- 12 Mayıs 2015
- 73
- 11
-
- Konu Sahibi lacivertyaz
merhaba benım de adet sancım cok olur hatta acillik olma derecesinde olur. esımın ısı nedenıyle sık bır ılıskımız yok haftada 1 5 gunde bır hatta ayda bır bıle oluyo cocuk denedık olmayınca sıkıntı oldugunu dusunerek doktorum dan tuplerıme bakılmasını ıstedım ben alttan bakacak zannedıyodum hsg yanı ama laparoskopi ymiş. yapıldı korkulacak hıc bır sey yokmus abartmısım resmen tüplerımın ıkısıde acık rahım de bır sıkıntı yokmus. ama benımn kızlık zarım duruyodu yırtılmayan cinstendi onu da aldılar ve darlıkta vardı onuda cok hafıf esnetmıs 40 gun ılıskı yasak sonrasını bende merak edıyorum. ama adet sancısının olması kıst olacagı anlamına gelmez.arkadaslar bu miyom cikolata kisti endometriozist nasıl görünüyor.benim ultrasonda hersey temiz görünüyor ama adet sancılarım cok fazla olyor evlendim hala geçmedi 3 aydır yumurtlamayı takip etmemize rağmen hamile kalamadım ultrasonda hersey görünüyomu endometriozist olmaktan cok korkuyorum.adetimin 1. ve 2.günü çok agrım ve mide bulantım oluyor.ve adetlerim yok denecek kadar az oluyor.1yada 2 günkoyu renkli yoğun kıvamlı geliyor diğer günler peceteye sildikce kahverengi lekeler geliyor. adet olmadan önce cok gazım oluyor 1 senedirde ayın ortasında yani adetime 15 gün kala falan adet olacakmısım gibi agrı mide bulantısı oluyor.böyle sikyetleri olup care bulan varmı ağrılardan sıkıldım artık en önemlisi cocok sahibi olamamktan korkuyorum.ultrasonda bişey görünmüyor endometriozist olabilirmiyim lütfen yardım edin bilginiz varsa
merhaba ben oldum genel anatezi yapıolar ben unıv hastanesınde prf de ameliyat oldum ıcerde cok kısı vardı asıstanlar yardımcı doktor ve profösor vardı. anastezici ameliyat bıtene kadar amelıyathaneden ayrılmaz. sakın korkma cok basit bir ameliyat emin olun ben cok korkuyordum ama bosuna korkmusum. ben tuplerın acık olup olmadıgını merak ettıgım ıcın oldum kendı ıstegımleMerhaba,
laparoskopi olanlar sorularım var, yardımcı olur musunuz?
operasyon öncesi genel anestezi mi yapılıyor, ayrıca operasyonu tek doktor mu yapıyor?
bana 2 kişi gireceklerini söyledi doktorum, hangisi gerçekleştirecek tam anlamadım.
şimdiden teşekkürler....
Maalesef çok korkuyorum canım. Pisikoloğa gidiyorum korkumu yenmem için . Ama mecburum artık olmaya. Yaş 33. Çikolata kisti, rahim dışında miyom, tüplerimde sıkıntı var. Çocuğum olmuyor. O nedenle önce bu operasyonu yapacak dr um. Kendimi telkin ediyorum sürekli ameliyat için. Kaç aydır korktuğum için kaçtım ameliyattanFazla bir hazırlık gerekmiyor. Gecelik götürdüm ben, elbise gibi olan. Onu bana giydirdiler ameliyat sonrası. Birde giderken rahat kıyafetler seçersen çıkarken de rahat edersin tatlım. Tam göbek hizasında olmayan daha darin beli olan eşofman giydim ben. Göbekteki dikişlerini acıtmasın. Ayağını sıcak tutan çorap al, ameliyattan çıkınca üşünüyor çok. Terlik bile verdiler hastaneden. Ama koy tabi yine de. Korkma sakın iyi düşün. Ameliyata nasıl girersen öyle çıkarsın unutma.
