• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laftan anlamayan kv ve kp!!

Iyi aksamlar hanimlar cok sinirliyim direkt konuya girecegim. Daha once kv ve kp esime bize biraz yardim edin kendimize bir tarla alalim dediler. Esim ailesine cevap vermeyi bilmediginden ben cevap verdim bizden oyle bir bekentiniz olmazin kendimize zor yetiyoruz dedim sert bir sekilde. Esime sonrasinda tepki gosterdigimde onlar espirisine soyluyor dedi. Boyle seyin espirisimi olur. Neyse ogrendimki kp yine ayni konuyu acarak her bir oglum ( iki oglu var) 15 bin tl yardim etsin (hibe olarak) bir tarla var onu alayim demis. 30 bin tl eksigi var cunku. Iki yildir araba borcu oduyoruz ve borc odemekten iflahimiz kurudu. Onumuzdeki ay arabanin borcu bitecek rahat edecegiz diye sevinirken kp bizi tekrar borc altina sokmak istiyor. Bizim kosede 15 bin tl paramiz yok olsada vermem. Onun hesabina gore eksik kalan 30 bin tl yi borc alacak tanidigi bir kuyumcudan 15 bin biz 15 bin kaynim odeyecek aydan aya. Ayda bin tl odesek 1 sene 3 ay daha borc odemekle gececek hayatimiz ne icin kp malini mulkunu arttiracak diye. Sinirden deliye dondum bugun kizlar. Ben mecburmuyum o paragozler icin sıkıntı cekmeye ya. Esimin aldigi bir memur maasi ben calismiyorum iki cocugum var. Cocuklu aileler bilir cocuklarin saglikli beslenmesi bile bu pahallilikta bir yigin masraf demek. Son donemlerdeki ekonomik sikintilar yuzunden kendimize dogru duzgun kiyafet bile almiyoruz ancak cocuklarin masrafini mutfak masrafini karsiliyoruz. Daha once iki kez boyle birseye rizam olmadigini acik secik belirttigim halde bu ne israr ne yuzsuzluk aklim almiyor. Kv istese altinlarini bozdurabilir eksikleri kalmaz. Kp nin savunmasi su biraz zorluk ceksinler zorluk cekmeden birseye sahip olamazlar. Tarla zaten onlara kalacak lafa bak. Uyanik sinsi. Yeteri kadar zorluk cekiyoruz zaten bu ekonomik krizde. Esimle henuz konusmadim evde degil. Esimin dusuncesi ne bilmiyorum. Nasil bir tutum sergilemem gerekiyor bilmiyorum. Bugun kp yi arayacaktim zor tuttum kendimi. Esimle konusmadan hareket etmek istemedim. En iyi ihtimalle yardim etmeye niyeti yoktur ama ailesini azda olsa taniyorsam kendilerini yuzsuzluge verip koparirlar o parayi. Biktim bunlarin çakalligindan ve piskinliginden. Hayati bir mesele olsa gercekten paraya ihtiyaclari olsa neyse diyecegim. Mallarini arttiracaklar diye ben mecburmuyum kendimden cocuklarimdan kismaya. Nefret ettirdiler artik.
Kesin bir dille olmaz diyeceksin bukadar basit ben sefa sürerek arabam olmadi bende zorluk çekerek aldim nasil bisey olduğunu gayet iyi biliyorum yeterince sknti çekiyoruz kendimizi ona gore ayarladık 1 yıl daha bu yaşımda tarla parası ödemeye gücümüz yok de

Ben olsam mutlu olurdum. Iki çocuğunuz var, size kalmazsa onlara kalır.

