Laparoskopi yaptıranlar deneyimleriniz...

Selamlar,
Ben 26 yaşındayım ve bir yıldır endometriomayla boğuşuyorum. Geçen yıl laparoskopik ameliyatla kistimi aldılar (7cm di) ve üç ay sonra tekrarladı şu an üç tane endometriomam var ve tekrar ameliyat olacağım sanırım :KK43: . Ameliyattan korkmayın arkadaşlar çok zor değil, sadece göbek deliğim ve kasığımdan iki delikle içeri girdiler maksimum bir haftada ağrı sızı kalmıyor.

Geçmiş olsun kızlar. Ben de lap. Oldum 2 ay önce . Aşırı adet sancısı ve çok gelmesinin üzerine ben biraz korktum . Ameliyat yerim çok acıyordu . Özel bi muananeye gittim ve oradaki doktor tekrar oluştuğunu ve kemoterapi olması gerektiğini söyledi . Bana yardımcı olun psikolojim alt üst oldu başından geçen var mı

arkadaslar bu miyom cikolata kisti endometriozist nasıl görünüyor.benim ultrasonda hersey temiz görünüyor ama adet sancılarım cok fazla olyor evlendim hala geçmedi 3 aydır yumurtlamayı takip etmemize rağmen hamile kalamadım ultrasonda hersey görünüyomu endometriozist olmaktan cok korkuyorum.adetimin 1. ve 2.günü çok agrım ve mide bulantım oluyor.ve adetlerim yok denecek kadar az oluyor.1yada 2 günkoyu renkli yoğun kıvamlı geliyor diğer günler peceteye sildikce kahverengi lekeler geliyor. adet olmadan önce cok gazım oluyor 1 senedirde ayın ortasında yani adetime 15 gün kala falan adet olacakmısım gibi agrı mide bulantısı oluyor.böyle sikyetleri olup care bulan varmı ağrılardan sıkıldım artık en önemlisi cocok sahibi olamamktan korkuyorum.ultrasonda bişey görünmüyor endometriozist olabilirmiyim lütfen yardım edin bilginiz varsa
merhaba benım de adet sancım cok olur hatta acillik olma derecesinde olur. esımın ısı nedenıyle sık bır ılıskımız yok haftada 1 5 gunde bır hatta ayda bır bıle oluyo cocuk denedık olmayınca sıkıntı oldugunu dusunerek doktorum dan tuplerıme bakılmasını ıstedım ben alttan bakacak zannedıyodum hsg yanı ama laparoskopi ymiş. yapıldı korkulacak hıc bır sey yokmus abartmısım resmen tüplerımın ıkısıde acık rahım de bır sıkıntı yokmus. ama benımn kızlık zarım duruyodu yırtılmayan cinstendi onu da aldılar ve darlıkta vardı onuda cok hafıf esnetmıs 40 gun ılıskı yasak sonrasını bende merak edıyorum. ama adet sancısının olması kıst olacagı anlamına gelmez.

Merhaba,

laparoskopi olanlar sorularım var, yardımcı olur musunuz?
operasyon öncesi genel anestezi mi yapılıyor, ayrıca operasyonu tek doktor mu yapıyor?
bana 2 kişi gireceklerini söyledi doktorum, hangisi gerçekleştirecek tam anlamadım.

şimdiden teşekkürler....
merhaba ben oldum genel anatezi yapıolar ben unıv hastanesınde prf de ameliyat oldum ıcerde cok kısı vardı asıstanlar yardımcı doktor ve profösor vardı. anastezici ameliyat bıtene kadar amelıyathaneden ayrılmaz. sakın korkma cok basit bir ameliyat emin olun ben cok korkuyordum ama bosuna korkmusum. ben tuplerın acık olup olmadıgını merak ettıgım ıcın oldum kendı ıstegımle

laparoskopi ameliyatı olacaklara bi yardımım dokunur inşallah...hiç korkmayın gerçekten hiç hissetmiyorsunuz,ben 1 yıl önce oldum tüpler açık mı diye bakıldı.çok şükür açıkmış..burada bazıları çok ağrım oldu demiş,bu bünyeye göre değişiyor,ben ilk evlendişimde vajinismustum çok karkağım yani,buna rağmen ben zerre kadar ağrı hissetmedim özelde oldum ben,sadece ameliyat sonrası bulantı oldu kusma bile olmadı yani,kendi isteğimizle bi gece hastanede kaldık tansiyonum düşer falan ondan korktuk..eve gelince eğilip kalkmakta zorlanıyordum hafif sızlıyordu ama onun dışında hiç bişey yoktu...tabi soğuk havalarda olacaksanız belinizi ve ayaklarınızı sıcak tutun yeter :21::cool::KK68::KK68::KK68::KK68:

