laporoskopi hakkında!! lütfen yardımm :((

deniz_1988

Olmayınca olmuyor işte
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2013
3.540
577
163
laporoskopi hakkında!! lütfen yardımm (
arkadaşlar dün doktora gittim
benden istediği eşimin tahlil sonuçları,benimkilerini vede hsg sonuçlarımıda verdim.
rahim filmimde Sol tüpümün TIKALI olduğu saptandı.
vede önceden de sol yumurtalığımda dermoid kist vardı 3 cm boyutunda nasıl olduysa bu kist aylar sonra 2 tane oldu.
doğum kontrol hapıylada geçmedi.
sonuç olarakta sol overde biri 3cm öteki 5 cm olarak 2 tane dermoid kistim var.ve birde sol tüpüm tıkalı
doktorum beni üniversite hastanesine yönlendirdi ve acilen laporoskopi ameliyatını olmamı söyledi.

bu işlem hakkında bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsun,yaklaşık 1 senedirde bebek istiyorum.

benim gibi olup sonradan hamile kalan arkadaşlar var mı?
yoksa işlem sonrası hemen aşılamamı yaptırmam gerekecek?

şimdiden teşekkürler....

canım bende cikolata kisti var bende haftaya laporoskopi ile kistim alınacak ama benimki 7 cm ve idrar torbama baskı yapıyormus eger yapmasaydı alınmasına gerk yoktu senin bukadar kücükken neden laporoskopi dedi ki

canım bende cikolata kisti var bende haftaya laporoskopi ile kistim alınacak ama benimki 7 cm ve idrar torbama baskı yapıyormus eger yapmasaydı alınmasına gerk yoktu senin bukadar kücükken neden laporoskopi dedi ki
Canım bu kist gebeliği engelliyor
nasıl alınmasına gerek olmaz ki
bunlar doğum kontrol hapıylada geçmiyor.
benimde bayramdan önce ameliyat olmam gerek işte

tatlım rahim filmini nasıl çektirdin bendende istemişlerdi ama ben arkadaşlarımın kötü anıları sonucunda korkup yaptıramadım ağrılı bir işlemmi :26:

tatlım rahim filmini nasıl çektirdin bendende istemişlerdi ama ben arkadaşlarımın kötü anıları sonucunda korkup yaptıramadım ağrılı bir işlemmi :26:
öyle çok korkulacak acı duyulacak bir işlem değil canım
ama hiç ağrısız demekte doğru olmaz
dayanılabilecek bir adet ağrısı gibiymiş
ben adet sancısı çekmediğim için tanımlayamıyorum tabi

canım benim hikayemde seninki ile çok benzer ilk bir sene biz korunduk sonrasındada 1,5 sene kadar olmayınca ben doktora gittim ilk teşhis 3 cmlik bir kistti bu engel değil dendi sonra birkaç ay bekleme sonrası kistin boyutu 9 cm e filan varmıştı. istanbuldaki kanuni sultan süleyman araştırma hastanesinde rahim filmi dahi istenmeden direk laparoskopi oldum.Laparoskopi yapılırken tüplerin kontrolünü istemiştim kromopertubasyon mu ne diyolardı onuda yaptılar sonuç olarak bana kistimi aldıklarımı fakat sağ tüpümün kapalı olduğunu ve kendi kendine hamile kalma şansımın az olduğunu söylediler. Çok kısa bir süre sonra aşılama yaptırdık olmadı yine biraz aradan sonra tekrar aşılama yaptırdık olmadı devlet hastanesindeki aşılama hakkımda bitmişti sonra tüp bebeğe kara vermiştik bunun için süleymeniyeye gittim ordaki doktor bana ne olursa olsun bir rahim filmi çektirmemei söyledi bende çektirdim ve sonuçta heriki tüpümünde açık olduğu ortaya çıktı ve çok kısa bir süre sonrada kendiliğinden hiç beklemediğimiz anda hamile kaldı. İnşallah seninde öyle olur. Sana tavsiyem laporoskopini ol hem kistinden kurtulursun hemde tüplerini kontrol ederler gerçi benimkinde tam tersi oldu ben sonra çektirdiğim rahim filmi ile hamile kaldım ama sende belki laparoskopi sonrası hemen kalırsıın 6 ay çinde kendiliğinden kalma ihtimalin yüksek zaten çok basit bir opersayon bir kaç yere daha danıştıktan sonra gerekiyorsa ol bence..Sonrasında kendiliğinden kalamazsan aşılama denersen hiç moralini bozma Allahın izni ile seninde olur inşallah birde bol bol dua et...Ay kendimi kaptırmış çok uzun yamışım:)umarım faydası olur...

canım yazdıkların bana umut oldu
uzun yazman benim için daha iyi böyle örnekler duymak istiyorum işte ben

dün baya bir araştırdım bu operasyonu korkulacak bişey değil ama annem hiç bir şekilde ameliyat olmamı istemiyor..doktorlara güvenmiyor daha ciddi bir sorun oluşacağını düşünüyor bu ameliyat gerçekleşirse..
bu şekilde hamile kalınmazmış benim doktorumda öyle söyledi

canım çok geçmiş olsun bende tesadüfen 2 yıl önce rahimde 9 cm lik kist tespit edildi..d. kontrol hapı bişeye yaramadı benimki çikolata kistiymiş zaten acil alınmasıı gerek dendi patlayıp tüpleri tıkayabilir vs..
ben çok çabuk ameliyata girdim doktorum da ustaydı sağlsun 1 ,2 saatlik narkozlu bir ameliyat bende biri sağ yumurtalık biri sol yumurtalık biride göbek deliğimin altından 3 kesik vardı kesikler yaklaşık 3 cm civarı tamamen yakılıp temizlendi çok şükür kontrollerimide yaptırıyorum tertemizim..
o kadar zor çekilmez bir amliyat değil 1 gün yattım ben ertesi gün taburcu oldum inanmayacaksın 3.gün çok hareketliydim(stajdaydım iş güvenliği öğrencisi olarak koca demir çelik tesisinde bacaların merdivenlerin tepesinde yaklaşık 40 derece sıcaklıkla)yani herşey atlatılıyor korkma iyi bir doktor bul ama işini temiz yapsın..
geçmiş olsunnnnnnn

