• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laftan anlamayan kv ve kp!!

ben olsam vermem, tarla biter başka bir yatırım başlar, kıramadığı birisne kefil olur veya yanlış başka bir yatırım yapar, tarlayı satar. Ne münasebet, 90 yaşında olsa veya ölmeye yakın olsa neyse, aklı yatırıma çalışacak kadar genç sonuçta. ayrıca çocukların çocukluğu bir daha geri gelmeyecek, ne kadar iyi eğitim alırlarsa ne kadar iyi bakılırsa gelecekte o kadar güçlü olurlar, değil 1 tarla belki 10 tarla alırlar

Vurmaya çalışmak haddime değil. Şuan ben de çalışamıyorum zaten, türkiye' de ciddi anlamda işsizlik var malesef. Ayrıca ben de çocuklarıma bakıp çalışmamayı tercih ederdim , kim etmez ki.
Yani tabi ki yorumu herkes kendi fikrine göre yapıyor, bana kalsa iki çocuğuma bir tarla kalacağını düşünüp uçarak veririm o parayı, çünkü hayatta en çok istediğim şeydir evlatlarıma bir şeyler bırakarak ölebilmek. Ama siz de borçsuz yaşamayı tercih ediyorsunuz. Ben kendi bakış açımla yorum yapıyorum, siz kendi bakış açınızla.
Umarım gönlünüzce olur sonuç.
O tarla çocuklarınıza 30 sene sonra kalacak. Bu arada çocuklarınız ama gıdasından, özendiği bir oyuncaktan mahrum olacak. Değer mi? Var olan para değil krediyle verilecek bir para.

O malin bana kalacagi ne malum.o kadar omur yapacagimin bir garantisi varmi. Istemem ben oyle mali. Benim icin maldan mulkten daha onemli seyler var. Mal edinmek icin bu deger verdigim seylerden feragat etmeye niyetim yok.
Hayatın ne getireceği belli değil. Allah korusun da yarın birgün boşansanız ne olacak? Kayınpederden hakkınızı mı isteyeceksiniz? Miras beklentisi parayı hibe etmekten bile saçma bir plan.

Size ne. Gerçekten size ne yani. O adam okutup büyüttü iş sahibi etti oğlunu. Çok ihtiyacınız varsa kalkın çalışın. Kendinize maddi bir imkan edinin. Bir de sinsi minsi bir ton laf etmişsiniz. Geçim işini eşinize biraktiysaniz derdini tasasını da ona bırakın. Ben de eşimde çalışıyoruz. Ev borcu ödüyoruz. İkimizde ailemize ne verdiğimize asla karışmayız. Karışamaz bana. Onlar okuttu bugüne getirdi beni. Kim ki bana verme diyecek. Haddine mi. Ya da benim haddime mi. Gıcık oluyorum böyle konulara.

Siz çalışmıyorsanız ve yani para sizin paranız değilse; kocanız açta açıkta bırakmıyor ve ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa; kocanızın kendi öz babasına vereceği paraya karışmaya hakkınız yok. Hele sert bir şekilde eşiniz yerine cevap vermeniz saygısızlık. Söylediğiniz şeylere bak, paragöz, pişkin vs ayıp. İstenilen de çok makul bir miktar.

Benimki de ailesine veriyor. Ağzımı açmam bile, kendi kazandığı paradan veriyor, ben yokken ailesi vardı, ne haddime karışmak.

Ben de borç ödüyorum, bir iş için lazımdı emekli babama o ayki maaşımı aktardım, karşımdaki adam böyle tepki verse kıyameti koparırım. Benim param benim kararım derim.
Hmm biz buna aile olmak diyoruz işte. Biri çalışıyor biri evde diye kafasına göre harcayamaz kazanan. O zaman evlenmesin istediği yere harcasın.

Siz çalışmıyorsanız ve yani para sizin paranız değilse; kocanız açta açıkta bırakmıyor ve ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa; kocanızın kendi öz babasına vereceği paraya karışmaya hakkınız yok. Hele sert bir şekilde eşiniz yerine cevap vermeniz saygısızlık. Söylediğiniz şeylere bak, paragöz, pişkin vs ayıp. İstenilen de çok makul bir miktar.

Benimki de ailesine veriyor. Ağzımı açmam bile, kendi kazandığı paradan veriyor, ben yokken ailesi vardı, ne haddime karışmak.

Ben de borç ödüyorum, bir iş için lazımdı emekli babama o ayki maaşımı aktardım, karşımdaki adam böyle tepki verse kıyameti koparırım. Benim param benim kararım derim.
Evdeki kadın evde oturup durmuyor çocuklara bakıyor evi temizliyor yemek yapıyor yani ne kadar boş ve yanlış düşünüyorsunuz. Açık açık bencillik akıyor yazdıklarınızdan. Aile demek bu değil yanlış anlamışsınız siz olayı.

Konu sahibesi çok sert ve ağır sözlerinizi doğru bulmasam da haklısınız. Çıkışlarınız yersiz neticede onların muhattabı siz değilsiniz eşiniz. Siz evinizde eşinize veremeyeceğinizi konuşursunuz ama kalkıp ters bi şekilde tepki vermeniz yanlış.

