lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

selam kızlar ben çok istememe rağmen bi türlü yüksek lisansa giremeyenlerdenim 2 defa marmara üniv. başvurdum. 30 kişi alıyolardı başarı sıralamasında 20. sırada filandım. mülakatta güzel geçiyo fakat hep mülakatta eleniyorum. senağlama sanırım öğretmenim ve evliyim diyince almıyolar.
les zamanında 67 almıştım alestende 85 aldım eşit ağırlık
bu sene artık başvurmayacağım yük.lis olmayınca bebiş yaptım. :))) kaydirigubbakcemile2
ama kararlıyım devlet üniv. giremezsem özelde yapıcam.

hocalarla mülakattan önce gidip konumakta fayda var, böylece hevesinizi de görürler a.s.

selam kızlar ben çok istememe rağmen bi türlü yüksek lisansa giremeyenlerdenim 2 defa marmara üniv. başvurdum. 30 kişi alıyolardı başarı sıralamasında 20. sırada filandım. mülakatta güzel geçiyo fakat hep mülakatta eleniyorum. senağlama sanırım öğretmenim ve evliyim diyince almıyolar.
les zamanında 67 almıştım alestende 85 aldım eşit ağırlık
bu sene artık başvurmayacağım yük.lis olmayınca bebiş yaptım. :))) kaydirigubbakcemile2
ama kararlıyım devlet üniv. giremezsem özelde yapıcam.

öğretmen ve evli olmanızın bunla pek ilgili olduğunu sanmıyorum...sonuçta öğretmensiniz ama alakasız birşeye de başvurmuyorsunuzdur sanırım...sonuçta sizle mülakatta görüşen insanlar da hoca...ayrıca yükseklisans ve doktora yapabilecek zamana gelinceye kadar yaşta geçiyor haliyle...sırf lisansüstü yapacağız diye de evlenmemek olmaz de mi ama? hocalarda bunun bilincindedirler..bence hocalarla bir görüşme ayarlayıp gerçekten konuşun...ayrıca puanlarınız da gayet iyi....bölüm ne hocam?

öğretmen ve evli olmanızın bunla pek ilgili olduğunu sanmıyorum...sonuçta öğretmensiniz ama alakasız birşeye de başvurmuyorsunuzdur sanırım...sonuçta sizle mülakatta görüşen insanlar da hoca...ayrıca yükseklisans ve doktora yapabilecek zamana gelinceye kadar yaşta geçiyor haliyle...sırf lisansüstü yapacağız diye de evlenmemek olmaz de mi ama? hocalarda bunun bilincindedirler..bence hocalarla bir görüşme ayarlayıp gerçekten konuşun...ayrıca puanlarınız da gayet iyi....bölüm ne hocam?

doğru diyosun canım
ben şu yüzden bu fikre kapıldım. hocalar devamsızlığa çok önem veriyorlar mülakatta filan hemen soruyorlar gelebilecekmisin diye millet kazanıp sonrada 30 kişiden anca 10 15 kişi geliyormuş. şimdi ben evliyim öğretmenim diyince okulda haftanın hergünü oluyo gelemem sanıyorlar herhalde.
konuşmak benimde aklıma geldi ama diğer taraftanda yanlış anlarlar torpil filan istiyorum sanarlar diye çekindim açıkçası.
canım benim bölüm muhasebe finansman birde açıköğretimden işletmeyi bitirdim.
bakalım artık hayırlısı

arkadaşlar benim bölümüm oldukça sabır isteyen bir bölüm, mülakatta bana hocalar örgü örmekten sıkılır mısın demişlerdi, denemedim ama sıkılmam sanırım demiştim, sabrımı ölçmek istemişler meğerse, böyle enteresan sorular da geliyor bazen, aklınızda olsun, herkesin yolu açık olsun.

ben de kimya yüksek mühendisiyim. aman allahım ne günlerdikafamçokkarıştı

başlaması ayrı bir telaş bitirmesi ayrı bir telaş..

hocam bana öyle bir tez konusu bulmuştuki, kendisi ve birkaç hoca bu konuyla ilgili yayın yapacaklardı...

benim konum bir yana, tezimde geçmeyen deneyleri bile yapmaya başlamıştım..( ders döneminde bile deney yapıyordum.. dersten çıkıp hooopp labarutara)

ilk sene yazın evlenecektim.. hocam da bi kıyamet..evlenemezsin.. önce okul demezmitatlicadiarzu-

kavga kıyamet evlendim.. kadından kurtuluş yok.. hafta sonu bile beni deneye gönderiyodu.pazar da dahil...bıktım lanetler yağdırdım..

hocamla birbirimize girdik resmen en sonunda bıraktım konumu da hocamıda..

