• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laftan anlamayan kv ve kp!!

Ben olsam mutlu olurdum. Iki çocuğunuz var, size kalmazsa onlara kalır.

Ayrıca özür dileyerek çalışan tek kişi eşinizse kp inizi arayıp sinirle konuşmaya hakkınız yok.
Pandemi dönemi öncesi eşim iş bulamadığı için evi geçindiren bendim. Maasim zar zor yetmesine rağmen anneme defalarca para vermisliğim var.
Eşim sinirle annemi arayıp rahat yaşamak istiyoruz dese kıyameti koparırım. Benim de iki küçük çocuğum var. Rahat yaşamak için siz de çalışabilirsiniz.

Iyi aksamlar hanimlar cok sinirliyim direkt konuya girecegim. Daha once kv ve kp esime bize biraz yardim edin kendimize bir tarla alalim dediler. Esim ailesine cevap vermeyi bilmediginden ben cevap verdim bizden oyle bir bekentiniz olmazin kendimize zor yetiyoruz dedim sert bir sekilde. Esime sonrasinda tepki gosterdigimde onlar espirisine soyluyor dedi. Boyle seyin espirisimi olur. Neyse ogrendimki kp yine ayni konuyu acarak her bir oglum ( iki oglu var) 15 bin tl yardim etsin (hibe olarak) bir tarla var onu alayim demis. 30 bin tl eksigi var cunku. Iki yildir araba borcu oduyoruz ve borc odemekten iflahimiz kurudu. Onumuzdeki ay arabanin borcu bitecek rahat edecegiz diye sevinirken kp bizi tekrar borc altina sokmak istiyor. Bizim kosede 15 bin tl paramiz yok olsada vermem. Onun hesabina gore eksik kalan 30 bin tl yi borc alacak tanidigi bir kuyumcudan 15 bin biz 15 bin kaynim odeyecek aydan aya. Ayda bin tl odesek 1 sene 3 ay daha borc odemekle gececek hayatimiz ne icin kp malini mulkunu arttiracak diye. Sinirden deliye dondum bugun kizlar. Ben mecburmuyum o paragozler icin sıkıntı cekmeye ya. Esimin aldigi bir memur maasi ben calismiyorum iki cocugum var. Cocuklu aileler bilir cocuklarin saglikli beslenmesi bile bu pahallilikta bir yigin masraf demek. Son donemlerdeki ekonomik sikintilar yuzunden kendimize dogru duzgun kiyafet bile almiyoruz ancak cocuklarin masrafini mutfak masrafini karsiliyoruz. Daha once iki kez boyle birseye rizam olmadigini acik secik belirttigim halde bu ne israr ne yuzsuzluk aklim almiyor. Kv istese altinlarini bozdurabilir eksikleri kalmaz. Kp nin savunmasi su biraz zorluk ceksinler zorluk cekmeden birseye sahip olamazlar. Tarla zaten onlara kalacak lafa bak. Uyanik sinsi. Yeteri kadar zorluk cekiyoruz zaten bu ekonomik krizde. Esimle henuz konusmadim evde degil. Esimin dusuncesi ne bilmiyorum. Nasil bir tutum sergilemem gerekiyor bilmiyorum. Bugun kp yi arayacaktim zor tuttum kendimi. Esimle konusmadan hareket etmek istemedim. En iyi ihtimalle yardim etmeye niyeti yoktur ama ailesini azda olsa taniyorsam kendilerini yuzsuzluge verip koparirlar o parayi. Biktim bunlarin çakalligindan ve piskinliginden. Hayati bir mesele olsa gercekten paraya ihtiyaclari olsa neyse diyecegim. Mallarini arttiracaklar diye ben mecburmuyum kendimden cocuklarimdan kismaya. Nefret ettirdiler artik.
Esin kabul etmez bence.
Kenarda para olsa hadi bi derece de,borcla yardım yapılmaz.
Sacmalık yani.
Sakince olmaz de israr ederse de.

