Laparoskopi yaptıranlar deneyimleriniz...

merhaba arkadaşlar

Size birşey soracağım çikolata kisti ameliyatı oldum olalı tam 1 hafta oldu.Dr. 3 ay yasmin kullan dedi. yani 3 ayda bir regl olacakmışım tekrar etme riskini düşürmek için böyle birşey duydunuz mu? endişeleniyorum tekrar edecek diye..
yazarsanız sevinirim...

canım yasmin doğumkontrol hapı.yani her ay düzenli adet görürsün.ama tedavi edici aynı zamanda.ameliyatta ii temizlemişlerse tekrar etmiyor.ben iki kez oldum.ikincide güzel temizlemişler tekrar etmedi.şimdi 10 aylık bebişim var.canını sıkma.artık kurtuldun say kendini.:lepi:

merhaba arkadaşlar

Size birşey soracağım çikolata kisti ameliyatı oldum olalı tam 1 hafta oldu.Dr. 3 ay yasmin kullan dedi. yani 3 ayda bir regl olacakmışım tekrar etme riskini düşürmek için böyle birşey duydunuz mu? endişeleniyorum tekrar edecek diye..
yazarsanız sevinirim...
bende 1 ay önce oldum ama ilaç vermedi acaba kullanmak mı iyi kafam karıştı yaa

bende 1 ay önce oldum ama ilaç vermedi acaba kullanmak mı iyi kafam karıştı yaa

canım yaşa ve acele etmeye bağlı değişiyor.benim ilkinde 3 ay menepoza sokmuşlardı.ama ikincisinde hemen hamile kalmam için vermediler.6 yıl uğraştığım için beklemeyelim dediler.ama ikinci ameliyattan yaklaşık bi yıl sonra hamile kaldım.hemen kalanda var.yerimseniben

canım yaşa ve acele etmeye bağlı değişiyor.benim ilkinde 3 ay menepoza sokmuşlardı.ama ikincisinde hemen hamile kalmam için vermediler.6 yıl uğraştığım için beklemeyelim dediler.ama ikinci ameliyattan yaklaşık bi yıl sonra hamile kaldım.hemen kalanda var.yerimseniben
doktor çikolata kistine çocuk yapmak iyi gelir dedi ama ben ewli deilim ewlenmeme daha bir yıl var o zamana kadar bu hastalıktan korunmamın bi çağresi var mı?acaba???bi de çok korkuyorum çocuğum olmaz diye canım yaa

ha bi de doktor şu anki durumumun tamamen çocuk yapmaya uygun olduğunu bi sorun kalmadığını söyledi zaten kist tek yumurtalıkta ama yinede korkuyorum...

mrb arkadaşlare,ben laparozkopi ile ameliyat oldum.yumurtalıkta kistik bir durum söz konusuydu.
korkmayın çünkü sadece 1 gün hastanede yatıp çıkılıyor.sadece gazla yapılan bir ameliyat old.için 3 gün çok şişkinlik ve gaz ağrısı oluyor.aslında enfeksiyon kapma açısından daha steril olduğu söyleniyor,doğru da.
sağ ve sol kasıkta 1 delik,göbek deliği altında 1 delik açılıyor ama küçük(2cm çaplarında).yani sadece 3 küçük alanda çalışılıp dikiş atılıyor.

Laparoskopi yaptıran arkadaşlar nasıl geçtiğini ve işe yarayıp yaramadığını yazarsanız çok memnun olurum..:Saruboceq:

canım korkma ben oldum,yumurtalıkta kist vardı.3 küçük delik açılıyor 2 cm çaplarında.biri göbek deliğinin altından diğerleri kasıklardan.zaten bayılıcaksın.ayılınca şişkinlik ve gaz şikayetin olucak çünkü ameliyat biliyosun gazla yapılıyor.
1 gün hastanede kalıp taburcu oluyosun.sakın korkma

sssarassss kardeş laparoskopiden ne zaman sonra hamş kaldın merak ettim...

ii günler arkadaşlar bende tanı amaçlı laporoskopiyle ameliyat oldum sol yumurtalıkta kist ve buna bağlı olarak yapışıklık varmış onu açtılar bide tüplere bakmışlar açıkmış bir ay doğum kontrol alıp rahmi dinlendirelim dedi drum sonra inş en kısa zamanda hamiş kalırım... bide kızlar dikişler ne zaman düşüyo kendiliğinden ben ayın 1inde oldum ameliyatı hala düşmedi ama acayip kaşınıyolar....korkulacak hiç bişey yok benim omuz ağrım olmadı sadece kendime gelince 2 saat kadar ağrım şiddetliydi sonra ağrı kesiciyle hafifledi.

