Laparoskopi yaptıranlar deneyimleriniz...

• Konu Sahibi lacivertyaz
cansuyum26,bende 11 ocak günü Elazığ'da Bilgin GÜRATEŞe yaptırdım laparoskopi...bir kist alınmış, sol tüpümaçılmış, myom alınmış vs. vs. hoca çok iyiydi ama ameliyat sonrası beklediğimiz ilgiyi görmemek beni üzdü ve biraz sıkıntılar yaşadık, orada tedaviye devam etmiycem sanırım.
maliyetine gelince ben emekli sandığına bağlıyım, ameliyatıda Bilgin Hocanın yapmasını istedim ve sadece 300 TL ödedim. size pahalıya mal olmamış mı? aradaki farkı anlayamadım doğrusu, sizinde sosyal güvenceniz varmış sonuçta bilmiyorumkismile

mrb arkadaşlar, banada geçen ay Fatih Üniv.Hastanesinde, profesör Nilgün Turhan tarafından laparoskopi yapıldı,çok tatlı ve iyi bir bayan tavsiye ederim,ücreti biraz fazlaydı ama değer. tüplere bakılacaktı, tüplerim açıkmış ancak karın içinde çok sayıda endometriozis varmış, doktorum onları yaktığını,bunların gebeliği engelleyebileceğini söyledi ve sonraki ay için aşılama önerdi daha garanti olsun diye.Normalde 28 gündür adet döngüm ancak laparoskopiden sonra 33.gün adet oldum, doktorum bu ay için aşılama önerdi fakat biz bekleyelim dedik çünkü yumurtlama falan normal belki olur dedik.Fakat çok fazla beklenti içinde değilim,çok isteyince olur diyorlar ama hikaye hayırlısı olsun diyorum ve bunun bir imtihan olduğunun farkındayım sadece sabır istiyorum, Allah yardımcımız olsun

bende laparoskopi yaptırdım entübasyon yapılıyor malesef evet

merhaba arkadaşlar ben 23 yaşında polikistik over hastasıyım şubatta laparoskopi yaptırcam istanbul maltepede oturuyorum bana tavsiye edeceğiniz hastane doktor varmı ssklıyım özel hastanalerde yaptırabilirmiyim fiyat hakkındada bilgi verirrseniz çok mutlu olucam çünküüüüüüü korkuyorum lütfeeeeeen cevaaaaap yazarmısınızeyvahedigeldismile mafoldumben

canımcım, ameliyat öncesi kaygılanmak normal, ama sıkma tatlı canını, bak ben 11 gün oldu yaptıralı, ayağa kalktım bile...

İstanbuldasın, özel hastaneleri istiyorsan mutlaka ama mutlaka pazarlık yapmalısın, çünkü pazarlık yaparsan başta söylediklerinin yarısına düşebiliyorlar, yoksa kazıklanırsınız.. bide doktorunu çok iyi seç derim ben, sonuçta gebe kalamayanlar için önemli bir müdahale, yanlış birşey olmasın...

bide duanı eksik etme yeter...

arkadaslar bu miyom cikolata kisti endometriozist nasıl görünüyor.benim ultrasonda hersey temiz görünüyor ama adet sancılarım cok fazla olyor evlendim hala geçmedi 3 aydır yumurtlamayı takip etmemize rağmen hamile kalamadım ultrasonda hersey görünüyomu endometriozist olmaktan cok korkuyorum.adetimin 1. ve 2.günü çok agrım ve mide bulantım oluyor.ve adetlerim yok denecek kadar az oluyor.1yada 2 günkoyu renkli yoğun kıvamlı geliyor diğer günler peceteye sildikce kahverengi lekeler geliyor. adet olmadan önce cok gazım oluyor 1 senedirde ayın ortasında yani adetime 15 gün kala falan adet olacakmısım gibi agrı mide bulantısı oluyor.böyle sikyetleri olup care bulan varmı ağrılardan sıkıldım artık en önemlisi cocok sahibi olamamktan korkuyorum.ultrasonda bişey görünmüyor endometriozist olabilirmiyim lütfen yardım edin bilginiz varsa

