lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

ben bu sene mezun olucam
formasyonda zorluk olmaz mı hiçç
alesten geçtikten sonra mülakat var bide diploma notuna da bakıyo bazı ünvler

ales puanını ve diploma notunu yüksek tutmaya bak...DEÜ formasyon için kontenjanı yüksek tutuyor ve mülakat yapmıyor...ales + diploma toplamına dikkat ediyor...diyelim 50 kişi alacak, puanına göre sıralıyor, 60 kişi başvurduysa 10 kişi dışarıda kalıyor...bir de ingilizce sınav yapıyor 70 alırsan geçiyorsun ya da 1 yıl hazırlık okuyorsun ya da kpds, üds gibi sınavlara girdiysen ve 60 aldıysan ingilizceyi otomatik geçiyorsun gibi....diğer üniversiteleri bilmiyorum..ama dediğim gibi tezsiz oldukları için yüksek ücretli oldukları için kontenjanları fazla...

ales puanını ve diploma notunu yüksek tutmaya bak...DEÜ formasyon için kontenjanı yüksek tutuyor ve mülakat yapmıyor...ales + diploma toplamına dikkat ediyor...diyelim 50 kişi alacak, puanına göre sıralıyor, 60 kişi başvurduysa 10 kişi dışarıda kalıyor...bir de ingilizce sınav yapıyor 70 alırsan geçiyorsun ya da 1 yıl hazırlık okuyorsun ya da kpds, üds gibi sınavlara girdiysen ve 60 aldıysan ingilizceyi otomatik geçiyorsun gibi....diğer üniversiteleri bilmiyorum..ama dediğim gibi tezsiz oldukları için yüksek ücretli oldukları için kontenjanları fazla...

yabancı dil sınavı oldugunu bilmiyodum
yabancı dil sınavında konular agırmıdır yoksa basit şeyler mi
sonuçta akademisyen olmak için degil formasyon için giricez:sm_confused:

merhabalar, ben de sınıf öğremenliğinde y.lisans yaptım, 2004 yılında mezun oldum, büyük oğluma hamileyken tez yazmıştım, allahım ne zor günlerdi

devam etmeyi çok istedim, ama görev yaptığım yere üniv. çok uzak olması ve ilçe kaymakamının öğretmenlere eğitim izni vermemesinden dolayı bir süre askıya aldım

çocuklar bir büyüsün bakalım, bir yerlerden başlarız yine

slm arkadaşlar..ben de mikrobiyoloji uzmanıyım,,tez savunmam var lafını duyunca eski günlerim aklıma geldi..insanın kendini geliştirmesi ve bişeyler için çabalamasını çoğu insanın boş bir heves olarak algılayıp,aslında uzanamadıkları ciğere pis demelerinden başka bişey değil.
ben özel nedenlerden dolayı doktoramı tamamlayamadım ve bu hala içimde bi yaradır..
okuyun okuyabildiğiniz kadar...kolay gelsin..

yabancı dil sınavı oldugunu bilmiyodum
yabancı dil sınavında konular agırmıdır yoksa basit şeyler mi
sonuçta akademisyen olmak için degil formasyon için giricez:sm_confused:

dil sınavını geçersen hazırlık okumadan doğrudan okuyorsun....sınav zor valla DEÜ için söylüyorum...ama hazırlık kolay oluyor...dersler yapılıyor, vize, final...hazırlıkta kalanı görmedim hiç...akademisyen olmak için mi geldin yoksa formasyon mu için diye sormuyorlar..ingilizce şart okulu bitirebilmek için....

ben doktora yapan arkadaşlara birşey sormak istiyorum, doktora gerçekten çok zor mu?
hocam bana bebekle yüksek lisans yaparsın ama doktora da çok zorlanırsın dedi....tamam biliyorum doktora apayrı bir olay ama benim doktoraya başvuru yapmak istediğim zaman büyük ihtimalle (Allah o günleri gösterirse) hamile kalmış olacağım, çünkü yaş geçiyor...ayrıca doktora için hazırlıklarım da tam o zaman bitiyor....ne yapmam gerek sizce?

merhaba arkadaşlar ben açıköğretimden işletme okuyorum alan dışı lisansüstü yapabilirmiyiz.çok araştırdım bulamadım.bilgisi olan arkadaşlarım yazabilir mi?teşekkürler

bende yüksek lisans yapıyorum ODTÜ mezunuyum Yıldız Teknikte MBA yapıyorum 2. öğretim....
gündüz bankadayım akşam okulda, ev de uzak eve anca 10'da varıyorum sabah 6'da kalk /:^='da evden çık zor valla işim..
neyseki temmuzda bitecek :) (İnşallah)

bende yüksek lisans yapıyorum ODTÜ mezunuyum Yıldız Teknikte MBA yapıyorum 2. öğretim....
gündüz bankadayım akşam okulda, ev de uzak eve anca 10'da varıyorum sabah 6'da kalk /:^='da evden çık zor valla işim..
neyseki temmuzda bitecek :) (İnşallah)

