lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

ben de sırf bu nedenlerle ünv.de kalmayı hiç düşünmemiştim biliyor musun? herkes şaşırmıştı hatta neden istemiyorsun diye..valla ben sadece doktorama bakarım, sonra okulun kapısından çıkınca iş biter, hiç uğraşamam insanlarla..ama senin işyerin orası ayrıca....olsun sen işine gücüne bak, heryerde var böyle şeyler.....

6 senede bu hale geldim, artık dayanamıyorum.

asistan olduğum halde istifa etmeyi ya da başka bir kuruma geçmeyi düşünüyorum evet, çünkü üniversitedeki rekabet ve hırs çirkin, insanların hırsı başarabileceğini aşınca başlıyorlar diğerlerinin ayağını kaydırma oyunlarına, ben hocamla ya da asistan arkadaşlarımla girdiğim dersler konusunda tartıştığımda susup işime devam etmek zorundayım ama doktorasını dışarıdan yapan arkadaşlarım canlarını sıkan bir olay olunca kızsalar da ya da kırılsalar da gidip evlerinde ya da çalıştıkları işte kafalarını dinliyorlar. emeğime değmiyor, çünkü rekabeti bu boyutta sevmiyorum ve yaptığım işleri diğer asistan arkadaşlarım gibi çok önemli şeylermiş gibi hocalara satamıyorum. emeğime değmiyor, çünkü doktora tezi gibi yüksek lisans tezi verdim ve birçok da yayınım olduğu halde hala hocama yaranamıyorum, zor bir insanla çalışıyorum ben, çok zor...

Benim en büyük isteğim okulda hoca olarak kalmaktı.Bu yıl yükseğe başladım ve bu yıl bile canımdan o kadar bezdirdiler ki beni orda yaşanan şeylerin iyice farkına vardım ve lisansımı,yüksek lisansımı bitirdiğim bu üniversitede kalmak istemediğimi çok iyi biliyorum.Başka buir üniversite olabilir diyorum ama gerçekten artık okulda kalmaktan iyice soğudum.İnsanlar o kadar değişik ki.Okuyunca yazmadan geçemedim.Allah yardımcınız olsun.

rapor al canım, sakın ihmal etme en az üç günlük olması lazım ama sınav için geçerli olmasını istiyorsan.
canım tesekkurler
ama bu hoca yıldızımın barısmadıgı bı hoca enınde sonunda gıcıklık yapacak:S
ondan oturdum calıstım ama ıstedıgım gıbı deıl

Benim en büyük isteğim okulda hoca olarak kalmaktı.Bu yıl yükseğe başladım ve bu yıl bile canımdan o kadar bezdirdiler ki beni orda yaşanan şeylerin iyice farkına vardım ve lisansımı,yüksek lisansımı bitirdiğim bu üniversitede kalmak istemediğimi çok iyi biliyorum.Başka buir üniversite olabilir diyorum ama gerçekten artık okulda kalmaktan iyice soğudum.İnsanlar o kadar değişik ki.Okuyunca yazmadan geçemedim.Allah yardımcınız olsun.

teşekkür ederim canım, senin için de en iyisi olsun, ama bu ülkede yüksek lisansın da doktoranın da değeri yok üniversite dışına çıkınca.

selam arkadaslar,
ben avusturya da viyana üniveristesin´de okuyorum. ilerde burda yüksek lisans yapmayi düsünüyorum. bildigim kadariyla Türkiye´de yüksek lisans okumanin cesitli sartlari var(not ortalamanin yüksek olmasi gibi...) ilerde yüksek lisansi burda yaptiktan sonra doktorayi trde yapmayi düsünüyorum. Türkiye´de doktora yapmanin sartlari nedir? ya da yurtdisinda masterini yapan biri trde doktora yapmasi icin neler yapmali? bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa, benimle paylasarisa cok sevinirim... simdiden tesekkürler...

selam arkadaslar,
ben avusturya da viyana üniveristesin´de okuyorum. ilerde burda yüksek lisans yapmayi düsünüyorum. bildigim kadariyla Türkiye´de yüksek lisans okumanin cesitli sartlari var(not ortalamanin yüksek olmasi gibi...) ilerde yüksek lisansi burda yaptiktan sonra doktorayi trde yapmayi düsünüyorum. Türkiye´de doktora yapmanin sartlari nedir? ya da yurtdisinda masterini yapan biri trde doktora yapmasi icin neler yapmali? bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa, benimle paylasarisa cok sevinirim... simdiden tesekkürler...

