lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

canımcım bölümün ne?

ayrıca diyelim edebiyat mezunusun doğrudan edebiyat öğretmenliği tezliye de başvuru yapabiliyorsun ancak;

formasyonunu aldıktan sonra istersen tabi tezli bir programada başvurabilirsin...örneğin benim şimdi pdr yükseklisansım var ama ben başka bir bölüme taktım, doktoraya başvuracağım ama bilgi kazanmak ve daha kolay kabul edilebilmek için istersem düşündüğüm bölümün tezsizine de başvuru yapabilirim, bu bana engel değil....

Öncelikle binlerce kez teşekkürler... Ben mühendislik okuyorum fakat ablam edebiyat mezunu olacak... Şu ara çok kararsız kaldı yükseklisansını tezli mi tezsiz mi yapmak konusunda...
o yüzden biraz çok sorgular olduk... Senin sayende de aydınlanmış oldukk.. ilginden dolayı çok teşekkürler..a.s.a.s.

Öncelikle binlerce kez teşekkürler... Ben mühendislik okuyorum fakat ablam edebiyat mezunu olacak... Şu ara çok kararsız kaldı yükseklisansını tezli mi tezsiz mi yapmak konusunda...
o yüzden biraz çok sorgular olduk... Senin sayende de aydınlanmış oldukk.. ilginden dolayı çok teşekkürler..a.s.a.s.

hislerim ne kadar kuvvetli ya, edebiyat diye örnek vereyim dedim tutturdum ama ben kendin için soruyorsun sanmıştım, tabi oa kadarını bilseydim, psikolojik danışmanlığı bırakıp medyum olurdum....rica ederim canım...aklına birşey takılırsa sorarsın....

kızlar çok moralim bozuldu,anlatmıştım hatırlamayanlar için yazayım,yüksek lisansa kayıt yaptrdım.(af kanunu ile)seminer ile tezim kalmıştı,hocayı aradım,hoca çok soğuktu.bölüm sekreteri uzman alan dersi açması gerektiğini danışmanlarınıza hatırlatın dedi,bende söyledim.hocam anabilimdalından danışman seçmen gerekiyor dedi.biraz bozuldum.seminer ve tezi başka bir hocadan alsam,danışmanımı değiştirsem ne gibi zorluk çekerim stres oldum iyicesenağlama

açıkcası anlamadım, şimdi benim tez danışmanım anabilimdalından hocamdı... tez döneminde de başka hiç bir hocayla görüşmeden bütün işlerimi onunla hallettim..uzmanlık dersi vs. bu görüştüğün hocan senin tez danışmanın değilse kim?

danışmanı dirimle çalışmak istemiyor artık çamaşırsuyu, ben öyle anladım. herhangi bir hocayla konuşursan seminer konunu ve tez konunu beraber belirleyebilirsiniz, ama muhtemelen yine eski hocan tez ve seminer jürinde olacaktır, sen yine iyi geçinmeye çalış yani.

Evet tuçe aynen söylediğin gibi benimle çalışmak istemiyor :1no2:
okula gittim danışmanımın değiştiğini söylediler.eski danışmanımın fazla öğrencisi varmış,
seminer konumda değişecek eski danışmanımla bu yeni atanan danışmanımın uğraştığı alanlar farklı,bilim dalları farklı.inşallah benim için iyi olur

okula gittim danışmanımın değiştiğini söylediler.eski danışmanımın fazla öğrencisi varmış,
seminer konumda değişecek eski danışmanımla bu yeni atanan danışmanımın uğraştığı alanlar farklı,bilim dalları farklı.inşallah benim için iyi olur

dirim, seminer konunu mutlaka tez konun olarak seç, yeni anabilimdalına bira ısınmış olursun canım. onun dışında moralini hiç bozma. yeni danışmanınla anlaştığın sürece sorun yok.artık seninle ilgili son kararları o verecek.

benim başıma da buna benzer birşey gelmişti canım..

