Lanet Kaynanamın yaptıkları.

Bende ondan korkuyorum evimi o kadın yuzunden yıkmak istemiyorum.Şuan evet sorunumuz yok ama gorusmek ısterse ailesiyle yine tartısmalar cıkcak benim içim almıyo o kadının o adamın suratını görmeyi istesemde guler yuz gösteremiyorum oda sen benim aileme niye surat asıyosun diye yine laf edicek napıcam bilmiyorum.

Geçmiş olsun öncelikle, ben eleştirdiğiniz konulara katılıyorum, insan ele bile hasta ziyaretine gittiğinde süslenmez yani ayıp, lekeli gecelik falan bunlar da ayıp yani.Annenizi ise tebrik ederim , bence bizim en büyük sorunumuz şu ki, kızlar evlenince anne babanın geri çekilmesi, tabiki ortalık karıştırmasın ama tepkisini söylemiş kadın, o bir anne ya, söyleyecek tabi ki.Ben yerinizde olsam en çok eşime kırılırdım, insanın "eş" i işte gerisi var mı, ve karnınızda sizden bir parça.Eşinize pes diyorum, kızgındır şudur budur doldurulmuştur diye kendinizi kandırmayın, çok ayıp çok.Polisi çağırmakla da çok iyi etmişsiniz, helal olsun Keşke herkes sizin kadar cesur olsa, bence sizi esas polise kadar götüren bebeğinizi kucağınıza almanıza engel olmak istemesi, sizi gerçekten korkutmuş olmalı...Çok geçmiş olsun, bir daha kimse böyle şeyler yaşamaz umarım.

Annem birazda daha önceden olan seyler yuzunden patladı sustu sustu patladı kadın.Beni sahipsiz sanmasınlar diyede böyle yaptı.Ahh ahhh zaten eşimi allaha havale ettim yuzunede söyledim bu yaptıklarını asla unutmucam dedim sırf gercek karakteri o olmadıgı için bebegim için affettim onu.Kendimi korkudan odaya kitledim oglumuda aldım kucagıma sesimiz duyulmasın aman rezil olmayalım diye butun camları kapatmıs bide polisler gelene kadar yavrum nasıl terledi aglamaktan.O olmasaydı zaten daha farklı olurdu hersey.Ama artık maymun gözünü açtı ilk basta sesim cıkmıyodu saygıdan vs ama birazcık cadı olacaksın onu anladım.

Karman çorman şeyler yaşamışsın saygısızlık diz boyu.

İki tarafında haksız olduğu şeyler var.

Ama takıldğım nokta elin oğlu benim anneme S. git diyecek ha!!!

Onun ünüğünü sıkarım, belkide benim sıkmama kalmadan erkek kardeşlerim onun yüzündeki duyu organlarının yerini değiştirir.

Bu ne böyle ya, bu sözü kendime çok küçük bir ihtimal belki affederimde, anneme asla.

Terbiyesiz herif.

Ne büyük büyüklüğünü bilmiş, ne küçük küçüklüğünü maşallah herkes aslan kesilmiş olanlarda ortada. Gelen gelirdi, gelmeyene eyvallah sen k.validenin huyunu bilmiyomuydun da yok gelmedin de bekledim de filan diyosun? bir günde böyle ilgisiz olmadı ya kadın. E bunu bilen biri ondan bırak geceliği çöp istemez , kocan napıyodu gidip karısına bi gecelik alamazmıydı neden ondan istemedin ki? Seni savunan annede bi anda noluyosa küsüp bırakıyor seni öylece hastanede hiç kabahati yok mu şimdi annenin? Anne çocuğuna darılır mı hem de öyle zamanda..Valla elbirliğiyle karıştırmışsınız ortalığı sonrada eşim anneme ne yaptınız diye soruyor diye kızıyorsunuz. Sen olsan sormazmıydın? Madem bu kadar sükunetliydiniz neden herşeyi çat çat birbririnizin yüzüne söylediniz de birbirinize girdiniz?
Vallahi bazen en güzel şey susmaktır kimse için değil kendim için susardım ben olsam. Neymiş k.valide gelmemiş gelmesin, sormasın kendi derdine düşeceğine ne dertlere düşmüşsün.
K.valide komşu gelcek diyor pazara gidicem gelmesinler diyorsun çok önemli yer sanki markette sebze yok mu? Kaç saat sürer ki bi pazar alışverişi.Hem ilgi istiyosun, hem kimseyi istemiyorsun. Bana misafir gelecekde ben pazara gidicem diye yok gelmeyin diyeceğim ayıp valla. İnsanlar arzu etmişler k.validenin komşuları gelsin otursunlar mahcup etmeye gerek var mı? Bazen birşeyleri alttan almak gerek galiba. Alınmayınca katlanmak gerek. Rahatlamışsın bak ne kv ne birşey..
E bundan sonra da görüşmek istemiyorsan görüşme zaten pek hayırlı olmuyo anlaşılan. En azından sessiz sessiz takılıyo herkes.

