Senin durumun dereyi görmeden paçaları sıvamak olmuş. Sen nasıl ki anneni silemiyorsun ne yapmış olursa olsun eşin de silmeyecek.
Şimdi sorunsuz görünmenizin tek sebebi eşinin ailesiyle arasının bozuk olması.
Düzelince gene aynı tas aynı hamam...
Evinize işlerinize de karışmayan yok maşallah yok halası yok kardeşi yok kaynanan...
Ama sizin sorununuz eşinizin fazlaca onların ağzına bakması, ne derlerse inanıp gelip size sataşıyor.
Yüz göz olduğunuz yetmemiş, ailenize de neler yapmış siz de eşim deyip kocam deyip hala bağrınıza basıyorsunuz.
Sizde de hata var sineye çekmişsiniz herşeyi olacak iş değil gerçekten...
Gören de lohusayı siz değil eşiniz sanar.
Geçmiş olsun öncelikle, ben eleştirdiğiniz konulara katılıyorum, insan ele bile hasta ziyaretine gittiğinde süslenmez yani ayıp, lekeli gecelik falan bunlar da ayıp yani.Annenizi ise tebrik ederim , bence bizim en büyük sorunumuz şu ki, kızlar evlenince anne babanın geri çekilmesi, tabiki ortalık karıştırmasın ama tepkisini söylemiş kadın, o bir anne ya, söyleyecek tabi ki.Ben yerinizde olsam en çok eşime kırılırdım, insanın "eş" i işte gerisi var mı, ve karnınızda sizden bir parça.Eşinize pes diyorum, kızgındır şudur budur doldurulmuştur diye kendinizi kandırmayın, çok ayıp çok.Polisi çağırmakla da çok iyi etmişsiniz, helal olsunKeşke herkes sizin kadar cesur olsa, bence sizi esas polise kadar götüren bebeğinizi kucağınıza almanıza engel olmak istemesi, sizi gerçekten korkutmuş olmalı...Çok geçmiş olsun, bir daha kimse böyle şeyler yaşamaz umarım.
Bende şaşırdım zaten biliyordum önceden kadının huyunu ama ilgilenir gözükünce sevindim bende istedim yani gelcekleri için eşim işten izin alamadı her dakıka yanıma gelemedi annemde getirmek istiyorlarsa söyle getirsinler dedi o anda alacak durum yoktu.Ne büyük büyüklüğünü bilmiş, ne küçük küçüklüğünü maşallah herkes aslan kesilmiş olanlarda ortada. Gelen gelirdi, gelmeyene eyvallah sen k.validenin huyunu bilmiyomuydun da yok gelmedin de bekledim de filan diyosun? bir günde böyle ilgisiz olmadı ya kadın. E bunu bilen biri ondan bırak geceliği çöp istemez , kocan napıyodu gidip karısına bi gecelik alamazmıydı neden ondan istemedin ki? Seni savunan annede bi anda noluyosa küsüp bırakıyor seni öylece hastanede hiç kabahati yok mu şimdi annenin? Anne çocuğuna darılır mı hem de öyle zamanda..Valla elbirliğiyle karıştırmışsınız ortalığı sonrada eşim anneme ne yaptınız diye soruyor diye kızıyorsunuz. Sen olsan sormazmıydın? Madem bu kadar sükunetliydiniz neden herşeyi çat çat birbririnizin yüzüne söylediniz de birbirinize girdiniz?
Vallahi bazen en güzel şey susmaktır kimse için değil kendim için susardım ben olsam. Neymiş k.valide gelmemiş gelmesin, sormasın kendi derdine düşeceğine ne dertlere düşmüşsün.
K.valide komşu gelcek diyor pazara gidicem gelmesinler diyorsun çok önemli yer sanki markette sebze yok mu? Kaç saat sürer ki bi pazar alışverişi.Hem ilgi istiyosun, hem kimseyi istemiyorsun. Bana misafir gelecekde ben pazara gidicem diye yok gelmeyin diyeceğim ayıp valla. İnsanlar arzu etmişler k.validenin komşuları gelsin otursunlar mahcup etmeye gerek var mı? Bazen birşeyleri alttan almak gerek galiba. Alınmayınca katlanmak gerek. Rahatlamışsın bak ne kv ne birşey..
