Leslie sansone yürü ve incel programı(görsel paylasim)

Leslie sansone yürü ve incel programını denedim faydasını gördüm


  • Ankete Katılan
    1.559
Diyetisyen Özlem Sert Aydın
Enerji seviyenizi biliyor musunuz?
Enerji nedir? Vücudumuz enerjiyi nasıl sağlar?

Enerji doğumdan ölüme kadar yaşamsal fonksiyonlarımızı sürdürebilmemiz için almamız gereken yakıttır.Alınması gereken miktar, kişiden kişiye değişir; Yaş, boy, metabolizma hızı, beden kitle indeksi ve fiziksel aktivite düzeyi enerji gereksinmesini belirleyen faktörlerdendir.

Yediğimiz yiyeceklerdeki karbonhidrat, protein ve yağlardan enerjimizi elde ederiz, protein ve karbonhidrat gram başına 4kcal. sağlarken yağlar 9kcal verir. Vitamin ve mineraller enerji vermezler sadece enerjinin üretilmesine yardımcı olurlar.

Açık havada yapılan yürüyüşle evde yapılan aynı enerjiyi harcamamızı sağlar mı?

Egzersiz süresi ve şiddetine göre harcanılan enerjide kişiye göre değişir. Günlük aldığımız enerjinin %30 ‘u günlük normal hareketlerimiz için harcanır eğer düzenli olarak sporda yapılırsa bu oran artar. Açık havada yaptığınız sporda oksijen daha fazla alacağınız için harcadığınız enerji kapalı bir ortamda aynı şiddette ve zamanda yaptığınız spordan 20 kat fazla fark gösterecektir.

Erkekler kadınlara göre neden daha fazla yedikleri halde daha fazla harcarlar?

Vücut yapısı, kas- kemik oranı enerji gereksinimini etkileyen faktörlerdendir. Kas oranı fazla olan bir kişinin metabolizma hızı da fazla olduğundan daha fazla enerji harcayacaktır.

Kadınlarda yağ oranı %20 iken erkeklerde %10 dur, buna paralel olarak ta erkeklerin kas oranı daha fazladır. Kişinin vücut yüzey alanı da harcayacağı enerjiyi etkiler, uzun boylu bir kişi kısa boylu bir kişiye göre daha fazla vücut alanına sahip olduğu için vücut ısısını korumak için daha fazla enerji harcar.

Bazı kişiler çok yedikleri halde kilo almazken kimine ise su bile yarar, bunun nedeni nedir?

Kişinin yaşı, boyu, yaptığı sporun yanı sıra genetik yapısı da metabolizmasını etkileyen bir faktördür. Kimi kalori hesabı yapmadan canı ne isterse yesin kilo almazken kimileri de hep dikkat etmek durumundadır. Genler metabolizma hızında farklılıklar yaratır ve bunu kalıtsal yapabilir. Ama bunların yanı sıra kişinin kan bulguları da önemlidir, troidi fazla çalışabilir, barsak paraziti bulunabilir, enfeksiyonel bir durumu olabilir. Sürekli diyet yapmakta bir diğer neden, çünkü vücut az yemeğe alıştığı için metabolizma hızıda yavaşlayacaktır.

Beynin çok çalışması enerji harcanmasını sağlar mı?

Beyin fonksiyonlarının çalışması enerji gerektirir ve beynimizde sadece glukozu enerji kaynağı olarak kullanır ve alınmazsa yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu görülebilir. Sedanter bir yaşama sahip kişi ne kadar çok çalışsa da, masa başı iş yapıldığında ve hareket olmadığında vücut yağ depolayacaktır.

Stres kalori harcatır mı?

Genelde stresli insanların daha fazla kalori harcadığına dair bir görüş vardır. Aslında bazı kişilerde stres iştahı anlık olarak kapatabilmektedir, bazılarında ise tam tersi açar hatta karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye yönlendirir. Stres anında salgılanan hormonlar kalbin daha fazla atımını sağlayarak metabolizmanın da hızlanmasına neden olur. Bunların yanı sıra stresin sindirimi azaltıcı özelliğinden dolayı da fazla yeme isteğini baskılar.