Bende şaşırdım zaten biliyordum önceden kadının huyunu ama ilgilenir gözükünce sevindim bende istedim yani gelcekleri için eşim işten izin alamadı her dakıka yanıma gelemedi annemde getirmek istiyorlarsa söyle getirsinler dedi o anda alacak durum yoktu.
Yoksa umrum olmaz getirmiş getirmemiş ama o gün ıhtıyac vardı evimizde yakın degildi hastaneye.
Benim kızdıgım sey komsunun gelmesi degil kadın emrivaki yapıyo bana gelicekler haberin olsun diyo bana sormuyo hiç musayıtmısın işin var mı ona göre gel diyeyim demiyo daha oncede agırladım ben komsularını ama kalkıpta sen lohusasın evin uzak heryere ben getireyim ne ihtiyacın varsa demedi bende önceden söylemiştim anneme gelicem diye eşimde tamam git dedi haberi vardı bizim evimiz uzak heryere arabamız yok annem arabayla aldı zaten beni bebegime baktı o gun bende evimin ihtiyaclarını aldım kusura bakmayın ama benim evimin bebegimin ihtiyacları onun komsunun gelinlerinden daha önemli!

ayy içim şişti kaynananı ayıltıp ayıltıp bayıltasım geldi bu ne yaa nefret ediyorum her fırsatta hasta numarası yapıp duygu sömürüsüne bayılan kaynanalardan, hastalandıgın dönemde yanında olmayıp bir de üstüne sorun cıkartması yetmiyormuş gibi kocanıda doldurmuş bi güzel, yerinde olsam o kadını asla affedemezdim, aslını istersen eşinide bukadar kolay affetmiş olmana da şaşırdım, annesinin dolduruşuna gelip seni evden kovan, ailene hakaret eden ve bunlar yetmezmiş gibi bide şiddet uygulayan bir adam var ortada bence bunların bedelini ödemeliydi...

Haklısınız bende nasıl sakin kaldım ona karsı affettim onu suan dusununce anlamıyorum ama yaptıklarının farkında bende affetmiş gözüksemde içimde bi yerde hep o ettigi laflar kalacak,ortada evladım vardı ve yenı dogum yapmıstım bianda yuva dagıtacak gücüm yoktu aslına bakarsanız boşasaydım ben eşimi o zaman kaynanam kına yakardı heralde ona bu fırsatı asla vermem artık şeytan görsün yüzünü.Zaten eşimde bu olaylardan sonra kendini affettirecek çok şey yaptı.

sende haklısın canım boşanmalıydın demedimki bende bunu kolay söyleyebilenlerden değilim, sadece burnu daha fazla mı sürtmeliydi diyorum!! tabiki aklında kalıcak söylenilenler yapılanlar unutmak hiç kolay olmuyor böyle şeyleri, ben durup durup düşünürüm düşündükçe kinim büyür cok zor atlatırım küçük sayılabilecek tartışmaları bile.. ama neyse artık olan olmuş en azından seni kaybedebileceginin görmüş.. umarım geride bırakmayı başarır ve kaynananı kendinden uzak tutarak eşin ve cocugunla huzurunu korursun...

