükçe daha da bütün olduğunuzu anlıyorsunuz. Şu an bizimki tam bana yapışma sürecinde. O kadar insanın içinde gözleri dönüp seni bulunca çok güzel hissediyorsun 🥹🥹
Bana beni tanıması ve beni isteyecek olması bile korkunç geliyor,sanırım şuan yaşadığım süreçten dolayı..Çok zor Allah hepimize yardım etsin..

Benim sütüm kesildi şuan emziremiyorum zaten fakat ilaçların ne gibi bir etkisi oluyor ?
Bazen kendimi ilaç ile daha iyi olacakmışım gibi hissediyorum bazen de ilacın gelip çocuk bakmayacağı için yerimde sayacağımı düşünüyorum.
Yani ılac beyındekı düşük seratonın yani mutluluk hormonu var onu düzeltiyor bu hormon dogum yaptıktan sonra düştugu için onu düzeltıyor

İnşallah bende etkisini görürüm.Eğer birgün alabilirsem buraya mutlaka yazacağım,size çok teşekkür ederim.Yalnız olmadığımı veya bunun bir acizlik olmadıgını hatırlattıgınız için..☺️

X