Sigarayı bırakmak kilo artışı yapar mı?

Sigara bırakıldığında kilo alınmasının nedenleri metabolizma hızının azalması ve iştahın artmasından kaynaklıdır. Sigarada bulunan nikotinin metabolizmayı hızlandırıcı özelliğinin olduğu bilinmektedir. Düzenli beslenerek, hergün en az yarım saat, 1 saat yürüyüş yaparak, 2 litre su içerek, düzenli nefes egzersizleri ile metabolizma hızlanacaktır ve böylelikle kilo artışı da önlenecektir. Sigarayı bıraktıktan sonra iştahın artması ise aslında bir ağız alışkanlığıdır. Kişi sigara içmek istediğinde kendini abur cubura yönlendirir. Alışkanlıklar ise değişebilir.



Bu yaziya katiliyorum ben de disarda tempolu yürüdügümde leslie nin iki kati kalori harciyorum fakat leslie deki gibi sekillenme ve sikilasma olmuyor vücutta.
 
Dr. Mehmet Öz
40'tan sonra metabolizmayı güçlendirmenin yolları
14 Kasım 2010
Yazı Boyutu:
40 yaş birçok kadının korkulu rüyasıdır. Metabolizma yavaşlamaya başlar, bu da daha büyük bir göbeğe ve vücudun diğer bölgelerinde kilo artışına sebep olur. Bugün dikkatinizi bu konuya çekmek ve 10 Lira’dan ucuz olan en iyi metabolizma güçlendiricilerini sizinle paylaşmak istiyorum.
40 yaşına gelmek birçok kadında orta yaş krizine ve tehlike çanlarının çalmasına sebep oluyor, buna şüphe yok. Bu dönüm noktası yaş, metabolizmanın yavaşlaması ve açıklanamayan kilo artışı gibi bazı acımasız gerçekleri de beraberinde getiriyor. Doğrusu şu ki, 40 yaşından sonra, vücudunuz her 10 yılda yüzde 5 yavaşlar. Bu da, sadece kilonuzu korumak için, aldığınız kalori miktarını azaltmanız ve daha çok spor yapmanız gerektiği anlamına gelir.
Metabolizma nedir?
Metabolizma, vücudunun yiyeceği enerjiye dönüştürmesi işlemidir. Vücudunuz bu enerjiyi ya hemen harcar; ya da karaciğer, kaslar ve yağ gibi dokularda saklar. Metabolizmayı cinsiyet, yaş, tiroid seviyesi, kas/yağ oranı ve ruh hali gibi birçok etmen etkiler. İşte 40 yaşından sonra metabolizma hakkında en çok merak ettiğiniz soruların yanıtları ve metabolizmayı hızlandırmanın kolay yolları:
Neden daha önce yağ olmayan bölgelerim şişmanlıyor?
Cevap: Mitokondriler, yani hücrelerinizdeki yiyeceği enerjiye dönüştüren yapılar, 40 yaşından sonra yavaşlarlar ya da ölürler. Bunun sonucunda, daha önceden yakabildiğiniz kalorileri yakamaz ve kilo alırsınız.
Çözüm: Mitokondri kaybıyla savaşmak için, günlük kalori tüketiminizi 100 kalori azaltın. 100 kalori azaltmanın kolay yollarından bazıları: Tavuğun derisini yememek, kahvede tam yağlı süt yerine yağsız süt kullanmak, sandviçlere mayonez yerine hardal koymak gibi... Araştırmalar gösteriyor ki günlük 100 kalori daha az almak, uzun vadede, formunuzu korumaya yardımcı oluyor.
Neden daha önce hiç acıkmadığım kadar çok acıkıyorum?
Cevap: 40 yaşından sonra östrojen hormonunuzun seviyesinin azalmasıyla insülin seviyeniz yükselir ve tiroid seviyeniz düşer, bunlar da açlık hissinizin artmasına sebep olur. Böylece daha çok yer ve daha az yakarsınız, bu da göbeğinizin iç kısmında ‘epiplon’ adı verilen yağların artmasına sebep olur.
Çözüm: Çözünebilir lifler açlık ve karın yağlarına karşı en büyük savunmanızdır. Midenizi çabucak doldurur, böylece az yer ve tok kalırsınız. 40 yaşında, günlük en az 35 gram lif tüketmelisiniz. Şu mükemmel kaynakları tüketebilirsiniz: 1 kase kıyılmış yulaf: 9 gram lif 1 fincan ahududu: 8 gram lif 1 fincan esmer pirinç: 8 gram lif Toplam: 25 gram lif
Neden artık bir kilo bile veremiyorum?