canım çok geçmiş olsun
kadın yine kadına düşman işte
ben bu kv leri anlamıyorum napacaklardı acaba oğullarıyla kendileri mi evlenecekti ya hayret bir şey
kocana da pes yani odunlukta 1 numaraymış hiç kusura bakma walla
ben 3 yaşındaki oğluma şakadan teyzen,amcan pis konuşma diyorumda "hayıy teyzem güzel" diyo
koca herif anne lafıyla karısına kvdeye sövüyo saldırıyosa kafasının gerisindeki zihniyet belli kv sadece kocanda var olan duyguları fişeklemiş

bence sabırlı olmalısın herşeyi gözünde büyütme ve annene anlatma onu karıştırma.
hem kv hastaneye gelip ne yapacak valla ben doğumuma gelemesin die dua ediyorum sen benimle ilgilenmedi diyosun
erkekler için anneleri çok önemlidir yani annesi rol yapıyosa sende yap annesini çok seviyomuşsun düşünüyomuşsun gibi davran hediye falan al ara konuş.eşin bunları yaptığın zaman sana hiçbişey diyemeyecek
baştada dediğim gibi sabırlı ol ve kv ne derse desin sus inan daha mutlu olursun
tecrübeyle sabittir

annenize küfür eden eşinizi bu kadar kolay affetmenize takıldım ben eşinizin ailesinin yaptıkları zaten başlı başına facia kıskançlıktan yapıldığı belli ayıp etmişler size kullanılmış eşyaları getirmekle ama başınızda eşiniz ve anneniz varmış onlardan biride bunları alıp getirebilirdi diye düşünüyorum madem huylarını biliyorsunuz niye karıştırdınız işinize. ben olsam umurumda bile olmaz kayınvalidem beni aramadıysa bu onun ayıbıdır

E seninde annen bana saydırdı bende ondan öyle söyledim diyor.Karşılıklı küfürleşmişler hastanede ben duymadım sonradan ögrendim tabiki gereken lafları söyledim tepkimi koydum ortaya o benim annem için gorusmuceksin annenle dedigi zaman sen bekle dedim içmden sonrasında bu olay olunca bende ona aynısını yaptım agzını acıp tek laf edemedi yaptıgının ne kadar yanlış oldugunu öylece anlamıs oldu.Sen benim annemi zamanında istemedin laf ettin şimdide ben senin ailenle gorusmek istemiyorum dedim itiraz bile edemedi.
Affetmek düşündüğünüz kadar kolay olmuyor.çat diyede yeni doğmuş bebeğimle boşanamazdım..

konuda geçen tüm karakterler oldukça baskın tartışmanın olmaması garip olurdu görüşmemeniz yerinde bir karar ama böyle nereye kadar gider bilmiyorum için cıvkı çıkmış gibi görünüyor samimi olmayın az öz konşun muhabbete ve aynı ortama pek katılmayın

( git ananda doğur çocuğunu bizi unut ) ne demek ya ben bu söze taktım valla öyle kocayıda affetmem çocuğunda tek kılını bile göstermezdim ne biçim bi aileye düşmüşsün canım kusura bakma ama inş bundan sonra mutlu olursunuz ana kuzusu eşinde aklını başına alır

benzer sebeplerden dolayı bosanma noktasına geldım hıkayenı okurken cok gerıldım,kocan yola gelmiş darısı basıma dıcem de gercı bundan sonra bır sey farketmez benım ıcın

Ya oyle olursa ya boyle yaparsa diye diye harabettim kendimi ben, sen de oyle yapma. Tavrini koymussun, aynen devam et. Hazmedemiyorum yaptiklarini dersin, baktin esin cok yalvar yakar oluyor ona gore buzz gibi gorusursun. Bir daha da yuz verme el gibi gorus mecbur kalirsan.

Ben de cogunlugun fikrine katiliyorum. Ismi gecen herkesin hatasi var. Ailem sagolsun diyorsunuz ama annenizde hic hata yok mu? Siz hastanede yatiyorken size bakmasi refakatci olmaniz gerekenler anneniz ve esiniz. Kayinvalideniz ziyaretinize gelmis, daha sonra da arayip sormus halinizi. Anneniz yaninizda iyi güzel ama gelmedi diye kayinvalidenize ileri geri konusma hakki mi var? Gelip ilgilenecek bakacaksiniz yoksa alirim kizimi deyince hatali olmuyor mu anneniz? Kayinvalideniz ayni seyi yapmis olsa; esiniz hastanedeyken annenize gelip soracak ilgileneceksiniz yoksa alir götürürüm oglumu dese ne hissederdiniz? Siz kayinvalidenizin annenizin yerine yaninizda kalmasini ister miydiniz?
Hamilelik hastalik psikolojisi icinde herkes benimle ilgilensin herkes beni düsünsün moduna girmissiniz. 38 yasinda iki cocuk annesiyim; iki dogumumda da sadece annemi istedim yanimda, yine hastalansam birsey olsa annem kalsin isterim. Kayinvalidem aramamis sormamis umurumda olmaz. Gelsin bir gecmis olsun desin sonrasini keyfi bilir.

