• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

laporoskopi hakkında!! lütfen yardımm :((

Bende laparoskopi olup hamile kalanlardanım kızlar ve çok şükür şuan 1yaşında bir kızım var,biraz sıkıntı veren bir süreç ama sonu çok güzel oluyor,evlat için insan hertürlü sıkıntıya acıya katlanıyor,Rabbim kimsenin yüreğini evlat hasretiyle yakmasın.!

merhabalar
ben 5 gün önce laparoskopi ameliyatı oldum. Hemen hamile kalmayı çook istiyorum Allahın izniyle sizden deneyimlerinizi almak isterim. sonrasında ne gibi süreçten geçtiniz ne kadar korunmak gerekli, sizin ameliyattan ne kadar süre sonra gebeliğiniz gerçekleşti?

merhaba bende korkularımı kırıp dr ye gittim
5 mm çikolata kisti olduğunu söylediler
hamile kalmamı engellermiş
bu nedenle ilk önce laparoskopi önerdiler
kan tahlillerimden sonra d.kontrol hapı verdi dr 3 ay kullanmam gerekiyormuş
d.kontrol hapı ile kistlerinden kurtulan var mı
moralim çok bozuk

Son düzenleme:
merhaba bende korkularımı kırıp dr ye gittim
5 mm çikolata kisti olduğunu söylediler
hamile kalmamı engellermiş
bu nedenle ilk önce laparoskopi önerdiler
kan tahlillerimden sonra d.kontrol hapı verdi dr 3 ay kullanmam gerekiyormuş
d.kontrol hapı ile kistlerinden kurtulan var mı
moralim çok bozuk
doğum kontrol hapını 1 ay kullandım ve sonuç olarak hem kistlerimde artma oldu hemde büyüme
ama kişiden kişiye değişir bu durum..
doktorum bana laporoskopi olmam gerektiğini söyledi ama ben hala olmadım.
2 aydır zaman kaybediyorum boşuna:50::50:
kafam allak bullak..
randevu alıp doktora gidicem en yakın zamanda bu operasyonu mutlaka olmam lazım..
çünkü bebek istiyorum :26:

merhabalar
ben 5 gün önce laparoskopi ameliyatı oldum. Hemen hamile kalmayı çook istiyorum Allahın izniyle sizden deneyimlerinizi almak isterim. sonrasında ne gibi süreçten geçtiniz ne kadar korunmak gerekli, sizin ameliyattan ne kadar süre sonra gebeliğiniz gerçekleşti?
bir arkadaşımın eltisi laporoskopiden 1 ay sonra hemen hamile kalmış

arkadaşlar ben gaziantepte yaşıyorum ve bu işlemi tıp fakültesinde yaptırmayı planlıyorum.
sosyal güvencem var.takribi bu işlemin ücreti ne kadar oluyor?
ve kaç gün yatmak gerekiyor.
ben çalışıyorum kaç gün izin almam gerekir?

doğum kontrol hapını 1 ay kullandım ve sonuç olarak hem kistlerimde artma oldu hemde büyüme
ama kişiden kişiye değişir bu durum..
doktorum bana laporoskopi olmam gerektiğini söyledi ama ben hala olmadım.
2 aydır zaman kaybediyorum boşuna:50::50:
kafam allak bullak..
randevu alıp doktora gidicem en yakın zamanda bu operasyonu mutlaka olmam lazım..
çünkü bebek istiyorum :26:

hakkımızda hayırlısı umarım tez vakitte alırız bebeklerimizi kucaklarımıza

arkadaşlar ben gaziantepte yaşıyorum ve bu işlemi tıp fakültesinde yaptırmayı planlıyorum.
sosyal güvencem var.takribi bu işlemin ücreti ne kadar oluyor?
ve kaç gün yatmak gerekiyor.
ben çalışıyorum kaç gün izin almam gerekir?

ben de çalışıyorum ameliyatı araştırma hastanesinde oldum sosyal güvencen olunca hiç bir ücret ödemiyorsun ameliyatı cuma oldum perşembeden hastaneye yatman gerekir dediler 2 gün öyle raporlu oldum cts hastaneden çıktım 5 iş günü de rapor aldım şuan raporluyum hatta.. pazartesi başlıycam işe bakalım hayırlısı

ben de çalışıyorum ameliyatı araştırma hastanesinde oldum sosyal güvencen olunca hiç bir ücret ödemiyorsun ameliyatı cuma oldum perşembeden hastaneye yatman gerekir dediler 2 gün öyle raporlu oldum cts hastaneden çıktım 5 iş günü de rapor aldım şuan raporluyum hatta.. pazartesi başlıycam işe bakalım hayırlısı
bende gidicem araştırma hastanesine
ama çok oyalıyor diyorlar o hastaneler.
ben muayenemi özel hastanede oldum,rahim filmide çektirdim.
özel hastane beni ameliyat için araştırma hastanesine yönlendirdi.
gidince hemen ameliyat kararı verilir mi?

