- kendilerinin bile bilmedikleri yöntemleri uygulattırıyorlar, ne büyük risk ya Rabbim. yöntem çalışılamayabilir ve tez yolun ortasında batabilir. arkadaşımın yüksek lisans tezinin önemli bir kısmı, aynen bu yüzden çöpe gitmişti. hocası bilmeden "şöyle yapıver" demiş. meğer o yöntemin korkunç bir "artefakt"ı varmış ve arkadaşım aylarca A'yı ölçüyorum sanıp alakasız bir parametreyi ölçmüş
- bir de, tezin yöneticisi olmasına rağmen, öğrenciyi ve tezi başkalarıyla beraber TİK'ten TİK'e görenler var. TİK'te rezil olan öğrenciyi sinema izler gibi izlerler ama utanmadan danışmanlık parası da alırlar
bu aralar zaten, hayvan deneylerine hücre kültürü eklemek ve biyoteknolojik yöntemler kullanmak moda ve tezi çok afilli gösteriyor. hocanız "dostlar alışverişte görsün" motivasyonuyla o yöntemleri yazdırmış olabilir
![KK14 :ssz: :ssz:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk14.gif)
yok, hayır ben moda olduğu için hücre kültürü ve biyoteknoljik yöntem kullanmadım
![KK34 :34: :34:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk34.gif)
çalıştığım konu zaten membran proteinleri olduğu için öyle oldu
![KK34 :34: :34:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk34.gif)
bir de, Allah'ım ya Rabbim hocamı nazarlardan kem gözlerden korusun, görüp görebileceğim en "bilimadamı" kişi kendisi. sağolsun hoca-öğrenci ilişkisinden çok, "fikir teatisinde bulunan iki araştırmacı" gibi davranır. zaten bütün deneyleri beraber yapıyoruz
![KK16 :16: :16:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk16.gif)
şurda 1 yılım kaldı ama doktoradan sonra kendimi ortada kalmış, fikir danışacağı hocası olmayan biri gibi hissedeceğim. inşallah yakınlarda bir yerde kadro bulurum da, hocamla görüş alışverişimiz devam eder (amiiiinnn)