- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
-
kızlar ya bende nerdeyse 1 yıl ara verdim,o arada evlendim,1 yıl önce dersler bitmişti ve şimdi teze geçtim.arada bir kopukluk oldu.nasıl olacak bilmiyorum.temelim iyiydi ama unuttuğum mutlaka birşeeyler olmuştur.
artı evlendim.çalışıyorumda bide okul eminim zor oluyordur.bizim bölümde öyle 1-2 saat çalışmayla olacak gibi değil :1no2:
Herkese kolay gelsin... Şu doktora tezi bi bitsin bi bitsin.... Bir daha üniversite yüzü görmek istemiyorum...
çamaşırsuyu önceden sormuşsun gerçi ama ben yeni okudum sorunu, doktora gerçekten çok zor, ben doktora yapıyorum ve artık sonlarına geldiğim halde bırakmayı düşünüyorum, üniversitede asistan olduğum için çok zorlamaya başladı beni, yüksek lisanstan çok farklı çünkü, haftasonu ya da akşamları farketmiyor, işin varsa gidiyorsun okula, tabi alanına göre değişir, sosyal alanlarda daha kolay, çünkü onlar pek devam etmiyorlar okula.
ben şöyle ifade edeyim, sosyal alanda araştırman daha çok araziye ya da evde yapabileceğin araştırmalara dayalı oluyor, ama sayısal alan farklı, deneylerin oluyor, ölçümlerin oluyor, ben çok sabahladım okulda. çok rahat olanlar da var yalnız, bu biraz da çalıştığın hocaya bağlı, ben bir sürü insan tanıyorum yata yata tez yapan.
arkadaşlar formasyon artık tezsiz yüksek lisans yerine geçiyormuş. bunun için alese falan girmemiz mi lazım yani. çünkü 4. sınıftayken formasyon alınabilen okullar var. en erken ales kasım da. e dönem eylül-ekim gibi başlıyor. bileniniz var mı?
pztsi zorunlu dersımın fınalı var ve
ben bronsıt oldum yatıorum
ben de yüksek yapıyorum, 19unda finaller başlıyo, ofisteki işler çok younn uff hayat çok zorrr
hayat mı zor yoksa biz mi hayatı bu kadar zorlaştırıyoruz, benim de aklıma bu takılıp duruyor, bilmiyorum ki.....geçen günhayat çok acımasız dedim, sonra da acaba ben mi insanlar mı bu hale getirdi dedim, felsefe yaptım azcik.......
üniversite içinde olduğum halde doktora beni çok boğuyor artık, değmiyor emeğime, üzülüyorum.
asistan olduğum halde istifa etmeyi ya da başka bir kuruma geçmeyi düşünüyorum evet, çünkü üniversitedeki rekabet ve hırs çirkin, insanların hırsı başarabileceğini aşınca başlıyorlar diğerlerinin ayağını kaydırma oyunlarına, ben hocamla ya da asistan arkadaşlarımla girdiğim dersler konusunda tartıştığımda susup işime devam etmek zorundayım ama doktorasını dışarıdan yapan arkadaşlarım canlarını sıkan bir olay olunca kızsalar da ya da kırılsalar da gidip evlerinde ya da çalıştıkları işte kafalarını dinliyorlar. emeğime değmiyor, çünkü rekabeti bu boyutta sevmiyorum ve yaptığım işleri diğer asistan arkadaşlarım gibi çok önemli şeylermiş gibi hocalara satamıyorum. emeğime değmiyor, çünkü doktora tezi gibi yüksek lisans tezi verdim ve birçok da yayınım olduğu halde hala hocama yaranamıyorum, zor bir insanla çalışıyorum ben, çok zor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?