lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

Bende yüksek lisans yapıyorum bu yıl başladım yani hala derslerler uğraşıyorum.Kısmetse seneye teze geçicem.Ayrıca çalışıyorum birde üds için kursa başladım.İnanılmaz zorlanıyorum ben sanki hiçbirşey yetişmiyor.Zaman bir türlü yetmiyor.Bir de evli olduğumu düşünemiyorum gerçekten-tatlicadiarzu-

arkadaşlar alese hiç çalışmmaıştım 76 almışım sizce yeterli mi bir de çalışarak mı gireyim ??? bir de ingilizceyle başım belada bi türkçe öretmeni ne kadar anlarsa o kadar anlıyorum işte :D

arkadaşlar alese hiç çalışmmaıştım 76 almışım sizce yeterli mi bir de çalışarak mı gireyim ??? bir de ingilizceyle başım belada bi türkçe öretmeni ne kadar anlarsa o kadar anlıyorum işte :D

hangi bölümden mezunsun canım...
kızkardeşim piglet_06 mühendis(elekrtik elektronik mühendisi)bu yıl yüksek lisansa başladı, ales puanı 85 di...şuanda ünüversitede asistan doçentlige kadarda orda...

İnşallah düzeltme almadan hemen mezun olursun. Başarılar ve iyi şanslar dilerim. Benim de bu dönem bitirmem gerekiyordu ama çeşitli sebeplerden dolayı odaklanamadım uzatma aldım ve gelecek döneme kaldım gelecek dönem de son dönemim bitiremezsem atılacam...Tez savunmam henüz olmadı ama araştırma görevlisi olmayanları savunmada fazla zorlamadıklarını duymuştum İnşallah en iyi şekilde atlatırsın.

sağol canım, konuyu düzeltmeyi unutmuşum....ben tez savunmasını verdim canım...şimdi üds ve kpds için çalışmalara başladım ama çok yavaş gidiyorum....çünkü büyük bir yorgunluk var..zaten acelem de yok fazla..olursa olur,fazla zorlamayacağım.....ilkinde düzeltme almıştım, çok can sıkıcı bir durum....

eksik çıkmış yazı... nese ingilizce şartı aramayan okullar var mı?? bir de nasıl öğrenebilirim bu dili ooofff ??
hepsi ingilizce şartı koşuyor, bazıları hazırlık şansı tanıyor ama yine de ing. karşına çıkıyor hep...

19 mayıs mezunuyum.. türkçe öretmenym hazrlık da okumadım :(( ev arkadaşım ingilizce öretmeni arada pratik yapıoruz yardımcı oluo bana ama daha ciddii bi çalışma gerekio sanırım..sizler nasıl çalıştınız bi kursa felan gitmeliyim??

19 mayıs mezunuyum.. türkçe öretmenym hazrlık da okumadım :(( ev arkadaşım ingilizce öretmeni arada pratik yapıoruz yardımcı oluo bana ama daha ciddii bi çalışma gerekio sanırım..sizler nasıl çalıştınız bi kursa felan gitmeliyim??

ben, evde çalışmayla geçtim ama daha sonra hızlandırılmış birkursa gitmiştim muafiyet sınavı için....ama ilk sınavın sonucu açıklanınca gerek kalmadı ikinciye girmeme ama ben lisede hazırlık okudum..şimdi kpds ve üds için evde hazırlanmaya çalışıyorum ama çok kasıyor gerçekten....hem zaman bulamıyorsun,kursa gidince bir şekilde zaman ayırmak zorundasın, hem de evde yapıp geçiyorum....hatalarımı eksiklerimi görmem çok zoroluyor ve başa dönüyorum, çok yavaş gidiyor...biraz daha çalışıp iyi bir kursa yazılacağım, en azından seviyem yükselsin...

