laporoskopi hakkında!! lütfen yardımm :((

bende dün laparoskobi ameliyatı ve kürtaj oldm. 18 kasımda ovitrele çatlama iğnesi oldum 1 adet 21 mm lik yumurtam vardı ağrım çok oldu dr a kontrole gittim 20 kasımda yumurta çatLAMAMIŞ 25 -30 mm olmuş kistleşmiş dedi regl ile atılır büyük ihtimalle dedi bekleyelim dedi .24 kasımda kanamam başladı dra gittim kist yırtılmış onun kanamasıymış kendiliğinden erir dedi. ve yumurta çıkarmış olabilir dedi. bekleyeceğiz regl gününü dedi benim regl 3 aralıktıı ama ben dayanamadım 29 kasımda test yaptım ahh pozitifi görünce sevindim. hemen dr gittim hcg 2300 çıktı şok olduk haliyle 2 .hcg için gittim 2 gün sonra 2960 çıktı ikizdi heralde biri yaşamadı diye düşündük bu arada kesede görünmüyordu 2 gün sonra gittik değer 3250 oldu az arttı haliyle ben kendimi kötü sona hazırladım düşük oluyor dedim. incelerken rahimle alakasız bir yerde kese göründü. dış gebelik olduğu ortaya çıktı. biz en azından tüp içinde değil diye sevindik. laparoskobi yapalım dedi drum c.tesi öğlen ameliyatı oldum. narkozun etkisi ile bir sersemlik oldu ağrım olmadı. ameliyatım 2,5 saat sürdü kürtajda olmuşum. rahimle alakalı olmayan bölgeden 1 kese ve beklenmedik tüp içinden bir kese daha çıkartılmış. hafif bir tüpe müdahale etmişler bir sıkıntı yok diğer tüp güzel dediler. 2 tüpümde yerinde hala seviniyorum ameliyattan sonra takip için 1 gece kaldım ama o gece 10 gün gibiydi. idrara çıkamadım ve halada çıkamıyorum. ameliyatın yan etkisi oldu ve şu anda sondayla tapurcu oldum. sAlıya kadar sondalı yaşama devam edeceğim. öksürmeye korkuyorm karnım gerilince canım yanıyor . dikiş yerlerme bakmadım hiç ama dışarıdan kanama yok. şu idrar problemi olmasaydı iyiydi ama en azından daha kötüsü olmadı diye şükür ediyorum. bir sürede bebek düşünmeyeceğim kesin. sıkıntılı bir süreç. herkese geçmiş olsun.

canım biraz daha bilgi verir misin?
kistin ne kistiydi boyutu neydi?
ve benim şaşırdığım kiste rağmen gebe kalmış olman..
çok geçmiş olsun..
ben geçen hafta doktora gittim
bana kistlerin kaybolduğunu söyledi
bu ay çalışma yapın hamile kalma olasılığın yüksek dedi.
ama ameliyatsız bu kist nasıl gider aklım almıyor.ben doktorun yanıldığını düşünüyorum..

denizcim sen bi başka Dr.a daha görün istersen.bugnün tam bir hafta oldu ameliyat olalı,aklıma sen geldin yazayım bilgi vereyim dedim.benm ameliyat çok kısa sürmüş ayılmayla birlikte 1saat.odaya geldiğimde yatağıma koyulduğum anda kendime geldim.benm sağ tüpe tıkalı denmişti tıkalı değil ama bağırsağa yapışmış ondan ayırdılar iki tüpede bakılmış ikiside açık.birde rahimde miyom varmış fasulye tanesi kadar onu almışlar.ben sabah oldum akşam 7gibi çıktım hastaneden ağrım çok olmadı ayakta durunca sağ omuzuma ağrı giriyordu yatınca geçiyordu,ilk günler sağ sola döndükçe karnımdaki bütün organlar yer değiştiriyor gibi hissediyordum. tuvalet sorunu yaşamadım ben.şuan çok rahat hareket edemiyorum tabi biraz dikkat ediyorum zorladığımda ameliyat yerleri aciıyor.ama zamanla geçiyor ilk çıktığımda hiç sağa sola dönemicekmi gibi hissettim oldum kurtuldum içim rahat artık