Ayrıca özür dileyerek çalışan tek kişi eşinizse kp inizi arayıp sinirle konuşmaya hakkınız yok.
Pandemi dönemi öncesi eşim iş bulamadığı için evi geçindiren bendim. Maasim zar zor yetmesine rağmen anneme defalarca para vermisliğim var.
Eşim sinirle annemi arayıp rahat yaşamak istiyoruz dese kıyameti koparırım. Benim de iki küçük çocuğum var. Rahat yaşamak için siz de çalışabilirsiniz.
Bu ne saçma bir düşünce!!.Kadın neden keyfi, yatırım olsun diye alınacak bir tarla için sıkıntı yaşasın.Çocuklarından kıssın?Kocası çalışıyor o çalışmıyor diye nasıl hakkı olmaz?Ev kadını olmak kolaymı?Ayrıca siz annenize ne için para verdiniz bilemeyiz, ama eşiniz iş bulamadı çalışamadı diye bu saygısızca tavrımı hakediyor yani?Annenizin gerçekten önemli bir ihtiyacı yokken zar zor yetirdiğiniz parayı çıkarıp veriyorsanız yaptığınız şeyin doğru olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ayrıca bir insana bırakılacak en iyi miras mutlu bir çocukluktur.sizede çocuklarınız için yapmanızı tavsiye ederim

Ama para konuları hassas konulardır. Düşünün ki bugün oğulları onlara 15 bin tl vermedi. Üç bes ay sonra işsiz kalsa hanfendi de çalışmıyor, o aileden destek isteyebilecek mi?
Ben farklı düşünüyorum, gücüm yettiğince eşimin ailesine de, kendi aileme de hep yardımcı oldum. Onlar da güçleri yettiğince bize oldular. Aile olmak demek bu degil mi?
İşte aile olmak demek zorda bırakmamak için destek olmak demek.konuyu tam okuyıp anlayın bence , ihtiyaç olmayan keyfi alınacak mal için insanlar zorda kalmamalı

Size ne. Gerçekten size ne yani. O adam okutup büyüttü iş sahibi etti oğlunu. Çok ihtiyacınız varsa kalkın çalışın. Kendinize maddi bir imkan edinin. Bir de sinsi minsi bir ton laf etmişsiniz. Geçim işini eşinize biraktiysaniz derdini tasasını da ona bırakın. Ben de eşimde çalışıyoruz. Ev borcu ödüyoruz. İkimizde ailemize ne verdiğimize asla karışmayız. Karışamaz bana. Onlar okuttu bugüne getirdi beni. Kim ki bana verme diyecek. Haddine mi. Ya da benim haddime mi. Gıcık oluyorum böyle konulara.
Ne demek size ne?insanlar evlenip hayatı paylaşıyor.Çalışmıyor diye bu şekilde insanları yargılayamazsınız.2 çocuk bakmak, evin düzenini sağlamak kolay şeylermi?hadi hepsini geçtim 2 çocuğa bakıcı tutsa, eve temizlik için yardımcı alsa sizce aylık ne kadara tekabül eder?Işte bu kadının emeği ve eve maddi katkısı o kadar.Geçim işini eşine bırakamamış, maddi kaygısı olmadan ,bir eli yağda bir eli balda yaşamıyor konu sahibi.Nerden ne kısıcam diye düşünmekten yorulmuş ve eş ailesinin keyfi mal sahibi olmak için istediği para için daha fazla hayatından kısmak istemiyor.İkinizde ailenize verdiğinize karışmıyormuşsunuzya, aileniz yüzünden yaşam standartınız düşerse sizin ne haddinize bizi bu zor duruma düşürmek diye önden koşarak gidersiniz eş ailenize