E bundan sonra da görüşmek istemiyorsan görüşme zaten pek hayırlı olmuyo anlaşılan. En azından sessiz sessiz takılıyo herkes.
ayy içim şişti kaynananı ayıltıp ayıltıp bayıltasım geldi bu ne yaa nefret ediyorum her fırsatta hasta numarası yapıp duygu sömürüsüne bayılan kaynanalardan, hastalandıgın dönemde yanında olmayıp bir de üstüne sorun cıkartması yetmiyormuş gibi kocanıda doldurmuş bi güzel, yerinde olsam o kadını asla affedemezdim, aslını istersen eşinide bukadar kolay affetmiş olmana da şaşırdım, annesinin dolduruşuna gelip seni evden kovan, ailene hakaret eden ve bunlar yetmezmiş gibi bide şiddet uygulayan bir adam var ortada bence bunların bedelini ödemeliydi...
Haklısınız bende nasıl sakin kaldım ona karsı affettim onu suan dusununce anlamıyorum ama yaptıklarının farkında bende affetmiş gözüksemde içimde bi yerde hep o ettigi laflar kalacak,ortada evladım vardı ve yenı dogum yapmıstım bianda yuva dagıtacak gücüm yoktu aslına bakarsanız boşasaydım ben eşimi o zaman kaynanam kına yakardı heralde ona bu fırsatı asla vermem artık şeytan görsün yüzünü.Zaten eşimde bu olaylardan sonra kendini affettirecek çok şey yaptı.
annenize küfür eden eşinizi bu kadar kolay affetmenize takıldım ben eşinizin ailesinin yaptıkları zaten başlı başına facia kıskançlıktan yapıldığı belli ayıp etmişler size kullanılmış eşyaları getirmekle ama başınızda eşiniz ve anneniz varmış onlardan biride bunları alıp getirebilirdi diye düşünüyorum madem huylarını biliyorsunuz niye karıştırdınız işinize. ben olsam umurumda bile olmaz kayınvalidem beni aramadıysa bu onun ayıbıdır
Hemen konuya gireyim arkadaşlar..Eşimin ailesiyle görüşmüyorum şuan sebebini paylaşmak istiyorum.
Ben 35 haftalık hamileyken aniden rahatsızlandım ve çok büyük agrılarla hastaneye yatırıldım 5 gün hastanede yattım bu süre içinde erken doğum yapmadığıma dua ediyorum.Acil olarak yattıgım için yanımda hiçbişeyim yoktu çok kötü durumdaydım sureklı serumlar ilaçlar vs vs ve sureklı kusma durumum vardı hiçbişey yiyemedim annem kaldı yanımda 8 kişi kalıyorduk odada.Kaynanam aradı bişeye ihtiyacın varmı dedi bende söyledim geceligim yok havlum yok vs diye akşamına gelmişler ailecek görümcem kürk ceket giymiş süslenmişte gelmiş töbe töbe.neyse tesekkur ettim aldım torbaları odama cıktım bi actım gecelikleri kendi geceliklerini koymus hepsinin önünde yağ lekeleri kirler var ve kocamanlar.Havlular deseniz hepsi kullanılmış.Bu arada ben ilk gelinim ve ilk toruna hamileydim.Neyse olur böle seyler alamamıstır dedim geçtim.Annem babam eşim sureklı yanımdaydılar hanfendi aradı beni pazar günüydü ziyaret saatinde gelir sanıyorduk annemle.Aradı nasılsın falan bende dedim bugun gelirsiniz sanıyordum ama gelmedniz dedim komşunun mevlütü vardıda t.. (görümcem) ile ona gittik ayağımda çok agrıyo yürüyemiyorum dedi.İyi dedim kapattım bi baktım çıkmış gelmiş agrıyan ayaga noldu bilmiyorum.
