• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laftan anlamayan kv ve kp!!

Esimle konustuk. Ailesine durumumuzun olmadigini bu yuzden yardim etmeyecegini soyledi. Insallah sozunun arkasinda durur. Uslup konusunu elestiren arkadaslar olmus kendi acinizdan hakli olabilirsiniz. Ama surekli para muhabbeti yapan parayi tum prensiplere ve manevi degerlere tercih eden insanlar icin baska tabirler gelmiyor benim aklima. Konuya bunu karistirmak istemezdim ama yillarca babamin zengin olusu yuzunden psikolojik baski gordum ben bu insanlardan. Babama mal davasi yapmami bile istediler. Defalarca ben sizdende babamdanda birsey istemiyorum beklemiyorum dememe ragmen baban niye vermiyor niye yapmiyor vs laflarina maruz kaldim. Esimi bana ve aileme karsi doldurdular. Evimizde huzur denen sey birakmadilar para ugruna mal mulk ugruna. Dayilarimdan borc isteyip ogullarina vermemi istediler. Dayilarin zengin nasil olsa onlardan borc iste deme curretinde bulundular gayet acik secik sekilde. Ben boyle insanlara karsi saygili bir uslup takinamiyorum icimden gelmiyor.

Esimle konustuk. Ailesine durumumuzun olmadigini bu yuzden yardim etmeyecegini soyledi. Insallah sozunun arkasinda durur. Uslup konusunu elestiren arkadaslar olmus kendi acinizdan hakli olabilirsiniz. Ama surekli para muhabbeti yapan parayi tum prensiplere ve manevi degerlere tercih eden insanlar icin baska tabirler gelmiyor benim aklima. Konuya bunu karistirmak istemezdim ama yillarca babamin zengin olusu yuzunden psikolojik baski gordum ben bu insanlardan. Babama mal davasi yapmami bile istediler. Defalarca ben sizdende babamdanda birsey istemiyorum beklemiyorum dememe ragmen baban niye vermiyor niye yapmiyor vs laflarina maruz kaldim. Esimi bana ve aileme karsi doldurdular. Evimizde huzur denen sey birakmadilar para ugruna mal mulk ugruna. Dayilarimdan borc isteyip ogullarina vermemi istediler. Dayilarin zengin nasil olsa onlardan borc iste deme curretinde bulundular gayet acik secik sekilde. Ben boyle insanlara karsi saygili bir uslup takinamiyorum icimden gelmiyor.

Sen kafani takma . Senin yasadigini burda baskalari yasasi hic öyle poncik poncik laflar edip kenarda durmazdi kimse.

Size kalacak bir yatırım düşüncesiyle hareket etseler sizleri kendi istedgniz bir yatırım yapmaya tesvik edebilirler mesela al oglum su parayi da sende ustunu tamamla kendinize sunu alin ilerde size yada çocuklarınıza bulunur gibi...
Ben kayınvalide ve kayinpederinizin yaklasimini sevmedim

Sen kafani takma . Senin yasadigini burda baskalari yasasi hic öyle poncik poncik laflar edip kenarda durmazdi kimse.
Bekarligimdan beri tahammul etmedigim seyler var. Bir insanin hayatta en buyuk prensibi onuru olmali bence. Oyle gurursuzca baskasinin alin teriyle kazandigi malin hesabini kitabini yapmak ordan birseyler koparmaya calismak en tahammul etmedigim seydir. Heleki bu bana zorla dayatilmaya calisiliyorsa iste orda sartellerim atar benim. Burdaki uyelerde hakli sadece actigim konudan dolayi o kelimeleri sarf ettigimi dusunuyorlar hakli olarak ama dedigim gibi cok birikmislik var buda son noktaydi.

Bekarligimdan beri tahammul etmedigim seyler var. Bir insanin hayatta en buyuk prensibi onuru olmali bence. Oyle gurursuzca baskasinin alin teriyle kazandigi malin hesabini kitabini yapmak ordan birseyler koparmaya calismak en tahammul etmedigim seydir. Heleki bu bana zorla dayatilmaya calisiliyorsa iste orda sartellerim atar benim. Burdaki uyelerde hakli sadece actigim konudan dolayi o kelimeleri sarf ettigimi dusunuyorlar hakli olarak ama dedigim gibi cok birikmislik var buda son noktaydi.