Esimle konustuk. Ailesine durumumuzun olmadigini bu yuzden yardim etmeyecegini soyledi. Insallah sozunun arkasinda durur. Uslup konusunu elestiren arkadaslar olmus kendi acinizdan hakli olabilirsiniz. Ama surekli para muhabbeti yapan parayi tum prensiplere ve manevi degerlere tercih eden insanlar icin baska tabirler gelmiyor benim aklima. Konuya bunu karistirmak istemezdim ama yillarca babamin zengin olusu yuzunden psikolojik baski gordum ben bu insanlardan. Babama mal davasi yapmami bile istediler. Defalarca ben sizdende babamdanda birsey istemiyorum beklemiyorum dememe ragmen baban niye vermiyor niye yapmiyor vs laflarina maruz kaldim. Esimi bana ve aileme karsi doldurdular. Evimizde huzur denen sey birakmadilar para ugruna mal mulk ugruna. Dayilarimdan borc isteyip ogullarina vermemi istediler. Dayilarin zengin nasil olsa onlardan borc iste deme curretinde bulundular gayet acik secik sekilde. Ben boyle insanlara karsi saygili bir uslup takinamiyorum icimden gelmiyor.
Valla okudum ilk paylaşımı tam dedim bu kadın ne diyor ya böyle ne gerek var bu sözlere ? Diye yükselirken sonra şu yorumu gördüm.

Açık ve net söylüyorum az bile demişsin o aç göz sinsi çıkarcılara. İğrendim resmen o kp den de kv den de. 🤮

Bildiğin oğlunun maaşına el koyup evin tüm yükünü masrafını da senin ailenin karşılamasını bekleyecek kadar sefiller.

Benim lügatımda bu kadar leş insanlara hoş sözcüklerle hitabet yok. 1 liramı bile vermezdim bu kan emicilere.

Allah bilir daha anlatmadığın ne maharetleri vardır 😂

Bal gibide karisirim. Aileside ac degil acikta degil coluk cocugunun rizkini onlara yedirmeye mecburmu zorunlu olmayan birsey icin? Ayrica calismiyorum diye vitrin susu gibi kosede oturacak degil esimin ne kadar emegi varsa benimde o kadar emegim var bu evlilikte. Hatta soyle soyleyeyim benim altinlarim ve babamin yardimi sayesinde ev sahibi olduk esim ve ailesinin bes kurusu yok icinde. Bu kadarda soz hakkim olsun :)
Sonrada kocan çalışıyor da tırı vırı 🤣🤣 yahu kadının babası evi almış altınlar da destek olmuş.

Bu kadın çalışmıyor diye hakkı yok öyle mi 🤪 çalışsa memur maaşıyla 15 yılda alırdı evi 😂😂😂

Ben seni tutuyorum konu sahibi alışmış kudurmuştan beterdir, sakın o şark kurnazlarına papuç bırakma.

Baba eve ortak oldu gelin altınları gözden çıkardı, araba da alındı bunlarda iyice azıttı tabi.

