Aynen. Ne yalan söyleyeyim gayet zevk alıyorum. İşten anlamadığı halde hayvanı kesmeye öldürmeye kalkarken kendilerini kesmelerinden. İşte Allah'ın sopası yok.orda canice keserken kendini kesen hastanelik olanları izledikce haberlerde hoşuma gidiyor oh diyorum iyi oldu icim soguyor resmen.. kurban bayrami Allahn istediği bişey ama profesyonel ksiler tarafından yapılsa ve prof yapilmasi amacli üzerine düşseler daha iyi olur
http://www.ihvanlar.net/2012/08/05/...e-kurban-kesmek-neden-farz-degil-de-vaciptir/Zaten Kur'an'da kurban kesin bana, beni için demezken sırf içlerini rahat etsin diye yapıyor kimi, kimi zaten okumadığı için yazmadığından habersiz.
O parayla çocuk okutsa, bir fakire hızır misali yetişse, sokakta mendil, kalem, pil satan yaşlıları toplayıp bir güzel doyursa daha iyi olur nazarımda.
İhlas degil canım, Kevser SuresiBurada yanılıyorsun cnm ihlas suresinin ikinci ayetibde Rabbin için namaz kıl kurban kes diyor
leman sam öyle düşünüyor olabilir ama bu kadar sert tepki vermemeli o zaman yulbaşında da hindi kesilecek bu ülkeyi terkedeceğim yulbaşında da demeli
Aksine çok memnun oldum yazdığınıza. Ehl-i keyf idi sanırım diğer arkadaşımızın ismi, o da sure ve ayet söylemişti, baktım yine bulamadım.http://www.ihvanlar.net/2012/08/05/...e-kurban-kesmek-neden-farz-degil-de-vaciptir/
nazarımızdan ziyade, Allah'ın emri önemli...kötü niyetli yazdıgını düşünmedim ama yanlış biliyorsan öyle devam etmeni istemem... bi polemik veya saldırı degildir bu mesajım...
Aynen öyle kimisi yazmış gelsin kavurmalar.. kimsenin onları düşündüğü biraz sağ duyulu olmaya çalıştığı da yok. Yolda sürüklesinler kamyonlardan lap diye hayvanı düşüre düşüre indirsinler adam gibi bıçak kullanmayip canlarni yaka yaka kesmeye calissinlar tam keserken ellerinden kacirsinlar yaralı yaralı bunlara hersey müstahakAynen. Ne yalan söyleyeyim gayet zevk alıyorum. İşten anlamadığı halde hayvanı kesmeye öldürmeye kalkarken kendilerini kesmelerinden. İşte Allah'ın sopası yok.
Ben nasıl ki elime kontrol kalemi alıp elektrik tesisatına dalmıyorsam, sen de satırla hayvanın boğazına dalma arkadaşım. Herkes bildiği işi yapsın.
ama insan gibi davranmayanlar yuzunden, İslam'ın 5 şartından biri olan, 'vacip' olan bir emri de bu sekilde yorumlayıp, "şöyle olsa daha iyi" diyemeyiz... sonucta Allah'ın emirleri mutlaktır... hayvanlara merhamet dinimizde çok önemli yere sahip... hayvanlara eziyet edenler de onun hesabını verecektir elbet...Aksine çok memnun oldum yazdığınıza. Ehl-i keyf idi sanırım diğer arkadaşımızın ismi, o da sure ve ayet söylemişti, baktım yine bulamadım.
Ama sonuçta farz, şart değil, sigara meselesi gibi hani, (elbette onun tam tersi.)
Hani ben kurban kesileceğine, o para daha elzem yerlere, kişilere verilebilir diye düşünüyorum. Çünkü insan gibi davranmayı bilmiyoruz. Yollar kan gölü, kaçan hayvanlar, kaçanı yakalamak için yaptıkları işkenceler...
Ona da bakayım hemen. Ben Kur'an'ı okudum, ama zaman geçti üstünden, çok taze değil aklımda.ama insan gibi davranmayanlar yuzunden, İslam'ın 5 şartından biri olan, 'vacip' olan bir emri de bu sekilde yorumlayıp, "şöyle olsa daha iyi" diyemeyiz... sonucta Allah'ın emirleri mutlaktır... hayvanlara merhamet dinimizde çok önemli yere sahip... hayvanlara eziyet edenler de onun hesabını verecektir elbet...
arkadasımız yanlıs yazmıs sanırım, İhlas değil Kevser Suresi'nde gecer...