yurtdışından gelenler için özel şartları var mı bilmiyorum ama burda doktoraya başvurmadan önce yb. dille ilgili sınavlardan birinden ünv.nin istediği puanı alman, ales sınavından baraj puan ve üstünü alman ayrıca yazılı ve sözlü mülakatı geçmen gerekiyor...ünv. lerin şartları değişebiliyor (puan vb.) ama belkemiği bunlar

ya kızlar bana bi akıl verin.

Şimdi başlıyorum hikayeme:

Nişanlıyken yüksek lisansa başladım. O bir sene boyunca sadece 4 ders alabildim. Çünkü yüksek lisans yaptığım şehir 6 saat uzakta::( Bu derslerin birinden (nasıl oldu anlamadım) kaldım, biri de "Bilimsel Hazırlık" olarak geçiyo ve kredisi yok ama bir dönem daha uzatma hakkı veriyor bana.Sonuçta o bir sene boyunca sadece 6 kredi topladım.

Sonra evlendim ve 1 sene dondurdum.

Sonra bu sene tekrar eziyete devam etme kararı aldım.Eziyet diyorum çünkü sabah 9.30 daki ders için gece 12'deki otobüse binip sabah 5.5- 6 gibi orda oluyorum. Neyse işte bu dönem de 2 ders alabildim yine. Haftaya sınavım var. Hiç ama hiç ders çalışasım yok. Bir de bu iki dersten geçersem toplam 12 olacak kredim ve bunu 21'e tamamlamam gerekiyor.Bir de enstitü sekreteri önce önümüzdeki dönem demişti ama geçen hafta gittiğimde "senin bu 3. dönemin olduğu için tez önerini vermek zorundasın bu dönem" dedi. Ama bu dönem bitti sayılır. tez önerisi nasıl verilir bilmedğim gibi fakülte sekreteri de "derslerini tamamlamadan ve seminer dersi almadan veremezsin tez önerini" dedi. Sanırım bizim üniversitenin yönetmeliği değişmiş ve kimse doğrusunu bilmiyo, anlamadım.

Ben yüksek lisansı çok zevk alarak yapacağımı düşüneceğim için başlamıştım ama eziyet oldu. Ama hayatta yarım bırakmayı da sevmiyorum. Şu an ilköğretimde öğretmenim. Bana uzman öğretmenlik dışında faydası olacak mı onu da bilmiyorum.Üstelik doktora filan da istemiyorum. sadece mesela üniversitede bazı derslere girmek isterdim ama sürekli o ortamda çalışmak değil.

Annem-babam-çevrem buraya kadar geldin bırakma diyo. Eşim mutlu değilsen bırak diyo ama beni sorumlu tutma diyo.

Ya bırakırsam savaşı kaybetmiş gibi hissedicem ama bırakmazsam da atacaklar zaten galiba. Boşuna mı gidip geliyorum her hafta onca yolu?
kaydirigubbakcemile

bi de şey sorcam. çok önemli.mesela ben yarım bıraktım veya atıldım. Sonra bikaç sene sonra bulundduğum yerde aynı bölüm veya benzer bölüme yeniden başvurdum ve girdim. 1)yeniden kpds ve les puanı lazım mı?yani onların geçerliliği 2 yıl dimi?
2) önceki ünide geçtiğim dersleri saydırabilir miyim? yoksa onca eziyetin karşılığı bir hiç mi?

ya bana bi akıl verin.:1no2: :Saruboceq:

bende üniversite son sınıftayım,italyan dili ve edebiyatı okuyorum.sona yaklaştıkça içimi daha da çok korku kaplıyo kızlar ya.ben n'apıcam diye içim içimi yiyor.tek hayalim ingilizce öğretmeni olmaktı,ama mağlum hem istanbulda hemde isimli bi üniversitede ingilizce kazanmak için nerdeyse yds ve össde full yapman gerekiyor,dolayısıyla ben italyancayı tercih ettim.içimdeki ingilizce aşkı bitmedi.çalışsam bile illaki işin içinde ingilizce olsn istiyoum.yüksek lisans içinse beni özel üniversiteler ingilizce eğitimi diye geçen bölümlerine kabul ederler mi bunu merak ediyorum,en azından kafamda bişeyler şekillensin istiyorum.eğer bi bilgisi olan varsa bişeyler yazarsanız çok ama çok sevinirim.