Iyi aksamlar hanimlar cok sinirliyim direkt konuya girecegim. Daha once kv ve kp esime bize biraz yardim edin kendimize bir tarla alalim dediler. Esim ailesine cevap vermeyi bilmediginden ben cevap verdim bizden oyle bir bekentiniz olmazin kendimize zor yetiyoruz dedim sert bir sekilde. Esime sonrasinda tepki gosterdigimde onlar espirisine soyluyor dedi. Boyle seyin espirisimi olur. Neyse ogrendimki kp yine ayni konuyu acarak her bir oglum ( iki oglu var) 15 bin tl yardim etsin (hibe olarak) bir tarla var onu alayim demis. 30 bin tl eksigi var cunku. Iki yildir araba borcu oduyoruz ve borc odemekten iflahimiz kurudu. Onumuzdeki ay arabanin borcu bitecek rahat edecegiz diye sevinirken kp bizi tekrar borc altina sokmak istiyor. Bizim kosede 15 bin tl paramiz yok olsada vermem. Onun hesabina gore eksik kalan 30 bin tl yi borc alacak tanidigi bir kuyumcudan 15 bin biz 15 bin kaynim odeyecek aydan aya. Ayda bin tl odesek 1 sene 3 ay daha borc odemekle gececek hayatimiz ne icin kp malini mulkunu arttiracak diye. Sinirden deliye dondum bugun kizlar. Ben mecburmuyum o paragozler icin sıkıntı cekmeye ya. Esimin aldigi bir memur maasi ben calismiyorum iki cocugum var. Cocuklu aileler bilir cocuklarin saglikli beslenmesi bile bu pahallilikta bir yigin masraf demek. Son donemlerdeki ekonomik sikintilar yuzunden kendimize dogru duzgun kiyafet bile almiyoruz ancak cocuklarin masrafini mutfak masrafini karsiliyoruz. Daha once iki kez boyle birseye rizam olmadigini acik secik belirttigim halde bu ne israr ne yuzsuzluk aklim almiyor. Kv istese altinlarini bozdurabilir eksikleri kalmaz. Kp nin savunmasi su biraz zorluk ceksinler zorluk cekmeden birseye sahip olamazlar. Tarla zaten onlara kalacak lafa bak. Uyanik sinsi. Yeteri kadar zorluk cekiyoruz zaten bu ekonomik krizde. Esimle henuz konusmadim evde degil. Esimin dusuncesi ne bilmiyorum. Nasil bir tutum sergilemem gerekiyor bilmiyorum. Bugun kp yi arayacaktim zor tuttum kendimi. Esimle konusmadan hareket etmek istemedim. En iyi ihtimalle yardim etmeye niyeti yoktur ama ailesini azda olsa taniyorsam kendilerini yuzsuzluge verip koparirlar o parayi. Biktim bunlarin çakalligindan ve piskinliginden. Hayati bir mesele olsa gercekten paraya ihtiyaclari olsa neyse diyecegim. Mallarini arttiracaklar diye ben mecburmuyum kendimden cocuklarimdan kismaya. Nefret ettirdiler artik.
Çok haklısınız yok sizde varsa bıze verın deyın .

Beğenmedime tıklaya tıklaya geldim ve bazılarının konuyu nasıl okuduğunu gerçekten merak ettim. Kadın borçtan bezdik ,tek maaşla iki çocuk büyütüyoruz yazdığı halde sanki Azraille anlaşma yapmış da kesin miraslara konacaklarmış gibi ne var alt tarafı 15 bin demeye getirilmiş. Gençliğin borçla geçip kendinden çocuğunun temel ihtiyaçlarından kıstıktan sonra napayım yaşlılıkta kalacak mirası. Üstelik hastalık gibi acil bir durum da değil, ailesinin keyfi istediği bir tarla icin niye kendilerini kıssınlar.

Hele çalışmıyorsan söz hakkın da yok diyenler var ki evlerden ırak olsun. Herkes kalifiye eleman değil yada her kadının yüksek maaşla iş bulabileceği bir statüsü yok. Tutup da yüksek maaş alabilecekken evde oturup çocuk bakayım demez çoğu kadın zaten. Belki de çalışsa en fazla asgari ücret alabileceği bir işi olacaktır. O para da zaten bakıcıya gideceği için oturup kendim bakayım demiştir. Bu çalışma yada çalışmamanın bir sürü parametresi var, kendini övüp de yok ben çalışıyorum ev kredisi ödüyorum diye araya kendinizi övmeyi sıkıştırmanıza gerek yok. Bir kadın bunu düşünebiliyorsa erkeklerin de sen evdesin ,çalışan benim ,para benim demesini çok görmemek lazım. Umarım erkek çocuğunuz olursa onu da bu zihniyette yetiştirmezsiniz . Çalışma hayatını da ev hayatını da yaşadım, çalışma hayatında en azından mesai kavramı var evde 7/24 bitmeyen bir mesai var. E tabi siz evde ayaklarınızı uzatıp hiçbir şey yapmıyorsanız tabiki ev hayatı size basit gelir.