Cevap: Kaslar, yağ hücrelerinden üç kat daha fazla kalori yakar. Bu yüzden, kas kaybı şişmanlamaya ve kilo verememeye sebep olur. Kas kaybına sebep olan ana etmenler: Testosteron seviyesindeki azalma, sıkı rejim ve yaşlanma sebebiyle kasların kullanılmaz olmasıdır. Son araştırmalar gösteriyor ki, 40 yaşındaki kadınlar, erkeklere oranla iki kat daha hızlı kas kaybediyorlar. Omuzlarınızı ve belinizi destekleyen merkezi kaslar gibi vücudunuzun en geniş yüzey bölgelerindeki kasların yanı sıra basenlerinizden de kas kaybediyorsunuz.
Çözüm: Sırt ve omuzlarınızdaki kas kaybını önlemek için, şınav-mekik hareketlerini deneyebilirsiniz. Televizyon izlerken reklam girdiğinde bu hareketleri yapabilirsiniz. Basit çömelme hareketleri bile kalça kaslarınızı formda tutmak için yeterlidir. Bunları da mutfakta, yemeğin pişmesini beklerken yapabilirsiniz.
10 Lira’dan ucuz metabolizma güçlendiricileri
İşte size bankadaki birikiminizi harcamanıza gerek kalmadan, metabolizma yavaşlamasıyla savaşmanın 3 yolu daha...
Karabiber: Karabiber, metabolizmanın hızlanmasını sağlayan alkaloit pipelin içerir. İki kat güçlü bir metabolizma hızlandırıcısı istiyorsanız, domates suyuna karabiber ekleyin. Domates, mitokondrilerinizi koruyan likopen adında bir antioksidan içerir. Normalde tuz kullandığınız yerlerde karabiberi deneyin. Hem metabolizmanız hızlanır hem de daha az sodyum alırsınız.
Kurufasulye: Mükemmel bir çözülebilir lif kaynağı olan kurufasulye; insülin seviyenizi düşürür, daha az yağ depolamanızı sağlar ve tok tutar. Günlük 25 gram lif ihtiyacınızı karşılamak için 2 fincan fasulye ya da barbunya yiyebilirsiniz.
Buzlu su: Şaşırtıcı ama buzlu su içmek yararlıdır. Buzlu su vücudunuzun kalori yakmasını sağlar ve vücut sıcaklığınızı normale düşürür. Günde sekiz bardak buzlu su 70 kalori eritir. Ayrıca yemeklerden önce buzlu su içerseniz daha çabuk doyarsınız.
Metabolizma güçlendiriciler
Daha çok kalori yakmak için kesin çözümler
Vücuttaki her organın işlevi, metabolizmadaki kalorilerin sağladığı enerjiye bağlıdır. Günlük ne kadar enerjiye ihtiyaç duyduğunuz ‘ne yaptığınıza’, ‘ne yediğinize’ ve ‘sağlık durumunuza’ bağlıdır. Temel metabolizma oranı (TMO) / Basic Metabolic Rate (BMR) yaşamanız için gerekli olan minimum kalori miktarını gösterir. Bazı insanlar sadece 1200 kaloriye ihtiyaç duyarken, profesyonel sporcular 2000 kaloriye ihtiyaç duyarlar. Metabolizması yüksek olan insanlar, düşük olanlara göre daha çok kalori yakarlar.
Sıkı egzersiz yapmak, kanepede uzanmaktan daha çok enerji gerektirir. Ayrıca iyi yemeği sindirirken harcadığınız kalori, abur cubur yediğinizde harcadığınızdan daha fazladır. Amaç aldığınız kaloriyle yaktığınız kaloriyi dengelemektir, yoksa yağ olarak depolanır. Eşiğinizi bilmek, enerji ihtiyacınızın kaç kalori olduğunu belirlemenize ve vücudunuzu ideal bir kiloda tutmanıza yardımcı olur.
Peki ne kadar enerji almanız gerektiğini nasıl bileceksiniz?
TMO’nuzu net olarak ölçen bir kalorimetreniz olmadığı sürece, enerji ihtiyacınızı sadece tahmin edebilirsiniz. Ne var ki, belirli egzersizleri yapıp belirli yiyecekleri yerseniz yaktığınız kalori miktarını kolayca arttırabilirsiniz.
İşte metabolizmanızı hızlandırmak için birkaç basit ve şaşırtıcı yöntem:
Daha hafif egzersiz yapın
Yoğun bir şekilde egzersiz yaptığınızda vücut enerji ihtiyacını daha kolay metabolize edilen karbonhidratlardan karşılıyor. Karbonhidratlar hızlıca enerjiye dönüşüyor ve metabolize edilmeleri için daha az enerji gerekiyor.