çok teşekkür ederim canım çok moral oldu gerçekten
umarım bende sorunsuz bir şekilde atlatabilirim..

çok teşekkür ederim canım çok moral oldu gerçekten
umarım bende sorunsuz bir şekilde atlatabilirim..
atlatırsın inşaallah canım..cesur ol ben bu ameliyata girereken hiçbişi okumadım kendim kafamda kurmamayyım diye rahat ol..zaten narkozu alınca bişey kalmıyo sonrakilerde geçici
geçmiş olsun tekrardan haberlerini bekliyorum

Benim gorumcem Laparoskopi ile kistini sldirmis.. Hamile kalman imkansız demişler. Bu da korunmama gerek yok demiş bir zaman sonra hamile kalmış şimdi sağlıklı ve de çok tatlı bir kızı var. Bazen tıp yanılıyor. Verince veriyor Mevlâ... sen içini serin tut.

Ayrıca bildiğim kadarıyla bu operasyondan sonra iyileşme çabuk oluyor açık ameliyat değil çünkü. Üç minik delikle hallediliyor.

Ben de myom için ameliyat olacağım. Doktor bana Laparoskopi önermedi keşke benimki de kapalı olsaydı.... neyse kısmet....

Rabbim tez zamanda şifanı versin....

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben 10 Eylül'de oldum. Sol over kisti 7cmlik alındı ilk gün mide bulantısı oldu sadece kalkıp yürüyebildim. Hiç korkma çok kolay bir operasyon. Çikolata kisti tekrar etmesin diye 3 aylık lucrin depot iğnesi vurdular fakat bu adet döneminde adet oldum sanırım ilk ay olabiliyormuş ama emin değilim yaşayanlar varsa paylaşabilir mi

amin inşallah canım
rabbim aratmadan nasip etsin banada bebiş

çok geçmiş olsun canım evet zor bir operasyon değilmiş
biraz rahatladım ama hala endişeliyim
bu operasyonu yaptıranların bir kısmının yumurtalıkları zarar görmüş yada alınmış:18::18:
neyse ki sen atlatmışsın..

Merhaba Arkadaşlar;
Dün Gürkan Uncu hocaya kontrole gittim. Hemen laporoskopi yapalım dedi. Hoca kendinden çok emin konuşuyordu daha önce Nişantaşında gittiğim doktorlarda aynı şeyi söylemişti ama Gürkan hoca ikna etti beni. Yalnız merak ettiğim fakat Gürkan hocaya soramadığım bir sorun var cevaplarsanız çok sevinirim. Gürkan hoca benden muayene için 400 tl aldı bence baya pahalı. Şimdi acıbademde laporoskopi yaptıracağım ve fiyatını çok merak ediyorum ve özel sigorta geçiyor mu fiyatı nedir bilen arkadaş varsa bilgi verebilirse çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

Bende laparoskopi olup hamile kalanlardanım kızlar ve çok şükür şuan 1yaşında bir kızım var,biraz sıkıntı veren bir süreç ama sonu çok güzel oluyor,evlat için insan hertürlü sıkıntıya acıya katlanıyor,Rabbim kimsenin yüreğini evlat hasretiyle yakmasın.!

merhabalar benimde sol ve sağ yumurtalığımda 4 ve 7 cm kistim var. çikolata kisti olduğunu söyledi doktorum. bu arada üç ayrı doktora gittim. üçüde ameliyat olmam gerektiğini söyledi. bekarım bu yüzden alınmasını şiddetle önerdiler. her ne kadar laparoskopi olsada ameliyat kelimesi beni ürkütüyor. tabi hekimde bu konuda çok önemli. Başkent üniversitesi hekimi Ali Ayhan da düşünüyorum ameliyatı, 2. muayanemide kendisine oldum. doktor konusunda bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa çoookkk mutlu olurum.. genelde doktorun çok iyi olduğunu duydum ama sadece bir hemşirenin olumsuz yorumu endişenmeye yetiiyor. yardımm ((

ben de 10ay önce oldum laporoskopiyle aldılar atlattım gitti doktora gittiysen güvendiysen ısındıysan sorun yok baskasının yorumunu boşver herkes herkesi sevmeyebilir..birine güvenmek zorundasın sonucta.geçmiş olsun korkacak bi şey degil cidden.

Merhaba benimde bir arkadaşım Via Hospital selimiyede Kadın doğum dru serpil özene laparoskopi operasyonu oldu şimdi çok iyi.sgklı 1500 tl özel de 2500 tlymiş arkadaşlar . Operasyonuda gayet iyi geçmiş şimdi serpil hnma kontrole gidiyor. Muayene için sizinde denemenizde fayda var.Hepinize geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…