Evde oturan çalışmayan kadın yoldan geçen çocukları eve alıp bakayım demiyor. Eşiyle birlikte yaptıkları çocuklarına bakıyor. O cocuklara bakmasa kadın da çalışıp kocası gibi para kazanbilir yani. Kocasıyla bu da bir iş bölümüdür, birisi cocuklara bakar evi çevirir diğeri parayı kazanır. Bir gündelikçi bile günlük 200 lira alıyor. Bunu 30 günle çarpsanız ayda 6 bin lira eder ki o gelen kadının bile mesaisi olur ama evin hanımı tüm gün evle ilgilenir. Yani böyle en ufak detaya kadar indim ki böyle düşünen varsa denk gelip okur da belki fikri değişir.

Konuya gelecek olursam da doğru düşünüyorsunuz, eşinizin yumuşak yüzünden dolayı sizin fikrinizi bildikleri halde tekrar tekrar aynı şeyleri söylemişler. Bana tavrınız da kaba gelmedi. Çünkü durduk yere birinin bu kadar fevri davranması çok nadir bir durumdur, bir şeyler yaşatmışlar ki öyle parlamışsınız diye düşündüm. Öyleymiş de zaten. Eşiniz yardım etmeyeceğini söylemiş umarım dediğini uygular. Ama yine de bir sorun olursa onlarla yüz göz olmadan eşinize söyleyin fikrinizi. O ne derse desin ailesi bir şekilde affeder ama sizin en ufak lafınızı büyütüp sürekli önünüze getirip canınızı sıkarlar. O yüzden pek onlarla laf dalaşına girmeyin derim.

O kadar iyi biliyorum ki bu anne baba modelini. Simdi siz o 15 bini verin, bir buçuk sene herseyden kısıp borç ödeyin, tam bitmesine yakın başka birşey isteyecekler. O borcuda bitirin başka birşey...
Çünkü onlarin zihniyeti şu; bizim oğlumuzun parasını neden sadece karısı yiyor? Bizimde o parada hakkımız var...
Onlar yatırım filan yapmıyor yani sizden alacaklarını tahsil etmeye çalışıyorlar.

Siz çalışmıyorsanız ve yani para sizin paranız değilse; kocanız açta açıkta bırakmıyor ve ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa; kocanızın kendi öz babasına vereceği paraya karışmaya hakkınız yok. Hele sert bir şekilde eşiniz yerine cevap vermeniz saygısızlık. Söylediğiniz şeylere bak, paragöz, pişkin vs ayıp. İstenilen de çok makul bir miktar.

Benimki de ailesine veriyor. Ağzımı açmam bile, kendi kazandığı paradan veriyor, ben yokken ailesi vardı, ne haddime karışmak.

Ben de borç ödüyorum, bir iş için lazımdı emekli babama o ayki maaşımı aktardım, karşımdaki adam böyle tepki verse kıyameti koparırım. Benim param benim kararım derim.
Aşırı derecede yanlış ve yakışıksız bir üslup bu, beni yanlış anlamayın sizi doğru bilgilendirmek isterim.. Bir kadın özellikle çalışmıyorsa, evinden birine bir çöp dahi verecek olsa eşinden izin almak zorundadır, kocasına sormadan babasına bile para veremez, bu dinimizde böyledir.. Ama erkek çalışıyor parq kazanıyor ve ailesi bi miktar yardım istedi, o evdeki kadın onun karısı çocuklarının annesi ise eşine danışmak zorunda, rızasını almalı. Çünkü diyor ki, önce kendi aileniz, sonra anne baba kardeşler vs.. Yani ben yaparım ona ne, o yapar banane demekle olmuyor bu iş. O zaman evliliğin ne anlamı kalır yapmayın lütfen.:

Her evlilikte "senin paran, benim param" durumu yoktur. Bana göre olmasi da yanliştir. Sizin evliliginizdeki kurallara gore yaşamiyor ki herkes. 🙄 Boyle şeyler ortak kararla, gonul rizasiyla yapilir bana göre.

Calişmayan kadinlar karin tokluğuna yaşamiyor. Nasilsa aç birakmiyor diyip kenarda susmak zorunda da değil.