Bende yuksek lisans la ugrasanlardanım doktora da dusunuyorum aslında ben universitede kalmak ıstıyorum ama kadro cok az verılıyor o yuzden yuksek lısansı bıraz moralsız yapıyorum acıkcası ogretmenlıgımede oyle cok bır katkısı yok ama ben ogretmen olarak kalmak ıstemıyorum o yuzden kendımı gelıstırebılecegım sureklı yenılıklerın oldugu universite ortamı benım ıcın ideal ama umutsuz vaka.

Bende yuksek lisans la ugrasanlardanım doktora da dusunuyorum aslında ben universitede kalmak ıstıyorum ama kadro cok az verılıyor o yuzden yuksek lısansı bıraz moralsız yapıyorum acıkcası ogretmenlıgımede oyle cok bır katkısı yok ama ben ogretmen olarak kalmak ıstemıyorum o yuzden kendımı gelıstırebılecegım sureklı yenılıklerın oldugu universite ortamı benım ıcın ideal ama umutsuz vaka.

ilk başta üniversitede kalmak bana pek uygun gelmemişti ama şimdi öyle bir şansım olsa düşünürüm açıkcası...ama yeniden bunun için uğraşabilir miyim bilmiyorum...

Son düzenleme:
okulda kalmak mı 3-4 sene önce olsa evet,ama şimdi asla diyorum,bıktım ders çalışmaktan,seminerle tezim kaldı bi atlatsaydım.uzun bi ara verdim,hiç sevmiyorum tez yazmayı ya,ders dönemi rahattım,çalışınca yapabilirsin ama ingilizcen yoksa anladım ki tezde zorlanıyorsun,kızlar tezi nasıl yazıyorsunuz?kaynaklardan çeviri yapıp üstüne katıp mı nasıl?hiçbir fikrim yok

okulda kalmak mı 3-4 sene önce olsa evet,ama şimdi asla diyorum,bıktım ders çalışmaktan,seminerle tezim kaldı bi atlatsaydım.uzun bi ara verdim,hiç sevmiyorum tez yazmayı ya,ders dönemi rahattım,çalışınca yapabilirsin ama ingilizcen yoksa anladım ki tezde zorlanıyorsun,kızlar tezi nasıl yazıyorsunuz?kaynaklardan çeviri yapıp üstüne katıp mı nasıl?hiçbir fikrim yok

canım, dikkat etmen gereken çok önemli bir nokta var...kurallar az çok aynı da olsa kendi üniversitenin tez yazım kurallarına mutlaka uy....kaynaklardan alıntı olayını zaten üniversite tez yazım kurallarına göre yapacaksın...

canım üniversitenin sitesinde vardır heralde,peki sen çeviri yaparken zorlandın mı?kaynaklar ingilizce oluyor genelde,hemen hemen kaç sayfa sürüyor tez?CADIARZU

canım üniversitenin sitesinde vardır heralde,peki sen çeviri yaparken zorlandın mı?kaynaklar ingilizce oluyor genelde,hemen hemen kaç sayfa sürüyor tez?CADIARZU

bağlı bulunduğun enstitünün sitesinde kesin vardır, üniversitenin sitesinden enstitü sayfasına kolayca ulaşabilirsin....basit makaleleri kendim çevirdim, abimde yardımcı oldu ama sana tavsiyem makale çevirirken özet kısmını çevirmen ilk önce..zaten işine yarayan tüm bilgileri ordan bulabilirsin..benim tezim 153 sayfa sürdü...ama değişebilen bir sayı bu........kimisi sayfalarca sürer, kimi daha az, kişiye, konuya, bölüme, değişkenlere, tablolara vb. bağlı olarak değişir..sayfa sayısının çok olması tezin kalitesini arttırmaz ama yine de göz doldurması gerekir bence...

