cerenm acaba kaç seans sürmüştü lazer işlemi ve iyileşme süreci nasıl olmuştu biraz bilgi verebilirmisin. Benimde burnumun ucunda çok açık renkli bir ben var aslında yüzümün başka bir yerinde olsa hiç dert etmem ama burnumun ucunda olduğu için çok rahatsız oluyorum sanki çok dikkat çekiyormuş gibi geliyor bana ve ondan kurtulmak istiyorum. Cerrahi yöntemle aldırmak için plastik cerrahla görüştüm ama burun ucunda izler çok belirgin olacağı için şu anki halinden çok daha fazla rahatsız olursun dedi bana bende lazer yöntemini düşünüyorum ama okuduğum yorumlardan çok kafam karıştı memnun olan var olmayan var, sağlıklı bir bilgiye ihtiyacım var lütfen...şimdiden teşekkürler
kusura bakma, sorunu gormemisim. gittigin herkes ister cerrahi alacak olsun, ister lazer olsun iz kalmayacak diyecektir. cerrahide nester deyiyor ve sonrasında dikis atılıyor; her dikiş izdir. hele çapı buyukse oraları buzusturecek, daha cok iz olacak.
lazerde ise orası once uyusturuluyor, sonra da yakılıyor. yani yanık kokusunu duyuyorsunuz. simdi lazerde daha ufak iz kalır, cunku sadece benin capı kadar bir alan yakılıyor. mumkun olan en ufak çapta lazerle yakıyor ben kaybolsun diye.
yalnız her 2 durumda da su var: benlerin kökü de olabiliyor. siz eger hastaneye giderseniz cerrahi olarak bu kökü de cıkartacaklardır, bu nedenle artı (+) seklinde kesi yeri acılacaktır.
ancak lazerde de bir baska durum sozkonusu; kökü varsa benin, daha derin dokuyu da yakacak, bu da ciltte cukur yaratacak. üzerinden alsın derseniz de beni olusturen koyuluk gitmeyecek, yani sadece beninizin ustu traslanmıs olacak. (acıkcası bunu siz rica etseniz yaparlar mı bilemiyorum)
yani sorun benin kökünün olup olmaması.
dermatologların kullandıgı dermatoskop diye bir arac var; buyuk bir buyutec. bu bolumde de fikir yurutuyorum; siz sorup ogrenin; belki bu alet benin kökünün olup olmadıgı konusunda fikir veriyordur doktorlara.
her 2sini de yaptırmıs biri olarak lazeri tercih ederim. benin alınması ve hatta kökünün deri içinde kalması kesinlikle kanser olusturmuyor deniyor. (internetten arastirdigim kadarıyla)
ama her 2 yontemle de beninizi aldırınca epey bir sure gunes koruyucusu kullanmanız gerek.
eger beniniz cidden sizi rahatsız etmiyorsa, tırnagınıza takılıp sık sık kanatmıyorsanız, olası izi sorun edecekseniz aman kalkısmayın.
ama ben aldırdıgıma cok memnunum.
gecmis olsun simdiden.