15binin makul olup olmadigi kişilerin gelirine giderine gore degisir.
15bin lirayi 1 senede ödeyebilen insanlar para bolluğu içinde degillerdir muhtemelen ki kendisi de anca kendilerine yettiklerini yazmiş. O borc odenirken kadin da cocuklar da eksik kalacak belli ki onlara gore makul degil. Hersey karin doyurmayla bitmiyor.
O kadar doğru yazmışsınız ki, o yorumu okurken tüylerim diken diken oldu. Resmen kadının kadına yaptığı şiddet.. Eşiniz çalışıyor sizi açta açıkta bırakmıyorsa çenenizi kapatın her istediğini yapabilir, deniyor resmen.. Şaka gibi!

Siz çalışmıyorsanız ve yani para sizin paranız değilse; kocanız açta açıkta bırakmıyor ve ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa; kocanızın kendi öz babasına vereceği paraya karışmaya hakkınız yok. Hele sert bir şekilde eşiniz yerine cevap vermeniz saygısızlık. Söylediğiniz şeylere bak, paragöz, pişkin vs ayıp. İstenilen de çok makul bir miktar.

Benimki de ailesine veriyor. Ağzımı açmam bile, kendi kazandığı paradan veriyor, ben yokken ailesi vardı, ne haddime karışmak.

Ben de borç ödüyorum, bir iş için lazımdı emekli babama o ayki maaşımı aktardım, karşımdaki adam böyle tepki verse kıyameti koparırım. Benim param benim kararım derim.
Kusura bakmayın ama tabiki diyeceği sözü var. ÜSTELİK islamda erkeğin kazancı eşine ve çocukları da içindir. Yani erkeğin kazandığında kadının ve çocuklarını hakkı var. O parayla çocukları tatile goturebilirler ihtiyaçlarini karşilayabilirler vs vs

O kadar doğru yazmışsınız ki, o yorumu okurken tüylerim diken diken oldu. Resmen kadının kadına yaptığı şiddet.. Eşiniz çalışıyor sizi açta açıkta bırakmıyorsa çenenizi kapatın her istediğini yapabilir, deniyor resmen.. Şaka gibi!
Kendisi sadece parayla soz hakki olacagina inaniyor demekki. Cevremde de cok duyuyorum. Bir anlasmazlik olunca ilk kullanilan cumle kocasi acmi birakiyor aciktami birakiyor. Ya bu kadinlarin evlilikteki tek luksu karinlarini doyurmaksa baba evindede pek ala karinlari doyuyordu. Sahsen ben baba evindeyken her turlu ihtiyacim daha kusursuz bir sekilde yerine getiriliyordu. Ee ben niye evlendim madem? Evlilik sadece karin doyurmaktan mi ibaret. Eslerin birbiri uzerinde haklari beklentileri herseyleri paraya mi bagli. Boyle ilkel dusunceleri tasiyan insanlarla muhatap olmaktan gina geldi. Esimle bir ara aramiz kotuyken kv ve kp in kullandigi ilk cumle acmisin aciktamisin olmustu. Bu yorumu yazanda onlarla ayni kafadan demekki.