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun canım senin ameliyatın kolay geçmiş maşallah
işe başladın mı peki
başlamadıysan ne zaman başlayacaksın?
ne zaman bebek çalışmalarına başlayacaksınız ?
bir sürü soru sordum kusura bakma canım..
başka doktora gidicemde bu ayda geçsin öyle gidicem
doktor kist gitmiş diyince biz eşimle korunmadık hiç
her ihtimale karşı adeti bekleyeceğim
bakarsın bu ay tutar

Son düzenleme:

canım benim teşekkür ederim. benim ki folikul kistiydi. ilk defa çatlama iğnesi kullanmıştık başka ilaç kullanmadım. normalde kist problemim de yoktu herşey yolunda giderken folikulüm 20 mm i geçtiği için çatlama iğnesi kullanalım dedi doktorum. 25 mm e kadar folikul derler eğer ki bu çatlamamışsa da görüntüsü değişmeye başlıyor ultrasonda kist yapısına geçisini görebiliyorlar benim ki bir bölümü 25 diğer bölümü 30 mm olmuştu kistleşme göründü. aylık oluşan tekil kistler zaten folikülün fazla büyümesiyle oluştuğu için içlerinde yumurta barındıra biliyormuş tabi bu birazda şans işi. bazı kistler regl döneminde ilaca gerek kalmadan kendiliğinden atılır yada bünye bunu eritir. bazı kistler kalıcı olabiliyor bazılarıda ilaçla yok ediliyor , kistin yapısına göre doktorlar çözüm üretiyor. bu ay dene doktorunda kist yok demiş şansınız yüksek olabilir, şans işi bu hamilelik.
çoklu kistlerin oluştuğu durumlarda gebelik riskli oluyor doktor o durumda korunma verir. bazen kistin olduğu halde doktor siz denemeye devam edin de diye bilir. bünye kendini korumaya alabiliyor.
sendeki kistin boyutu ve türü neydi ?

inşallah tutar denizcim ozaman buay sizin..ben bgn işe başladım,çalışmalar önümüzdeki ay başlar heralde zaten şu sıralar yumurtlama dönemim ama bişi yapamıyoruz bakalım adet gelince gidicem Dr.a yumurtlatma tedavisi ile devam edicez nasipse..

Benimkisi dermoid kistti
sol yumurtalıkta biri 3 diğeri 5 cm boyutundaydı artı sol tüpümde tıkalı
önce bebek işini ertelemeyi düşündük çok yıprandım diye ama doktorum böyle şeyler söyleyince vazgeçtik şansımızı deneyelim dedik..
çok umutsuzum ama hayırlısı olsun artık

geçmiş olsun tekrar
hayırlısıyla gelsin inşallah bebeğin canım
bakalım bu ayda hamile kalamazsam
üniversite hastanesine gidip tedavi olucam
rabbim daha fazla aratmadan nasip eder inşallah

ameliyattan sonraki ilk ay adetim normal tarihte geldi ve bu ay hemen ardından oluyo arkadaşlar günüm gecikti inanamadım veee çift çizgiyi gördüm bugün Allaha şükürler olsun ancak henüz doktora gitmedim hayırlısı
umut olsun herkese diye paylaşmak istedim

yok artık gerçekten mikız nasıl duruosun gtsene doktora :) ne zaman olmuştunki laparoskobi ????? ben 6. ayıma griorum ameliyat olalıgelengiden yok ama ameliyattan sonra üstümdennnnnnnnnn kocamaaaaaannn biryük kalktı ben dermoid kis ameliyatıoldum ... adı na çoooooooooookkkkkk sevindim:))))))))))

ameliyatı 8 kasımda olmuştum, iyileşme falan derken ilk ay yumurtlamayı kaçırmışız ben bir de incir kürü yaptım bu ay allahın izniyle oldu, Allah herkese nasip etsin. benim çikolata kistiydi ve ağrılı adetler olurdu ameliyattan sonraki ilk adetim ağrısız geldi geçti ameliyattan kimse korkmasın

bizideumutlandrdın tatlm saol :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…