• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kyk banka hesabına bloke koydu

Haberim olsaydı baştan başlardım küçük küçük ödemeye.. Ama maalesef evlendim adres değişikliği sebebiyle eski çalıştığım ildeki adrese gitmiş haberim yoktu bu postadan.. Borcumun ödemesi geldiğini bilmiyordum.. Şuan da zaten çoğunu aldılar çok az kaldı.. Onu da Allah izin verirse sonradan nakit kapatıcaz zaten aldılar gibi geriye bişey kalmadı yani..

Geçmiş olsun o zaman. Ben de ödedim, zorluğunu biliyorum. Aslında alırken imzaladığımız senette hepsi yazıyor. Okumadınız mı? 🙈 ben imzaladığım her şeyi noktasına virgülüne kadar okurum, böyle süprizler olmasın diye. Satır aralarında dünyalar dönüyor çünkü

Sizden ne kadar çok var?? Kenardaki paranın ne parası olduğunu bilmeden benim yaşantımı bilmeden nasıl da güzel yargılıyorsunuz. Ben tabiki biliyorım o parayı hayrına almadım ne sanıyorsunuz ya anlayamadım?? Türkçe yazdım ama algılayamadınız herhalde bana geri ödemesi geldiğine dair bir posta elime ulaşmadı o yüzden rahattım fakat evlendim vs adres değişikliği oldu ve maalesef önceki çalıştığım adresteki kaldığım eve gitmiş posta?? Habersiz bir şekilde yaşıyordum gayet açık mı?? Hatta eşim benim üniversiteden sınıf arkadaşımdı ona posta geldi ödemeye başladık onunkini bende rahattım bana gelmedi diye.. Ayrıca yıllar geçmesine rağmen ödemesi gelmeyen birsürü insan var rahatlığı da gayet normaldi.. Bir anda hesabımdaki 11.000 tl den oldum diyorum size oh iyi olmuş tavrındasınız ne kadar mutlu oluyorsunuz insanların mağduriyetinden yaa.. Hesabımda param var dedik yaa ooo parası varmış iyiymiş demek ki bunun durumu oh iyi olmuş tavrına bürünüyorsunuz.. Ne parasıydı hasta mıyım tedavi için mi ya da zor durumda mıyım nedir bilmiyorsunuz ama oh oldu borçlusun zaten biliyordun falan hemen.. Habersizce gitmiş param oh olmuş yapıyorsunuz.. Biz bilmiyorduk zaten o parayı alırken geri ödeyeceğimizi iyi ki hatırlattınız ne kadar iyi bir annesiniz bizim gibi cahilleri aydınlatıyorsunuz.. Bıktım şurdan insanların kafalarına göre birşeyi yorumlayıp şak diye yargı dağıtmasından..bi durun ya sizin konunuz değil sizin paranız değil bilmeden etmeden ahkam kesmeyin rica ediyorum..
Bizden cok varsa oh deyip rahat uyuyabilirim demekki.Ben azız saniyordum.
Evet paraniz bize batti,11 bini varmis oooooo olduk:))
Asil Nadirin varisisiniz ne de olsa.
Gozunuzu kaparsaniz nasil goreceksiniz,siz.arayip soracaktiniz,sahip cikacaktiniz borcunuza.
Para ihtiyaci kimde yokki,fakat odemek niyetiyle alinan borca Allahta yardim eder.

Yani siz de fazla rahatsınız o zaman.

Ben mezun olup biraz kendimi toparlayınca direkt KYK'ya dilekçe gönderip postayla, borcum nedir ne kadardır, erken ödersem ne kadar indirim alırım, ödeme planı nedir sordum? Siz nasılsa gelmiyor yazı demek ki unutuldu demişsiniz resmen:KK53:

Cahil değilsiniz ama biraz daha girişken olmalısınız bu konularda.Borcunuzu takip edin bir zahmet.:KK51:
Unutuldu düşüncesine kapılmak için aptal olmak gerek.. Ayrıca unutulduğunu bile düşünsem eşimin borcu bittikten sonra benimki gelsin yada gelmesin ödemeye başlarız diye konuşmuştuk.. Yani durum sandığınız gibi değil.. Hayrına almadık elbette o parayı ödeyecektik ama birsürü arkadaşıma ödemesi gelmedi bana da gelmedi sandım..siz erkenden başlamışsınız iyi yapmışsınız ama bu da sizin tercihiniz ben o şekilde tercih etmedim ödemesi de gelmesi eşimin ki bitiyor sonra benimkine başlarız diye düşünmüştük e bu da bir tercih değil mi?? Neden kimse o postadan nasıl haberin olmaz muhatabı senken o postayı bir başkasına verip cezasını sana nasıl keserler demiyor ben buna anlam veremiyorum inanın.. Haberşm vardı da ben ödemedim hesabımda da param var dedim ya çıldırdı herkes.. Lütfen objektif bakın biraz demek istediğimi anlayabiliyor musunuz??

