- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
-
ben de sırf bu nedenlerle ünv.de kalmayı hiç düşünmemiştim biliyor musun? herkes şaşırmıştı hatta neden istemiyorsun diye..valla ben sadece doktorama bakarım, sonra okulun kapısından çıkınca iş biter, hiç uğraşamam insanlarla..ama senin işyerin orası ayrıca....olsun sen işine gücüne bak, heryerde var böyle şeyler.....
6 senede bu hale geldim, artık dayanamıyorum.
asistan olduğum halde istifa etmeyi ya da başka bir kuruma geçmeyi düşünüyorum evet, çünkü üniversitedeki rekabet ve hırs çirkin, insanların hırsı başarabileceğini aşınca başlıyorlar diğerlerinin ayağını kaydırma oyunlarına, ben hocamla ya da asistan arkadaşlarımla girdiğim dersler konusunda tartıştığımda susup işime devam etmek zorundayım ama doktorasını dışarıdan yapan arkadaşlarım canlarını sıkan bir olay olunca kızsalar da ya da kırılsalar da gidip evlerinde ya da çalıştıkları işte kafalarını dinliyorlar. emeğime değmiyor, çünkü rekabeti bu boyutta sevmiyorum ve yaptığım işleri diğer asistan arkadaşlarım gibi çok önemli şeylermiş gibi hocalara satamıyorum. emeğime değmiyor, çünkü doktora tezi gibi yüksek lisans tezi verdim ve birçok da yayınım olduğu halde hala hocama yaranamıyorum, zor bir insanla çalışıyorum ben, çok zor...
geçmiş olsun arkadaşım, mutlaka hem hocanla konuş hem de raporunu al............
canım tesekkurlerrapor al canım, sakın ihmal etme en az üç günlük olması lazım ama sınav için geçerli olmasını istiyorsan.
canım cok tesekkur ederım oncelıkle
ya bu hoca ıle aramız ıyı deıl
konussam da aynı hesaba cıkcak
o yuzden yatagın ıcınde calısıyorum bakalım artık ne kadar yetısırse:S
uamrım herşey yoluna girer...peki işten ayrıldın diyelim, çalışma hayatın içiğn ne düşünüyorsun....
Benim en büyük isteğim okulda hoca olarak kalmaktı.Bu yıl yükseğe başladım ve bu yıl bile canımdan o kadar bezdirdiler ki beni orda yaşanan şeylerin iyice farkına vardım ve lisansımı,yüksek lisansımı bitirdiğim bu üniversitede kalmak istemediğimi çok iyi biliyorum.Başka buir üniversite olabilir diyorum ama gerçekten artık okulda kalmaktan iyice soğudum.İnsanlar o kadar değişik ki.Okuyunca yazmadan geçemedim.Allah yardımcınız olsun.
başarılar canım
selam arkadaslar,
ben avusturya da viyana üniveristesin´de okuyorum. ilerde burda yüksek lisans yapmayi düsünüyorum. bildigim kadariyla Türkiye´de yüksek lisans okumanin cesitli sartlari var(not ortalamanin yüksek olmasi gibi...) ilerde yüksek lisansi burda yaptiktan sonra doktorayi trde yapmayi düsünüyorum. Türkiye´de doktora yapmanin sartlari nedir? ya da yurtdisinda masterini yapan biri trde doktora yapmasi icin neler yapmali? bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa, benimle paylasarisa cok sevinirim... simdiden tesekkürler...
bende üniversite son sınıftayım,italyan dili ve edebiyatı okuyorum.sona yaklaştıkça içimi daha da çok korku kaplıyo kızlar ya.ben n'apıcam diye içim içimi yiyor.tek hayalim ingilizce öğretmeni olmaktı,ama mağlum hem istanbulda hemde isimli bi üniversitede ingilizce kazanmak için nerdeyse yds ve össde full yapman gerekiyor,dolayısıyla ben italyancayı tercih ettim.içimdeki ingilizce aşkı bitmedi.çalışsam bile illaki işin içinde ingilizce olsn istiyoum.yüksek lisans içinse beni özel üniversiteler ingilizce eğitimi diye geçen bölümlerine kabul ederler mi bunu merak ediyorum,en azından kafamda bişeyler şekillensin istiyorum.eğer bi bilgisi olan varsa bişeyler yazarsanız çok ama çok sevinirim.
bende üniversite son sınıftayım,italyan dili ve edebiyatı okuyorum.sona yaklaştıkça içimi daha da çok korku kaplıyo kızlar ya.ben n'apıcam diye içim içimi yiyor.tek hayalim ingilizce öğretmeni olmaktı,ama mağlum hem istanbulda hemde isimli bi üniversitede ingilizce kazanmak için nerdeyse yds ve össde full yapman gerekiyor,dolayısıyla ben italyancayı tercih ettim.içimdeki ingilizce aşkı bitmedi.çalışsam bile illaki işin içinde ingilizce olsn istiyoum.yüksek lisans içinse beni özel üniversiteler ingilizce eğitimi diye geçen bölümlerine kabul ederler mi bunu merak ediyorum,en azından kafamda bişeyler şekillensin istiyorum.eğer bi bilgisi olan varsa bişeyler yazarsanız çok ama çok sevinirim.
bunun için tek yapacağın düşündüğün üniversidekilerle gidip konuşmak, tez danışmanlığını yapacak hoca kabul ederse neden olmasın?
haklısınız aslında.ben özel üniversite düşünüyorum ama bakalım hayırlısı.şimdiden çok net bişey söylemekte mümkün değil,önce sınavlara girmem lazım.inşallah ingilizcem yeterli olur ve umarım istediğimi yapabilirim.öneriniz için teşekkürlera.s
bu ülkede her şey kağıt üstünde malesef, çoğunlukla siz hangi bölümü bitirirseniz bitirin, hocanız kabul ettiği sürece gidip onunla çalışmaya başlayabiliyorsunuz. üniversiteye kabul süreci de böyle işliyor, siz mülakattan önce hocayla anlaşıyorsunuz, hoca bölüm başkanlığından öğrenci kontenjanı istiyor ve size mülakatta kimle ve ne çalışmak istiyorsun deniyor, böylece önceden de adınız oraya gittiğinden hocayla direkt eşleştiriliyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?