L
bizimkiler sağ olsunlar(!) onları da bizim adımıza hesaplayıp bakıcıya verdiğimiz parayı çok bulmuştu 🤦‍♀️
Oooo, bakıcı parası bizde de olay oldu. Üç kuruş fazla verip evi de temizletmem nasıl zoruna gitti kaynananın. Aradı bastı kalayı. Neymiş, ben çok rahatmışım. Rahatsam kendi paramla rahatım, ona ne acaba. Yemeyelim içmeyelim ona sıvayalım, derdi oydu aslında. Eşimi aradım, o ilgilendi annesi ile. Beni de son azarlayışı oldu.

Ben olsam mutlu olurdum. Iki çocuğunuz var, size kalmazsa onlara kalır.

Ayrıca özür dileyerek çalışan tek kişi eşinizse kp inizi arayıp sinirle konuşmaya hakkınız yok.
Pandemi dönemi öncesi eşim iş bulamadığı için evi geçindiren bendim. Maasim zar zor yetmesine rağmen anneme defalarca para vermisliğim var.
Eşim sinirle annemi arayıp rahat yaşamak istiyoruz dese kıyameti koparırım. Benim de iki küçük çocuğum var. Rahat yaşamak için siz de çalışabilirsiniz.

Yardim etmek farkli ve sürekli para konusunda sıkıstırılmak farkli. Ve evet karsi taraf haddini bilmiyorsa esinde agzini acma hakki gayet var. Konu sahibinin esi pasif kalmak yerine net cizgiler cizse konu sahibi zaten bu kadar sinirli olmazdi.

Iyi aksamlar hanimlar cok sinirliyim direkt konuya girecegim. Daha once kv ve kp esime bize biraz yardim edin kendimize bir tarla alalim dediler. Esim ailesine cevap vermeyi bilmediginden ben cevap verdim bizden oyle bir bekentiniz olmazin kendimize zor yetiyoruz dedim sert bir sekilde. Esime sonrasinda tepki gosterdigimde onlar espirisine soyluyor dedi. Boyle seyin espirisimi olur. Neyse ogrendimki kp yine ayni konuyu acarak her bir oglum ( iki oglu var) 15 bin tl yardim etsin (hibe olarak) bir tarla var onu alayim demis. 30 bin tl eksigi var cunku. Iki yildir araba borcu oduyoruz ve borc odemekten iflahimiz kurudu. Onumuzdeki ay arabanin borcu bitecek rahat edecegiz diye sevinirken kp bizi tekrar borc altina sokmak istiyor. Bizim kosede 15 bin tl paramiz yok olsada vermem. Onun hesabina gore eksik kalan 30 bin tl yi borc alacak tanidigi bir kuyumcudan 15 bin biz 15 bin kaynim odeyecek aydan aya. Ayda bin tl odesek 1 sene 3 ay daha borc odemekle gececek hayatimiz ne icin kp malini mulkunu arttiracak diye. Sinirden deliye dondum bugun kizlar. Ben mecburmuyum o paragozler icin sıkıntı cekmeye ya. Esimin aldigi bir memur maasi ben calismiyorum iki cocugum var. Cocuklu aileler bilir cocuklarin saglikli beslenmesi bile bu pahallilikta bir yigin masraf demek. Son donemlerdeki ekonomik sikintilar yuzunden kendimize dogru duzgun kiyafet bile almiyoruz ancak cocuklarin masrafini mutfak masrafini karsiliyoruz. Daha once iki kez boyle birseye rizam olmadigini acik secik belirttigim halde bu ne israr ne yuzsuzluk aklim almiyor. Kv istese altinlarini bozdurabilir eksikleri kalmaz. Kp nin savunmasi su biraz zorluk ceksinler zorluk cekmeden birseye sahip olamazlar. Tarla zaten onlara kalacak lafa bak. Uyanik sinsi. Yeteri kadar zorluk cekiyoruz zaten bu ekonomik krizde. Esimle henuz konusmadim evde degil. Esimin dusuncesi ne bilmiyorum. Nasil bir tutum sergilemem gerekiyor bilmiyorum. Bugun kp yi arayacaktim zor tuttum kendimi. Esimle konusmadan hareket etmek istemedim. En iyi ihtimalle yardim etmeye niyeti yoktur ama ailesini azda olsa taniyorsam kendilerini yuzsuzluge verip koparirlar o parayi. Biktim bunlarin çakalligindan ve piskinliginden. Hayati bir mesele olsa gercekten paraya ihtiyaclari olsa neyse diyecegim. Mallarini arttiracaklar diye ben mecburmuyum kendimden cocuklarimdan kismaya. Nefret ettirdiler artik.
Gerçekten çok yalniş bir davraniş. Biz ev almaj için paraya ihtiyacimiz oldugunda kp bize bile demeden tüm birikmişini bize gonderdi. Hatta inekleri var 3 tane. 2sjni satmiş. Bize gondermiş. Gerçekten sizinkiler size destek olacaklari yerde yaptiklari hiç hoş değil. Tabiki çocuklari her zaman anne babaya destek olucak ama onemli ihtiyaç degilki. Hem bilezikleri de varmjş. Tutumunuzda çok haklisiniz. Ama bunu saygi çerçevesinde eşinize ve ailesine soyleyim. En onemlisi de eşinizin yaninda ailesi hakkinda kaba konuşmayin. Guzelce soyleyin durumu ve senin rizan olmadigini da soyle. Yine derlerse ne cevap vermek gerektigini de soyle ve konuyu kapatin

