• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kyk Bursları

burslar kasım gibi belli olacakmış
yurt çıkmadı diye burs da çıkmayacak diye bir şey yok
zaten öğrenime başvurduysan %90 çıkar

ya hani basvurdukya uc tane sey burs ogrenim birde katkı kredisi simdi oducez yani yatrcaz bankaya oylemi

harç mutlaka yatırcaksın ama ne kadar yatırcaksın bilmiyorum. ben 2. öğretim olduğum için katkı kredisiyle bi alakam olmadı o yüzden katkı kredisi alan arkadaşlar yardımcı olsa daha iyi olur.
ama harç az da olsa, tamamı da olsa mutlaka yatırılıyor.

bu burslar ne zaman belli olcak simdi bize yurt ckmadı die ogrenim kredisi yada burs vermiycklermi?

burslar kasım gibi belli olacakmış
yurt çıkmadı diye burs da çıkmayacak diye bir şey yok
zaten öğrenime başvurduysan %90 çıkar

tmmda simdi bu uniye kayt olurken bu ogrenim kredisine basvuranlar harrc yatrmıcak dimi

ya hani basvurdukya uc tane sey burs ogrenim birde katkı kredisi simdi oducez yani yatrcaz bankaya oylemi

arkadaşlarr başvurduğunuz şeyler 1.yurt 2.öğrenim kredisi 3.burs 4.katkı kredisi...yurtla diğer 3 maddenin bi alakası yoktur.yani yurt çıktı diye burs ta çıkacak diye bir şey yoktur ya da tam tersi..sadece burs ya da öğrenim kredisinden yalnız biri çıkabilir.siz her ikisine de başvurdunuzz size hangisinin çıktığı şu an belli değil ya öğrenim çıkar ya da burs..öğrenim zaten %90 çıkar başvuranlara..bu 3 üde okul açıldıktan sonra kasım aralık gibi asılan listelerde belli oluor arkadaşlarr yani benim zamanımda öleydii değişmedi diye biliorum.okula listeler asılıoo öğrenim çıkanlar ve burs çıkanlar şeklinde iki liste oluor ve okula kykdan sizin evraklarınız geliorr,siz de bu evrakları götürüp noterde onaylayıp imzalattırıosunuz ve öğrenim/burs çıkanlar ocakta paralarını almaya başlıolarr..Noterde imzzalattırdıkları bir nevi senet öğrenim hayatınız boyunca devletten toplam kaç para alıcağınız yazıordu..3 sene önce benimkinde 8040 liraz yazıordu mesela.bir de 18 yaşından küçükseniz bu işlemleri yapmanız iin anne babanız gerekio yanınızda.katkı kredisine gelincee,katkı zaten 2.öğretimlere çıkmıorr..katkı kredisi de başvuranların %90 una çıkıo..hak kazananlar yine öğrenim/bursun açıklandığı zamanlar belli oluo..şu an bir şey belli olmadığı için katkı kredilerinizi normal yatırıosunuzz..daha sonra kyk katkı kredisi almaya hak kazandığınız zaman geri ödeme yapıorr..fazla yatırdığınız parayı geri verior..

kızlar diorki ogrenim isde bu katkı kredisine basvuranlara yatırmıycak

canım harç yatırmadan seni okula kayıt etmezler. çünkü sana kredi çıkıp çıkmıcağı kasımda belli olcak.
sanırım başvuranlar(tabi 2. öğretim değilse) az miktar yatırıyo(yazıyo o miktar okulların sitesinde) eğer katkı kredisi çıkmazsa kasımda, 2. dönem hem tam harcı yatırıyosun hem de eksik yatırdığını tamamlıyosun. ama katkı kredisi çıkarsa 2. dönem de az yatırıyosun. okul bitince de devlete ödemediklerini ödüyosun.
eğer 2. öğretimsen katkı kredisi verilmiyor haberin olsun.

Son düzenleme:
kızlar bu dönemde harc yatırmanız gerekiyor bence okulu arayıp öğrenin çünkü her geçen gunde zamlı yatırıyorsunuz

Kazandığım bölümün kayıtı bugün başladı ve bitti mafoldumben Maalesef bu seneki hayallerime uzaktan hoşçakal demek zorunda kaldım :gitme: Bu sene tekrar çalışıcam ve burslu kazanıcam hırs yaptım. Kısmetimizde ne varsa onu yicez artık

canım harç yatırmadan seni okula kayıt etmezler. çünkü sana kredi çıkıp çıkmıcağı kasımda belli olcak.
sanırım başvuranlar(tabi 2. öğretim değilse) az miktar yatırıyo(yazıyo o miktar okulların sitesinde) eğer katkı kredisi çıkmazsa kasımda, 2. dönem hem tam harcı yatırıyosun hem de eksik yatırdığını tamamlıyosun. ama katkı kredisi çıkarsa 2. dönem de az yatırıyosun. okul bitince de devlete ödemediklerini ödüyosun.
canım tam tersi oluooo sen tamamını yatırıyorsun kredi çıkarsaa parayı sana geri iade ediolar...yani şimdi herkes parasını tam yatırıcakk zaten arkadaşlar boşuna telaşa kapılmayın bankya gidip para yatırcağınız zaman onlar sistemden ne kadar yaırmanız gerektiğini sölüolarr.eksik yatırma şansınız zaten yokk makbuz alamazsınız yani işlem yapmazlarr ne kadar gözüküosa yatıracaksınızz

yok cnm oyle bir sorun olmadı hemen kaydetiler hatta bankaya baktırdım borcu bulunmamaktır die yazı cıkdı

canım tam tersi oluooo sen tamamını yatırıyorsun kredi çıkarsaa parayı sana geri iade ediolar...yani şimdi herkes parasını tam yatırıcakk zaten arkadaşlar boşuna telaşa kapılmayın bankya gidip para yatırcağınız zaman onlar sistemden ne kadar yaırmanız gerektiğini sölüolarr.eksik yatırma şansınız zaten yokk makbuz alamazsınız yani işlem yapmazlarr ne kadar gözüküosa yatıracaksınızz
hyrrrrrrrrrrrrr kızlar ben marmara unisinde ogrenciyim bana dediler kyk basvurdunmu evet dedim sonra islemlerimi yaptılar ve ogrenci kimligimi aldım hatta bankaya gidip ogrenci nomla bakdım borcu bulunmamaktadır die yazı cıkdı!

ben de böyle biliyorum. hiç para alınmadığını ilk defa duydum çünkü katkı kredisi alanlar harcın %20sini yatırıyorlar.

ben okudugum zamanda bana sormuslardı basvurdun mu diye evet dedim o zaman 21 lira yatırmıstım kimlik parasıyla fln eğer cıkmazsa gelip devamınıda yatırırsın ama cıkar demişlerdi hiç para yatırılmaması garip hatta o dekontu götürmeden kayıt yapmamıslardı

Back