yeni bir hocayla sil baştan yapıldı herşey...5 ay gibi kısa bir sürede hem hocam hem ben deneyleri brilikte yaptık.. deneyleri yaparken bir yandan tez yazmaya başladım..en fazla 4 saat uyuduğumu bilirim.. allahım dünyam sadece : deney ve ingilizce yayınları çevirmekle geçiyordu-tatlicadiarzu-

sonunda bittiiiiiii.....bende bittim tabi bu arada...doktora yapma hayalleriyle mastere başlamıştım.. bitirirken de tek amacım bu okuldan kurtulmak olmuştu artık:roflol:

artık kitap dahi görmeye tahammülüm yok..:roflol:

hocam bana öyle bir tez konusu bulmuştuki, kendisi ve birkaç hoca bu konuyla ilgili yayın yapacaklardı...

benim konum bir yana, tezimde geçmeyen deneyleri bile yapmaya başlamıştım..( ders döneminde bile deney yapıyordum.. dersten çıkıp hooopp labarutara)

ilk sene yazın evlenecektim.. hocam da bi kıyamet..evlenemezsin.. önce okul demezmitatlicadiarzu-

kavga kıyamet evlendim.. kadından kurtuluş yok.. hafta sonu bile beni deneye gönderiyodu.pazar da dahil...bıktım lanetler yağdırdım..

yeni bir hocayla sil baştan yapıldı herşey...5 ay gibi kısa bir sürede hem hocam hem ben deneyleri brilikte yaptık.. deneyleri yaparken bir yandan tez yazmaya başladım..en fazla 4 saat uyuduğumu bilirim.. allahım dünyam sadece : deney ve ingilizce yayınları çevirmekle geçiyordu-tatlicadiarzu-

sonunda bittiiiiiii.....bende bittim tabi bu arada...doktora yapma hayalleriyle mastere başlamıştım.. bitirirken de tek amacım bu okuldan kurtulmak olmuştu artık:roflol:

o kadar iyi anlıyorum ki, gerçekten hocalar için önemli olan yayın yapmak, sizin tezinizi falan umursamıyorlar çok fazla, emeklerime çok üzülüyorum bu yüzden, senin gibi uykusuz gecelerime, gece yarıları okulda yatmak zorunda kalmalarıma. çalışma biter proje yaz denir, o biter yayn yap denir, ama asla memnun kalınmaz ve inanın ki ben de doktoramın ilk yılında evlendim ve kıyametler koptu. benneyaptımki

resmen kendimi gördüm aynı lisanstaki benkafamçokkarıştı
deney yapacam diye bütün yaz okula gittim yetmedi kışın deneylere devam ettim bir
labdan diğerine koştum yetmedi başkasına da yardım ettim (neymiş ben istediğimde de o
yardım edecekmiş ettimi benim gibi eşşek varken gerek kalmadı ). lisas bitmeden
yükseğe başlarsan deneylere de devam edersin demeye başladı hoca .şimdi yüksek lisasntayım akıllandım habire hocanın yanına gidip
gelmiyorum peşinden koşmuyorum deney yapılacaksa ayarlasınlar yapayım yayın
yapılacakmş eylüle ismim yazacakmış falanmirmirmirmiryazın gelmek istemiyorum artık inşallah zorlamaz beni gelmem için.
Yükseğe başladım şimdide oh rahatsın artık boşsun diyor (real mean: gel deney
yapalım :delphin:) evlenirken bişey demez inşallah çünkü evlenmeyi düşündüğümü biliyor:sm_confused:
insanlarla uzlaşmak çok zor hep daha fazlasını istiyorlar sen kendinden verdikçe
umurlarında olmuyor üstüne daha fazlasını istiyorlar. Şu iki yılı ağız tadıyla atlatayım da :Saruboceq:

resmen kendimi gördüm aynı lisanstaki benkafamçokkarıştı
deney yapacam diye bütün yaz okula gittim yetmedi kışın deneylere devam ettim bir
labdan diğerine koştum yetmedi başkasına da yardım ettim (neymiş ben istediğimde de o
yardım edecekmiş ettimi benim gibi eşşek varken gerek kalmadı ). lisas bitmeden
yükseğe başlarsan deneylere de devam edersin demeye başladı hoca .şimdi yüksek lisasntayım akıllandım habire hocanın yanına gidip
gelmiyorum peşinden koşmuyorum deney yapılacaksa ayarlasınlar yapayım yayın
yapılacakmş eylüle ismim yazacakmış falanmirmirmirmiryazın gelmek istemiyorum artık inşallah zorlamaz beni gelmem için.
Yükseğe başladım şimdide oh rahatsın artık boşsun diyor (real mean: gel deney
yapalım :delphin:) evlenirken bişey demez inşallah çünkü evlenmeyi düşündüğümü biliyor:sm_confused:
insanlarla uzlaşmak çok zor hep daha fazlasını istiyorlar sen kendinden verdikçe
umurlarında olmuyor üstüne daha fazlasını istiyorlar. Şu iki yılı ağız tadıyla atlatayım da :Saruboceq:

valla ben yaz döneminde dahi okuldaydımm. güvenlik bana şöyle bir bakıyordu: hanimefendi okul tatil? hayırdır? derdi..

