lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

Kızlar cuma günü jüri ye çıkıcam çok şükür bitiyo artık , sizler sınav sonrası hocaları yemeğe götürünüzmü? ben düşünüyorum , birde danışmana ne hediye aldınız benimki bayan da hiçbişey düşünemiyorum. bölümde çikolata dağıtcam bide:dance:

Haydi kızlar bugün birkaç fikir yazın bana daa.s.

arkadaşım daha o aşamaya gelemedim ben o yüzden aklıma bişey gelmiyor,elimde olsa hepsini bir kaşık suda boğarım :mymeka: :kızgın:
tuçe teşekkür ederim arkadaşım ama ne yazıkki öyle hesapladığımda 2.875 çıkıyor.3 ün altında olduğu için ortalama o dersin yerine tekrar bir ders almak gerekecek.kendime çok kızıyorum.bir de devam etmedim o derse,çalışıpta kalsam neyse

danışmanın sana hediye alır canım, sen ona değil, sonuçta senin için önemli bir gün, danışmanım beni ve jüriyi tezimi verdiğim gün yemeğe ve şarap içmeye götürmüştü, ama tabi çikolata senin görevin. bir de tez savunman sırasında masa ya da tabaklar azırlayıp ikram ediyorsun üyelere bizde.

arkadaşım daha o aşamaya gelemedim ben o yüzden aklıma bişey gelmiyor,elimde olsa hepsini bir kaşık suda boğarım :mymeka: :kızgın:
tuçe teşekkür ederim arkadaşım ama ne yazıkki öyle hesapladığımda 2.875 çıkıyor.3 ün altında olduğu için ortalama o dersin yerine tekrar bir ders almak gerekecek.kendime çok kızıyorum.bir de devam etmedim o derse,çalışıpta kalsam neyse

o zaman ders alman gerekecek sanırım.3'ün altına düşmemen gerekiyor biliyorsun canım.

danışmanın sana hediye alır canım, sen ona değil, sonuçta senin için önemli bir gün, danışmanım beni ve jüriyi tezimi verdiğim gün yemeğe ve şarap içmeye götürmüştü, ama tabi çikolata senin görevin. bir de tez savunman sırasında masa ya da tabaklar azırlayıp ikram ediyorsun üyelere bizde.

Saol tatlım önerin için biz öğlen yemeğne gitcez garanti hocalarla ben ödiycem tabi hocama ödetemem böyle bir şeyi emeği de çok üzerimde doğrusu ama kişisel bir hediye vermiycam sanırım kendisine belki bir çiçek yaptırabilirim hemde sınavda masanın üzerinde durabilir :uhm:a.s.

Nasıl kızlar ya olmaz mı ?? bişeyler yazın :1rolleyes:

kızlar süpersiniz ya neler öğreniyorum burda,bende bir tarafa not edeyim bunları hihoyyyt
tuçe daha demin enstitüyü aradım,ders almana gerek yok dediler,seminer aşamasındasın dediler.hoş tuğçe benim 2 yılım doldu zaten.2 yıl içinde dersleri bitirmek gerekmiyor mu?

evet canım seminer alırken bir problem oldu.resmen okuldan atıldım.
o zamanlar nasıl olsa 7 dersi aldım deyip,devamsızlıktan kaldığım dersi hiçe saydım.sadece semineri aldım ve seminer alırkende atıldım.şimdi zaten ders almak istesemde alamam ki anlamadım,eğer ortalamam 3 ün altındaysa beni uyarmaları gerekirdi.

sanırım ortalamadan atıldın, şimdi de afla döndüğün için bunun önemi yok?? ama o zaman seminer kodlatmazlardı, anlamadım ki canım? ama sana seminerdesin diyorlarsa derslerin ya da ortalamanın bir önemi yok diye düşünüyorum.

hayır canım ortalamadan atılmadım.seminerin de 2 yıl içinde bitmesi gerekiyormuş ve enstitüye yazı gitmesi gerekiyormuş danışmanımla ben bunu bilmediğimiz için.atıldım.ortalamadan dolayı değil yani.2007 senesinde.enstitüye gidip yüz yüze konuşmam gerekecek.bir de tez bittikten sonra ortalaman 3 ün altında diye sıkıntı yaratırsalar çıldırırım.dediğin gibi, ortalamam tutmasaydı seminer vermezlerdi.

kızlar nolur nolur nolur birisi bana bilgi versin nolurrrrrrr
benim bu sene üniversitede son senem
sınıf öğretmenliği okuyorum ve kasım.da alese girdim 92 puan aldım
peki benim şimdi ne yapmam lazım ?
bundan sonraki prosedür nasıl ?
2 sene yüksek lisans sonra akademisyen mi olunuyor ?
bana nolur bilen birisi açıklasın bunları çok sevaba girer :a015:

istersen 2 sena yüksek lisans, daha sonra da doktora yapabilirsin ya da doğrudan doktora programlarına katılabilirsin. bu arada yüksek lşsans yaptığın üniversitede kadro alırsan araştırma görevlisi olursun ve doktoran bitince kadron düşer, doktora sonrası okulda kadro varsa yardımcı doçent olarak atanabilirsin. ya da doktoralı biri olarak başka üniversitelerde yardımcı doçent kadrosu alarak öğretim üyesi olursun, aslında daha da ayrıntılı bir konu bu hacercim.

bir sürü alternatifin var, mesela öğretim üyesi yetiştirme progamları var bazı üniversitlerde, oralarda yüksek lisans ve doktoranı tamamladıktan sonra anadolu üniversitelerine doğrudan atanıyorsun öğretim üyesi olarak, böylece doktoranın son yılında kadrom düşer endişen de olmaz canım, ama büyük şehirden taşraya gitmeyi göze alman gerekir.

canım üniversitelerdeki yüksek lisans öğrencisi alımı ilanlarını takip et, alesten 92 çok iyi bir puan, onun %s'i alınacak zaten, bu arada da üds'ye gir mutlaka, çünkü ingilizceden de sorumlu oluyorsun, yani belge vermen gerekiyor. sonuçta enstitünün vereceği banka hesap nosuna başvuru parası yatıracaksın, sonra da transkriptini ve ales ve üds formunu bir dosyaya koyup bölüme bırakacaksın. zamanı gelince de seni mülakata alırlar. orda sana hangi hocayla çalışmak istiyorsun derler ve hangi konuya ilgi duyduğunu sorarlar.

Back