Eviniz arabanız varmış allah güle güle kullandırsın. Artık borçtan bıktığınız için rahat istemeniz çok doğal. Ama sakinlikle çözülür bu işler ne kadar sert olursanız o kadar ısrarcı olacaklar muhtemelen. Eşinizin noktayı koyması gerekiyor.

Size ne. Gerçekten size ne yani. O adam okutup büyüttü iş sahibi etti oğlunu. Çok ihtiyacınız varsa kalkın çalışın. Kendinize maddi bir imkan edinin. Bir de sinsi minsi bir ton laf etmişsiniz. Geçim işini eşinize biraktiysaniz derdini tasasını da ona bırakın. Ben de eşimde çalışıyoruz. Ev borcu ödüyoruz. İkimizde ailemize ne verdiğimize asla karışmayız. Karışamaz bana. Onlar okuttu bugüne getirdi beni. Kim ki bana verme diyecek. Haddine mi. Ya da benim haddime mi. Gıcık oluyorum böyle konulara.
İkinizden birinizin çalışmadığını düşünemedim.
Geçim derdini bana bıraktıysan sus otur dersiniz herhalde eşinize.

Iyi aksamlar hanimlar cok sinirliyim direkt konuya girecegim. Daha once kv ve kp esime bize biraz yardim edin kendimize bir tarla alalim dediler. Esim ailesine cevap vermeyi bilmediginden ben cevap verdim bizden oyle bir bekentiniz olmazin kendimize zor yetiyoruz dedim sert bir sekilde. Esime sonrasinda tepki gosterdigimde onlar espirisine soyluyor dedi. Boyle seyin espirisimi olur. Neyse ogrendimki kp yine ayni konuyu acarak her bir oglum ( iki oglu var) 15 bin tl yardim etsin (hibe olarak) bir tarla var onu alayim demis. 30 bin tl eksigi var cunku. Iki yildir araba borcu oduyoruz ve borc odemekten iflahimiz kurudu. Onumuzdeki ay arabanin borcu bitecek rahat edecegiz diye sevinirken kp bizi tekrar borc altina sokmak istiyor. Bizim kosede 15 bin tl paramiz yok olsada vermem. Onun hesabina gore eksik kalan 30 bin tl yi borc alacak tanidigi bir kuyumcudan 15 bin biz 15 bin kaynim odeyecek aydan aya. Ayda bin tl odesek 1 sene 3 ay daha borc odemekle gececek hayatimiz ne icin kp malini mulkunu arttiracak diye. Sinirden deliye dondum bugun kizlar. Ben mecburmuyum o paragozler icin sıkıntı cekmeye ya. Esimin aldigi bir memur maasi ben calismiyorum iki cocugum var. Cocuklu aileler bilir cocuklarin saglikli beslenmesi bile bu pahallilikta bir yigin masraf demek. Son donemlerdeki ekonomik sikintilar yuzunden kendimize dogru duzgun kiyafet bile almiyoruz ancak cocuklarin masrafini mutfak masrafini karsiliyoruz. Daha once iki kez boyle birseye rizam olmadigini acik secik belirttigim halde bu ne israr ne yuzsuzluk aklim almiyor. Kv istese altinlarini bozdurabilir eksikleri kalmaz. Kp nin savunmasi su biraz zorluk ceksinler zorluk cekmeden birseye sahip olamazlar. Tarla zaten onlara kalacak lafa bak. Uyanik sinsi. Yeteri kadar zorluk cekiyoruz zaten bu ekonomik krizde. Esimle henuz konusmadim evde degil. Esimin dusuncesi ne bilmiyorum. Nasil bir tutum sergilemem gerekiyor bilmiyorum. Bugun kp yi arayacaktim zor tuttum kendimi. Esimle konusmadan hareket etmek istemedim. En iyi ihtimalle yardim etmeye niyeti yoktur ama ailesini azda olsa taniyorsam kendilerini yuzsuzluge verip koparirlar o parayi. Biktim bunlarin çakalligindan ve piskinliginden. Hayati bir mesele olsa gercekten paraya ihtiyaclari olsa neyse diyecegim. Mallarini arttiracaklar diye ben mecburmuyum kendimden cocuklarimdan kismaya. Nefret ettirdiler artik.
Malesef Can m bizde öyleyiz kv iki katlı evi almamız için 4 oğlunu araya soktu 50 şer bin verdik o parayı toplayıp verene kadar neler çektik tam dedim şükür bitti yine kv ve kp köyde arsa varmış bakımı lazım gübresi lazım diyerekten yine oğullarından masrafı bölüşerek parayı aldı yani bir borç tam bitecek biz huzur gormeyek para yemeyek die bir kanca daha takıyorlar bize bizde bıktık vvalhlahi satılmayacak toprakxarsadan ne hayır gelir çocuklarımıza bile kalmayacak boşu boşuna masraf ediyoruz hersene ektikleri buğdaylari satıyorlar kişi başına ne düşüyor ki 200 TL den hep zarar ama bunlar anlamio satmiyorlarda 🙄😡

Ihtiyaclari olur verilir ama keyfi yatirim yapmak icin verilmez. Siz konuyu yanlis anladiniz herhalde. Keyfi cocuklardan kisilip aileye para VERILMEZ. Varsa verilir. Konuyu duzgun okuyup,kirmadan yorum yaparsaniz daha guzel olur.

