lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

bu arada da senin çalışmak istiyorum dediğin hocaya seni isteyip istemediğini sorarlar, o yüzden mülakattan önce danışmanın olacak olan hocayla konuşmalısın canım. hoca da evet ben bu öğrenciyi istiyorum diyor ve enstitüye kaydını yaptırıyorsun, ilk aşamalar böyle.

ama üniversiteler başvuru için diploma da istiyorlar
yani ben mezun olmadan başvuramaz mıyım bir yere ?

diyelim ki x üniversitesi beni kabul etti
2 sene yine ders mi alacağım ? sanırım o arada bir de tez yazacağım

çok soru soruyorum ama kusura bakma Şeniz

önemli değil canım.

mezun olmadan başvuru yapamıyorsun tabi, dosyanda diploma örneğin de olacak ya da mezuniyet belgesi gibi bir şey, kabul edilince 2 dönem ders alıyorsun. sonra da 2 ya da uzatmak istersen 4 dönem için teze vaktin kalıyor.

peki bu 2+2 ya da 2+4 dönemde ben herhangi bir şey yapmıyor muyum ?
yani maaş vs alamıyorum, peki başka bir işte çalışabilir miyim o arada ?

bir soru daha :utangac:
tezim kabul edildikten sonra ne oluyor ?

canım bu dönemde çalışabilirsin tabi, araştırmanı dışarıdan yaparsın ya da hocanla anlaşıp akşamları üniversitede çalışabilirsin, üniversiteden kadro almazsan (ki bu kadro 50/d olarak bilinen araştırma görevlisi kadrosudur) maaş da alamazsın, eğer kadro alırsan şu anda 1500 ytl olan maaşlarımızdan alırsın ve uygulamalı derslere girersin ve gözetmenlik yaparsın. tezin kabul edilince yüksek lisans derecesi alıyorsun ama bu ünvan mühendislik dalları dışında pek işe yaramıyor. doktoranın geçerliliği daha fazladır.

selam tuçe,enstitüye gittim.8 ders aldığımı 8 dersten birindende devamsızlıktan kaldığımı söyledim.zaten genel ortalama 7 ders üzerinden alınıyor dedi.9 derste alsan en yüksek puanlı 7 dersin ortalaması alınıyor dedi.danışmanımda kayıt yaparken sana yüksek lisans tezi verildiyse problem yoktur dedi zaten.içime su serptiler.yeni danışman hocamda şimdilik melek gibi.okulu dereceyle bitirdiği felan söyledim :utangac: yüksek lisansını bitir yazık olmasın dedi.ve seminer konunla tez konunu aynı veririz.10 makalenin 2-3 tanesini seminer olarak verirsin dedi.Ben demeden söyledi.çok rahatladım sağolsun :Saruboceq::lepi:

selam tuçe,enstitüye gittim.8 ders aldığımı 8 dersten birindende devamsızlıktan kaldığımı söyledim.zaten genel ortalama 7 ders üzerinden alınıyor dedi.9 derste alsan en yüksek puanlı 7 dersin ortalaması alınıyor dedi.danışmanımda kayıt yaparken sana yüksek lisans tezi verildiyse problem yoktur dedi zaten.içime su serptiler.yeni danışman hocamda şimdilik melek gibi.okulu dereceyle bitirdiği felan söyledim :utangac: yüksek lisansını bitir yazık olmasın dedi.ve seminer konunla tez konunu aynı veririz.10 makalenin 2-3 tanesini seminer olarak verirsin dedi.Ben demeden söyledi.çok rahatladım sağolsun :Saruboceq::lepi:

dirim çok sevindim gerçekten, böylece yeni konuna da adapte olmuş olacaksın seminer hazırlarken canım. hocanın iyi olması da ayrıca bir avantaj kaydirigubbakcemile5

Arkadaşlar size bir sorum olacak cevaplarsanız cok sevinirim Bu dönem Tarım Ekonomisi üzerine tezli yüksek lisansa başladım.Güz döneminde tezli işletmeye geçiş yapmak isiyorum..İşletme tezsizide kazandım ama tercihimi tarım ekonomisinden yana yaptım.Tekrardan mülakatamı girmem gerekecek yoksa baştanmı başvuru yapacagım. Birde aldıgım derslerden muaf olabilirmiyim? Yanıtlarsanız cok sevinirim..

Merhaba kızlar, ben de haziranda doktora yeterlik sınavına gireceğim teze başlamak için. Üstelik çalışma hayatı hiç hazırlanamıyorum. Dualarınızda beni de unutmayın.
sevgiler...a.s.

Arkadaşlar size bir sorum olacak cevaplarsanız cok sevinirim Bu dönem Tarım Ekonomisi üzerine tezli yüksek lisansa başladım.Güz döneminde tezli işletmeye geçiş yapmak isiyorum..İşletme tezsizide kazandım ama tercihimi tarım ekonomisinden yana yaptım.Tekrardan mülakatamı girmem gerekecek yoksa baştanmı başvuru yapacagım. Birde aldıgım derslerden muaf olabilirmiyim? Yanıtlarsanız cok sevinirim..

bana kalırsa baştan başlaman gerekli ama şartlarını bilmiyorum...

