lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

sizin bu söylediğinize göre başvuru şartları yalan mı oluyor?

yani bir bölümde ben doktora yapmak istiyorum ama benim yükseklisansım pdr diye beni kabul etmiyor üniversite, ben hocayı ayarlayınca alacaklar mı? bunun böyle olduğu hakkında şüphelerim var, çünkü böyle bir durumla karşılaşmadım ben...eğer öyleyse herşeye güvenim sarsılır açıkcası

başvuru şartları yalan oluyor evet, çünkü bir insan sizinle çalışmayı kabul etmişse alınıyorsunuz, türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birindeyim ben, ayrıca başka üniversitedekilerle de daha önce staj ve çalışmalar yaptım, alesinizi alın, yabancı dili halledin, tamam. geriye sadece mülakatınız kalıyor, tabi hukuk bitiren biri maden mühendisliğinde master-doktora yapmak istemez ama örneğin bir kimya mezunu biyoloji bölümüne alınabiliyor. ya da mühendislikler arası bu çok yaygın olarak görülebiliyor.

selam kızlar....kafası karısık bırı olarak benımde sızlere sorularım war...gıda muhendıslıği mezunuyum yaklasık 1.5 senedırde ozel sektorde calısyorumm..cıddı bı ılıskım war we ewlılık planları yapıyoruz ama suan askerde ve uzun donem 13 aycıgımız war :( ben bu arada ılerısı ıcın bı plan yapmak ıstıyorum.kpss mı yoksa yuksek mı ?akademık karıyere ole bı gonulden baglılıgım yok.gunumuzde ıyı bı ıse gırmede ıyı bı eğıtımden zıyade saglam dayı faktorunun daha gecerlı oldugu kanaatındeyım.erkek arkadasımın yasadıgı sehırde gıda muh. bolumu war yuksek yapma sansım war , kpss yı kazanırsam oraya atanma sansımda olur( kontenjan acılma dahılınde)...sımdı ben ne yapsam 13 ay zarfında kpss ye calısıp ıyı bı not mu alsam...yoksa ales,kpds ye konsantre olup yuksek ıcın baswuru mu yapsam..

yüksek lisans yaparsanız yüksek mühendis olursunuz, yüksek lisans her mesleğe ünvan kazandırmadığından şanslı gruprasınız aslında, ama bence ilk önce kpss'ye çalışıp işinizi garantileyin, sonra gittiğiniz yerde yüksek lisans yapın, böylece kurumda yükselme şansınız da olur. akademik kariyer düşünmüyorsunuz sonuçta. ilk amacınız iş gibi görünüyor.

yüksek lisans yaparsanız yüksek mühendis olursunuz, yüksek lisans her mesleğe ünvan kazandırmadığından şanslı gruprasınız aslında, ama bence ilk önce kpss'ye çalışıp işinizi garantileyin, sonra gittiğiniz yerde yüksek lisans yapın, böylece kurumda yükselme şansınız da olur. akademik kariyer düşünmüyorsunuz sonuçta. ilk amacınız iş gibi görünüyor.

ewt ilk amacım iş şuan...hazır onumde zaman varken bıseylere konsantre olup hedef belırleyeyım dıorum amacsız karmakarısıgım cunku kaydirigubbakcemile4 en azından bı sonrakı adım bellı olur..soyledıklerınız cok mantıklı tesekkur ederım:içelim:

ewt ilk amacım iş şuan...hazır onumde zaman varken bıseylere konsantre olup hedef belırleyeyım dıorum amacsız karmakarısıgım cunku kaydirigubbakcemile4 en azından bı sonrakı adım bellı olur..soyledıklerınız cok mantıklı tesekkur ederım:içelim:[/QUOTE

rica ederim, en doğru kararı siz verirsiniz tabi a.s.

yaşasın, sonunda finallerim cuma günü bitti..
bu dönem son 6 dersim ve bitirme projem olacak (geçen dönemden daha zor ama biraz sabredersem bir nefeste bitecek yüksek lisansım)

arkadaşlar neler lazım diye sormuş hep yl. için; ben girerken Toefl-ibt:103, KPDS:90, Ales:96, ve 2 referans mektubu verdim ortalamam sınırda sayılırdı 2,7 ama mülakat iyi geçti aldılar işte

selam kızlar....kafası karısık bırı olarak benımde sızlere sorularım war...gıda muhendıslıği mezunuyum yaklasık 1.5 senedırde ozel sektorde calısyorumm..cıddı bı ılıskım war we ewlılık planları yapıyoruz ama suan askerde ve uzun donem 13 aycıgımız war :( ben bu arada ılerısı ıcın bı plan yapmak ıstıyorum.kpss mı yoksa yuksek mı ?akademık karıyere ole bı gonulden baglılıgım yok.gunumuzde ıyı bı ıse gırmede ıyı bı eğıtımden zıyade saglam dayı faktorunun daha gecerlı oldugu kanaatındeyım.erkek arkadasımın yasadıgı sehırde gıda muh. bolumu war yuksek yapma sansım war , kpss yı kazanırsam oraya atanma sansımda olur( kontenjan acılma dahılınde)...sımdı ben ne yapsam 13 ay zarfında kpss ye calısıp ıyı bı not mu alsam...yoksa ales,kpds ye konsantre olup yuksek ıcın baswuru mu yapsam..

ilk önce kpss için hazırlan bence de....ama bir yandan da ingilizce kursuna gidebilirsin, bu arada kpssye hazırlanırken zaten türkçe ve matematik çalışacaksın.bir taşla iki kuş vurmuş olacaksın....

