lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

Arkadaşlar, merhaba! Uzun zamandır forumun "takipçisi" olmakla birlikte ilk defa mesaj atıyorum...Ben de YL yapıyorum ve bitti sayılır, ama önümde şu hepimizin gözümüzde çok büyüttüğümüz tez savunması var! Benim sizden ricam, birkaç cümle ile olsa dahi bu tez savunma sınavında yasadıklarınızı paylaşmanız...Bitirmiş olanlar, siz de hatırlarsınz ne karanlık günler bunlar...şu savunma öncesi günler!

Bu aşamada, etrafımdakilerden öğrendiklerim bunlar:
1. jüri için ikram edilecek bir seyler hazırlayıp okula getirirsiniz
2. jüri toplanır, siz ppt bir sunumla tezinizi anlatmaya çalışırsınız(15-20 dk.)
3. jüridekiler size soru sorarlar (bu kısım beni endişelendiriyor çünkü ne tür sorular sorulur bilmiyorum)
4. siz dışarı çıkarsınız, jüri karar verir, size bildirir...

Bunlara ek olarak, ya da olumlu olumsuz tecrubelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim....Ne zor bir dönemmiş bu yaaa!

Hepinize neşeli günler dilerim, bana da benim gibilere de bu sınavı atlatacak güç!:))

canım ben savunmada profesör+bölüm başkanı+rektör yardımcısı olan şahısla kavga ettim yine de geçtim. zaten kendin yazdığın için tezi çok rahat savunuyorsun. bence en beteri doktora yeterlik. akannehir

canım ben savunmada profesör+bölüm başkanı+rektör yardımcısı olan şahısla kavga ettim yine de geçtim. zaten kendin yazdığın için tezi çok rahat savunuyorsun. bence en beteri doktora yeterlik. akannehir
akannehir
canım benimde içimi rahatlattın :hulya:
ikram derken kuru pasta felan mı alıyoruz kızlar

selam kızlar savunmayı dün verdim çok şükür
okadar korkulacak bi tarafıda yokmuş,biraz terlettiler ama:)
ben çikolata yaptırdım,hocam dedi
jüride 6 kişi vardı,
sunumun sonundan ziyade
anlatırken soru sordular bana
daha tutanağı enstitüye teslim edemedim:(
biran önce teslim etmem gerekiyor
stres oldum iyice

merhaba arkadaslar bende insallah basvuracağım yüksek lisansa biraz yaşım geçti benim ama okumanın yaşı yoktur napalım hepinize kolay gelsin kızlar

Selam Hanımlar:)
15 sene oldu yüksek lisansı tez aşamasında bırakıp evlenip çoluk çocuğa karışalı. O zamanlar 40 yaşından sonra bitiririm dedim idi:61: Şimdi yaş 42, ufaklıklar büyüdüler, okullu oldular ve af çıktı. Sorun şu: Tez aşamasında kalan yüksek lisansın tez bölümünü yatay geçiş yaparak başka bir üniversitede bitirmek. Aslında sorun o da değil! Şöyle bir baktım da bende hiiiç bir şey kalmamış. Son derece sabırlı ve sevgili bir tez danışmanı ve inanılmaz yoğun çalışmalı bir dönem... Becerebilecek miyim yatay geçiş sonrası onu düşünemiyorum. Sadece hayal ediyorum ve sanırım özlüyorum bir şeyler üzerinde çalışmayı, alış-verişi, o koridorları ve kütüphaneleri, kalemleri, uykusuz geceleri :37: :27: ve mutlu sonu... Yarım kalmamalı bir şeyler... Son fırsatım belki de...

Özetlersem:
1. Af sonrası, tez aşamasında üniversite değiştiren varsa yol göstersin lütfen.
2. Bu kadar boşluğu bunca seneden sonra doldurabilir mi insan?
3. Ben deli miyim? Oturayım mı oturduğum yere?... O dönem arkadaşlar hep yardımcı profesör olmuşlar!

Iyiki burayi kesfettim.
Eski günlerim geldi aklima, heeyyy gidi günler heeeyyy.
Bende dishekimiyim ve meslegimi cok seviyorum.
Herkese basarilar diliyorum.

Forum kocaman olunca burayı ancak görebilmişim.:9:Kendime şaşıyorum.Ben de varım kızlar!İşletme lisans okudum.Şimdi ders aşamasındayım İK bölümü(tezli).

ben de sosyal bilgilerde lisansüstü eğitimi alıyorum.tarih mezunuyum.normalde bilimsel hazırlıktaydım ama yarım dönemde kapadık çok şükür.şimdi yükseklisans 2. dönem derslerini alıyorum.seneye bu dönem teze başlayacağım inşallah
üds belası var tabi sırada:84:

ben bitireli 1.5 sene oldu, çok zor günlerim oldu deneyleri yaptım günlerce hatta haftasonları bile laboratuvardaydım,çok gzl oldu sonuç yayınım bile çıktı:)
şimdi doktorada dersler bitiyor,yeterlilik yaklaşıyor o yüzden yüksek lisans bunun yanında hiçbirşeymiş arkadaşlar herkese kolay gelsin,ben akademisyenliğe gönül verdim ömrüm boyunca okuyacağım artık kaçışım yok:30:

Back