lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

slmmmm ben de geldimmmmm.....çalışma ekonomisi son sınıfım ama açıkçası yüksek lisans için nasıl hazırlanmak gerek bilemiyorum...süre kısıtlı diye girenlerden duyuyorum ama giren arkadaşlarımdan deneyimlerini almak istiyorum bi de iktisat olduğum için 80 alsam yeterli diyorlar ama ?? yine de en az kaç alsak kurtarırızz ...
ayrıcaa istatiksel olarak mayıstaki sınav kasımdan daha kolay oluyormuş öle mi yaa ? herkes umud peşindee soraym da aklımda kalmasın ben soruları incelemedim bilemiyorum amaaaa girenler söyleyiverirse çok sevinirim tşk edrimm

güzel bir ales kitabı alırsan hazırlanman kolay olur....zaten türkçe mat yapacaksın...eğer okuma ve anlama gücün hızlıysa süre yetecektir...ayrıca çalışma ekonomisi okuduğuna göre mat da pek zorlanmazsın...ben sözelci olduğum için hazırlanmam daha uzun sürüyor...sen alabileceğin puanın en iyisini almaya çalış...ayrıca bol bol kitap okuduysan şimdiye kadar bunun da sana faydası olacaktır..

ayy canım tebrik ederim....darısı başıma inşallah

sağol canım...inşallahhh...........bu arada giren arkadaşlarımdan hangi yayındaki kitaplardan memnun kaldılklarını öğrenebilir miyim a.s.

Son düzenleme:
ya arkadaşlar ben bu sene ekonometriden mezun olucam ortalamada sanırım 2.75-2.80 olucak...ben aslında dili ingilizce olan bir üniversitede yüksek lisans yapmak istiorm.(boğaziçi..vb)acaba bu ortalamayla mümkünmü?bir de başka böyle çok öenmli şartı var mı?

her enstitünün şartları farklı olabiliyor, istersen web sayfalarından araştır, ortalamadan ziyade sen ingiliceni ve ales puanını sıkı tutmaya bak

yüksek lisans için ortalama şartı aranmıyor, 4 yıllık bölümü 7 yılda bitirdiği halde yüksek lisans yapan arkadaşlarım var. ortalama kadro için gerekli.

şimdi ben itü yü araştırdım.işletme ya da iktisat yüksek lisansında 2.75 ortalama(iktisatta istemiyor) ve alesten minimum 85 istiyor..ingilzce ile ilgili birşey yazmamışlar...ingilizce sınav yapıyorlar ama sınav geçilemese de hazırlık mı okutuyorlar acaba?bir bilginiz var mı?

demek bölüme göre değişiyor ortalama mevzusu, sınavı geçemezseniz de hazırlık okuyabilirsiniz ama tabi mülakatı yapan jüri karar verir.

anlaşılan herşey jüride bitiyor...kimisinden duydum ki mülakatta mesela işletme dersinin konularından bir soru soruorlarmış..kimisi de diyor ki genel bir konuşma oluyormuş ders sorusu olmuyormuş...çok soru sordum biliyorum ama sizce hangisinin dediği doğru yani mülakatlarda neler soruluyor?ben mülakatlardan çok korkuyorum :s

mülakat kesinlikle jüriye bağlı, bazıları sınav gibi yapıyor ve bölümle ilgili sorular soruyor, bazıları da işte neden bu bölümü seçtiniz, kimle ve hangi konuda çalışmak istiyorsunuz diye oraya bilinçli gidip gitmediğinizi ölçmeye çalışıyor.

hımm anladım...çok teşekkürler cevaplarınız için..güz dönemi sınavını kaçırmıştm şimdi bahar dönemin de giricem alese..hoş iş bulursam sanırım yüksek yapamıcam ama yine de araştırıyım dedim..tekrardan teşekkürler...

çalışmak istediğiniz alanın konuları hakkında bir fikriniz olsun mülakata gittiğinizde. ve neden işletme ya da iktisat masterı yapmak istediğinizi soracaklarmış gibi prova yapın :)

ben de çalışma ekonomisi okuyorum arkadaşlar malum her üniv başka başka sorular soruyordur ..ben de mülakattan biraz endişe ediyorum açıkçası ..o kadar oku oku ,adamların iki dudak arasındaki sözlere kal.bi de sınava gir çık falan stress yaa hiç çekilmiyor bazen uuuff çok bunaldım ben şu sınavlardan yaaaaaaaaaaaaaaa

sanırsam ben mayıstaki sınava girmeyeceğim bu çalışmaylaa 85 i ben zor görürüm..kıslar yaa hangi konular daha ağırlıklı çıkıyor bunları değerlendirsek yaa burda belkii moda girerim ben de hızlandırırım çalışmamı süprizzzzz

selam kızlar ben çok istememe rağmen bi türlü yüksek lisansa giremeyenlerdenim 2 defa marmara üniv. başvurdum. 30 kişi alıyolardı başarı sıralamasında 20. sırada filandım. mülakatta güzel geçiyo fakat hep mülakatta eleniyorum. senağlama sanırım öğretmenim ve evliyim diyince almıyolar.
les zamanında 67 almıştım alestende 85 aldım eşit ağırlık
bu sene artık başvurmayacağım yük.lis olmayınca bebiş yaptım. :))) kaydirigubbakcemile2
ama kararlıyım devlet üniv. giremezsem özelde yapıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…