bana söz veren hoca son anda çok öğrencim var diye beni kabul etmemişti...sonra bana bizim anabilimdalından ama benim konumla hiç ilgisi olmayan bambaşka alanlarda çalışan bir hoca verdiler danışman olarak...hocam istersen değiştirebilirsin beni dedi...ama değiştirmezsen de elimden geldiği kadar yardımcı olurum dedi....değiştirmedim bunun bana dezavantajları da oldu, örneğin kaynak sıkıntısı falan gibi. ama hocam çok iyi biriydi, aslında lisanstan falan da tanımıyordum...danışmanım olunca gittim tanıştım....hocamın yapısı bana tüm eksikleri giderme şansı verdi....beni çok sıkmadı, destekledi ve bitirdim.....hakkında hayırlısı olsun

inşallah kızlar yeni danışmanımla anlaşırım,yrd.doç.kendisi,sekreter iyi biri dedi.ama bende ilk defa duydum bu hocayı,yeni sanırım.kızlar yüksek lisansta toplam 7 ders almıştım.ama aldığım derslerle bu hocanın yakından uzaktan alakası yok.benim de yeni danışmanım bambaşka alanlarda çalışıyor,seminer konum değişecek hemde aldığım derslerin seminere yada teze pek katkısı olmamış olacak senağlama

inşallah kızlar yeni danışmanımla anlaşırım,yrd.doç.kendisi,sekreter iyi biri dedi.ama bende ilk defa duydum bu hocayı,yeni sanırım.kızlar yüksek lisansta toplam 7 ders almıştım.ama aldığım derslerle bu hocanın yakından uzaktan alakası yok.benim de yeni danışmanım bambaşka alanlarda çalışıyor,seminer konum değişecek hemde aldığım derslerin seminere yada teze pek katkısı olmamış olacak senağlama

ilk zamanlar ben de kendimi böyle hissetmiştim, hatta bir ara sen bırakmayı falan da düşüneceksin ama yapma böyle ısrarla çalış, sonucu güzel oluyor inan bana...

dirim, nasıl olsa seminer seni çok yormaz, akşamları çalış, gündüzleri okulu takip et, hocalarla konuş ve yeni danışmanının almanı istediği derslere dinleyici olarak gir canım.

bende temmuzda yüksek lisansımı bitirdim ve ekimde doktoraya başladım..inşallah bu da biter ama daha çook var:((

kızlar bişey daha soracağım.Ders kaydı yaparken uyarı olarak şu çıkıyor:
"Yeni almış olduğunuz Dersler için başarısız olduğunuz derslerin yerine aldığınız dersleri 'Yerine' kolonunda kodlamadığınız taktirde bu dersler dönem ortalamasına katılacaktır." ben ilk dönem bir derse devam etmedim,devamsızlıktanda kaldım.devamsızlıktan kaldığım dersle birlikte toplam 8 ders aldım.(en az 7 ders alınıyor zaten)bu devamsızlıktan kaldığım ders diğer aldığım derslerle birlikte gözüküyor.seminer dersini seçip sonra yerine kolonunu tıklayıp devamsızlıktan kaldığım dersi kutuya yazsam olurmu?bunu yapmassam sanırım ortalamaya etki edecek.daha önce böyle bir işlemi yapmadım sanırım hiç hatırlamıyorum

haklısın tuçe,ben yinede seminer seçip karşısındaki yerine kısmına devamsızlıktan kaldığım dersi seçtim.kabul etmezler sanırım.enstitüye gideceğim bunun için,
kızlar devamsızlıktan kaldığım dersin yerine ders seçmessem eğer ortalamam cc nin üzerindeyse ne problem olacak ki,

Katsayı
1.ders=ba 3.5
2.ders=aa 4.0
3.ders=cc 2.0
4.ders=bb 3.0
5.ders=bb 3.0
6.ders=ba 3.5
7.ders=aa 4.0
8.ders=d(devamsız) 0
kızlar 8 ders için genel ortamayı nasıl hesaplıcam?
Katsayıları toplayıp 8 e mi bölüyorum?

Back