• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kyk banka hesabına bloke koydu

Öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrenciler, kredi alma aşamasında düzenledikleri “Burs/Kredi Taahhütnamesinde” borçlarını tebligat beklemeksizin normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak, kredi aldıkları süre kadar aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedirler. Bu sebeple Kurumumuzun tarafından tebligat yapılmamakta olup tebligat yükümlülüğü de bulunmamaktadır.

Buyrun ben direkt kurumun açıklamasını atayım size gülmeye devam edersiniz. Hadi cahilsiniz bari herkesi aptal yerine koymaya çalışmayın. Çevrenizdekilere de söyleyin borçlarını ödesinler bi zahmet söz verdikleri gibi.
Evet durun gülmeye devam edeyim :KK70: sizde çatlayın :KK70::KK70:uğraşamıcam inanın anlatamadım.. Neyse biraz daha güleyim :KK70::KK70:

Arkadaslar merhaba, bilgisi olan acil bir sekilde cevap verirse cok sevinirim sorun şu ki kyk borcum vardı ödemedigim için vergi dairesine aktarıldı yaklaşık bir ay önce de hasabınıza bloke koyuldu diye bir mesaj aldım şimdi ben işe başlayacağım fakat bloke kaldırmak için sanırım para yatırmak gerekiyor.. Bloke kalktıktan sonra da yapılandırmak istiyorum ama maaşımdan ne kadar ı kesilir bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazın bana şimdiden teşekkür ediyorum
Hangi banka hesabi

Ya rica ediyorum Türkçe yazmış bulunduğum yazımı tekrar bir okuyun olur mu belki anlarsınız.. O parayı asla ödemicem gıcık oldum vermiyorum yazmışım gibi havalara girdiniz. Bakınız Türkçe ve net bir şekilde demişim ki zaten 11.000 tl alındı geriye küçük bir tutar kaldı onu da ödemiyorum ama ZATEN BEN ÖDEYECEĞİM BİRAZ DURSUN BAŞKA TAKSİTLERİM VAR... Ne anlaşılıyor burdan.. Yine orayı bir okursanız yazıyor ki ADRES DEĞİŞİKLİĞİNDEN DOLAYI ELİME POSTA ULAŞMADI.. Neymiş?? Borcumun geri ödemesi geldiğinden haberim yokmuş yani..Bir anda hazır paranızı almadılar diyorsunuz ya evet hazır paramı bir anda almış oldular yani.. Anlatabildim mi?? O paraya ihtiyacım vardı borcumu neden 11.000 peşin ödeyeyşm taksit imkanım varken..?? Habersizce aldılar işte..o posta bana ulaşmadı halbuki muhatabı benken nasıl haberim olmadı bunu hiç sorgulamıyorsunuz.. Pardon hesabımda param vardı dedim çünkü dimi... Zenginim ben o parayı da tatil için attık kenara oh oldu bana çünkü dimi..
İlk mesajlarınızı okuyunca rahat bir insan izlenimi verdiniz o yüzden bu kadar tepki aldınız. Bana da hiçbir zaman posta gelmedi ben ziraat geri ödeme sayfasından öğrendim ve ona göre ödedim. Edevlette de görünüyor ayrıca. Olmadı bankadan, kykdan öğrenirdiniz bir şekilde ya da duyardınız. Bir de mezun olduktan 2 sene sonra geri ödeneceğini ben kredi almaya başlamadan önce biliyordum. Bir borç alıyorsunuz, ne zaman geri ödenecek nasıl olacak hiç peşine düşmemişsiniz. 5 yıl geçmiş üzerinden.

