Arada size laf yetistirerek 3 milimi ve Tibetlerimi tamamladim. Simdi kahvalti ve ev temizligi, alisveris ile günüme devam edecegim.
Beslenmeden bahsedecegim dedim bu tabii benim kendime özel uyguladigim bir beslenme düzeni. Yedigim seyler de hep sevdigim gidalardan olunca zorlanmadim. Lütfen birebir uygulamayin örnek olsun diye yaziyorum.
Tabii arada yedigim abur cuburlardan hic bahsetmeyecegim. Bu düzeni yüzde seksen yüzde yirmi oraninda uygulamaya calisiyorum. Yani genelde yüzde seksen programima uyuyorsam bir yüzde yirmilik pay da birakiyorum istedigim canimin cektigi seyleri yiyeyim diye.
Kahvalti seceneklerim
Filtre kahve, :26
eynirli, hindi salamli, bol yesillikli omlet(o günlerde ekmek yemiyorum) , Domates, salatalik, biber, peynir, zeytin yedigim zaman 1-2 dilim kizarmis kepekli tost ekmegi yiyorum. (Önceden beyaz ekmek yiyordum biraktim), Hindi salamli, peynirli yagsiz tost gibi 3 secenek.
Öglen yemegi seceneklerim
Kiymali ya da zeytinyagli sebze yemegi, yogurt
Balik, salata
Kepekli makarna
Aksam yemegi seceneklerim
Balik salata
Izgara et salata
Yogurtlu karisik salata
Ben kendi adima yemeklerle ekmek yiyemiyorum ama kepek ekmegi yenilebilir. Yemek aralarinda sabah hemen spor yapacaksam yarim muz yiyip basliyorum, aksam atistiracak bir sey istersem peynir, meyve ya da bir canak yogurt, müsli, meyve yiyorum. Eskiden tamamen ac kalirdim 18den sonra ama popsugar fitness in sayfasinda 200 kalori civarinda saglikli bir seyler yiyebilecegimizi okudum ve bunu uyguluyorum bu yüzden kilo almadimsu ana kadar. Ayrica kendime bir canak ceviz, findik, badem, kuru üzüm, gibi karisim hazirliyorum aralarda miden kazinirsa atistiriyorum. Ilk zaman bütün canagi yiyordum zamanla bitiremedigimi farkediyorum. Ayrica cikolata cok yerdim tamamen bittere cevirdim. Kuru yemis atistirinca nedense tatli istegim de kalmiyor bazen günlerce yemedigim oluyor. Eskiden tabak tabak meyve yerdim ancak bunun da yanlis oldugunu ögrendigimden beri günde iki ya da bir meyveyle kisitladim.
Bunlar benim hayat boyu olarak degistirdigim beslenme seklim. Tabii özel günlerde, ya da arada kacamak yaptigim oluyor. Ertesi gün dikkat edip dengeliyorum. Mesela dün cocuklarla disarda yemek yedik aksam sadece bir canak yogurt yedim.