bende üniversite son sınıftayım,italyan dili ve edebiyatı okuyorum.sona yaklaştıkça içimi daha da çok korku kaplıyo kızlar ya.ben n'apıcam diye içim içimi yiyor.tek hayalim ingilizce öğretmeni olmaktı,ama mağlum hem istanbulda hemde isimli bi üniversitede ingilizce kazanmak için nerdeyse yds ve össde full yapman gerekiyor,dolayısıyla ben italyancayı tercih ettim.içimdeki ingilizce aşkı bitmedi.çalışsam bile illaki işin içinde ingilizce olsn istiyoum.yüksek lisans içinse beni özel üniversiteler ingilizce eğitimi diye geçen bölümlerine kabul ederler mi bunu merak ediyorum,en azından kafamda bişeyler şekillensin istiyorum.eğer bi bilgisi olan varsa bişeyler yazarsanız çok ama çok sevinirim.

bunun için tek yapacağın düşündüğün üniversidekilerle gidip konuşmak, tez danışmanlığını yapacak hoca kabul ederse neden olmasın?

Son düzenleme:

özel üniversitelerin şartları biraz daha yumuşak olabiliyor..web sayfalarından araştır, yüksek lisans eğitimi için hangi branş mezunlarını kabul ediyorlar ona bak.....

bunun için tek yapacağın düşündüğün üniversidekilerle gidip konuşmak, tez danışmanlığını yapacak hoca kabul ederse neden olmasın?

haklısınız aslında.ben özel üniversite düşünüyorum ama bakalım hayırlısı.şimdiden çok net bişey söylemekte mümkün değil,önce sınavlara girmem lazım.inşallah ingilizcem yeterli olur ve umarım istediğimi yapabilirim.öneriniz için teşekkürlera.s

haklısınız aslında.ben özel üniversite düşünüyorum ama bakalım hayırlısı.şimdiden çok net bişey söylemekte mümkün değil,önce sınavlara girmem lazım.inşallah ingilizcem yeterli olur ve umarım istediğimi yapabilirim.öneriniz için teşekkürlera.s

umarım, sonuçta hayallerinin peşinde olman senin bu konuda kararlı olman senin yararına olacaktır.........

bu ülkede her şey kağıt üstünde malesef, çoğunlukla siz hangi bölümü bitirirseniz bitirin, hocanız kabul ettiği sürece gidip onunla çalışmaya başlayabiliyorsunuz. üniversiteye kabul süreci de böyle işliyor, siz mülakattan önce hocayla anlaşıyorsunuz, hoca bölüm başkanlığından öğrenci kontenjanı istiyor ve size mülakatta kimle ve ne çalışmak istiyorsun deniyor, böylece önceden de adınız oraya gittiğinden hocayla direkt eşleştiriliyorsunuz.

bu ülkede her şey kağıt üstünde malesef, çoğunlukla siz hangi bölümü bitirirseniz bitirin, hocanız kabul ettiği sürece gidip onunla çalışmaya başlayabiliyorsunuz. üniversiteye kabul süreci de böyle işliyor, siz mülakattan önce hocayla anlaşıyorsunuz, hoca bölüm başkanlığından öğrenci kontenjanı istiyor ve size mülakatta kimle ve ne çalışmak istiyorsun deniyor, böylece önceden de adınız oraya gittiğinden hocayla direkt eşleştiriliyorsunuz.

sizin bu söylediğinize göre başvuru şartları yalan mı oluyor?

yani bir bölümde ben doktora yapmak istiyorum ama benim yükseklisansım pdr diye beni kabul etmiyor üniversite, ben hocayı ayarlayınca alacaklar mı? bunun böyle olduğu hakkında şüphelerim var, çünkü böyle bir durumla karşılaşmadım ben...eğer öyleyse herşeye güvenim sarsılır açıkcası

Back