Güzelim uzun uzun yazıp uğraşacak vaktim yok o yüzden mağdur edebiyatını yemiş gibi yapalım. Bal gibi mezuniyetten iki sene sonra ödemenin başlayacağını biliyordun, seslenmeyeyim bakalım nereye kadar gidecek dedin işte, devlet bırakır mı parasını hiç. Parana bloke konunca öncesinde yolunu bilmediğin maliyeye anında damlamışsın ama onu ne yapacağız? Ben de kredimi öderken kaç ev değiştirdim bana da kağıt mağıt gelmedi borç ne zaman başlar biliyordum kendim internetten ödedim bari saf yerine koyma insanları. Neyse zaten kalan borcu ödeme konusunda ölü taklidi yapma tavrını aynen sürdürüyorsun senin içine böylesi siniyor anlaşılan, ödersin bakalım ileride durumun düzelince (!).
Çok sağol canım yaa :KK15: uzun uzun yazmıcam deyip baya güzel yazdığın için:KK70:siz dert edinmeyin kendinize sıkmayın tatlı canınızı devletime olan borcum benimdir konunun muhatabı da bizzat şahsımdır.. Bu parayı benden tahsil edecek olan da devletimdir bu parayı ödecek olan da yine benim.. Bu para kimsede kalmadığı gibi bende de kalmayacak sıkmayın canınızı.. Yapılacak daha iyi işleriniz vardır diye düşünüyorum değerli vaktinizi harcamayın bu konuyla öptüm çok.. hoşçakalın : )

Kızlar birşey soracağım bende kyk ile ilgili.
Ben şuan 6500 civarı aldım, ben bunu aldığım gibi kesmek istiyorum. Kesip hemen ödesem ne kadar öderim? İnternette hep görüyorum, 10bin borcun üstüne 4 5bin koyulmuş. O yüzden bir tırsmadım değil.

Madem burada böyle bir konu var, ben de benzer bir konu hakkında danışmak isterim. Üniversiteden 4 sene önce mezun oldum, 2 sene önce atandım ve 2 yıldır kyk ödüyorum. Ancak atandığım ilde uzun süre kalacağım için kendime ev eşya vs düzdüm, borca girdim vs derken bi ay ödedim bi ay ödemeyedim, düzenli olmadı yani. Mesela bu ay ödeme yaptım ama taa geçen senenin ağustosunun taksidini :D bu durumda başıma böyle bloke koyma vs gibi bir iş gelir mi? Gelirse biterim çünkü babam durumun nasıl, geçinebiliyor musun, borcunu ödeyebiliyor musun vs diye sorduğunda hiçbir sorun yok diyorum sürekli :D öğrenirse kızar üzülür ve kendisi ödemeye çalışır ama ben o ödesin istemiyorum iki kız kardeşimi üniversite okutuyor bu yaşımda ailemden para almak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler iyi günler

Madem burada böyle bir konu var, ben de benzer bir konu hakkında danışmak isterim. Üniversiteden 4 sene önce mezun oldum, 2 sene önce atandım ve 2 yıldır kyk ödüyorum. Ancak atandığım ilde uzun süre kalacağım için kendime ev eşya vs düzdüm, borca girdim vs derken bi ay ödedim bi ay ödemeyedim, düzenli olmadı yani. Mesela bu ay ödeme yaptım ama taa geçen senenin ağustosunun taksidini :KK70: bu durumda başıma böyle bloke koyma vs gibi bir iş gelir mi? Gelirse biterim çünkü babam durumun nasıl geçinebiliyor musun norcunys diye sorduğunda
Ekşi sözlükte okuduğum birinin hesabına bu şekilde bloke gelmişti. O da düzensiz ödüyormuş. Meslek nedir?

Ekşi sözlükte okuduğum birinin hesabına bu şekilde bloke gelmişti. O da düzensiz ödüyormuş. Meslek nedir?
Yazmayı bitiremeden yanlışlıkla göndere bastım, şuanki halini okursan çok çok sevinirim. Psikoloğum sağlık bakanlığında sözleşmeli memurum