Ihtiyaclari olur verilir ama keyfi yatirim yapmak icin verilmez. Siz konuyu yanlis anladiniz herhalde. Keyfi cocuklardan kisilip aileye para VERILMEZ. Varsa verilir. Konuyu duzgun okuyup,kirmadan yorum yaparsaniz daha guzel olur.
Konu sahibinin ifadeleri de çok sert kayınaileye karşı.
İnsanın kırmadan cevap veresi gelmiyor olabilir

Kadının en büyük düşmanı yine kadın. Çalışmıyorsun sus otur demeye getirmiş bazı üyeler lafı. Adam çalışıyorsa para kazanıyorsa kadın da evde cocuklara bakıp evi çekip çeviriyor.

Kesinlikle haklısınız konu sahibi. Üslubunuz yanlış gerçi ama ben size hak verdim. Kimin ne zaman öleceği belli değil ki ne diye belirsiz birsey için yatırım yapasınız. Hadi durumları çok kötü olur yardım yaparsınız amenna ama keyfi birsey için ben olsam bende vermem. Hem kv nin altınları varmış bozdursun alsın.

Son düzenleme:
İki oğlu ödeyip eşit bolusurlerse sorun nerede
Adam zaten cogunu odemis
Yasli insan bugün var yarin yok
Araziler günden güne degerleniyor
Siz dalgamı geçiyorsunuz.
2 çocuk tek maaş. herşey nekadar pahalı olmuş.
Kolaymı öyle borç ödemek.
Banane 10-15 sene sonra benim olacak tarladan. Altınlatını bozdurup tamamalasınlar hayret birşey.

Konu sahibinin ifadeleri de çok sert kayınaileye karşı.
İnsanın kırmadan cevap veresi gelmiyor olabilir
Sinirle soylemis olabilecegini dusundum ben.Tabi ki tasvip etmiyorum o ayri. Ama ailelere istegimiz yardimi yapariz birbirimize bir sey demeyiz olayi da cok ters. Sonucta ilk once cekirdek aile. Ben ne alirsam aileme soylerim ki butcemizi ona gore ayarliyalim.

Sinirle soylemis olabilecegini dusundum ben.Tabi ki tasvip etmiyorum o ayri. Ama ailelere istegimiz yardimi yapariz birbirimize bir sey demeyiz olayi da cok ters. Sonucta ilk once cekirdek aile. Ben ne alirsam aileme soylerim ki butcemizi ona gore ayarliyalim.
Söylediklerine ben de katılıyorum.
Para verilecekse de verilmeyecekse de ailece karar verilmeli
En başta dediğim gibi üsluptan çok negatif enerji aldım ben

Size ne dediğiniz insan kocası, para ailenin, dolaylı olarak da kadının parası, rızık iki çocuğun rızkı, bahsettiğiniz para da memur maaşı. Kadın kendine yeni kıyafet almıyor ama kadına ne öyle mi? Nasıl anlayışlarınız var yahu. Kocanız işten atılırsa bir gün kazandığınız parayı ailenize verir ona da dersiniz çok ihtiyacın varsa kalk çalış diye. Of ki ne of. 🤦🏼‍♀️

Siz ailelerinize yedirin ben cocuklarima yedirmeyi tercih ederim.

Söylediklerine ben de katılıyorum.
Para verilecekse de verilmeyecekse de ailece karar verilmeli
En başta dediğim gibi üsluptan çok negatif enerji aldım ben
Kayinaileye bu uslubu kullanmadigini dusunmek istiyorum. Evet bence isi ese birakmali ve es daha olumlu bir sekilde aileye anlatmali oraya bende sonuna kadar katiliyorum.

Size ne dediğiniz insan kocası, para ailenin, dolaylı olarak da kadının parası, rızık iki çocuğun rızkı, bahsettiğiniz para da memur maaşı. Kadın kendine yeni kıyafet almıyor ama kadına ne öyle mi? Nasıl anlayışlarınız var yahu. Kocanız işten atılırsa bir gün kazandığınız parayı ailenize verir ona da dersiniz çok ihtiyacın varsa kalk çalış diye. Of ki ne of. 🤦🏼‍♀️

Öyle yorum yapanlar hep kendi annesini babasini örnek alip yorum yapiyor. Ama ne anneler babalar var ki cocuklarini resmen sömürüyorlar. Almak icin parasi yoksa almasin. Tek maas ile ev gecindiren evlata yüklenmek etik, ama para vermek istememek etik degil. Bide kadinlarin "o zaman kalk sende calis" demesi komik. Cocuklari nereye birakacak pandemi ortasi. Kaldiki para talep edip duran kadinin ailesi degil.

Back