Ben size hak verdim. Anne babasinin durumu varmış. Hasta olur yokluk ceker anlarım ama kenarda altınları varken tarla için sizden para istemeleri çok saçma hele ki siz ilerde gidip orada tarımla uğraşmayacaksanız. Insanlar neden evlatlarının kendi başına birikim yapabileceğini anlamıyor kaldi ki siz zaten borçtan yeni çıkacaksınız. Kadın evde diye eve giren parada söz hakkı yok gibi yazılmış bazı yorumlarda oysa ki calışsın çalışmasın evlilikte kadına düşen yük kadar fazla ki. Siz yine de onları aramayın eşiniz cözsün meseleyi bizim borcumuz var şu an size bu konuda destekte bulunamayacağım desin. Sizinde planlarınız var neticede onları gerçeklestirirsiniz.

Yardim etmek farkli ve sürekli para konusunda sıkıstırılmak farkli. Ve evet karsi taraf haddini bilmiyorsa esinde agzini acma hakki gayet var. Konu sahibinin esi pasif kalmak yerine net cizgiler cizse konu sahibi zaten bu kadar sinirli olmazdi.
Ama para konuları hassas konulardır. Düşünün ki bugün oğulları onlara 15 bin tl vermedi. Üç bes ay sonra işsiz kalsa hanfendi de çalışmıyor, o aileden destek isteyebilecek mi?
Ben farklı düşünüyorum, gücüm yettiğince eşimin ailesine de, kendi aileme de hep yardımcı oldum. Onlar da güçleri yettiğince bize oldular. Aile olmak demek bu degil mi?

Siz çalışmıyorsanız ve yani para sizin paranız değilse; kocanız açta açıkta bırakmıyor ve ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa; kocanızın kendi öz babasına vereceği paraya karışmaya hakkınız yok. Hele sert bir şekilde eşiniz yerine cevap vermeniz saygısızlık. Söylediğiniz şeylere bak, paragöz, pişkin vs ayıp. İstenilen de çok makul bir miktar.

Benimki de ailesine veriyor. Ağzımı açmam bile, kendi kazandığı paradan veriyor, ben yokken ailesi vardı, ne haddime karışmak.