30eylül 2016 cuma gunu sol yumurtalığımda 5.5cm cikolata kisti ve sol tup tikaniğı sebebi ile laparoskopi ameliyati oldum. Lavman yapıldı gobegimde 3 delik var 2kucuk delikte 1dikisim gobek deligimde 3dikisim var iz kalmayacak gibi duruyor hepsi. Sonda takildi ameliyat korkulacak bir islem degil ancak ameliyat esnasinda icinizi gazla doldurduklarindan asil sıkınti orada basliyor.. Gaz sıkısmasını kalp krizi geciriyorum zannettim anlık felc gibi birseydi .. Karniniz oyle bir sisiyor ki gebe gibi geziyorsunuz. Tek probleminiz Gaz sancisi onu çikarinca rahatliyorsun

Merhabalar,

Ben dün laparoskopiyle 8 cm lik bir miyom aldırdım. Hastanemde doktorumda süperdi. Dün sabah oldum akşam itibariyle yürüyordum bugun evdeyim şükürler olsun ve sadece 2 saat uyumak için yattım. Ayakta geçiriyorum ama karın şişliği doğru, ciddi şişiyor ve her gaz çıkarışta rahatlıyorsunuz bunun içinde bol yürüyüş, ayağı sıcak tutmak iyi geliyor. Bende omuz ağrısı şimdilik az oldu. Gerçkten korkacak birşey yokmuş. Sevgiler.

Bende iki gün önce hidrosalpenks nedeniyle laporoskopi oldum. Sağ tüpüm alındı.. Ameliyattan çok korkuyordum, özellikle anestezi almaktan. Ama anne olmak yolundaki bu engeli aşmak için bütün cesaretimi topladım, hiç aklıma kötü birşey getirmedim. Sadece heyecanımı yatıştıramadım ama o da anesteziyi alınca geçti. Uyandığımda çok fena bir üşüme hissi oldu, acı hiç hissetmedim. Hatta ilk gün pek acı hissetmedim. Gaz sancısı oluyor evet ama dayanılır bir acı. Bir de bende mide bulantısı oldu ilk yemek yediğinde o kadar. Sabah girdim ameliyata akşam evimdeydim. Şükürler olsun atlattım. Bence korkarak ertelemeyin sakın. Bir ana evvel olun ne gerekiyorsa. Beklemek ve düşünmek daha zor.

Arkadaşlar benimde laparoskopi olmam gerekiyor ve çok korkuyorum. Olursam florance Nightingale de doç. Dr. Banu Bingöl günenç e olucam. Ameliyat için nasıl bir hazırlık yapmalıyım çantada neler olsun? Gecelik ve terlik aldım. Tavsiyelerinizi yazarmısınız

Fazla bir hazırlık gerekmiyor. Gecelik götürdüm ben, elbise gibi olan. Onu bana giydirdiler ameliyat sonrası. Birde giderken rahat kıyafetler seçersen çıkarken de rahat edersin tatlım. Tam göbek hizasında olmayan daha darin beli olan eşofman giydim ben. Göbekteki dikişlerini acıtmasın. Ayağını sıcak tutan çorap al, ameliyattan çıkınca üşünüyor çok. Terlik bile verdiler hastaneden. Ama koy tabi yine de. Korkma sakın iyi düşün. Ameliyata nasıl girersen öyle çıkarsın unutma.