çok zor dönemlerdi ama senin işin daha zor...ben gündüz devam ediyordum okula...o gün işte izin alıyordum...kolay gelsin....

merhaba arkadaşlar ben açıköğretimden işletme okuyorum alan dışı lisansüstü yapabilirmiyiz.çok araştırdım bulamadım.bilgisi olan arkadaşlarım yazabilir mi?teşekkürler

alan dışında lisansüstü yapabilmen tamamen okulların o yıl açıklacağı koşullara bağlı....açıklamalarda yazar zaten, hangi bölüm mezunlarının başvurabileceği...ama tabi ki sınırlı...bazı bölümler var, sadece lisans mezunu olman yeterli..bazı bölümler de var ki sadece kendi bölümünden lisans yapanları alıyor..bazı bölümlerde yakın bölümleri kabul ediyor...girmek istediğin üniversitenin girmek istediğin bölümünün koşulları açıklanınca bakman yeterli olacaktır...

slm kızlar ben de y.lisansımı ağustosta bitirdim allahım ne zor dönemdi hele tez aşaması
bi de hem çalışıyo hem evliysen ...
doktora düşünmüyorum ben şu aşamada zaten işte de sıcak bakılmıyor okulda kalmak istemediğim için çok da gerekli görmedim açıkçası ama hala hocamla irtibat halindeyiz makale falan yayınlıcaz inş.
ama bugün diplomamı alınca tüm zorluklar uçtu gitti kafamdan kaydirigubbakcemile3

slm kızlar ben de y.lisansımı ağustosta bitirdim allahım ne zor dönemdi hele tez aşaması
bi de hem çalışıyo hem evliysen ...
doktora düşünmüyorum ben şu aşamada zaten işte de sıcak bakılmıyor okulda kalmak istemediğim için çok da gerekli görmedim açıkçası ama hala hocamla irtibat halindeyiz makale falan yayınlıcaz inş.
ama bugün diplomamı alınca tüm zorluklar uçtu gitti kafamdan kaydirigubbakcemile3

ben de ağustosta verdim tezi..evet canım, hem evli olup hem çalışıp hem de eğitime devam etmek çok zor ama ben doktora için de hevesliyim, bilmiyorum nasıl olur ama hemen düşünmüyorum..ilk önce şu dil olayını halletmeliyim..şimdilik evde kendi çalışmalarımla yürütmek istiyorum ama böyle de olmayacak galiba..bilmiyorum bakalım...

alan dışında lisansüstü yapabilmen tamamen okulların o yıl açıklacağı koşullara bağlı....açıklamalarda yazar zaten, hangi bölüm mezunlarının başvurabileceği...ama tabi ki sınırlı...bazı bölümler var, sadece lisans mezunu olman yeterli..bazı bölümler de var ki sadece kendi bölümünden lisans yapanları alıyor..bazı bölümlerde yakın bölümleri kabul ediyor...girmek istediğin üniversitenin girmek istediğin bölümünün koşulları açıklanınca bakman yeterli olacaktır...

soruma cevap verip yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.

şu lisansı bu sene btirebilirsem kısmetse ben de yüksek lisans yapmayı düşünüyorum..bazıları 2-3 yıl çalışmadan yapma diyorlar ama bu sefer de çalşırken nasıl aynı anda yürütürüm bilemiyorum..bir de iş bulunca zaten salarım kendiimi vazgeçerim yüksekten :uhm:

ben de yüksek lisans mağdurelerinden olmamak için uğraşıyorum..:1closedeyes:
1 aya kadar tezimi sunacağım ve mart ayında üds-kpds maratonum başlıyor..yani doktora için zorlu günler kapıda..hakkımıza hayırlısı..ama bi rkonuda uzamanlaşmak kadar güzel bir şey yok..herşeye ragmen değer...

arkadaşlar benim ayın 18'inde tez savunmam var. dua edin bana. ayrıca siz de paylaşımlarınızı yazın.

İnşallah düzeltme almadan hemen mezun olursun. Başarılar ve iyi şanslar dilerim. Benim de bu dönem bitirmem gerekiyordu ama çeşitli sebeplerden dolayı odaklanamadım uzatma aldım ve gelecek döneme kaldım gelecek dönem de son dönemim bitiremezsem atılacam...Tez savunmam henüz olmadı ama araştırma görevlisi olmayanları savunmada fazla zorlamadıklarını duymuştum İnşallah en iyi şekilde atlatırsın.

Bende yüksek lisans yapıorum bir döenm uzadı ve şubata kadar bitircem herşeyi bitti ve yazmaya başladım artık. Bu kadar zor olacağını tahmin etseydim başlamazdım ödediğimiz harçlar da cabası. Özel sekörde çalıştığım için pek fazla da işime (maaş açısından)yarıyacağına tahmine etmiyorum kızlar sadece etiket olarak kartvizitte taşıycam. İşten gene izin alıp gidicem bayramdan sonra okuluma offff bitsin artık yaa

Back