bende laparoskopi yaptırdım entübasyon yapılıyor malesef evet
arkadaslar bu miyom cikolata kisti endometriozist nasıl görünüyor.benim ultrasonda hersey temiz görünüyor ama adet sancılarım cok fazla olyor evlendim hala geçmedi 3 aydır yumurtlamayı takip etmemize rağmen hamile kalamadım ultrasonda hersey görünüyomu endometriozist olmaktan cok korkuyorum.adetimin 1. ve 2.günü çok agrım ve mide bulantım oluyor.ve adetlerim yok denecek kadar az oluyor.1yada 2 günkoyu renkli yoğun kıvamlı geliyor diğer günler peceteye sildikce kahverengi lekeler geliyor. adet olmadan önce cok gazım oluyor 1 senedirde ayın ortasında yani adetime 15 gün kala falan adet olacakmısım gibi agrı mide bulantısı oluyor.böyle sikyetleri olup care bulan varmı ağrılardan sıkıldım artık en önemlisi cocok sahibi olamamktan korkuyorum.ultrasonda bişey görünmüyor endometriozist olabilirmiyim lütfen yardım edin bilginiz varsa
saol canim darisi isteyenlere insallaha.s. insallah aciktir tuplerin zaten yapisiklik vs gibi seylerden kapaliysa acarlar hic bi problem olmaz canini sikmaa.s.
uzun zamandır bısey yazılmamıs ama okuyan cok kısı oldugunu sanıyorum.ben lap. olmadan once cok merak edıyordum nasıl gectıgını.ınanın kolay benım kadar korkak bırı yaptırdıysa herkes yaptırır ilk 2 gun bıraz zorlanıyosun yatıp kalkarken 3 gun gayet ıyı 5. gune bısey kalmıyo.uyanınca agrım vardı ama dayanılmayacak kadar degıl agrı kesıcı yaptılar,amelıyattan once sonda takılıyo,omuz agrısından bahsedılıyodu yatınca oda olmuyo tum arkadaslarıma gecmıs olsun dıyorum Allah hepımızın yardımcısı olsun ins
canmgenel anestezi yapıolar bikaçdoktor oluo zaten tek başına yapılabilecek bişideğil . çok kolay oluo ben özelde olmştum kendi doktoruma . 10 ğünde bişiciğin kalmıo 6. ayımda da hemen hamile kaldım ..Merhaba,
laparoskopi olanlar sorularım var, yardımcı olur musunuz?
operasyon öncesi genel anestezi mi yapılıyor, ayrıca operasyonu tek doktor mu yapıyor?
bana 2 kişi gireceklerini söyledi doktorum, hangisi gerçekleştirecek tam anlamadım.
şimdiden teşekkürler....
Merhaba arkadaşlar,
Ben 3 kere kürtaj yaşadım.6 Aydır hamilelik bekliyoruz ama oluşmadı.Düşüklerimin kan pıhtılaşmasından dolayı olduğunu söyledi doktorum.Şuan oluşmama nedenini bulabilmek için ise hem historoskopi hem de laparoskopi yapacağını söyledi.Benim mantığıma pek yatmadı.Laparoskopi bildiğimiz ameliyatmış.Grçekten gerekli mi bilemedim.Bana fikir verirseniz sevinirim.
Laporoskobi ameliyat canım ama rahme bakıyorlar diye biliyorum genelde aşılama öncesi kist problemi olan kişilerden
istenilebiliyor .
Ama sana tavsiyem bu işlemi yaptırmadan bir kaç doktorun fikrini al illa ki gerekliyse yatır .
Ve uzmanlık alanında olsun mutlaka laparoskopik işlemler