deney yapacağım .master yapıyorum deyince okey derdi..

kuzu kuzu girer deney yapardım herkes tatildeyken:delphin:

koca fakultede bir ben, bide memur ,görevli olurdu:delphin:

sonuçta ne oldu? ben deneyleri yaptım..( bitirmedim ilk tez konumu.. afedersin eşek gibi çalıştım. 3/4 ünü tamamlamıştım..) bu deneyleri ve sonuçları yayın yaptılar.. benim adım geçmedi bile:çok üzgünüm:

en azından verdiğim emek vardı ortada tam bir sene deney yaptım ben.

umarım senin emeklerin boşa çıkmaz.. hocana hep sözünü aç.. kimlerin adı geçecek bu yayında filan diye..ezdirme kendini canım

valla ben yaz döneminde dahi okuldaydımm. güvenlik bana şöyle bir bakıyordu: hanimefendi okul tatil? hayırdır? derdi..

sonuçta ne oldu? ben deneyleri yaptım..( bitirmedim ilk tez konumu.. afedersin eşek gibi çalıştım. 3/4 ünü tamamlamıştım..) bu deneyleri ve sonuçları yayın yaptılar.. benim adım geçmedi bile:çok üzgünüm:

umarım senin emeklerin boşa çıkmaz.. hocana hep sözünü aç.. kimlerin adı geçecek bu yayında filan diye..ezdirme kendini canım

ağzı yananlar nasıl da belli oluyor, çok haklısın canım :delphin:

abstract tarzı bişey gönderilmiş sanırım içinde adım geçiodu bir de poster sunmuştu hocam ondanda vardı. Bakalım makalede olacak mıyım :sm_confused:
ben lisansta daha yazın gittim başladım ondan diyorum ya inşallah masterda çağırmaz çünkü gerçekten millet tatil yaparken çalışmak zor gelir çünkü şuan yapacağım deneyler benim tez konum bile olmayacak:delphin:

Kızlar su cektıgınız dertlerı okurken oyle bı ıcım kıpırdıyokı anlatamam.ınŞ.banada kısmet oluryaaa kendımı oyle calısırken hayal edıyorum ıcım pır pır edıyo....yoksa bana kısmet olmayacakmı ne :( hocaların pesınden kosmak gece gunduz uyumadan calısmak cok guzel yaaa ılım ogrenıyosunuz uzmanlasıyosunuz ne mutlu dınımızde bunu kutsal sayıyo umarım basarılı olursunuz hepınız allah yardımcınız olsun....

kafam bu doktora işinde çok karıştı, bu sene ve önümüzdeki sene hazırlanıp seneye yaza başvurmayı düşünüyordum, çalışmalarım çok yavaşlayınca ve bebek düşüncesi araya karışınca aklım iyice karıştı...ne yapmalıyım bilmiyorum?bir de uzman olduğum alandan değilde başka bir alandan düşünüyorum, onda da bilimsel hazırlık uygulandığı söyleniyor, bilimsel hazırlık alan varsa nasıl bir çalışma yapıldığını yazabilir mi?

arkadaşlar bende yüksek lisansa başvurucam
başvurucu için gereken belgelerin bir taneside kısa özgeçmiş
nasıl yazacağım konusunda bir fikrim yok
nelerden bahsetmeliyim,kompozisyon,paragraf şeklindemi olmalı yoksa cv şeklindemi
yardımcı olursanız çok sevinirim :kedi:

kafam bu doktora işinde çok karıştı, bu sene ve önümüzdeki sene hazırlanıp seneye yaza başvurmayı düşünüyordum, çalışmalarım çok yavaşlayınca ve bebek düşüncesi araya karışınca aklım iyice karıştı...ne yapmalıyım bilmiyorum?bir de uzman olduğum alandan değilde başka bir alandan düşünüyorum, onda da bilimsel hazırlık uygulandığı söyleniyor, bilimsel hazırlık alan varsa nasıl bir çalışma yapıldığını yazabilir mi?

canım bilimsel hazırlıkta (benim dönem başı 3 taneydi) lisanstan 3 tane ders belirliyorlar sen lisans sınıfları ile dersleri takip ediyorsun. vize final bilmem ne hepsine giriyorsun. bilimsel hazırlık derslerinden birinden bile kalsan direk atılıyorsun. bu arada yüksek lisans veya doktora bilimsel hazırlık dersleri ile normal dersler hepberaber alınıyor. benim 6 y.l. 3 b.h. toplam 9 dersim vardı. ama benimki y.lisanstaydı doktorada bilimsel hazırlık olduğunu ilk defa duyuyorum. opuyorumnanaktan

ya ne güzel... ben de çok istiyorum ama başta okulu bitirmem ve atanmam lazım inşallah seneye ben de başlarım bi kaç ay içinde çok soru soracağım sizlere :)

Back