O yüzden, yağlarınızı yakmak için daha sık ve daha hafif egzersiz yapmalısınız. Tabii ki yoğun çalışmak da kas oluşumuna yardımcı olur ve kaslar enerjiyi daha etkili bir şekilde yakarlar. Ancak metabolizmayı geliştiren sürekli sıcaklıktır. En iyi strateji, birbirini takip eden kısa yoğun bir egzersiz ve durağan daha hafif bir egzersizdir.
Çay kahve için
Kahve, içinde kafein bulunduran bir uyarıcıdır. Bu uyanık kalmanızı sağlamanın yanı sıra enerji kullanımını da arttırır ve metabolizmayı hızlandırır. O yüzden bir fincan kahve yudumlamaktan çekinmeyin. Yeşil çay kafeinli içeriğinin yanı sıra, fenol adı verilen ve yüksek termojenik madde bulunduran bileşenleri de barındırır. Yeşil çaya yeşil ışığı yakın ve enerji tüketimini arttırmak için sıcak ya da soğuk yeşil çay için.
Baharatları kullanın
Bazı bitkiler biyoetken bir madde olan kapsaisin içerir. Bu madde bitkileri sadece acı yapmakla kalmaz ayrıca enerji tüketimini yemekten sonra 3 saat boyunca ikiye katlarlar. Bu familyaya ait olan bitkiler metabolizmayı hızlandırır. Tariflerinize kırmızıbiber, pul biber, jalapeno biberi, fini biberi ve biber sosları ekleyin. Ayrıca bunlar bazı belirli sinir taşıyıcılarının salınımını artırarak iştahınızın azalmasına da sebep olabilir. Zencefil de iyi bir ilavedir. Sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, yedikten sonra vücut sıcaklığını da yükselterek metabolizma oranlarını yüzde 20’ye kadar arttırır. Canlandırıcı bir yemek için taze zencefili kıyın ve sebzelerle birlikte pişirin.
Kannaboid sistemi nedir?
Ben buna ‘engel olamıyorum’ sistemi demeyi daha çok seviyorum. Çünkü bu sistem bir kez işlemeye başlarsa yemek artık engel olamadığınız bir şey haline gelir ve bu bazı insanların neden diğerlerine göre daha fazla obezite problemi olduğunu açıklıyor. Kannaboidler sürekli yeşil yanan trafik ışıkları gibidirler. Bir bölgeye giren trafiği engellemezler ve orası çok kalabalık olur. Aslında kannaboidler insülin hormonunun hücrelere şeker pompalamasını engellerler, o yüzden şeker yakamayız ve insüline karşı dirençli oluruz. Kannaboidler bunu adiponektin adı verilen bir maddeyi engelleyerek yaparlar. Bu madde yağ hücreleri tarafından üretilir ve normalde kasların karbonları ve yağları etkili bir şekilde kullanmalarını sağlar. Bu muhtemelen, neden bazı insanların sürekli kilo aldıklarını ve bazılarının kalorileri daha kolay yaktıklarını açıklar.
Ayrıca bazı insanların neden sürekli aç olduklarını ve şişmanladıklarını da açıklayabilir. Çünkü içine şeker gönderilmeyen beyin, tokluğu hissedemez. Kannaboidler ayrıca sizi sürekli yağlı ve şekerli yiyeceklere yönlendirirler, yani ‘engel olamıyorum’ sisteminiz sizi sadece zevk için yemeye zorlar. Böyle yemek alemleri sırf çok streslisiniz diye, ilişkinizdeki problemler yüzünden üzgünsünüz diye ya da favori yarışmacınız Popstar’dan elendi diye oluvermez. Bunlar da bir parçasıdır ama yemek alemlerinin biyolojik kaynağı kannaboid sisteminizin sizi, sonunda karnınızı pişmekte olan bir kek gibi kabartacak olan yiyeceklere yönlendirmesidir.
Kannaboidler ayrıca karaciğeri de daha çok yağ üretmesi için uyarırlar. Böylece trigliserin ve LDL seviyelerimiz yükselir ki bunlar da yüksek tansiyon, diyabet ve kalp rahatsızlıkları gibi ciddi sorunlara sebep olabilir. Ayrıca beyni daha çok yiyecek için uyarırlar, bu da abdominal obeziteye, onun sonucu olarak da insülin direncine ve aşırı glikoza karşı aşırı duyarlılığa sebep olur.
(Bu yazı 07.11.2010 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)
 