Kullanilmis gecelik havlu getirmesi güzel degil haklisiniz. Ama ben sizin yerinizde olsaydim hic istemezdim sagol bir sey lazim degil derdim. Esiniz getirebilirdi istediklerinizi. Ya da esiniz yaninizdayken anneniz gidip alabilirdi. Kayinvalidenizin yanlislari var ama sizin de var. Tüm bu olan bitene ragmen sadece kayinvalidenize yüklenip esinizi aklayip paklamissiniz. Bagrisma, itisme, küfür, sac cekme, kol cizme hatta polis cagirma olaylari kayinvalidenizle degil esinizle olmus. Sizi evden kovan, ya annen ya ben diyen, annenize bagirip üstüne yürüyen esiniz. Hamileyken ilgilenmediler simdi de devamli cocugumu görmek istiyorlar diyorsunuz ama hic sormasalar bu sefer de torunlarini arayip sormuyorlar, görmek istemiyorlar siye sikayet edecektiniz.

Hakliyken kendinizi haksiz durumlara düsürmüssünüz.

Ben eşimin gerçek yüzünü bilmesem durmam boşardım ama kocamın huyunu biliyorum anında dolduruşa geliyo sonradanda pişman olup bana hak veriyo.Ben bundan sonra zaten acıcam agzımı yumucam gözümü benim cocugumdan ailemden ve eşimden baska kaybedecek bişeyim yok.Onlar olmasada olur hemde cok güzel olur.Ben yine insaflı davrandım torununu görcek olan gelsin dedim.Bundan sonra hangi yüzle konusacaklar benimle orasıda muamma.Karnımdayken istemediler oglumu şimdide getirmiyorsun da aramıyorsun kırkında cagırmıyorsun komsularımı agırlamıyorsun diye yuvamı dagıtacaklardı.Kadının ne kıymetli komşusu varmış ya hediye getirecekler diyo ben napim senin komsunun hediyesini.bana ne hamileliğimde ne baska zamanda 5 dklık yerden gelipte yardım etmemiş kadın ben koca karnımla bütün evimi temizlemişim tek basıma bana dogumdan sonra dıyokı e ben kadın tutacaktım heryeri temızlıcekti ama sen dogurdun dedi ya..Şaka gibi..

Haklısınız herkes hata yapar benimde hatalarım olmuştur ama çeken biliyor.Ben buraya olayın özetini geçtiğim halde bu kadar uzun oldu diğer seyleri de yazsam belki farklı konusurdunuz.Ben annemle zaten tartıstım karısma diye.Ayrıca herkes benimle ilgilensin psikolojisi içinde degildim sadece ben o kadar zor durumdayken ilk fırsatta eşimi üstüme salan kayınvalideme kızdım.Ben orda zaten gelseydi kalsaydı benimle demedim istemedimde zaten meraklı değilim onun suratını görmeye.Ben bana ve ogluma yapılan haksızlıga ve onların tatmin olmayan egolarına karşı çıktım,gelebilecek durumu varken komsunun mevlutune gitmesi bana verdigi degeri gösterir.Ayrıca annem kızıma bakmazsanız alır götururum demedi ben kızım size yakın diye içim rahattı ama siz hiçbi sekilde ilgilenmemişsiniz hamileliği boyunca böyle devam ederse ben kendi evimde bakarım dedi ki kadının bahanesi '' e merve uyuyo rahatsız etmek istemiyoruz'' oldu.annemin bi anne olarak böyle konusması bence yanlış degil sizde anneymişsiniz ne guzel allah bagıslasın yavrularınızı.Yinede zaman ayırıp okudugunuz ve fikrinizi paylaştıgınız için tesekkurler hayırlı geceler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…