Yani aile icinde para konusu fazla geciyorsa ve bütün ailelerin parasinda hak görülüyorsa o zamam er gec büyük sorunlar cikiyor. Benim bir tanidigim abisime kefil oldu mesela. Istanbulda ailesi ile kücücük bir dairede yasiyorlar simdi, cünkü bütün borc ona kaldi. Suna da asiri gicik oluyorum: "Aileler büyüttü,okuttu" deyip cocugun parasina göz dikilmesi. Elbette evlatlar annelerine babalarina yardim etsin, lakin biz onlari dünyaya getiriyorsak ilerde bunun faturasina burunlarinin altina tutma hakkina sahip degiliz. Yani cocugunu büyütüp okutman lutüf ettiginden degil, senin ebeveyn olarak sorumlulugun. Ben zaten ilk yazdiklarinizdan bunun ilk olaylari olmadigini anladim. Kolay gelsin. Böyle insanlar cok yorucu

O tarla çocuklarınıza 30 sene sonra kalacak. Bu arada çocuklarınız ama gıdasından, özendiği bir oyuncaktan mahrum olacak. Değer mi? Var olan para değil krediyle verilecek bir para.
Inanin bazen değiyor. Yani bahsedilen miktar 150 bin olsa farklı düşünürdüm. Ama 15 bin tl, bir memuru aç bırakacak bir miktar değil ve eninde sonunda cocuklara kalacak bir tarla söz konusu.
Keşke bana ya da eşime babalarımızdan bir lira para kalmış olsaydı.
Hayatın ne getireceği belli olmuyor. Bazen 1 liraya muhtaç kalıyor insan.
Tabi ki çocuklarımıza bir sey bırakma zorunluluğumuz yok ama biz çok çektik, isterim ki çocuklarım çekmesin. Hayatta en büyük isteğimdir onlara birşeyler bıraktım diyebilmek.
Bu da benim bakış açım. Farklı düşünene saygı duyarım.

Size kalacak bir yatırım düşüncesiyle hareket etseler sizleri kendi istedgniz bir yatırım yapmaya tesvik edebilirler mesela al oglum su parayi da sende ustunu tamamla kendinize sunu alin ilerde size yada çocuklarınıza bulunur gibi...
Ben kayınvalide ve kayinpederinizin yaklasimini sevmedim
Onlarin derdi bize yatirim falan kalmasi degil aslinda. Yani nasil anlatsam cok degisik insanlar. Hayattaki tek gayeleri olmemek icin yasamak ve bununla beraber mal biriktirmek. Ve bu bakis acisini bizede dayatmaya calisiyorlar. Arabanin borcu bitecek rahat edecegiz ya etmesinler daha fazla zorluk cekip daha fazla borca girsinlerki insan gibi yasamak yerine mal biriktirsinler kafasindalar. Para bir arac degil onlar icin bir amac. Rahat bir hayat surmek kaliteli beslenmek kaliteli giyinmek onlarin gozunde musrifliktir. Yirtik kiyafet giyinip belslenmede hamur isine agirlik verip ev/arsa borcuna girmek makuldur onlar icin. Oglum bir yasindayken kv hep kuru ekmek ver cocuga kuru ekmek iyidir tok tutar der dururdu bende bakakilirdim bu neyin kafasini yasiyor diye. Sacma sapan bir hayat tarzi benimsemisler bizimde o dogrultuda yasamamizi istiyorlar ama cok beklerler.

Inanin bazen değiyor. Yani bahsedilen miktar 150 bin olsa farklı düşünürdüm. Ama 15 bin tl, bir memuru aç bırakacak bir miktar değil ve eninde sonunda cocuklara kalacak bir tarla söz konusu.
Tabi ki çocuklarımıza bir sey bırakma zorunluluğumuz yok ama biz çok çektik, isterim ki çocuklarım çekmesin. Hayatta en büyük isteğimdir onlara birşeyler bıraktım diyebilmek.
O zamana kalacağı da garanti değil.
Miras işleri aile yıkıyor. Tek çocuk değilmiş eşi, iki kardeş bir sürü çocuk o tarla zaten komik bir hale gelecektir

Siz yurtdışindan geldiniz Türkiye'ye değil mi?
Burada ki bazı ailelerde, gurbetçilerle çocuklarınin evlenmesi fırsat olarak görülüyor.
Ailenin durumu iyidir, onlarda pişen bizim kıza oğlana da düşer mantığında olabiliyorlar.

Eşinizin ailesi de o hayallerdeymis belli ki. O yüzden üstünüze gelmişler bu kadar. Umduklarını bulamayınca büyük hayal kırıklığı yaşamışlardır tabi.

Eşiniz, sözünün arkasında durur umarım.

Bize kalacaginin garantisi varmi? derin sularda derin sularda uyeninde dedigi gibi ne malum kvnin erken olmeyecegi kpin gidip baskasiyla evlenmeyecegi. Yedirirlermi o mali bize. Bende cok gordum cevremde boyle ornekleri yani yasanmayan seyler degil.