Annemle babamda vardı o gün.Annemde haliyle kızdı tabi bu kız burda kac gundur yatıyo sizin gelmenizi bekledi üzüldü neden ilgilenmiyorsunuz ben kızımı size emanet ettim hamile haliyle ona bakarsın diye ama siz kapınızı bile acmamıssın böyle olursa ben merveyi alırım kendim bakarım doğuma kadar dedi.Kaynanamdan ses yok sustu sustu hiçbişey demedi sonra gitti.Akşamına eşim aradı telefonla siz benim annemi nasıl ağlatırsınız ne dediniz kadınada bayılcak hale gelmiş vs vs dedi kapattı ve biz eşimle kavga etmeye basladık telefonda kolumda serum yataktayım odada 7 kişi var annemde sinirlendi eşimi aradı merve hasta bilmiyomusun neden huzursuz ediyosun diye konusmus tartısmaya baslamıslar dısarda konusuyo tabi ben duymadım hiçbişey eşim anneme S***** G** (Defol) kızınıda senide istemiyorum demiş kapatmış.Ben kaynanamı aradım ne dedin de böyle delirdi benim halimi görmüyomusunuz neden hasta halimle ugrasıyosunuz benimle oglunun sinirli oldugunu biliyosun üstüme saldırcagını biliyosun niye böyle yapıyosun dedim e senın annen bana neler dedi de ben eve zor geldim de bayılıyodum falan filan en sonunda git ananda doğur çocuğunu bizide unut dedi.Ben şoka girdim hersey bianda olmustu ve eşim ve ailesi beni istemediklerini söylediler.Sırf kaynanamın doldurması yuzunden.
Sonra eşim gecenin 1inde hastaneye geldi hastaneden cıkacagım günün önceki gecesi,cıkarcam seni burdan yürü demeye basladı guvenligin onunde aglamaya basladım artk sinirlerim iyice bozulmustu.Annemlede tartıstım neden arıyosun eşimi konusuyosun karısmasaydın dedim oda bana kızdı beni son gece hastanede tek bırakıp eve gitti ertesi gün ben hastaneden cıktım eşim geldi aldı beni annemle babamda bana alındılar ve gözumun onunde basıp gittiler neyse ben eve geldim iki gün sonra yine kavga etmeye basladık aynı sebep yuzunden ben hastaneden yeni cıkmısım adam bana anneme ne dediniz senin annen kim ki laf ediyo dedi annemi aradı telefonda ne dedin sen anneme diye kavga etti telefonu kırdı attı sonra annesi geldi eve onun yanındada kovdu beni resmen şov yaptı annesinin yanında ben bebegime bişey olmasın diye sakince konusmaya calısırken hemde.Tamam o zaman gıdıyorum ben dedım defol git dedi anneside düştü bayıldı sonra ayılttık yıne konustu konustu kapı caldı annemler gelmişler beni almaya bırakmadı beni annemin üstüne saldırdı sonra ben gönderdim onları annesi gene bayılmış içerde şaka gibi.
sonra eşimin babası kız kardesi bide halası geldi görumcem annesini öle gorunce bastı cıglıgı noldu anneme diye beni soran yok sen hamilesin iyimisin diyen yok halasıda beni azarladı geç bakim şöle sen dıyo o ilgilencekmiş kaynanamla neyse ben aptal gibi oldum sakinliğimi korumaya calısıyorum duzgunce konusmaya calısırken eşim gene aynı seyı dedi annesini seciosa gitsin dedi bende iyi ozaman dedim madem öle gittim esyalarımı toplamaya derken kapıyı kapattım halası kapının onune geldi köpek gibi konuscagına oturda kocana karılık yap dedi bende delirdim bu sefer sen kime köpek dıyosun be dedim sinirlerim iyice bozuldu bunlar gıttıler ben yattım artık korkmaya basladım eşimde hiçbişey olmamış gibi geldi yattı yanıma sonrasında bıkac olaydan sonra esimle duzeldi aramız doğumum oldu ne kaynanam ne kp bı çöp almadılar bana.sanki ben cocugun tasıyıcı annesiymişim gibi karnımdayken istemedigi oglumu görmeden duramaz oldu.Oğlum yogun bakımda yattı o dikişlerle hastanelerde mahvoldum üzüntümden sütüm az geliyordu yetemedim bebegime.
