lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

evet lacivert kitap....

ben de çok araştırdım, herkes onu tavsiye etmişti.....

bir arkadaşta çalışan herkes a düzetyi alır dedi...gözümde çok büyütmeme gerek yok mu o zaman...ingilizcem iyidir aslında...

canım sen o kitaptaki cümle kalıplarını dikkatle ve birkaç kere oku, aklında kalsın onlar, özellikle de ileri ünitedeki konular, göreceksin, sınavda aynı yapılar geliyor, hatırlıyorsun, ingilizcen de iyiymiş, o zaman ingilizceye daha az zaman ayırıp diğer sınavlara dikkatini verirsin belki. a.s.

iyi ama ben ingilizceyi iyice bir halletmeden başka bir derse geçmeyi düşünmüyorum..ingilizce bitince eşimden matematik dersi alacağım, les için...en sonda alan için çalışma yapacağım...ama benim acelem yok....
a.s.

o zaman da en son ingilizce tekrarlarını yaparsın canım, tabi çalışma planını en iyi kişinin kendisi yapar, kolaylıklar diliyorum.:1hug:

kızlar merhaba,
benim okul bu dönem bitti ara vermeden yükseğe başlayacağım sanırım başvuru cuma günü...
bende sizlerden biri olacağım :) yapıp yapmamakta kararsız kalmıştım biraraburs yüzünden (tübitak busu istemiştim de bakalım artık hayırlısı) ama şimdi zaten iş falan da yok en azından yükseğe başlayıp vaktimi değerlendirmek istiyorum. sizce de mantıklı bir karar mı? bu dönem burs alamama ihtimalim büyük diğer dönem tekrar şansımı deneyeceğim aslında bir dönem bekleyip bursla okula başliyim diyor bir yanım ama bi yandan da vakit kaybına ne gerek var zaman akıp gidiyor diyorum sizce hangisi mantıklı?

doğru bi karar bence
bende küçük bi şehirdeyim(bursa değil) ve benim alanımda pek iş olanağı yok burda.bende durumu değerlendirmek için yüksek lisansa başladım.

imkanın varsa ara vermeden başla...

kızlar hasta olupta gıttıgım sınavım vardı ya bugun acıklandı
ucu ucuna bırakmıs hoca benı
ağlayasım geldı

ayy keşke rapor alıp kendini toplayıp gideymişsin canım yaa:1hug:
ağlama artık olan olmuş diğer öndem tekrar alırsın olana çare yok önğne bakmak en iyisia.s.

ben bir şey soracağım edebiyat bölümünden önce tezsiz yükseklisansla formasyon aldıktan sonra tezli yükseklisansta yapılabilir mi?

En azından E notu verebilirdi, sınava tekrar alınırdın, ortalamanı çok etkilemiyordur umarım. 3'ün altına düşmemen gerek canım, biliyorsundur zaten.

evet Allahtan ortalamam dıger derslerden ve oncekı donemlerden dolayı ıyıydı de bırakmasa daha ıyıydı aynı dersı almak yine azap gibi geliyor

vallahı canım neden yaptıgını bılmıyorum
saol canım napalım saglık olsun

sağlık olsun canım...ama lisansta kalmak çok koymaz ama ben yükseklisansta kalsaydım çok zoruma giderdi, bi yandan işle uğraş,bir yandan hocan bıraksın çok zor...doktora düşünüyorum ya ben, hele eğer onda bir dersten kalırsam oturur ağlarım ama dersler zor, kalabilirim valla...

öğretmenlik formasyonu aldıktan sonra yani tezsiz yükseklisans yaptıktan sonra tezli yğkseklisansta yapabilir miyim? ilgilendiğiniz için ayrıca çok teşekkürlerr:)a.s.

canımcım bölümün ne?

ayrıca diyelim edebiyat mezunusun doğrudan edebiyat öğretmenliği tezliye de başvuru yapabiliyorsun ancak;

formasyonunu aldıktan sonra istersen tabi tezli bir programada başvurabilirsin...örneğin benim şimdi pdr yükseklisansım var ama ben başka bir bölüme taktım, doktoraya başvuracağım ama bilgi kazanmak ve daha kolay kabul edilebilmek için istersem düşündüğüm bölümün tezsizine de başvuru yapabilirim, bu bana engel değil....

Son düzenleme:
kızlar hepinize merhabaa.s.
bende yüksek lisansımı yapıyorum diğer yandan çalışıyorum
yaptığım yüksek lisansın bana işte bir yan getirmesinden başka pek artısı olcağını sanmıyorum ama sevdiğim bi alanda yapıyorum ve sosyal çevre için yani manevi tatmin amaçlı diyelim.
tuçe arkadaşım işteki mutsuzluğundan bahsetmişsin inan o dediğin durum her yerde istifa etsen başka bir yere gitsen yine aynı olacak inan seni anlıyorum aynı şeylerle bende mücadele ediyorum
pırlanta84 sınavsan kalman üzücübenneyaptımki ne die yüksek öğrencisiyle uğraşırlarki
ama sende keşke hocanla durumunu konuşsaydın tuce özellikle daha iyi bilirki ünivde hocalarla samimiyet tatlı dil her zaman kardır:jeyyar:
bende kimsenin kapısına gidip mudana etmem kendime yediripte bu huyla kesinlikle üniv bana göre değil
çamaşırsuyu seninde umarım herşey gönlünce olur hadi hazırlan doktorayada kazan bizimlede paylaş:1hug:
ve diğer arkadaşlar herkese sevgiler görüşmek dileğiyleyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…