Son düzenleme:
ücret almamalarınada sevindim
ben cumartesileride çalışıyorum
6 gün izin almam gerekecek sanırım.

canım senin sorunun neydi?
yarına randevu aldım ama gitmekten vazgeçtim :50:

canım senin sorunun neydi?
yarına randevu aldım ama gitmekten vazgeçtim :50:

benim 9 aydır devam eden ve son 2 ayda 2 kat büyüyen çikolata kistim vardı yani en son 6bucuk cm di. hep aynı doktorum takip etti ve onun bile karar vermesi bi kaç ayı buldu. Zaten hemen ameliyata karar vermemek de lazım. doktorlar artısıyla eksisiyle bakıyolar ve adet döneminde kontrol etti hep.. Doktoruma çok güvendim çok inandım sağolsun. Hazır uyutmuşken dedi, tüplerine bakalım bir de rahmine kamerayla bakalım dedi bi kaç işlemi birden yaptı ki tüp bebek gerekirse bir daha anestezi vermemek için..
rapor için de bünye meselesi ameliyattan sonra benim sırtımda göğsümde omzumda çok ağrı oldu bir de boğazımda gıcık... anesteziyi vücuttan atmak sorun işin çalışma şartların ne kadar ağır bilmiyorum ama ameliyattan sonra durumuna bakıp karar verirsin

laporoskopi hakkında!! lütfen yardımm :((
arkadaşlar dün doktora gittim
benden istediği eşimin tahlil sonuçları,benimkilerini vede hsg sonuçlarımıda verdim.
rahim filmimde Sol tüpümün TIKALI olduğu saptandı.
vede önceden de sol yumurtalığımda dermoid kist vardı 3 cm boyutunda nasıl olduysa bu kist aylar sonra 2 tane oldu.
doğum kontrol hapıylada geçmedi.
sonuç olarakta sol overde biri 3cm öteki 5 cm olarak 2 tane dermoid kistim var.ve birde sol tüpüm tıkalı
doktorum beni üniversite hastanesine yönlendirdi ve acilen laporoskopi ameliyatını olmamı söyledi.

bu işlem hakkında bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsun,yaklaşık 1 senedirde bebek istiyorum.

benim gibi olup sonradan hamile kalan arkadaşlar var mı?
yoksa işlem sonrası hemen aşılamamı yaptırmam gerekecek?

şimdiden teşekkürler....
canım bende
laporoskopi ameliyatı yanı kapalı ameliyat oldum şimdi adetim falan hep düzeldi.. senin için zor geçebilir psikolojik olarak ama hiçbişi yok için rahatlasın benmkide solda 4.5 cm idi. aldılar. on güne toparlandım. şimdi bebek istiyorum doktorum zamana bırak kendiliğinden olucak dedi acele etme dedi çünkü hiç bi problemin kalmadı dedi. hatta benm hazır ameliyat yapılırken doktorum tüplerimede mavi bi ilaç yollamış tüplerim kapalı mı açıkmı die yoksa başka şekilde anlaşılmıo . bnmkiler açıktı sende baktr cnm hazır olmşken ama çok küçük bi operasyon inan .. endişelen me . sonradanda bebişin olucak emin ol hemde çok kolay .. ama 3 ay dinlenmen gerekecek bazı doktorlar 6 ay dinlenme süresi verio .cocuk yasak oluo yani :S

bende gidicem araştırma hastanesine
ama çok oyalıyor diyorlar o hastaneler.
ben muayenemi özel hastanede oldum,rahim filmide çektirdim.
özel hastane beni ameliyat için araştırma hastanesine yönlendirdi.
gidince hemen ameliyat kararı verilir mi?

canım özel hastahane ii bence .. bu arada ameliyat sırasında hem kisini alırlar hem kanalını açarlar canım.. sakın bekletme gitgide büyüyo çünkü kis. hemen yaptır ben öğrenince 15 gün sonraya hemen randevu aldım .. onun öncesi yapılcak olan görevler var onları sölerler sana randevu alırken .. ben kendi doktoruma yaptırdım özele o bana anlattı ve doktoruma çok güveniodm hiç korkmadım... 1.400 tl aldılar.. 3 saat sürüo. öle

benim 9 aydır devam eden ve son 2 ayda 2 kat büyüyen çikolata kistim vardı yani en son 6bucuk cm di. hep aynı doktorum takip etti ve onun bile karar vermesi bi kaç ayı buldu. Zaten hemen ameliyata karar vermemek de lazım. doktorlar artısıyla eksisiyle bakıyolar ve adet döneminde kontrol etti hep.. Doktoruma çok güvendim çok inandım sağolsun. Hazır uyutmuşken dedi, tüplerine bakalım bir de rahmine kamerayla bakalım dedi bi kaç işlemi birden yaptı ki tüp bebek gerekirse bir daha anestezi vermemek için..
rapor için de bünye meselesi ameliyattan sonra benim sırtımda göğsümde omzumda çok ağrı oldu bir de boğazımda gıcık... anesteziyi vücuttan atmak sorun işin çalışma şartların ne kadar ağır bilmiyorum ama ameliyattan sonra durumuna bakıp karar verirsin
ne güzel atlatmışsın canım
geçmiş olsun..