Kendisi sadece parayla soz hakki olacagina inaniyor demekki. Cevremde de cok duyuyorum. Bir anlasmazlik olunca ilk kullanilan cumle kocasi acmi birakiyor aciktami birakiyor. Ya bu kadinlarin evlilikteki tek luksu karinlarini doyurmaksa baba evindede pek ala karinlari doyuyordu. Sahsen ben baba evindeyken her turlu ihtiyacim daha kusursuz bir sekilde yerine getiriliyordu. Ee ben niye evlendim madem? Evlilik sadece karin doyurmaktan mi ibaret. Eslerin birbiri uzerinde haklari beklentileri herseyleri paraya mi bagli. Boyle ilkel dusunceleri tasiyan insanlarla muhatap olmaktan gina geldi. Esimle bir ara aramiz kotuyken kv ve kp in kullandigi ilk cumle acmisin aciktamisin olmustu. Bu yorumu yazanda onlarla ayni kafadan demekki.
Çok haklısınız, bu düşünceye sahip insanlar var ve maalesef ki en yakınımızdan bile olabiliyor. Ben çalışırken bile (2 aydır çalışmıyorum) olur da çevremden biri ev hanımı olan biri için ne yapıyosun ki sabahtan akşama kadar evdesin, kocan çalışıyor size bakıyo şükret dendiğinde, direkt tepkimi koyuyordum ortaya. Bu nasıl bir düşünce şekli anlayamıyorum, yahu kadının erkek üzerindeki hakkından bi’haber bu insanlar. Hani eşimiz bazen su versene derler ya, biz o suyu ona verirken bile hak geçiyor o sırada hak.. Konu sapmasın, yoksa uzar da uzar.. Sadece şunu demek isterdim ki siz zaten demişsiniz, madem herşey karın tokluğu ile ilgili..ee valla benim baba evinde kafam çok rahattı o zaman. Ne borç vardı ne sabahtan akşama kdar yemektir temizliktir bunlarla uğraşmıyordum.: Eşimiz üzerinde de söz hakkımız yoksa madem maddi konularda, e başlarım ben böyle evliliğe..

tıpatıp aynı şekilde duşunuyorum
Ozaman eşinizde tüm maaşını ailesine versin sende ver evde duvar kemirin ne diyelim madem para çalişanın o mantıkla sakın sesini çıkarma adama birşey deme hakkına sahip değilsin herkes parasını istediğine yedirir eş dost ana baba metres.

Burada ‘nolacak canım, anne babasına versin’ diye düşünen arkadaşların anlamadığı ya da yaşamadığı için farkına varamadığı şey şu:
Bazı anne babalar çocuklarının etinden, sütünden, yününden sonuna kadar faydalanmak istiyor hele bir de okutup iyi bir meslek edinmesine yardımcı oldularsa beklenti daha da yükseliyor.

Bir akrabam avukat oğlu kız arkadaşıyla evlenmek istediğinde, çeşitli bahanelerle işi ağırdan alıp satılık bir ev buldu, kredi çekti evi aldı,
içini de oğluna yeniletti ondan sonra söz-nişan yapıldı.
Bu arada zaten evleri vardı bu ikinci ev.

Konu sahibi bu 15.000’i kredi çekip verse borcu bitince arsa bulur kp’i, bu sefer de onu alalım der.
Bu tipler böyle oluyor.
Genç arkadaşlar esip yağmadan önce, biraz bizim gibi orta yaşlıların hayat tecrübesine kulak versinler derim.

Burada ‘nolacak canım, anne babasına versin’ diye düşünen arkadaşların anlamadığı ya da yaşamadığı için farkına varamadığı şey şu:
Bazı anne babalar çocuklarının etinden, sütünden, yününden sonuna kadar faydalanmak istiyor hele bir de okutup iyi bir meslek edinmesine yardımcı oldularsa beklenti daha da yükseliyor.

Bir akrabam avukat oğlu kız arkadaşıyla evlenmek istediğinde, çeşitli bahanelerle işi ağırdan alıp satılık bir ev buldu, kredi çekti evi aldı,
içini de oğluna yeniletti ondan sonra söz-nişan yapıldı.
Bu arada zaten evleri vardı bu ikinci ev.