Merhaba kızlar, ben de haziranda doktora yeterlik sınavına gireceğim teze başlamak için. Üstelik çalışma hayatı hiç hazırlanamıyorum. Dualarınızda beni de unutmayın.
sevgiler...a.s.

kolay gelsin...başarılar...

ben de aftan döndüm kızlar...
3 dersim bir seminer bir de tezim var...
benim merak ettiğim de şu...bize atanan danışmanın bilidm dalında mı hazırlıyoruz semineri ve tezi??
çünkü ben kendi danışmanımdan hiç ders almadım şimdiye kadar ve sevdiğim tezini yapmak istediğim konuyla hocanın hiç ilgisi yok...

ben de aftan döndüm kızlar...
3 dersim bir seminer bir de tezim var...
benim merak ettiğim de şu...bize atanan danışmanın bilidm dalında mı hazırlıyoruz semineri ve tezi??
çünkü ben kendi danışmanımdan hiç ders almadım şimdiye kadar ve sevdiğim tezini yapmak istediğim konuyla hocanın hiç ilgisi yok...

istersen danışman değişikliği hakkı veriyorlar....

merhaba azımlı hedeflerı olan kızlar.şimdi bende sıze bısey somak ıstıyorum.cahıllıgıme verın ben işletme mezunuyum ve yuksek lısans yapmak ıstıyorum bır arkadasım nasılsa akademık karıyer dusunmuyosun tezsız yuksek lısan yap dedı tezsız yuksek lısansta ing.sartı aranmıyomus ve sadece 1 yıl suruyomus dogrumu?yoksa okullara goremı degısıyo ben uludagda yada çkalede yapmayı dusunuyorum.ben ısletme mezunuyum nekadar farklı bolumde yapabılırım yuksek lısansımı.aklım cok karısık yardımcı olursanız cok sevınırım...

yani bu danışmanımız kimse onun bilim dalında tez hazırlıycaz anlamına mı geliyor...

şöyle anlatayım benim hocam pdr anabilimdan bir hocaydı ve özel eğitim üstüne çalışıyordu daha çok...ama ben kaygı çalışacaktım ve istersem kaygı alanında çalışan ama yine pdr anabilimdalından bir hocayı seçebilmem sözkonusu idi ama ben hocamı değiştirmedim...özel eğitim ile ilgili çalışması benim kaygı çalışmamı engellemedi, sonuçta anabilimdalı pdr idi...sen de yükseklisans yaptığın anabilimdalında senin çalışmak istediğin konuyla ilgili çalışan bir hocayı seçebilirsin demek istedim...

merhaba azımlı hedeflerı olan kızlar.şimdi bende sıze bısey somak ıstıyorum.cahıllıgıme verın ben işletme mezunuyum ve yuksek lısans yapmak ıstıyorum bır arkadasım nasılsa akademık karıyer dusunmuyosun tezsız yuksek lısan yap dedı tezsız yuksek lısansta ing.sartı aranmıyomus ve sadece 1 yıl suruyomus dogrumu?yoksa okullara goremı degısıyo ben uludagda yada çkalede yapmayı dusunuyorum.ben ısletme mezunuyum nekadar farklı bolumde yapabılırım yuksek lısansımı.aklım cok karısık yardımcı olursanız cok sevınırım...

hayatım okullara göre değişebilir ingilizce şartı ama genelde istiyorlar..süresi de kesin 1 yıl diye bir şey yok, 1.5 dönem ders yarım dönem proje olan okullarda var...ayrıca senin başvuru yapmak istediğin bölümlerin şartlarına bak, işletme mezunu alıyorlarsa ne ala....

Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuran öğrencilerden yabancı dil sınav sonuç belgesi istenmemektedir. uludağ üniversitesi ama diğer programlarda istiyorlar örneğin...üniversitelerin enstitülerine girip şartlarına bakabilirsin...

Son düzenleme:
Ben geçen hafta cuma bitirdim sonunda kzılar artık çiçeği burnunda yüksek mühendisim. Darısı herkesin başına.

Artık hsonları ders çalışmak yok, işle beraber çok zor oldu ama atlattım sonunda çok şükür

hayatım okullara göre değişebilir ingilizce şartı ama genelde istiyorlar..süresi de kesin 1 yıl diye bir şey yok, 1.5 dönem ders yarım dönem proje olan okullarda var...ayrıca senin başvuru yapmak istediğin bölümlerin şartlarına bak, işletme mezunu alıyorlarsa ne ala....

Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuran öğrencilerden yabancı dil sınav sonuç belgesi istenmemektedir. uludağ üniversitesi ama diğer programlarda istiyorlar örneğin...üniversitelerin enstitülerine girip şartlarına bakabilirsin...
çok tşk.ederım hayatım.bakalım işimde henuz yenıyım oturtmaya bakıyorum bıde malı müş.sınavımda var bırde cıddı bı ılıskım hayatım buara bıraz belırsız hakkımızda hepımız ıcın hayırlısı....

Back