Popüler Konu LenaG ile MasterFit

Meyve hariç evet.
Meyve tek başına tüketilmesi gerekir. Zira çok çabuk hazmedilir.
Uzun süre hazmedilen gıdalarla birlikte yendiğinde, uzun bekleme süresinde mayalanır ve alkol almışız gibi karaciğeri kötü etkiler. Yağlanmasına yol açar.
Bak bunu bilmiyordum ben de yulafi meyveli yapmayı çok seviyordum artık meyve koymayayim bari teşekkürler kızlar

Meyve hariç evet.
Meyve tek başına tüketilmesi gerekir. Zira çok çabuk hazmedilir.
Uzun süre hazmedilen gıdalarla birlikte yendiğinde, uzun bekleme süresinde mayalanır ve alkol almışız gibi karaciğeri kötü etkiler. Yağlanmasına yol açar.
Bilemiyorum canım çünkü görüştüğüm birkaç diyetisyen 2 porsiyon meyve hakkının birinin kahvaltıda diğerinin ara öğünde olması gerektiğini söylüyor. özellikle smoothiilerde ve yulaf lapalarında meyve ekliyoruz
örnek yulaf lapasının içine meyve - süt, yoğurt veya kefir, 1 tatlı kaşığı keten tohumu veya ceviz koyduğumuzda bu 5 linin 4 dünü kullanmış oluyoruz
Bak bunu bilmiyordum ben de yulafi meyveli yapmayı çok seviyordum artık meyve koymayayim bari teşekkürler kızlar

Bilemiyorum canım çünkü görüştüğüm birkaç diyetisyen 2 porsiyon meyve hakkının birinin kahvaltıda diğerinin ara öğünde olması gerektiğini söylüyor. özellikle smoothiilerde ve yulaf lapalarında meyve ekliyoruz
örnek yulaf lapasının içine meyve - süt, yoğurt veya kefir, 1 tatlı kaşığı keten tohumu veya ceviz koyduğumuzda bu 5 linin 4 dünü kullanmış oluyoruz
Diyetisyenlerin ezberci öğretilerine güvenmiyorum canım.
Gıdaların içeriği vücuduma yaptıkları daha önemli.
Diğer önemli konu da bildiklerimi:KK8: uygulayabilme iradesi.

Diyetisyenlerin ezberci öğretilerine güvenmiyorum canım.
Gıdaların içeriği vücuduma yaptıkları daha önemli.
Diğer önemli konu da bildiklerimi:KK8: uygulayabilme iradesi.
ezberci diyetisyenler var mutlaka ama genel davranışlarına güveniyorum ben. özellikle şok diyet listeleri konusunda çok haklısın ezberci bir tavır olabilir. fakat onun dışında bu işin okulunu okuyorlar bilimsel çalışmalar doğrultusunda listeler hazırlıyorlar. ben çok fazla diyetisyenle çalıştım söylediklerine uyduğumda gerçekten fark ediyordu. özellikle son iki diyetisyenim listeden çok doğru beslenmeyi öğretmeye çalıştılar benimki de onlardan derlediklerim

IMG_2371.jpeg
Selam kızlar bugün bize tatil yine 🌞

Kırmızı Takım Kızlarım bu hafta çok güzel şeyler yapacağız hazır mısınız 😍 Herkes su mataralarını alsın sporlarımızı yapıp aromalı sularımızı içip iştahları kapatacağız ♥️

Elhan Elhan kaptanım listem bu şekilde 🙏🏻

Nergis 35 Nergis 35
@DeryaOnDiet
@suspushanimcim
Jou Jou
@sudansebep
@asliogretmen
@1artiikizanasi
s i d e l y a s i d e l y a
Anbuyanbu Anbuyanbu

Eveet ben de buradayım ve hazırım kaptanım ❤️
Dün biraz kaçamak yapmış olabilirim ama inşallah telafi ettiğimi düşünüyorum. Bugün ve sonraki günler çok güzel geçecek inşallah ☺️

Cumartesi menüsü
Sabah 11
Bol yeşillik
1 dilim tam buğday ekmeği
8 badem

Ara
1 hurma
7 badem

Akşam 17
1 tabak etli kabak yemegi
2 yk yoğurt
Buraya kadar herşey güzeldi. Evdekiler için farklı yemekler hazırladım. Ben onlarla yemeyeyim diye karnımı önceden doyurayim dedim ancak öyle olmadı malesef dayanamadim. Saat 18 civarı fırında tavuk 3 kaşık makarna 2 mücver ve bir tane poğaça yedim 😔
Çok yoğun bir gündü ve halim de yoktu. Normalde spor yapmayacaktım. Bütün bu olanlar sonrası 30 dk hiit cardio yaptım. 4bin de adım var. 2,5 lt de su içtim
Elhan Elhan kitapzede kitapzede

HADİ BİLGİLENELİM :KK36:
Kahvaltılarımızı nasıl hazırlıyoruz? Neler olmalı?

1. Kompleks karbonhidrat
Yulaf, karabuğday, tam unla yapılmış ekmekler, chia, kinoa
2. Proteinler
Yumurta, yoğurt, süt, kefir
3. Yağlar
Avakado, keten tohumu, chia, zeytin, ceviz gibi kuruyemişler
4. Meyve
5. Sebzeler

İşte size sağlıklı bir kahvaltının anahtarı
bu saydığım 5 maddeden de birer porsiyon seçip kahvaltımızı oluşturuyoruz.
Teşekkürler Özlemcim 🥰
İki öğün besleniliyorsa ben de meyveyi kahvaltıda tüketmeyi doğru buluyorum. Meyve bu ya. Ondan da kısıtlamayalım kendimizi değil mi😅

Hayirli pazarlar
Dunku menumu yazmak hic icimden gelmedi :KK17:lahmacunla bulusmamiz tam bir hasret giderme oldu sabah + li uyandim :confused: amaaaa sabah kahvaltidan sonra bir tane goturiyim dedim ama burasi beni tuttu iyiki burdayim. Bugun yanlizim is guc ev toplama beni bekliyo. Kediye dun gene asi yaptirdim sirkem ve ben evi tekrar kokuya bogucaz Allah tan keretayı cok seviyorum oda beni seviyo yoksa sinirlerim harap :KK70:bugun yarinki tarti icin kendimi tutucam İnsaAllah
:KK30:

HADİ BİLGİLENELİM :KK36:
Kahvaltılarımızı nasıl hazırlıyoruz? Neler olmalı?

1. Kompleks karbonhidrat
Yulaf, karabuğday, tam unla yapılmış ekmekler, chia, kinoa
2. Proteinler
Yumurta, yoğurt, süt, kefir
3. Yağlar
Avakado, keten tohumu, chia, zeytin, ceviz gibi kuruyemişler
4. Meyve
5. Sebzeler

İşte size sağlıklı bir kahvaltının anahtarı
bu saydığım 5 maddeden de birer porsiyon seçip kahvaltımızı oluşturuyoruz.
Bende kahvaltida yiyorum. Tek basina meyve beni daha cok aciktiriyo ama yaz gunude kahvaltida soguk soguk iyi gidiyo :kk77:

X