Konu sahibi bu 15.000’i kredi çekip verse borcu bitince arsa bulur kp’i, bu sefer de onu alalım der.
Bu tipler böyle oluyor.
Genç arkadaşlar esip yağmadan önce, biraz bizim gibi orta yaşlıların hayat tecrübesine kulak versinler derim.
Zaten is 15 bin tl ile bitmeyecekki. O tarlanin en az 50 bin tl ek masrafi cikacak. Etrafi cevrilecek su ve elektrik cikarilacak icinde bir kulube yapilacak. Niyetleri orayi degerlendirmek cunku bahce bahce diye kivraniyorlar bir kac yildir.. Ee nerden getirecekler bu parayi yine cocuklarina yuklenecekler dedigin gibi sonu gelmeyecek bu isin. Tarla oturduklari yerden en az 30 km uzaklikta kpin arabasi yok araba kullanmayi bilmiyor. Getir gotur islerini kim yapacak?? Kaynim baska ilde olduguna gore esim yapacak. Isimizi gucumuzu birakip onlarin tarlasi icin calisip didinecegiz bundan boyle. Benim kp ve kv cocuklari icin oyle cokta fedakarlik yapmis insanlar degiller ayrica. Esim kendi soyler kucuklugumuz yirtik kiyafetlerle gecti meyve et tavuk sut bunlari gormezdik der. Kahvaltida en buyuk luksumuz yumurtaydi oda haftada bir der. Kp yurtdisinda calimis zamaninda kv'e para gonderir gondermez kv kuyumcuya kosar altin alirmis. Kiyafetimiz eskidiginde haftalarca yalvarirdik yinede almazlardi der o kiyafetlerle utanirdik arkadaslarimizin yanina gitmeye. Esim evden ayrildiginda 19 yasindaydi. 21 yasindan beri kendi ayaklarinin uzerinde duruyor. Hic bir destek gormedi ailesinden. Evlendik hakeza. Yine destek olmadilar. Iyikide olmadilar o ayri mevzu benden uzak Allaha yakin olsunlar. Ee hani nerde anne babalik? Biz evlendikten sonra maddi olarak esimin tum yukunun omuzlarindan kalktigindan emin olduktan sonra ogullari kiymete bindi ah oglumuz vah oglumuz demeye basladikar. Ondan once sadece biyolojik anne baba. Ekstra olarak karnini kuru ekmekle doyur yirtik kiyafet giydir at ortaliga buyusun. Kusura bakmasin kimse ama biyolojik anne babayi 10 dakikalik zevk sonucu herkes olur. Anne babalik bu degil. Birseyde beklemesinler bu yuzden bizden.

Benzer bir durum bizimde basimiza gelmisti vakti zamani esimde verecem diye tutturmustu ama izin vermemistim cunku okadar kardesten bir tek esimden para istenmisti ben olunce zaten size kalacak esimde bu laflarla beni ikna etmeye calismisti dedim ne alaka tek para veren biziz ama allah gecinden versin annene bisey olsa tum kardesler ortak birde biz vermedik ama o mal nasil olduysa alindi yani parasida varmis ki cook zaman sonra o para cok dardayken oyle bi lazim oldu ki esim ozaman anladi ne demek istedigimi sizde izin vermeyin yemisim mirasi cocugumun gozu biseylerde kalip guzel anilar biriktiremedikten sonra mal birikse ne olur ki bide benimde degil baskasinin

Valla okudum ilk paylaşımı tam dedim bu kadın ne diyor ya böyle ne gerek var bu sözlere ? Diye yükselirken sonra şu yorumu gördüm.

Açık ve net söylüyorum az bile demişsin o aç göz sinsi çıkarcılara. İğrendim resmen o kp den de kv den de. 🤮

Bildiğin oğlunun maaşına el koyup evin tüm yükünü masrafını da senin ailenin karşılamasını bekleyecek kadar sefiller.

Benim lügatımda bu kadar leş insanlara hoş sözcüklerle hitabet yok. 1 liramı bile vermezdim bu kan emicilere.

Allah bilir daha anlatmadığın ne maharetleri vardır 😂
Kelimesi kelimesine katılıyorum.
Hiç öyle yalandan duygusal yorumlara gerek yok.
Konu sahibi yerden göğe kadar haklı.

Back
X