lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

tez aşamasındaysan okula fazla gitmene gerek yok aslında, hocanla belli bir saat belirlersiniz, gidersin....o sırada da tez çalışmalarını yaparsın....ama sıkı tutman gerek, eminim bölümün zordur ama hangi bölüm olursa olsun tez aşamasındayken bir iki saat çalışma yeterli olmuyor....ben geceleri tüm işler bittikten sonra çalışıyordum, haftasonları da erkenden kalkıp çalışıyordum....hatta son dönem 1 - 2gün rapor alıp yazmıştım.....zor oluyor ama oluyor..eşin de sana anlayış gösterecektir ve yardımcı olacaktır.

Herkese kolay gelsin... Şu doktora tezi bi bitsin bi bitsin.... Bir daha üniversite yüzü görmek istemiyorum...

çamaşırsuyu önceden sormuşsun gerçi ama ben yeni okudum sorunu, doktora gerçekten çok zor, ben doktora yapıyorum ve artık sonlarına geldiğim halde bırakmayı düşünüyorum, üniversitede asistan olduğum için çok zorlamaya başladı beni, yüksek lisanstan çok farklı çünkü, haftasonu ya da akşamları farketmiyor, işin varsa gidiyorsun okula, tabi alanına göre değişir, sosyal alanlarda daha kolay, çünkü onlar pek devam etmiyorlar okula.

Herkese kolay gelsin... Şu doktora tezi bi bitsin bi bitsin.... Bir daha üniversite yüzü görmek istemiyorum...

bende doktorayı bitirirsem belki istemem ünv. yüzü görmeyi ama istiyorum şimdi....gerçi istemekle kalıyorum bu aralar ama olsun...

evet kesinlikle zor.....doktora da yükseklisans gibi derse git, tezi yaz olmuyor, o da senin bir işin gibi oluyor, devamlı takip içinde olman gerek, sosyal alanda farklı olduğunu sanmıyorum, helede hocalar sıkıysa.....çünkü tanıdıklardan biliyorum...ama yine de istiyorum, bilmiyorum nasıl olacak???

ben şöyle ifade edeyim, sosyal alanda araştırman daha çok araziye ya da evde yapabileceğin araştırmalara dayalı oluyor, ama sayısal alan farklı, deneylerin oluyor, ölçümlerin oluyor, ben çok sabahladım okulda. çok rahat olanlar da var yalnız, bu biraz da çalıştığın hocaya bağlı, ben bir sürü insan tanıyorum yata yata tez yapan.

tabi doğrudur, her işin kendine göre zorluğu var, sayısal bölümlerin zor olduğunu kabul eden bir insanım...dediğin gibi de hoca çok etkili...beni en çok düşündüren ingilizce...yüksek lisans için yetti ama doktora için bilmiyorum bir de benim başvurmayı düşündüğüm bölümdeki hocaların kökeni hep ingilizce öğretmenliğine dayanıyor, kesin çok zorlarlar....ama çaba göstereceğim kesin...

arkadaşlar formasyon artık tezsiz yüksek lisans yerine geçiyormuş. bunun için alese falan girmemiz mi lazım yani. çünkü 4. sınıftayken formasyon alınabilen okullar var. en erken ales kasım da. e dönem eylül-ekim gibi başlıyor. bileniniz var mı?

tezsiz yüksek lisans evet formasyon yerine geçiyor...bunun için bazı üniversitelerin programları var......artık yazmışsın ama bu uzun zamandır böyle......alese girmek şart kesinlikle çünkü yükseklisans yapacaksın ayrıca üniversitelerin dil şartları da var.....ales hem güz hem bahar döneminde oluyor.............

ben de yüksek yapıyorum, 19unda finaller başlıyo, ofisteki işler çok younn uff hayat çok zorrr

hayat mı zor yoksa biz mi hayatı bu kadar zorlaştırıyoruz, benim de aklıma bu takılıp duruyor, bilmiyorum ki.....geçen günhayat çok acımasız dedim, sonra da acaba ben mi insanlar mı bu hale getirdi dedim, felsefe yaptım azcik.......

valla dönem dönem değişiklik gösteriyo olabilir.. bazen hayat zordur, bazen de biz zorlaştırırız.. ama şu an benim hayatım zorrrrr :)

üniversite içinde olduğum halde doktora beni çok boğuyor artık, değmiyor emeğime, üzülüyorum.

doktora için hazırlanan biri olarak soruyorum, neden emeğine değmediğini düşünüyorsun, üstelik asistansın da....üniversite ortamı çok karışıktı, insanlar hep çıkar peşindeydi o yüzden de üniversitede kalmak istemedim ama şimdi pişmanım, çünkü her işyerinde bu tarz insanlarla karşılaşabiliyorsun, sadece üniversiteye özgü olmadığına karar verdim...senin emeğine değmediğini düşündüren bir şey mi var sana? sıkma canını, sonuçta diplomanı almak var işin ucunda....

asistan olduğum halde istifa etmeyi ya da başka bir kuruma geçmeyi düşünüyorum evet, çünkü üniversitedeki rekabet ve hırs çirkin, insanların hırsı başarabileceğini aşınca başlıyorlar diğerlerinin ayağını kaydırma oyunlarına, ben hocamla ya da asistan arkadaşlarımla girdiğim dersler konusunda tartıştığımda susup işime devam etmek zorundayım ama doktorasını dışarıdan yapan arkadaşlarım canlarını sıkan bir olay olunca kızsalar da ya da kırılsalar da gidip evlerinde ya da çalıştıkları işte kafalarını dinliyorlar. emeğime değmiyor, çünkü rekabeti bu boyutta sevmiyorum ve yaptığım işleri diğer asistan arkadaşlarım gibi çok önemli şeylermiş gibi hocalara satamıyorum. emeğime değmiyor, çünkü doktora tezi gibi yüksek lisans tezi verdim ve birçok da yayınım olduğu halde hala hocama yaranamıyorum, zor bir insanla çalışıyorum ben, çok zor...

ben de sırf bu nedenlerle ünv.de kalmayı hiç düşünmemiştim biliyor musun? herkes şaşırmıştı hatta neden istemiyorsun diye..valla ben sadece doktorama bakarım, sonra okulun kapısından çıkınca iş biter, hiç uğraşamam insanlarla..ama senin işyerin orası ayrıca....olsun sen işine gücüne bak, heryerde var böyle şeyler.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…