Şükür oglum cıktı iyileşti kadın eşim varken geliyo msafir gbi oturup gıdıyo ben evde yalnızken gelmiyordu.Komsularını toplayıp getirmiş daha 1 ay bile olmadan kadınlara dıyokı butun odaları dolu esyaları yeni universitede okuyo bıtırcek ıste işe gircek vs benımle hava attı elaleme ben oglumu emzirmeye odaya gittigimde kadın arkamdan kaynanama dediki yardım etmiyomusun tek basına mı yapıyo ıslerini dedi evet cok beceriklidir herseyı kendısı yapabiliyo dedi yüzsüz şey.Sonra annem oglumun 20sini yaptı kıskandı galiba kv surat astı baya bi kırkıncı gununde ben annemdeydim o günde kırkı oldugunun farkında degildim herseye kosturmaktan kafam allak bullaktı annem dediki bugun kırkı oldu hadi gel bi yıkayalım ddi öyle taşlarla yapraklarla törenle yıkamadık sıcak diye bi duş aldırdık anneside önceden beni ne aradı ne sordu ben yapmak istiyorum diye haber vermedi tamda o gun aradı napıyosun dıye bugun kırkı oldu dıyo hala daha ben yıkamak istiyodum demedi herseyı benden bekliyo annem yıkıyo suan dedim iyi tamam dedi kapattık.
Sonra bi cumartesi gunu ben pazar alısverisine cıkacaktım annesi sabah aradı bugun oglen komsunun gelinleri gelecek haberin olsun dedi bende bugun musayit degilim pazara gitmem lazım o..(eşimin) haberi vardı önceden annem gelip alacak birazdan beni dedim vay efendim cok ayıp olurmus hediye getireceklermiş öglene kadar bekle sonra gidersin dedi yok dedım ben uygun dgilim bugn sonra gelsinler evde hiçbişey kalmadı dedim iyi gelmesinler deyip kapadı önce bana bi sor be kadın ben musayitmiyim degilmiyim ne diye elaleme tamam diyosun!! sonra gelmez oldular eşim aradı niye gelmiyosunz dedi siz evinizde oturun bizde evimizde oturalım demiş kapamıs oda evlerine gtti 5 dklık yerde oturuyolar yok işte kırkını annesi yaptı bana getirmedi komsularımı istemedi de bilmemnede eşim beni savunmus benım haberım vrdı gideceginden diye eşim beni savununca yollara atmıs kendini bayılmıs sokakta hastaneye kaldırmıslarda bilmemne eve geldi eşim noldu dedim böle böle olmus sen komsularını ıstememişsin kırkına annene götürmüşsün bilerek dedi biz kavga etmeye basladık oglum aglamaya basladı aldı kucagına ver cocugu dıyorum vermıyo sonra bi ara beşiğe bıraktı ben alayım susturayım dedım cocugu katılcak yoksa vay efendim neden alıyomusum alamazmısım
bende ittirdim bunu bebegimi almak için vurdum bı tane oda bana vurmaya basladı kollarımı çizdi sacımı cekti sonra ben önce babasını aradım bak oglun vurdu bana heryerımı cızdı kollarımı morarttı neden benımle ugrasıyosunuz siz bana bugune kadar ne yaptınız gelip ilgilenmediniz bi çöp bile takmadınız sizin taktıgınız bilezikleri babam verdi dedim biz sana ne takcakmışız be sen evine komşu kabul edıyomusunki dedi iyice sinir oldum kapadım suratına.polisi aradım sonra polisi cagırdım diye oglumu getirdi bana verdi polisi cagırdın ya tamam artık görursun sen dedi polisler geldi ben sikayetçiyim dedim karakola göturduler bizi annemleri cagırdı polis onlar geldiler aldılar göturduler beni 4 gun annemlerde kaldım sütüm tamamen kesildi bende artık ya annen ya ben dedim yoksa boşanalım dedim onun bana yaptıgının aynısını ben ona yaptım sen annecisin belli oldu kimin anneci oldugu dedim baya saydırdım artık döktüm içimdekileri o pek bişey demedi bana
sonra geldi barıstık vs evimize geldik 10 dk gecti geldi sarıldı cok özledim ben sizi dedi bende konustum istemiyorum kimseyi artık torununu görcek olan gelir gorur ama ben asla gıtmem sakın teklif etme dedm öle böle kabul etti 2 aydır o kadınla ve dıgerlerıyle gorusmuyorum ve ınanırmısınız 2 ayda bır defa bıle kavga etmedik.Bir dedıgımı ıkı etmez ogluyla ılgılenır saatlerce aileme karsıda cok saygılı oldu ve suan sadece benım ailemle gorusuyoruz hıcbı tartısmamızda yok annem,babam cahildir genctir dıye görmezden geldi yaptıklarını.Her türlü destegide verıyolar sagolsunlar.Ama onun ailesinden ses yok bayramdada gitmedik gıdelim dıye demedı bıle ne oldu aralarında bilmiyorum ama anne lafını etmiyo 2 aydır.Ama kalkıp derseki göruselim diye ne yapcagımı bılmıyorum ?? asla gorusmek ıstemıyorum bana bunca yaptıklarından sonra hepsinden nefret ediyorum onlarında kızı var inşallah aynı seyleri onada kaynanası yapar..