günaydınnn 3 mil leislenin 2 milini yaptım başlangıç için iyyidi 3 yapacaktıma ma geç uyanmıştım
amannn yarın başlarımd edim yattım dayanamadım tekrar başladım akşamda eve gidip twesten shape yapıcma yarım saat

teşekürler deryaaaa
 

jillian'ın banish fat boost your metabolism videosunu rahat rahat yapabilen kişi zaten artık aşmıştır :) ben 18-19 yaşındayken denemiştim onda bile çok zorlanmıştım. dalağım falan ağrımıştı. leslie beni niye terletmiyor gerçekten bir merak konusu, dışarda yürüyünce daha çok terliyorum.
 



Selam bende cevap vermek istedim...Birde olaya şu açıdan bakmak lazım terleme insandan insana değişir. kimi insan oturduğu yerde terler, kimisi ağır yük taşısa bile terlemez...kilo,yaş,genetikle alakalı bir şey bence , leslie ile alakalı olduğunu zannetmiyorum...dışarıda belki daha yüksek tempo tutturuyor olabilirsiniz.

aynı zamanda şöyle bir dipnot düşeyim, aslında amacınız yağ yakımı ise çok yüksek olmayan (fakat tempolu tabiki) nabızda daha çok yağ yakımı oluyor. yüksek nabızda daha çok kalori yakılıyor fakat yağlardan değil karbonhidratlardan yakım yapılıyor...kondüsyon seviyesi artıyor...
 