Fazla bir hazırlık gerekmiyor. Gecelik götürdüm ben, elbise gibi olan. Onu bana giydirdiler ameliyat sonrası. Birde giderken rahat kıyafetler seçersen çıkarken de rahat edersin tatlım. Tam göbek hizasında olmayan daha darin beli olan eşofman giydim ben. Göbekteki dikişlerini acıtmasın. Ayağını sıcak tutan çorap al, ameliyattan çıkınca üşünüyor çok. Terlik bile verdiler hastaneden. Ama koy tabi yine de. Korkma sakın iyi düşün. Ameliyata nasıl girersen öyle çıkarsın unutma.
Maalesef çok korkuyorum canım. Pisikoloğa gidiyorum korkumu yenmem için . Ama mecburum artık olmaya. Yaş 33. Çikolata kisti, rahim dışında miyom, tüplerimde sıkıntı var. Çocuğum olmuyor. O nedenle önce bu operasyonu yapacak dr um. Kendimi telkin ediyorum sürekli ameliyat için. Kaç aydır korktuğum için kaçtım ameliyattan

Benim yaşım 35 oldu artık. Ama tüplerimde sorun olduğunu geçen kasım ayında öğrendim. Keşke daha önce bilseydim ama rahim filmi çektirince anladım. Kısmet böyleymiş. Zaman çabuk geçiyor. Bence vakit kaybetme. Başımıza birşey gelecekse her zaman her yerde gelir bizi bulur. Ama illaki ameliyatta olacak diye bişey yok. İnsan korkuyor tabi ama ben şöyle düşündüm. Sezeryanda bir ameliyat sonuçta. Ve ne malum belki iş o safhaya gelirse biz eninde sonunda ameliyat masasına yatıcaz. Alışmak lazım. Tıp çok ilerledi zaten, orda birsürü doktor olacak başında ve hepsi senin iyi olman için uğraşacak. Emin ellerde olacaksın yani.

Arkadaşlar benimde laparoskopi olmam gerekiyor ve çok korkuyorum. Olursam florance Nightingale de doç. Dr. Banu Bingöl günenç e olucam. Ameliyat için nasıl bir hazırlık yapmalıyım çantada neler olsun? Gecelik ve terlik aldım. Tavsiyelerinizi yazarmısınız
Bence hiç korkmayın. Ben de 8 cm lik bir miyom aldırdım ve samimi söylüyorum ameliyat sonrası akşamına alıştırmalı, 2. Gün ise çok ağrılı olmayacak şekilde yürüyordum ve evdeydim. Biraz gaz sancısı biraz da ameliyat yerleri ağrı yapıyor. İlk 4-5 gün sırt üstü yatabiliyorsun sonra aynen devam eski hayata. Bana doktorum 7. Gün bütün işlerini yapabiliyor olursun 10. Gün ameliyat olmamış gibi olursun demişti. Hepsi doğru. Ben 3. Gün yemeğimi bile yaptım.
Hastanede 1 gün kalacaksan çıkış için rahat kıyafet ( eşofman vs ) iç çamaşırı, pet, çorap kalış zamanın içinse bana kalırsa sadece yedek bir gecelik ve sabahlık al ama inan ona bile gerek kalmıyor, onların önlükleriyle o günü geçiriyorsun, sadece yürüyüş yaptırıyorlar o sırada o önlüğün üstüne sabahlığımı aldım,ertesi günde çıkıyorsun zaten ( yani benimki öyle oldu ). Umarım açıklayıcı olmuştur, ben de inanmamıştım ama gerçekten büyütecek birşey yokmuş. Bu arada benim anestezi sonrası midemde bulanmadı, dayanılmayacak kadar üşümedimde. O biraz bünyeye bağlı. Sevgiler.