Ailem şükürki olgun davrandılar buyukluklerini gösterdiler bana ve eşime ne olursa olsun sahip cıktılar asla haklarını ödeyemem.Ama bende böyle olmasını istemezdim ilk basta cok iyi anlasırken kv ile ben hamile kaldıktan sonra bişeyler oldu ona eşyalarını yenilemeye basladı yeni gelin triplerine girmeye basladı arayıp sormamaya gelmemeye basladı ama biz hep gittik eşimle taa ki bana karsı dusuncelerinin farklı oldugunu anlayana kadar.Tuhaf bi kıskanclıgı oldugunu hıssediyorum.Bu arada eşimde hatalı evet onun bana bu yaptıgını kabullenecegimi sanmıyorum ama bu davranısının en onemli faktörü annesi onun dısında biz cok iyi anlasan birbirimizi seven sayan bi çiftiz ben kadının huyunu bıldıgımden eşimi ona bırakmak istemedim ve yuvamı dagıtmadım.Şükürki suan nazar degmesin hiçbi sorunumuz yok.Kaynana gitti dertler bitti :))
Ya oyle olursa ya boyle yaparsa diye diye harabettim kendimi ben, sen de oyle yapma. Tavrini koymussun, aynen devam et. Hazmedemiyorum yaptiklarini dersin, baktin esin cok yalvar yakar oluyor ona gore buzz gibi gorusursun. Bir daha da yuz verme el gibi gorus mecbur kalirsan.
Ben de cogunlugun fikrine katiliyorum. Ismi gecen herkesin hatasi var. Ailem sagolsun diyorsunuz ama annenizde hic hata yok mu? Siz hastanede yatiyorken size bakmasi refakatci olmaniz gerekenler anneniz ve esiniz. Kayinvalideniz ziyaretinize gelmis, daha sonra da arayip sormus halinizi. Anneniz yaninizda iyi güzel ama gelmedi diye kayinvalidenize ileri geri konusma hakki mi var? Gelip ilgilenecek bakacaksiniz yoksa alirim kizimi deyince hatali olmuyor mu anneniz? Kayinvalideniz ayni seyi yapmis olsa; esiniz hastanedeyken annenize gelip soracak ilgileneceksiniz yoksa alir götürürüm oglumu dese ne hissederdiniz? Siz kayinvalidenizin annenizin yerine yaninizda kalmasini ister miydiniz?
Hamilelik hastalik psikolojisi icinde herkes benimle ilgilensin herkes beni düsünsün moduna girmissiniz. 38 yasinda iki cocuk annesiyim; iki dogumumda da sadece annemi istedim yanimda, yine hastalansam birsey olsa annem kalsin isterim. Kayinvalidem aramamis sormamis umurumda olmaz. Gelsin bir gecmis olsun desin sonrasini keyfi bilir.
Kullanilmis gecelik havlu getirmesi güzel degil haklisiniz. Ama ben sizin yerinizde olsaydim hic istemezdim sagol bir sey lazim degil derdim. Esiniz getirebilirdi istediklerinizi. Ya da esiniz yaninizdayken anneniz gidip alabilirdi. Kayinvalidenizin yanlislari var ama sizin de var. Tüm bu olan bitene ragmen sadece kayinvalidenize yüklenip esinizi aklayip paklamissiniz. Bagrisma, itisme, küfür, sac cekme, kol cizme hatta polis cagirma olaylari kayinvalidenizle degil esinizle olmus. Sizi evden kovan, ya annen ya ben diyen, annenize bagirip üstüne yürüyen esiniz. Hamileyken ilgilenmediler simdi de devamli cocugumu görmek istiyorlar diyorsunuz ama hic sormasalar bu sefer de torunlarini arayip sormuyorlar, görmek istemiyorlar siye sikayet edecektiniz.
Hakliyken kendinizi haksiz durumlara düsürmüssünüz.