İlk mesajlarınızı okuyunca rahat bir insan izlenimi verdiniz o yüzden bu kadar tepki aldınız. Bana da hiçbir zaman posta gelmedi ben ziraat geri ödeme sayfasından öğrendim ve ona göre ödedim. Edevlette de görünüyor ayrıca. Olmadı bankadan, kykdan öğrenirdiniz bir şekilde ya da duyardınız. Bir de mezun olduktan 2 sene sonra geri ödeneceğini ben kredi almaya başlamadan önce biliyordum. Bir borç alıyorsunuz, ne zaman geri ödenecek nasıl olacak hiç peşine düşmemişsiniz. 5 yıl geçmiş üzerinden.
Ya ödeneceği zamanı vs biliyorum tabi ki.. Ama eğer çalışma hayatına başlamadıysanız devlet size zaman veriyor biraz daha.. Normalde 2 senedir onu bende biliyorum.. Ama devlet bizden tahsil etmek için posta gönderiyor onu da biliyorum zaten hemen çalışmaya başlamadım ailem ödesin istemedim evlendim vs birsürü birşeyler işte.. Birsürü arkadaşım bekliyor yine ablam yıllar sonra hatta 11 yıl sonra ödemesi geldi başladı...hiçbir sorun da yoktu. Bana da o posta bizzat bana ulaşmış olsa bende bir sorun yaşamayacaktım.. Bende herkes gibi başlayacaktım bunu anlatamadım kimselere.. Elbetteki 2 yıl sonra oluyor ama süre uzuyor işte görüyoruz herkesten.. Her neyse sizin de dediğiniz gibi şakacı uslupla yazdığım için ve hesabımda ki paraya bloke kondu dediğim için böyle yapıyorlar bende farkındayım. Zevk alıyorlar insanlara direk sallayalım diye.. İlla ağlamam gerekiyordu çünkü o para şunun içindi gitti param falan filan.. Hala daha onlarla uğraşıyorum : ) Kimsenin başka işi yok galiba dakika başı bildirim geliyor inanın.. Vatan haini ilan edileceğim birazdan :KK70:

Yazmayı bitiremeden yanlışlıkla göndere bastım, şuanki halini okursan çok çok sevinirim. Psikoloğum sağlık bakanlığında sözleşmeli memurum
Okudum.
Yani açıkçası hiç belli olmuyor.
Bloke de gelebiliyor, gelip ödeyin de denilebiliyor.
Siz yine de aksatmadan her az azda olsa yatırmaya çalışın derim.

Bende hala odemedim. Bunun takibini nerden yaptınız acaba. Ve öncesinde odeyin Diye uyarı geldi mu
Kyk dan bak..zaten vergi dairesine düştü ise yazması lazım.yoksa gelir idaresi başkanlığının sitesine gir.orada gözükür

Okudum.
Yani açıkçası hiç belli olmuyor.
Bloke de gelebiliyor, gelip ödeyin de denilebiliyor.
Siz yine de aksatmadan her az azda olsa yatırmaya çalışın derim.
Teşekkür ederim, zaten diğer borçlar vs bitti son birkaç aydır korkumdan maaş yatar yatmaz ilk kyk taksidini ödüyorum:D

Gerçekten iyice aştınız siz :KK70:Neydi?? "Ödemeyi düşünmediğim için haberim olmamış " Artık insanları tanımadan karakter düşünce analizi de yapıyorsunuz harikasınız :KK15: Hesabımdaki para ne kadar battı sizlere ama bilseniz ne için o para.. Aman neyse size kolay ahkam kesmek.. Ayrıca benim bütün kardeşlerim kendi eşim bizler hepimiz kredi aldık ve evimize gelen posta ile geri ödemesi geldiğini öğrendik şuan eşimin borcunu ödüyoruz mesela.. Ben ödemesi geri geldiğini bilip de ödemeyecek kadar duyarsız değilim birsürü arkadaşım var ödemesi gelmeyen benimde gelmedi sandım.. Biraz okuyun bir fikriniz yok madem ne yazmışım bi bakın yaa..

Duyarsız değil misiniz? 3 mesaj önce "gıcıklığına ödemiyorum" diyen kimdi ? Komiksiniz ama neyse ki yazı silinmiyor :) Ödemesi gelince dediğiniz +5 yıl olmuş ama hiç araştırmamışsınız ki işinize gelmiş ödememek. Hala da bu tavırda olduğunuz için ne olduğu ortada. Ben kimseye yargısız infaz yapmıyorum, sizin cümlelerinize yazıyorum. Bu da hoşunuza gitmiyor hepsi bu. Ödememeye devam edin size gereken bankadaki paranızla el konulması gibi evinizdeki eşyalara da el konulması. Borcuna sadık olmalı insan.

Battı vs. diye çirkin çirkin cevap verecekseniz hiç vermeyin. Seviyesizleşmeye gerek yok.