Bence hiç korkmayın. Ben de 8 cm lik bir miyom aldırdım ve samimi söylüyorum ameliyat sonrası akşamına alıştırmalı, 2. Gün ise çok ağrılı olmayacak şekilde yürüyordum ve evdeydim. Biraz gaz sancısı biraz da ameliyat yerleri ağrı yapıyor. İlk 4-5 gün sırt üstü yatabiliyorsun sonra aynen devam eski hayata. Bana doktorum 7. Gün bütün işlerini yapabiliyor olursun 10. Gün ameliyat olmamış gibi olursun demişti. Hepsi doğru. Ben 3. Gün yemeğimi bile yaptım.
Hastanede 1 gün kalacaksan çıkış için rahat kıyafet ( eşofman vs ) iç çamaşırı, pet, çorap kalış zamanın içinse bana kalırsa sadece yedek bir gecelik ve sabahlık al ama inan ona bile gerek kalmıyor, onların önlükleriyle o günü geçiriyorsun, sadece yürüyüş yaptırıyorlar o sırada o önlüğün üstüne sabahlığımı aldım,ertesi günde çıkıyorsun zaten ( yani benimki öyle oldu ). Umarım açıklayıcı olmuştur, ben de inanmamıştım ama gerçekten büyütecek birşey yokmuş. Bu arada benim anestezi sonrası midemde bulanmadı, dayanılmayacak kadar üşümedimde. O biraz bünyeye bağlı. Sevgiler.
Çok teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgilere. İnşallah hayırlısıyla sağ Salim atlatırım ameliyatı. Biraz bünyem zayıf. Ondan da bu korkum aslında. 45 kiloyum

Merhaba arkadaşlar benmde 10 cm çikolata kistim var baya bit büyük 2 prof gittim bşrş kapalı biri açık ameliyat önerdi yaşim 32 amh değerim1.77 açık 8bşn kapalı 15 bin. Açık ameliyat dr laporoskopi de çekelerken yumurtalıklara daha fazla zarar verebiliriz dedi diğeri de sağ zaten bitik çalişmiyo kisti alalım tüp bebek yapacağiz diyor nereye gideceğimi şaşirdim laporoskopi sonrasi amh değeri çok düşğn var mı aranızda bana yardımcı olun

Çok teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgilere. İnşallah hayırlısıyla sağ Salim atlatırım ameliyatı. Biraz bünyem zayıf. Ondan da bu korkum aslında. 45 kiloyum
Konuyu başından beri takip ettim ama ameliyat olup olmadığını merak ediyorum görürsen dönüş yaparsan bana umut olursun benimde tüpümün biri kapalı laparoskopi olmam gerekliymiş görürsen dönüş yaparsan sevinirim

Konuyu başından beri takip ettim ama ameliyat olup olmadığını merak ediyorum görürsen dönüş yaparsan bana umut olursun benimde tüpümün biri kapalı laparoskopi olmam gerekliymiş görürsen dönüş yaparsan sevinirim
Merhaba arkadaşım. Ameliyatımı oldum, çok iyi geçti. Korktuğum gibi değildi. Çıktığımda biraz ağrım vardı. Adet ağrısı gibi. Hemen iğne yaptılar , geçti. Bazı arkadaşlar gaz sancısı oldu, göğsümüze vurdu, omuzlarımız sırtımız ağrısı diyordu ama çok şükür bende hiç öyle bir ağrı olmadı. Çok çabuk da toparlandım. Ameliyatın akşamına yürütmek istediler ama başım döndü yürüyemedim. Sabahına yürüdüm ama. Gaz çıkarmak öok önemli. Ona göre yemek veriyorlar. Nerde ameliyat olacaksın? Özelde mi devlettemi? Aklına takılan bişey olursa sorabilirsin

Merhaba arkadaşım. Ameliyatımı oldum, çok iyi geçti. Korktuğum gibi değildi. Çıktığımda biraz ağrım vardı. Adet ağrısı gibi. Hemen iğne yaptılar , geçti. Bazı arkadaşlar gaz sancısı oldu, göğsümüze vurdu, omuzlarımız sırtımız ağrısı diyordu ama çok şükür bende hiç öyle bir ağrı olmadı. Çok çabuk da toparlandım. Ameliyatın akşamına yürütmek istediler ama başım döndü yürüyemedim. Sabahına yürüdüm ama. Gaz çıkarmak öok önemli. Ona göre yemek veriyorlar. Nerde ameliyat olacaksın? Özelde mi devlettemi? Aklına takılan bişey olursa sorabilirsin
Teşekkür ederim canım devlette olacağım Ankaradayım

İnlallah benimde rahat geçer çalışıyorum ben 3 gün izin yeterli gelir mi hemenn toparlanabikşrnmiyim canım?

X