Yani siz de fazla rahatsınız o zaman.

Ben mezun olup biraz kendimi toparlayınca direkt KYK'ya dilekçe gönderip postayla, borcum nedir ne kadardır, erken ödersem ne kadar indirim alırım, ödeme planı nedir sordum? Siz nasılsa gelmiyor yazı demek ki unutuldu demişsiniz resmen:KK53:

Cahil değilsiniz ama biraz daha girişken olmalısınız bu konularda.Borcunuzu takip edin bir zahmet.:KK51:

2012de mezun oldum, evime posta da gelmedi. Kendim internetten buldum ödedim. 🤷🏼‍♀️Posta işi hep riskli gelmiştir bana.

Ya rica ediyorum Türkçe yazmış bulunduğum yazımı tekrar bir okuyun olur mu belki anlarsınız.. O parayı asla ödemicem gıcık oldum vermiyorum yazmışım gibi havalara girdiniz. Bakınız Türkçe ve net bir şekilde demişim ki zaten 11.000 tl alındı geriye küçük bir tutar kaldı onu da ödemiyorum ama ZATEN BEN ÖDEYECEĞİM BİRAZ DURSUN BAŞKA TAKSİTLERİM VAR... Ne anlaşılıyor burdan.. Yine orayı bir okursanız yazıyor ki ADRES DEĞİŞİKLİĞİNDEN DOLAYI ELİME POSTA ULAŞMADI.. Neymiş?? Borcumun geri ödemesi geldiğinden haberim yokmuş yani..Bir anda hazır paranızı almadılar diyorsunuz ya evet hazır paramı bir anda almış oldular yani.. Anlatabildim mi?? O paraya ihtiyacım vardı borcumu neden 11.000 peşin ödeyeyşm taksit imkanım varken..?? Habersizce aldılar işte..o posta bana ulaşmadı halbuki muhatabı benken nasıl haberim olmadı bunu hiç sorgulamıyorsunuz.. Pardon hesabımda param vardı dedim çünkü dimi... Zenginim ben o parayı da tatil için attık kenara oh oldu bana çünkü dimi..

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum, devletin tek tek herkese özel ödeme zamanınız geldi diye haber verdiğini mi sanıyordunuz? Eşiniz sınıf arkadaşınızmış, onun ödemesi başladığında sizinkinin de başladığı apaçık ortada çünkü mezun olduktan iki sene sonra ödenmeye başlıyor. Herkes için geçerli ödeme tarihi mezun olunan tarihten itibaren 2 senedir. Siz edevletten takip etmeliydiniz, kendi borcumuzun sorumluluğunu kendimiz almamalı mıyız sizce de? :)

Haberim olsaydı baştan başlardım küçük küçük ödemeye.. Ama maalesef evlendim adres değişikliği sebebiyle eski çalıştığım ildeki adrese gitmiş haberim yoktu bu postadan.. Borcumun ödemesi geldiğini bilmiyordum.. Şuan da zaten çoğunu aldılar çok az kaldı.. Onu da Allah izin verirse sonradan nakit kapatıcaz zaten aldılar gibi geriye bişey kalmadı yani..
Onu da soke soke alirlar nasilsa:)
Borctan kurtuluyorsunuz daha ne:)

Geçmiş olsun o zaman. Ben de ödedim, zorluğunu biliyorum. Aslında alırken imzaladığımız senette hepsi yazıyor. Okumadınız mı? 🙈 ben imzaladığım her şeyi noktasına virgülüne kadar okurum, böyle süprizler olmasın diye. Satır aralarında dünyalar dönüyor çünkü
Valla okudum desem yalan olur ama oradaki memurla konuştuk size bildirilecek zaten ödemesi demişti bunu hiç unutmuyorum.. Muhatabı ben olmama rağmen o posta bana iletilmedi.. O yüzden ödemem başlamadı düşüncesiyle rahattım.. Erken başlayan arkadaşlarımın ki de bir tercihtir ama benim ödemem gelmedi eşimin borcunu başladık ödemeye bitecek ondan sonra benimki gelse de gelmese de ödemeye başlarız dedik ama benim ki eşimden önce bitecekti neredeyse :)