yaşasın, sonunda finallerim cuma günü bitti..
bu dönem son 6 dersim ve bitirme projem olacak (geçen dönemden daha zor ama biraz sabredersem bir nefeste bitecek yüksek lisansım)

arkadaşlar neler lazım diye sormuş hep yl. için; ben girerken Toefl-ibt:103, KPDS:90, Ales:96, ve 2 referans mektubu verdim ortalamam sınırda sayılırdı 2,7 ama mülakat iyi geçti aldılar işte

puanlar da bayağı iyiymiş...kaydirigubbakcemile5

Okuduğum okullarla alakalı ingilizce olayı; toefl kasabilir ama bence KPDS'den A almak biraz çalışan herhangi birinin yapabileceği birşey...
Hayırlısıyla bir de bitirebilirsim şu işi alnımın akıyla, sonra da ikinci üniversiteye gideceğim..

ilk önce kpss için hazırlan bence de....ama bir yandan da ingilizce kursuna gidebilirsin, bu arada kpssye hazırlanırken zaten türkçe ve matematik çalışacaksın.bir taşla iki kuş vurmuş olacaksın....

o zmn kpss ve ales ı aynı doneme denk getıreyım kpss b 2010 yılında o donem bıde alese gıreyım ıkısıde elımde olsun sartlara gore ıkısınden bırını degerlendırırım...ancak bır sorum daha war her unıwersıte kpds weya tofel ıstıyo mu fisfisfis

bende varım ama şükür bitirdim. darısı hepinizin başına

oncelıkle tebrık ederım...konu amacından sapacak mı bılmıyorum ama sızde muhendıssınız benı aydınlatabılırsınız dıye dusunuyorum..yaptıgınız yuksek meslekı acıdan sıze ne kazandırdı..iş bulma vs konusunda ...kesınlıkle olmalıdır dıyormusunuz ?CADIARZUCADIARZU

rebekas, okullar yabancı dil şartı koyuyor. ama bazı seçeneklerin oluyor, örneğin üds, kpds vb. bunlardan birinden istenen puanı alman gerek..bazı okullar kendi sınavda yapıyor üds ve kpds puanların yoksa o sınava giriyorsun

rebekas, okullar yabancı dil şartı koyuyor. ama bazı seçeneklerin oluyor, örneğin üds, kpds vb. bunlardan birinden istenen puanı alman gerek..bazı okullar kendi sınavda yapıyor üds ve kpds puanların yoksa o sınava giriyorsun

yanı sen her halukarda bu ıng. ısını hallet elbet onune bırgun cıkacak dıosunsenağlama
tesekkur ederım yorumların ıcın:lepi:

yanı sen her halukarda bu ıng. ısını hallet elbet onune bırgun cıkacak dıosunsenağlama
tesekkur ederım yorumların ıcın:lepi:

kesinlikle, ben ingilizce çalışmaya çalışıyorum, kpds ye hazırlık için ama evde olacak gibi değil..kursa gideceğim hem işte dil biliyor tazminatı için hem de doktoraya giriş için....

kesinlikle, ben ingilizce çalışmaya çalışıyorum, kpds ye hazırlık için ama evde olacak gibi değil..kursa gideceğim hem işte dil biliyor tazminatı için hem de doktoraya giriş için....

aslında bende ewde calısmaya basladım..netten pek cok kaynak ındırdım grammer,listening,vocabulary onların cıktısını fln aldım...eger sıstemlı bı sekılde calısılabılse ewde de olabılır dıe dusunuyorum...cunku kıtapların hepsınde cwp anahtarları vs.mevcut...gerci benım sewıyem pre-ıntermedıate onu ılerletmek amacım...ne kdr calısıp kpds 70 olur onu bılemem...belkı ılerıde sınaw taktıklerı vs konusunda kursa gıtmek gerekebılırhihoyyyt

aslında bende ewde calısmaya basladım..netten pek cok kaynak ındırdım grammer,listening,vocabulary onların cıktısını fln aldım...eger sıstemlı bı sekılde calısılabılse ewde de olabılır dıe dusunuyorum...cunku kıtapların hepsınde cwp anahtarları vs.mevcut...gerci benım sewıyem pre-ıntermedıate onu ılerletmek amacım...ne kdr calısıp kpds 70 olur onu bılemem...belkı ılerıde sınaw taktıklerı vs konusunda kursa gıtmek gerekebılırhihoyyyt

evli olduğum için ben evde çalışamıyorum....

ama yine de kpds apayrı bir sınav, inceliklerini öğrenmekte yarar var...

ben 20 gün Cesur Öztürk'ün Hacettepe Taş Yayınları'ndan çıkan kitabını çalışmıştım, 90 aldım, üstelik kolay da değildi sınav pek, belki kitap seçimin için yardımcı olur diye düşündüm.

ben 20 gün Cesur Öztürk'ün Hacettepe Taş Yayınları'ndan çıkan kitabını çalışmıştım, 90 aldım, üstelik kolay da değildi sınav pek, belki kitap seçimin için yardımcı olur diye düşündüm.

var o kitap bende ama ben konulara baştan başladım, yavaş yavaş çalışıyorum...daha kpds içerikli kitaplara geçmedim...

ay bende 90 alsam daha ne ısterım
bende de bır ton kpds kıtabı var ama
cesur ozturkun cıkmıs soruları var sanırım, sen konu anlatımından mı bahsedıyorsun canım

konu anlatımlı benim bahsettiğim kitap iki kitabı var zaten anlatımlı, birisi başlangıç, biresi ileri, ben ileriyi çalışmıştım sadece. ama örnekleri falan sınavda çok iyi hatırladım, kitap tam önemli yerleri vurguluyor. lacivert bir kitaptı sanırım.

Back