yarenayse, söylediğin şikayetlerin aynısı bende de vardı farklı olarak cinsel ilişki de ağrı da oluyordu, bende hem miyom hemde endometriozis vardı(varmış) en az 4 tane farklı doktora gittim hiçbiri de endometriozisleri göremedi yada görünmüyordu!ama miyom çok rahat görünüyor, endometriozisin gebeliği etkilediği tam olarak ispatlanamıyor tabi endometriozislerin nerelerde olduğu da önemli bazısı yumurtalıklarda, bazısı karın içinde hatta bağırsak vs gibi organlarda da olabiliyor ancak bebek tedavisi için gelenlerde diğer tüm yardımcı üreme teknikleri kullanıldıktan sonra endometriozisin varlığından şüpheleniliyor.Endometriozisin kesin tedavisi tanısal laparoskopi ile anlaşılıyor oda genel anestezi ile yapılıyor ve 10- 15 dakika sürüyor, bende tanısal amaçlı olarak girmiştim ancak süre uzadı 2 saat sürdü, benim karın içinde varmış.Laparaskopiden sonra değişenler: 20 gün sonra regl oldum ve sadece o gün ağrım oldu onu ağrı kesici almadan geçirdim, eskiden 10 gün öncesinde başlıyor ve ara ara regl gününe kadar devam ediyordu,mide bulantısı da cabası ve kesinlikle ağrı kesici kullanıyordum,laparaskopiden önce çok korkuyordum ama çok çok memnunum şimdi iyi ki yaptırmışım.

saol canim darisi isteyenlere insallaha.s. insallah aciktir tuplerin zaten yapisiklik vs gibi seylerden kapaliysa acarlar hic bi problem olmaz canini sikmaa.s.

Merhaba sssayazsss öncelikle bebeğin için coook coook sevındım Allah mutlulugunuzu daim etsin.Seninle yüz yüze konuşabilöeyi çok isterdim.
3 gün önce laparoskopi oldum.iki çikolata kisti alındı.Ameliyat sonrası ameliyatın başarılı geçtiği ancak iki tüpün de kapalı olduğu söylendi.Yumurta rezervlerim de 0.01 yani cok düşük çıktı.Çok riskli bir ameliyattı bağırsaklarıma yapışan 15 cmlik kist alındı.Operasyonumu Prof Dr Murat Sönmezer yptı.2 ay sonra bir tüp bebek denemesi yapalım dedi doktorum.Kendisine çok güveniyorum ancak çok da endişeleniyorum.

uzun zamandır bısey yazılmamıs ama okuyan cok kısı oldugunu sanıyorum.ben lap. olmadan once cok merak edıyordum nasıl gectıgını.ınanın kolay benım kadar korkak bırı yaptırdıysa herkes yaptırır ilk 2 gun bıraz zorlanıyosun yatıp kalkarken 3 gun gayet ıyı 5. gune bısey kalmıyo.uyanınca agrım vardı ama dayanılmayacak kadar degıl agrı kesıcı yaptılar,amelıyattan once sonda takılıyo,omuz agrısından bahsedılıyodu yatınca oda olmuyo tum arkadaslarıma gecmıs olsun dıyorum Allah hepımızın yardımcısı olsun ins

Merhaba,

laparoskopi olanlar sorularım var, yardımcı olur musunuz?
operasyon öncesi genel anestezi mi yapılıyor, ayrıca operasyonu tek doktor mu yapıyor?
bana 2 kişi gireceklerini söyledi doktorum, hangisi gerçekleştirecek tam anlamadım.

şimdiden teşekkürler....

canmgenel anestezi yapıolar bikaçdoktor oluo zaten tek başına yapılabilecek bişideğil . çok kolay oluo ben özelde olmştum kendi doktoruma . 10 ğünde bişiciğin kalmıo 6. ayımda da hemen hamile kaldım ..