Ayrıca kalan borcunuz çok cüzzi rakamlarla geri ödeyebiliyorsunuz biraz da anlaşmaya çalışın oradakilerle.. Mesela benim ablam 3 bin dediler ödemeye başlamak için nakit istenen parayı ama 2 bin TL ödeyerek başlamıştı..Benim 11.000 tl mi aldıklarından sonra kalan borcum için bir ödeme planı çıkardılar işte faiziyle bilmem şu kadar tutar şu ay bu kadar bu ay bu kadar ödenilecek gibi ama ben ondan sonra hiiiç ödemedim gıcık oldum iyice yaa tabi yine ben ödicem de biraz dursun başka taksitlerim var zaten gitmiş 11.000 tl🥺.. Bu arada hesabıma da bir daha para falan yatırmıyoruz e malum borcumuz duruyor.. Eşimin hesabını kullanıyorum mecbur.. Bu arada ben mezun olalı 5 yıl olmuştu başıma bu geldi.. Adres değişikliği vs oldu gönderdikleri posta bana ulaşmadı maalesef haberim olmadı ama anlatamadım dinlemediler de zaten.. Hazır parayı da buldular hesabımda direk el koyup aldılar işte.. Ama daha öncesinde de hesabımda param vardı öyle birşey yaşamamıştım hala içimde bir acıdır bu. :KK43: tam atlatıyorum derken yaramı deştiniz bu konuyla :KK33:
Hazır paraya çöküyorlar derken?? Zamanında alıp kullanmışsınız. Ne yapacaktı devlet canı sağolsun mu diyecekti? Herkesin hakkı var o aldığınız parada.

Unutuldu düşüncesine kapılmak için aptal olmak gerek.. Ayrıca unutulduğunu bile düşünsem eşimin borcu bittikten sonra benimki gelsin yada gelmesin ödemeye başlarız diye konuşmuştuk.. Yani durum sandığınız gibi değil.. Hayrına almadık elbette o parayı ödeyecektik ama birsürü arkadaşıma ödemesi gelmedi bana da gelmedi sandım..siz erkenden başlamışsınız iyi yapmışsınız ama bu da sizin tercihiniz ben o şekilde tercih etmedim ödemesi de gelmesi eşimin ki bitiyor sonra benimkine başlarız diye düşünmüştük e bu da bir tercih değil mi?? Neden kimse o postadan nasıl haberin olmaz muhatabı senken o postayı bir başkasına verip cezasını sana nasıl keserler demiyor ben buna anlam veremiyorum inanın.. Haberşm vardı da ben ödemedim hesabımda da param var dedim ya çıldırdı herkes.. Lütfen objektif bakın biraz demek istediğimi anlayabiliyor musunuz??
Banka kredisi olsa tutusurdunuz,devlet mali olunca Devletin mali deniz...

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum, devletin tek tek herkese özel ödeme zamanınız geldi diye haber verdiğini mi sanıyordunuz? Eşiniz sınıf arkadaşınızmış, onun ödemesi başladığında sizinkinin de başladığı apaçık ortada çünkü mezun olduktan iki sene sonra ödenmeye başlıyor. Herkes için geçerli ödeme tarihi mezun olunan tarihten itibaren 2 senedir. Siz edevletten takip etmeliydiniz, kendi borcumuzun sorumluluğunu kendimiz almamalı mıyız sizce de? :)
Madem merak ediyorsunuz diyeyim size.. Evet devlet herkese tek tek ödemesinin geldiğini bildiriyor 🤣 bizzat vergi dairesinde memur da bunu söyledi.. Madem merak ettiniz benimle mezun olan arkadaşlarımdan birsürü var ödemesi gelmeyen.. Etrafınızda sorarsanız etrafta da birsürü var.. Benimle mezun olan eşime geldi evet ama birçok arkadaşıma gelmedi ödeme.. Benim Borcumun sorumluluğunu sizler ya da bir başkası alsın diye beklemedim elbette.. Eşimin borcunu bitirdikten sonra benimkine zaten başlayacaktık öyle konuştuk güya bana gelmedi sandım ödeme..