Siz yurtdışindan geldiniz Türkiye'ye değil mi?
Burada ki bazı ailelerde, gurbetçilerle çocuklarınin evlenmesi fırsat olarak görülüyor.
Ailenin durumu iyidir, onlarda pişen bizim kıza oğlana da düşer mantığında olabiliyorlar.

Eşinizin ailesi de o hayallerdeymis belli ki. O yüzden üstünüze gelmişler bu kadar. Umduklarını bulamayınca büyük hayal kırıklığı yaşamışlardır tabi.

Eşiniz, sözünün arkasında durur umarım.
Insallah. Malesef ozet bu. Bu yuzden onlara karsi icimde muthis bir ofke var. Bana evladimizin esi hayat arkadasi gozuyle degilde altin yumurtlayan tavuk gozuyle baktilar hep ve bunu bariz sekilde hissettirdiler utanmadan sıkılmadan. Bunun benim icin ne demek oldugunu anlatamam. Boyle insanlara mumkun degil saygi duyamiyorum.

O zamana kalacağı da garanti değil.
Miras işleri aile yıkıyor. Tek çocuk değilmiş eşi, iki kardeş bir sürü çocuk o tarla zaten komik bir hale gelecektir
Aynılarını babam yaşadı, dedem sürekli babamdan para alıp mal varlığını arttırma derdindeydi. Sözde babama bırakacağı bir sürü şey olacaktı. Dedem yaşlanınca tarlaları, dükkanları vs satarak geçinmeye başladı. Neredeyse tüm mal varlığını tüketti. Geriye çok az şey kaldı onlar da çocukları arasında bölüştürüldü. Babam hala hatırladıkça çok sinirlenir. Dediğiniz gibi hiç garantisi yok. Zaten onlar öldükten sonra size kalacak demek fazla Polyannacı bir yaklaşım bence

strawberry_cake strawberry_cake eşinizle konuşup çözmenize çok sevindim 🙏🏻

Siz çalışmıyorsanız ve yani para sizin paranız değilse; kocanız açta açıkta bırakmıyor ve ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa; kocanızın kendi öz babasına vereceği paraya karışmaya hakkınız yok. Hele sert bir şekilde eşiniz yerine cevap vermeniz saygısızlık. Söylediğiniz şeylere bak, paragöz, pişkin vs ayıp. İstenilen de çok makul bir miktar.

Benimki de ailesine veriyor. Ağzımı açmam bile, kendi kazandığı paradan veriyor, ben yokken ailesi vardı, ne haddime karışmak.

Ben de borç ödüyorum, bir iş için lazımdı emekli babama o ayki maaşımı aktardım, karşımdaki adam böyle tepki verse kıyameti koparırım. Benim param benim kararım derim.

tıpatıp aynı şekilde duşunuyorum

Aynılarını babam yaşadı, dedem sürekli babamdan para alıp mal varlığını arttırma derdindeydi. Sözde babama bırakacağı bir sürü şey olacaktı. Dedem yaşlanınca tarlaları, dükkanları vs satarak geçinmeye başladı. Neredeyse tüm mal varlığını tüketti. Geriye çok az şey kaldı onlar da çocukları arasında bölüştürüldü. Babam hala hatırladıkça çok sinirlenir. Dediğiniz gibi hiç garantisi yok. Zaten onlar öldükten sonra size kalacak demek fazla Polyannacı bir yaklaşım bence

strawberry_cake strawberry_cake eşinizle konuşup çözmenize çok sevindim 🙏🏻
Miras işlerine iyimser bakamıyorum hiç. Bizim de eş ailesinde çok mal mülk var. Kayınvalidem yememiş biriktirmiş resmen. Ama bugün ölsün eşi evlenir yer. Eşimin dayısı yedi direkt tüm mirası genç kadınla. Böyle bir yatırım mı olur? Bana borç öde para öde 30 sene sonra belki kalır.

Bu kadar sinir velvele ne ya anlamadım eşinizin yerine sert üslubla cevap vermeler yok kp arayıp kızıcam demeler.Adam bir kere söylemiş ısrar eden kapınıza dayanan yok muhatap eşiniz. Ayrıca kaynınızda verse sizde verseniz ne olur ki siz çalışsanız aileniz sizden istese ama eşiniz sizi yok sayıp ailenize çemkirse bizden medet ummayın diye babanızı arayıp saydırsa hoşunuza gider mi? Birazcık saygı yani zaten yarın birgün size kalacak. Okutmuş büyütmüşler eşinizin dili yokta siz laf diyorsunuz çok yakışıksız

Back
X