Demek istediğim şuydu mesela siz ve eşiniz 2017' de mezun oldunuz ve direkt olarak yüksek lisans/doktoraya başlamadınız. O zaman ikinizin de ödeme tarihi 2019' dur, bu kişiye göre X kişisi 2020' de Y kişisisi 2018' de başlasın diye bir şey bir durum söz konusu değil. Devlet adresinizi bulamamıştır, postayı size gönderememiştir orası ayrı ama bu demek değil ki sizin ödemeniz de 2019' de başlamıyor. Eğer mezun olduktan sonra direkt lisansüstü eğitime başlarsanız onun süresi ekleniyor yalnız geri ödeme sürecinize. Ben almadım kredi ama Türkiye' de yaşarken araştırma görevlisiydim 7 sene akademik ortamda okudum/çalıştım, bu kredi ve burs işleri nasıl dönüyor oldukça hakimim. Hiç devlet bana posta göndermediği için ödemeye başlamadım diyeni duymamıştım.
Ben poata gelmesini beklemiyordum zaten eşimin bittikten sonra ödemeye başlayacaktık... 2 yıl olduğunu net bir şekilde bende biliyorum orada anlaşmak istiyorum sizlerle.. Güzel güzel de anlamışsınız teşekkür ediyorum.. Ama iş hayatına başlamadığımız için devlet bir süre veriyor istersen tabi ki başlayabilirsin ama ama çalışmaya başladığında bile hemen ödemeye başlanması sorun olmuyor gördüm bunları.. Ablam 11 yıl sonra eve ödemesinin başladığına dair kağıt geldi başladı ve hiçbir sorun yaşamadı.. Aynı şekilde bende başlayacaktım.. Eşimin bitmesini bekliyorduk ne de olsa gelmedi diye de rahat tık.. E devletten görünüyor tabi ki hem görmesem bile ben borcum olduğunu biliyorum zaten sadece vaktim var ne de olsa diye rahattım umarım anladınız beni.. Yani bu bir tercihtir ister faiz binmeden hemen ödemeye başlarsın istersen fazili bir şekilde devletin sana tanıdığı sürede ödersin.. Ki böyle yapan birsürü insan tanıyorum.. Burada yazımı okuyanlar sanırım ödemeyecektim falan sanıyor şaşırdım inanın.. Herkesi derdi ben oldum.. Birazdan vatan haini ilan edileceğim şaşırmış bu millet iyice : )

Duyarsız değil misiniz? 3 mesaj önce "gıcıklığına ödemiyorum" diyen kimdi ? Komiksiniz ama neyse ki yazı silinmiyor :) Ödemesi gelince dediğiniz +5 yıl olmuş ama hiç araştırmamışsınız ki işinize gelmiş ödememek. Hala da bu tavırda olduğunuz için ne olduğu ortada. Ben kimseye yargısız infaz yapmıyorum, sizin cümlelerinize yazıyorum. Bu da hoşunuza gitmiyor hepsi bu. Ödememeye devam edin size gereken bankadaki paranızla el konulması gibi evinizdeki eşyalara da el konulması. Borcuna sadık olmalı insan.

Battı vs. diye çirkin çirkin cevap verecekseniz hiç vermeyin. Seviyesizleşmeye gerek yok.
Sizin seviyeniz ortadayken size ne diyebilirim.. Gardınızı önceden alıyorsunuz zaten :KK33: sizin bence bu konudan daha önemli işleriniz vardır boşuna sıkmayın canınızı benim borcum bu inanın sizin değil.. Evime haciz gelse biliyorum çok mutlu olursunuz ama öyle bir durum yok sevinmeyin boşuna..Belki biraz hava alabilirsiniz rahatlayabilirsiniz buralarda hava çok güzel inşallah oralarda da öyledir ohh miss.. Siz boşverin bunları yaa niye bu kadar içlendiniz.. :rolleyes:

Hazır paraya çöküyorlar derken?? Zamanında alıp kullanmışsınız. Ne yapacaktı devlet canı sağolsun mu diyecekti? Herkesin hakkı var o aldığınız parada.
İyi ki söylediniz bende bir an geri ödemesiz burs aldım falan sanmıştım.. İnsanların hakkına girip bu paranın üzerine yatacaktım hatta vatan hainliğine doğru gidiyordum Aaa bak iyi oldu bunları dediğiniz beni bu yoldan çekip çıkardığınız için çok teşekkür ederim:KK70:madem anlamadınız boşverin ya borç sonuçta benim ödeyecek olan da benim ya siz sıkılmayın başka bir konu bulun ordan devam edin bence ya da daha önemli işleriniz vardır belki ne bilim 🤷‍♀️

Back