bende olucam ameliyat yakinda korkuyorummmm mafoldumben

ben deee özellikle izler...kaç cm olcak bilmiyorumm :KK43:((

bende olucam, çikolata kisti deniyor, sağ yumurtalıkta 7 cm kadar, bekarım ve açık ameliyat dedi doktor, laparaskopi diyen de oldu, bilmiyorum kafam karıştı, İzmir'de böyle bir ameliyat geçiren var mı acaba? açık ameliyattan sonra çok ağrılar oluyor mu acaba?

bu kistler, 7 cm, 6cm, 8cm illa ameliyat olmakmı gerekiyor, ben bekarım 7 cm lik kistim var sağ yumurtalıkta ca 125 yüksek çıktığı için çikolata kisti deniyor bunda bile emin değiller, ilaç niye vermiyolar belki iyi gelecek, doktorlar tedavi etmekte üşeniyolarmı acaba, açık ameliyat hiç evlenmemiş bir insan için zararlı olmazmı, bekaretiniz var sonuçta kafam çok karışık ne yapacağımı şaşırdım, bu konudabilgi verebilirmisiniz, birde İzmir'de işini iyi yapan güvenilir bir doktor varmı acaba bu tür ameliyatlar konusunda?

slm arkadaşlar bende 20 gün önce oldum laparoskopi.iki çikolata kisti bir miyom alındı. saat 15.00 de girdim 19 15de çıkmışım amelyattan. benım yaşadığım şehirde rahmımın alınabılceği riskini verdiler. bende kendı memleketımde çok iyi bir hocaya oldum amelıyatı. zorlu ve çok başarılı olduğu sölendı amelıyatın. kistler kazınmış ama tekrar üreyebilir dedı doktor. ben 4 aylık evlıyım. doktor hemen hamile kalmam gerektiğini söledi. tüplerim açık hamılelığe müsaitmişim. bana şu kadar gün korunacaksın denmedı. şuan 20 gün oldu. dikişlerim çok zorladı benı, ıltıhaplandı şimdi yenı yenı kurumaya başladı. ameliyatın kalıntılarını yaşıyorum henüz çok rahat hareket edemıyorum. herşey bi yana. bi an önce hamıle kalmak ıstıyorum acaba hemen hamıle kalınabılınıyomu.

Arkadaşlar,
Sağ overime dayanan 4.5 cm lik bir kistim var. Doplerde içi katı çıktı ve büyümeye meyilli. Doktorum laparoskopi önerdi ve kendisi bu ameliyatı yapmıyor. Yaklaşık bir aydır doktor arıyorum ama henüz karar veremedim. Forumdan takip ettiğim kadarıyla bazı arkadaşlara doktorları ilaç vermiş. Neden kimisi ameliyat edlirken kimisi ilaçla yok edilebiliyor ayrımına varamadım. Doktorlar bilerek mi ameliyat öneriyorlar ona da tam güvenemiyorum. Bir de laparoskopi geçiren arkadaşlar maliyetinden de bahsedebilirler mi?
Teşekkürler

ha bi de doktor şu anki durumumun tamamen çocuk yapmaya uygun olduğunu bi sorun kalmadığını söyledi zaten kist tek yumurtalıkta ama yinede korkuyorum...

arkadaşım senin kistin kaç cm? benimki 2 cm.doktorum 3 ay gebelik deneyelim,gebelik olmazsa alalım laparoskopiyle dedi.ama gebeliği geciktirdiğini de söyledi.kafam çok karışık.yardımcı olursan sevinirim

Arkadaşlar,
Sağ overime dayanan 4.5 cm lik bir kistim var. Doplerde içi katı çıktı ve büyümeye meyilli. Doktorum laparoskopi önerdi ve kendisi bu ameliyatı yapmıyor. Yaklaşık bir aydır doktor arıyorum ama henüz karar veremedim. Forumdan takip ettiğim kadarıyla bazı arkadaşlara doktorları ilaç vermiş. Neden kimisi ameliyat edlirken kimisi ilaçla yok edilebiliyor ayrımına varamadım. Doktorlar bilerek mi ameliyat öneriyorlar ona da tam güvenemiyorum. Bir de laparoskopi geçiren arkadaşlar maliyetinden de bahsedebilirler mi?
Teşekkürler

ilaç tedavileri çok olumlu yanıt vermıyor. kistin şekline büyüklüğüne yapışık olup olmadığına bakılarak amelıyat yada değil diyolar. ben laparoskopi oldum iki kist bi miyom aldırdım. elazığda çok ünlü bi hocaya oldum soruyolar zaten hocanın amelyata girmesını ıstıyomusunuz diye. ek ücret oluyo dıye. benım tanıdıklarım vardı araya soktum bu yüzden biraz vukuatlı oldu. ssklıyım 1500 tlya mal oluyodu 800 ödedım.

X