Ben de borç ödüyorum, bir iş için lazımdı emekli babama o ayki maaşımı aktardım, karşımdaki adam böyle tepki verse kıyameti koparırım. Benim param benim kararım derim.
Ailenin parası olur, kadının parası, erkeğin parası olmaz. Ne kadar aile birliğine aykırı bir yorum yazmışsınız, şaştım kaldım. Kadın erkek ayrıldığında devlet bile o parayı ikisi arasında pay ediyor, bilginiz olsun.

Ama para konuları hassas konulardır. Düşünün ki bugün oğulları onlara 15 bin tl vermedi. Üç bes ay sonra işsiz kalsa hanfendi de çalışmıyor, o aileden destek isteyebilecek mi?
Ben farklı düşünüyorum, gücüm yettiğince eşimin ailesine de, kendi aileme de hep yardımcı oldum. Onlar da güçleri yettiğince bize oldular. Aile olmak demek bu degil mi?

Aile olmak nedir? Birbirine yardim etmektir dogru. Yardim kime edilir? Darda olana veya henüz ögrenci felan olana. Burda herhangi bir acil durum yok. Bu ilk para istemeleri degil. Kadin borc ödemekten bikmis simdi yine bir yildan fazla acil olmayan bir durum icin borc altina sokmak istiyor anne baba. Aile olmak bu mudur asil? Türkiyede ki ekonomi malumunuz dediginiz gibi bir kac ay icinde kim ne olacak belli degil, fiyatlar zaten yükselir ve bunlar gereksiz bir yere borc etmis olacaklar. Anne baba bunlara yardim ederler mi sizce? Bütün paralarini bir yere yatiracaklar . Bunu cok görüyorum Türkiyede. Baskasina borc yaptirip birseyleri alan. Benim gözümde dogru birsey degil. Aile olmak her istendiginde para saymak anlamina da gelmiyor. Bunlar yarin dara düsse ilk söylenecek söz "vermeseydiniz" olacak. Garantisini verebilirim. Cok gördüm öyle babanin annenin kardesin borcunu kan kusa kusa ödeyeni.

Asla ama asla çocuklarınızın rizkini onlara heba etmeyin.

Sen ara kayinvalideni durumu anlat iki cocuk var de zenginmi saniyorsunuz. Diger elti ne diyor bu duruma

Ikidir beni calismiyor olmamdan vurmaya calisiyorsunuz. Benim iki tane kucuk cocugum varken onlari baskalarina emanet etmeyip kendim bakmayi tercih etmem benim en dogal hakkim bu konuda siz dahil kimseye laf dusmez. Yanlis anlasilmasin herkesin tercihi farklidir kimisi calismayi tercih eder saygi duyarim ama ben boyle tercih ediyorum. Ayrica yaptiginiz kiyaslama pek dogru bir kiyaslama degil issiz kalip muhtac olmak farkli birsey keyfi olarak tarla alip insanlari borc altina sokmak bambaska birsey. Son olarakta sunu soyleyeyim sizin aileniz ve esinizin ailesi yardima muhtac olabilir ama ne benim nede esimin ailesi bizim yardimimiza muhtac degil. Ha esimin ailesi kendini zorla muhtac etmeye calisiyor benimde kizdigim nokta tamda bu zaten :))

Sizin yasayacagınızın garantisi olmayabilir ama siz ölürseniz çocuklarınıza kalır bencil olmayın herşey bugün için değil 🥰 adam zaten çoğu parayı vermiş
Biraz rahata ermek istemek bencillik mı oluyor?
Ah ben taş yiyeyim, yavrularıma mal mülk kalsın, onlar da kendi yavrularına bıraksın, sonra onlar da kendi yavrularına.
Sebep?

Aile olmak zor durumda olana yardım etmek demek.
Kendi boğazından kısıp birilerini mal sahibi etmek demek değil ki.

Yorumları okudukça ülkede memur maaşları bilinmiyor gibi hissediyorum.
Özellikle tek maaş memur borç öderken lüksünden değil, boğazından kısar.