Bence hiç korkmayın. Ben de 8 cm lik bir miyom aldırdım ve samimi söylüyorum ameliyat sonrası akşamına alıştırmalı, 2. Gün ise çok ağrılı olmayacak şekilde yürüyordum ve evdeydim. Biraz gaz sancısı biraz da ameliyat yerleri ağrı yapıyor. İlk 4-5 gün sırt üstü yatabiliyorsun sonra aynen devam eski hayata. Bana doktorum 7. Gün bütün işlerini yapabiliyor olursun 10. Gün ameliyat olmamış gibi olursun demişti. Hepsi doğru. Ben 3. Gün yemeğimi bile yaptım.Arkadaşlar benimde laparoskopi olmam gerekiyor ve çok korkuyorum. Olursam florance Nightingale de doç. Dr. Banu Bingöl günenç e olucam. Ameliyat için nasıl bir hazırlık yapmalıyım çantada neler olsun? Gecelik ve terlik aldım. Tavsiyelerinizi yazarmısınız
Çok teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgilere. İnşallah hayırlısıyla sağ Salim atlatırım ameliyatı. Biraz bünyem zayıf. Ondan da bu korkum aslında. 45 kiloyumBence hiç korkmayın. Ben de 8 cm lik bir miyom aldırdım ve samimi söylüyorum ameliyat sonrası akşamına alıştırmalı, 2. Gün ise çok ağrılı olmayacak şekilde yürüyordum ve evdeydim. Biraz gaz sancısı biraz da ameliyat yerleri ağrı yapıyor. İlk 4-5 gün sırt üstü yatabiliyorsun sonra aynen devam eski hayata. Bana doktorum 7. Gün bütün işlerini yapabiliyor olursun 10. Gün ameliyat olmamış gibi olursun demişti. Hepsi doğru. Ben 3. Gün yemeğimi bile yaptım.
Hastanede 1 gün kalacaksan çıkış için rahat kıyafet ( eşofman vs ) iç çamaşırı, pet, çorap kalış zamanın içinse bana kalırsa sadece yedek bir gecelik ve sabahlık al ama inan ona bile gerek kalmıyor, onların önlükleriyle o günü geçiriyorsun, sadece yürüyüş yaptırıyorlar o sırada o önlüğün üstüne sabahlığımı aldım,ertesi günde çıkıyorsun zaten ( yani benimki öyle oldu ). Umarım açıklayıcı olmuştur, ben de inanmamıştım ama gerçekten büyütecek birşey yokmuş. Bu arada benim anestezi sonrası midemde bulanmadı, dayanılmayacak kadar üşümedimde. O biraz bünyeye bağlı. Sevgiler.
Konuyu başından beri takip ettim ama ameliyat olup olmadığını merak ediyorum görürsen dönüş yaparsan bana umut olursun benimde tüpümün biri kapalı laparoskopi olmam gerekliymiş görürsen dönüş yaparsan sevinirimÇok teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgilere. İnşallah hayırlısıyla sağ Salim atlatırım ameliyatı. Biraz bünyem zayıf. Ondan da bu korkum aslında. 45 kiloyum
Merhaba arkadaşım. Ameliyatımı oldum, çok iyi geçti. Korktuğum gibi değildi. Çıktığımda biraz ağrım vardı. Adet ağrısı gibi. Hemen iğne yaptılar , geçti. Bazı arkadaşlar gaz sancısı oldu, göğsümüze vurdu, omuzlarımız sırtımız ağrısı diyordu ama çok şükür bende hiç öyle bir ağrı olmadı. Çok çabuk da toparlandım. Ameliyatın akşamına yürütmek istediler ama başım döndü yürüyemedim. Sabahına yürüdüm ama. Gaz çıkarmak öok önemli. Ona göre yemek veriyorlar. Nerde ameliyat olacaksın? Özelde mi devlettemi? Aklına takılan bişey olursa sorabilirsinKonuyu başından beri takip ettim ama ameliyat olup olmadığını merak ediyorum görürsen dönüş yaparsan bana umut olursun benimde tüpümün biri kapalı laparoskopi olmam gerekliymiş görürsen dönüş yaparsan sevinirim
Teşekkür ederim canım devlette olacağım AnkaradayımMerhaba arkadaşım. Ameliyatımı oldum, çok iyi geçti. Korktuğum gibi değildi. Çıktığımda biraz ağrım vardı. Adet ağrısı gibi. Hemen iğne yaptılar , geçti. Bazı arkadaşlar gaz sancısı oldu, göğsümüze vurdu, omuzlarımız sırtımız ağrısı diyordu ama çok şükür bende hiç öyle bir ağrı olmadı. Çok çabuk da toparlandım. Ameliyatın akşamına yürütmek istediler ama başım döndü yürüyemedim. Sabahına yürüdüm ama. Gaz çıkarmak öok önemli. Ona göre yemek veriyorlar. Nerde ameliyat olacaksın? Özelde mi devlettemi? Aklına takılan bişey olursa sorabilirsin