canım bende
laporoskopi ameliyatı yanı kapalı ameliyat oldum şimdi adetim falan hep düzeldi.. senin için zor geçebilir psikolojik olarak ama hiçbişi yok için rahatlasın benmkide solda 4.5 cm idi. aldılar. on güne toparlandım. şimdi bebek istiyorum doktorum zamana bırak kendiliğinden olucak dedi acele etme dedi çünkü hiç bi problemin kalmadı dedi. hatta benm hazır ameliyat yapılırken doktorum tüplerimede mavi bi ilaç yollamış tüplerim kapalı mı açıkmı die yoksa başka şekilde anlaşılmıo . bnmkiler açıktı sende baktr cnm hazır olmşken ama çok küçük bi operasyon inan .. endişelen me . sonradanda bebişin olucak emin ol hemde çok kolay .. ama 3 ay dinlenmen gerekecek bazı doktorlar 6 ay dinlenme süresi verio .cocuk yasak oluo yani :S
inşallah hayırlı zamanda gelir bebişin canım
ben önümüzde ki ay gidicem doktora bakalım ne diyecek..
canım özel hastahane ii bence .. bu arada ameliyat sırasında hem kisini alırlar hem kanalını açarlar canım.. sakın bekletme gitgide büyüyo çünkü kis. hemen yaptır ben öğrenince 15 gün sonraya hemen randevu aldım .. onun öncesi yapılcak olan görevler var onları sölerler sana randevu alırken .. ben kendi doktoruma yaptırdım özele o bana anlattı ve doktoruma çok güveniodm hiç korkmadım... 1.400 tl aldılar.. 3 saat sürüo. öle
eğer bu kadar basit bir işlemse nasıl 3 saat sürüyo
bana 1 saatlik bir işlem dedi doktorum.
özele gidemem canım bütçemi aşar yani..
hem kendi doktorumda araştırma hastanesine yönlendirdi.
benim sol tüpümde tıkalı ayrıca
bu işlemle açılır dedi dr.

ne güzel atlatmışsın canım
geçmiş olsun..

inşallah hayırlı zamanda gelir bebişin canım
ben önümüzde ki ay gidicem doktora bakalım ne diyecek..

eğer bu kadar basit bir işlemse nasıl 3 saat sürüyo
bana 1 saatlik bir işlem dedi doktorum.
özele gidemem canım bütçemi aşar yani..
hem kendi doktorumda araştırma hastanesine yönlendirdi.
benim sol tüpümde tıkalı ayrıca
bu işlemle açılır dedi dr.
hemen neden uzun sürdüğünü söyleyim 3 yerden deliyolar ikisi kasıktan 1.i göbek deliğinden..kisinden örnek alıyolar kötü huylumu iii huylumu die laboratuvara yolluolar sen ameliyat masasındayken incelenio ne tür olduğu. (bu arada kötü huyluysa açık ameliyata dönebiliolar..herşey o an gerçekleşio).. zaten sadce bu 45 dkka sürüo .. e bide içi temizlencek artı senin kanal operasyonunda var anca 3 ve 3.5 saat sürer ama basit bişi.

senin kisin alındı mı canım .. benmde arkadaşımın vardı çikolata kisti .. bulunan yumurtasının bitanesini temelli aldılar bir yumurtasıyla aşılama oldu falan bi sürü tutmadı en son artık tüp bebek dosyası açtırdılar tm tüp bebek için kontrollere gttiler hamile oldugunu öğrendi :):):) peki her çikolata kisti aynımıdır acba

Arkadaşlar ben 10 Eylül'de oldum. Sol over kisti 7cmlik alındı ilk gün mide bulantısı oldu sadece kalkıp yürüyebildim. Hiç korkma çok kolay bir operasyon. Çikolata kisti tekrar etmesin diye 3 aylık lucrin depot iğnesi vurdular fakat bu adet döneminde adet oldum sanırım ilk ay olabiliyormuş ama emin değilim yaşayanlar varsa paylaşabilir mi
geçmiş olsun canım bazen olabiliyor bende oldum ve normalden daha uzun sürdü 12 gün kadar ama bu vücudun ilaca fizyolojik tepkisiymiş geçmiş olsun :34:

Back