Ikidir beni calismiyor olmamdan vurmaya calisiyorsunuz. Benim iki tane kucuk cocugum varken onlari baskalarina emanet etmeyip kendim bakmayi tercih etmem benim en dogal hakkim bu konuda siz dahil kimseye laf dusmez. Yanlis anlasilmasin herkesin tercihi farklidir kimisi calismayi tercih eder saygi duyarim ama ben boyle tercih ediyorum. Ayrica yaptiginiz kiyaslama pek dogru bir kiyaslama degil issiz kalip muhtac olmak farkli birsey keyfi olarak tarla alip insanlari borc altina sokmak bambaska birsey. Son olarakta sunu soyleyeyim sizin aileniz ve esinizin ailesi yardima muhtac olabilir ama ne benim nede esimin ailesi bizim yardimimiza muhtac degil. Ha esimin ailesi kendini zorla muhtac etmeye calisiyor benimde kizdigim nokta tamda bu zaten :))
Vurmaya çalışmak haddime değil. Şuan ben de çalışamıyorum zaten, türkiye' de ciddi anlamda işsizlik var malesef. Ayrıca ben de çocuklarıma bakıp çalışmamayı tercih ederdim , kim etmez ki.
Yani tabi ki yorumu herkes kendi fikrine göre yapıyor, bana kalsa iki çocuğuma bir tarla kalacağını düşünüp uçarak veririm o parayı, çünkü hayatta en çok istediğim şeydir evlatlarıma bir şeyler bırakarak ölebilmek. Ama siz de borçsuz yaşamayı tercih ediyorsunuz. Ben kendi bakış açımla yorum yapıyorum, siz kendi bakış açınızla.
Umarım gönlünüzce olur sonuç.

Vurmaya çalışmak haddime değil. Şuan ben de çalışamıyorum zaten, türkiye' de ciddi anlamda işsizlik var malesef. Ayrıca ben de çocuklarıma bakıp çalışmamayı tercih ederdim , kim etmez ki.
Yani tabi ki yorumu herkes kendi fikrine göre yapıyor, bana kalsa iki çocuğuma bir tarla kalacağını düşünüp uçarak veririm o parayı, çünkü hayatta en çok istediğim şeydir evlatlarıma bir şeyler bırakarak ölebilmek. Ama siz de borçsuz yaşamayı tercih ediyorsunuz. Ben kendi bakış açımla yorum yapıyorum, siz kendi bakış açınızla.
Umarım gönlünüzce olur sonuç.
Evet herkes kendi bakış açısına göre yorum yapıyor.
Şahsen kendi babam bile keyfi, tarla almak için benden 15.000 TL istese vermek istemem.
Varsa parası yatırım yapsın.

Haaa kök ailem ay sonunu getiremez, annem-babam ilacını alamaz, extra önemli bir harcama çıkar seve seve veririm.
Evvelki yıl kardeşim ev ödemesinde sıkıştı, hiç ikiletmeden toplu para da gönderdim üç ay kredi borcunu da ödedim.
Toplu parayı geri aldım, üç aylık kredi ödemesi benden olsun dedim kardeşimden üçü beşi esirgeyecek değilim.

Oğluma bırakmayı isteyeceğim son şeylerden biri de tarla olur.
20-30 sene sonra o tarla değerlenecek, çocuğuma kalacak diye bugün çocuğumun ihtiyaçlarını niye erteleyeyim?
Niye boğazından kısayım?
Ay sonunu getireceğim diye niye strese gireyim?
Ayrıca kimin önce öleceğini ancak Allah bilir.
Konu sahibinin kvsi önce ölürse o kp tekrar evlenirse tarlayı rüyalarında görürler, cici kv yer onu, örneklerini çok gördüm.

Elbette yarınları, muhtemel zor zamanları düşünüp birikim yapmak lazım ama seneler sonra kalacak mal, mülk için bugünü sıkıntıya sokmak bana çok anlamsız geliyor.

Son düzenleme:
Back