selam kızlar bende bu ordunun bı neferıyım:)
bıktım ders calısmaktannnnn:) yıne geldı fınal donemı sunumlar odevlerr oyy baygınlık geldııı

selam kızlar bende bu ordunun bı neferıyım:)
bıktım ders calısmaktannnnn:) yıne geldı fınal donemı sunumlar odevlerr oyy baygınlık geldııı

umarım ben de doktoraya başlarım da bana da fenalık gelir....ama bir süre daha fenalık geçirmeye niyetim yok...bekleyeceğim bakalım....

umarım ben de doktoraya başlarım da bana da fenalık gelir....ama bir süre daha fenalık geçirmeye niyetim yok...bekleyeceğim bakalım....
gecırme canım ne akdar ısteklı olursan o derece basarılı oluyorsun, bı arkadasım ısle beraber devam ettırıor benden daha ısteklisırnaşık şey bıde bu donem cok kastı benı okul ondan ısyanlardayım, umarım hersey ıyı devam eder hepımız ıcın

gecırme canım ne akdar ısteklı olursan o derece basarılı oluyorsun, bı arkadasım ısle beraber devam ettırıor benden daha ısteklisırnaşık şey bıde bu donem cok kastı benı okul ondan ısyanlardayım, umarım hersey ıyı devam eder hepımız ıcın

ben de yükseklisansı işle devam ettirdim, tez döneminde de evlendim, zor zamanlardı, ara vermemin nedeni hem yükseklisans yeni bitti,bir süre dinlenmek istedim hem de doktoraya başlamadan önce sıkı bir hazırlık istiyorum, çünkü hedeflerimi yüksek tuttum ama daha tam anlamıyla hazırlanmaya kendimi veremedim...herşeyin hayırlısı.sağol

ben de yükseklisansı işle devam ettirdim, tez döneminde de evlendim, zor zamanlardı, ara vermemin nedeni hem yükseklisans yeni bitti,bir süre dinlenmek istedim hem de doktoraya başlamadan önce sıkı bir hazırlık istiyorum, çünkü hedeflerimi yüksek tuttum ama daha tam anlamıyla hazırlanmaya kendimi veremedim...herşeyin hayırlısı.sağol
canım ben aynı zamanda ıkı tane ıs sınavına hazırlandım bu yuzden baya zor zamanlar oldu, bı yandan okul bı yandan o sıanvlar hanı bırınden bırını halletsem ıkı sıkıntı aynı anda olmuyor cekılmıyor, bızım doktora yeterlılık sınavına gıren arkadas dugunden once gırdı gecemedı, okul sadece tekken ıyı yuruor, baska seylerle ugrasırken yurumuor, kafan rahat olacak benım ıs sıkıntısı kafama takılıor ondan bı turlu ıstedıgım verım oluyor

canım ben aynı zamanda ıkı tane ıs sınavına hazırlandım bu yuzden baya zor zamanlar oldu, bı yandan okul bı yandan o sıanvlar hanı bırınden bırını halletsem ıkı sıkıntı aynı anda olmuyor cekılmıyor, bızım doktora yeterlılık sınavına gıren arkadas dugunden once gırdı gecemedı, okul sadece tekken ıyı yuruor, baska seylerle ugrasırken yurumuor, kafan rahat olacak benım ıs sıkıntısı kafama takılıor ondan bı turlu ıstedıgım verım oluyor

kesinlikle katılıyorum, bunu evlendiğim zaman çok yoğun hissettim, iş beni bu kadar etkilemiyordu ama evlenince hem iş hem ev hem de okul çok zorladı beni....son uzatma hakkıma kadar kullandım

kızlar ya bende nerdeyse 1 yıl ara verdim,o arada evlendim,1 yıl önce dersler bitmişti ve şimdi teze geçtim.arada bir kopukluk oldu.nasıl olacak bilmiyorum.temelim iyiydi ama unuttuğum mutlaka birşeeyler olmuştur.
artı evlendim.çalışıyorumda bide okul eminim zor oluyordur.bizim bölümde öyle 1-2 saat çalışmayla olacak gibi değil :1no2:

Back