Merhaba kizlar. Ben henuz operasyon gecirdim. Bugun 6. gunu. Operasyondan hemen sonra ameliyathanede uyandigimda yuzumun halinden agri hissettigimi anlayip agri kesici verdiler. O gece hastanede kaldim. Hic agri hissetmedim, omuzum haric hic anlam verememistim, ertesi sabah hastaneden cikar cikmaz cok sevdigim ortopedi uzmani doktorumuzu iki ameliyat arasinda ameliyathaneden cikardim, kesin omuzum cikti diye sadece gergin oldugumu, yatip dinlenmemi soyledi. 3. Gun artik kendi kendime kahvalti hazirliyordum. Halen gobek kismimda hafif morluk var ve gerginlik hissediyorum. O da zamanla gecer.. Ameliyat olacak herkese simdiden sifalar diliyorum

bende amelıyat olucam cok korkuyorum tuplerım tıkalıymış...
bebegım olsun cok ıstıyorum amelıyattan sonra bebegı olan varmı?

bende 2 gün önce laparaskopi oldum. şükürler olsun çok rahat geçti. uyandığımda hiç ağrım olmdı. sabah yatış yaptım akşama çıktım doktorum gerek olmadığını söyledi gece kalmamın. ameliyat sonrası sonda takmışlar ondan çok korkuyordum çıkarması o kadar basitmiş ki asla korkmayın benim gibi şimdi dikişlere pansuman yapılıyo 10 gün sonra çıkacak inşallah hepinize geçmiş olsun tez vakitte hamile kalalım inşallah

Arkadaşlar Ankara'da bu işlemi yaptıran ve doktorunu tavsiye edecek olan var mı?

Merhaba arkadaşlar,
Ben 3 kere kürtaj yaşadım.6 Aydır hamilelik bekliyoruz ama oluşmadı.Düşüklerimin kan pıhtılaşmasından dolayı olduğunu söyledi doktorum.Şuan oluşmama nedenini bulabilmek için ise hem historoskopi hem de laparoskopi yapacağını söyledi.Benim mantığıma pek yatmadı.Laparoskopi bildiğimiz ameliyatmış.Grçekten gerekli mi bilemedim.Bana fikir verirseniz sevinirim.

Laporoskobi ameliyat canım ama rahme bakıyorlar diye biliyorum genelde aşılama öncesi kist problemi olan kişilerden
istenilebiliyor .
Ama sana tavsiyem bu işlemi yaptırmadan bir kaç doktorun fikrini al illa ki gerekliyse yatır .
Ve uzmanlık alanında olsun mutlaka laparoskopik işlemler

Çok teşekkür ediyorum cnm cevabın için.Birkaç kişiye danışacağım.İşlemler için 5.5 milyardan bahsetti.Bu da biraz aklımı karıştırdı....

merhaba bende öncelikli rahim filmi çektirdim ancak rahmim üst kısmında basıklık var ayrıca sağ tüpe yakın rahmimi, sol tüpte sıkıntı olmamış ilaç geçerken doktorun söylediği ama sağ açıldı mı açılma mı doktorda tam net konuşmadı. Histereskobiyi düşünebilirsin dedi eğer gebelik oluşursa rahmin o basık kısmına tutunursa bebek düşük olabilir belki diye konuştu.Ucu açık cümleleler yani.Neyse başka bir doktora daha gösterdim rahim filmini o da laporoskobiyle histereskobinin beraber yapılması gerektiğini ve bu şekilde daha sağlıklı sonuç alınabileceğini söyledi, rahmin o basık kısmının da giderilebileceğini söyledi. Aynı doktora o gün yaptırdığım yumurtlamamı gösteren progesteron tahlilimi de gösterdim onda da düşüklük olduğunu söyledi.Anlayacağınızzor muş bu işler benim hangi işim kolay oldu ki Mevlam Sana sığınıyorum bugün anneler günü ama benim içim kan ağlıyor bu sıkıntılar canımı yakıo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…