Yukariya ekledigim Dr. Mehmet Oz un yazisinda bahsettigi karbonhidrat yerine yag yakimi icin uzun süreli hafif tempoda egzersizle ilgili bir not eklemek istiyorum. Ben Amerikadaki programini da takip ediyorum onun, bir programda bunun icin hareketi tüm güne bölmek gerektiginden de bahsetmisti. Mesela hep bildigimiz ama yapmadigimiz seyler, günlük spor, arti merdiven inip cikmak, alisverise yürüyerek gidip gelmek, gün icinde daha hareketli olmak gibi...
 

teşekkürler biz de zaten kişiden kişiye ne kadar değiştiğini konuşuyorduk.
leslie'nin temposuyla alakalı işte, bana hafif geliyor, ayrıca dışarıda oksijen daha fazla olduğu için, rüzgara vs karşı mücadele verdiğim için daha çok zorlanıyorum, terliyorum.
 


tebrikler devamlı yaz bize motive olur canım
 

Belki leslie sana uygun degildir canim her program herkese uyacak diye bir kural yok. Ama ben leslie ile az kalori de harcasan sana kardio calismasi olarak faydasi olacagina inaniyorum. Yani sira baska seyler de yapiyorsun zaten.
 
Belki leslie sana uygun degildir canim her program herkese uyacak diye bir kural yok. Ama ben leslie ile az kalori de harcasan sana kardio calismasi olarak faydasi olacagina inaniyorum. Yani sira baska seyler de yapiyorsun zaten.

yok zaten leslie'yi kötülemek için söylemiyorum, zaten beğenerek yapıyorum, beni terletmemesi şikayet ettiğim bir özellik değil. aksine terletmediği için seviyorum, nabzımın çok artmasından hoşlanmıyorum, çok ağır cardioları sevmiyorum, o yüzden evde leslie 1 numara
 
Merhaba kizlar..

Pazar gunu 5 mega mile, dun 3 fast mil yaptim.
Simdi ise birazdan yine yapacagim. Ne yapacagima daha karar veremedim

Off cok isim var cok..
Herkese kolay gelsin..
 
4 fast milin 3 milini 500 lük pet şişe ile walk it burn 30 days 1 kglık dambılla yaptım şıpır şıpır terledim
 
4 fast mile i indirebileceğimiz link paylaşabilecek olan var mı?


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Lesliede ben de çok terlemiyorum. Sadece kardio amaçlı vücudumun ısınması için bile olsa yapıyorum en başta her zaman.
 
4 fast mile i indirebileceğimiz link paylaşabilecek olan var mı?


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cevap yazmistim ama geri aliyorum asagidaki mesajimda cevabim var.
 
Son düzenleme:
4 fast mile i indirebileceğimiz link paylaşabilecek olan var mı?


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Daha önceki bir mesajinda yeni baslamak istedigini söylemissin. 4 fast miles baslangic icin agir bir calisma. Lütfen basliktaki ilk mesaji okur musun? Orada yeni baslayanlar icin gerekli bilgiler var.
 
ağırlıkla hiç yaptınız mı ? 1 kg dambıl veya 500 gr.lık manşetle bile çok terletiyor beni

Evet cok farkediyor. Ben gecen yil hep su siseleriyle yaptim. Bu yil kendimi ödüllendirip biraz alet edevat edindim nasil olsa sürekli yapiyorum diye. Böylelikle kaslarimiz da calismis oluyor. Özellikle kol, sirt ve gögüs kaslari.

Dün kendime pilates cemberi alabildim nihayet de daha kullanacak vaktim olmadi. Bir de atlama ipi aldim. Bahcede atlayip dururum artik keci gibi.
 
ağırlıkla hiç yaptınız mı ? 1 kg dambıl veya 500 gr.lık manşetle bile çok terletiyor beni

Canım ben terleme kısmına çok takılmıyorum aslında. Kardio amaçlı yapıyorum leslie'yi, ısınmak için. Ama bazı günler leslie'nin daha uzun videolarını yapacağım. Onlarda mutlaka dambılla denerim. Benim dambıllarım 1,5lik sorun olmaz sanırım.:44:
 

Sen rahatsiz olmadiktan sonra niye olsun? Istedigin kadar agirlik kaldirabilirsin. Ben de 500gr lik eldiven ve 1 kg lik dumbel aliyorum elime.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…