Valla okudum desem yalan olur ama oradaki memurla konuştuk size bildirilecek zaten ödemesi demişti bunu hiç unutmuyorum.. Muhatabı ben olmama rağmen o posta bana iletilmedi.. O yüzden ödemem başlamadı düşüncesiyle rahattım.. Erken başlayan arkadaşlarımın ki de bir tercihtir ama benim ödemem gelmedi eşimin borcunu başladık ödemeye bitecek ondan sonra benimki gelse de gelmese de ödemeye başlarız dedik ama benim ki eşimden önce bitecekti neredeyse :)

İşte... :) Bir şeyler imzalatan insanlar istiyor ki karşıdaki sorgulamadan imzalasın, hemen bitsin. Okursa vakit kaybı çünkü. Eline de nüsha vermesin ama verdiğine dair imza alsın. Sonra benim gibi okuyan insanlar da gıcık diye adlandırılsın. 🤦🏼‍♀️ Olan olmuş artık, bankalar bu mevzularda çok katılar. Bundan sonra bir an önce ödemenizi bitirirseniz rahatlarsınız artık. Bir yerlere para yetirmek gerçekten çok zor. Allah hepimizin gelirine bereket katsın inşallah. Bir de ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı öğretsin. 🙏🏻 Özellikle bize 😂

Yahu bu ne cehalet ne haberi verecekler size? Alırken imza atıyorsunuz okul bittikten 2 yıl sonra başlıyor herkesin ödemeleri. Bunu kabul edip alıyorsunuz zaten. Siz borcunuza sahip çıkıp araştıracaksınız devlet sizin peşinizden koşmayacak borcunu öde diye. Hem suçlusunuz hem güçlü çok acayip cidden.

Banka kredisi olsa tutusurdunuz,devlet mali olunca Devletin mali deniz...
Benim ne yapacağımı ya da yapmayacağımı bilen bir insanmışsınız gibi ordan burdan konuşuyorsunuz.. İnsanlara sallayarak stres atanlardansınız sizde anlaşıldı ama size açıklama yapmayacağım net zaten ortada anlatmışım.. Çok çirkin konuşmalar bunlar.. Devlet meselesi falan girmicem çünkü ne kadar düz mantık olduğunuz çok belli şu lafınızdan.. Üzgünüm çok üzgünüm..

Yahu bu ne cehalet ne haberi verecekler size? Alırken imza atıyorsunuz okul bittikten 2 yıl sonra başlıyor herkesin ödemeleri. Bunu kabul edip alıyorsunuz zaten. Siz borcunuza sahip çıkıp araştıracaksınız devlet sizin peşinizden koşmayacak borcunu öde diye. Hem suçlusunuz hem güçlü çok acayip cidden.
Bakın çok içten gülüyorum size :KK70:okuyın azıcık..

Ya rica ediyorum Türkçe yazmış bulunduğum yazımı tekrar bir okuyun olur mu belki anlarsınız.. O parayı asla ödemicem gıcık oldum vermiyorum yazmışım gibi havalara girdiniz. Bakınız Türkçe ve net bir şekilde demişim ki zaten 11.000 tl alındı geriye küçük bir tutar kaldı onu da ödemiyorum ama ZATEN BEN ÖDEYECEĞİM BİRAZ DURSUN BAŞKA TAKSİTLERİM VAR... Ne anlaşılıyor burdan.. Yine orayı bir okursanız yazıyor ki ADRES DEĞİŞİKLİĞİNDEN DOLAYI ELİME POSTA ULAŞMADI.. Neymiş?? Borcumun geri ödemesi geldiğinden haberim yokmuş yani..Bir anda hazır paranızı almadılar diyorsunuz ya evet hazır paramı bir anda almış oldular yani.. Anlatabildim mi?? O paraya ihtiyacım vardı borcumu neden 11.000 peşin ödeyeyşm taksit imkanım varken..?? Habersizce aldılar işte..o posta bana ulaşmadı halbuki muhatabı benken nasıl haberim olmadı bunu hiç sorgulamıyorsunuz.. Pardon hesabımda param vardı dedim çünkü dimi... Zenginim ben o parayı da tatil için attık kenara oh oldu bana çünkü dimi..
Güzelim uzun uzun yazıp uğraşacak vaktim yok o yüzden mağdur edebiyatını yemiş gibi yapalım. Bal gibi mezuniyetten iki sene sonra ödemenin başlayacağını biliyordun, seslenmeyeyim bakalım nereye kadar gidecek dedin işte, devlet bırakır mı parasını hiç. Parana bloke konunca öncesinde yolunu bilmediğin maliyeye anında damlamışsın ama onu ne yapacağız? Ben de kredimi öderken kaç ev değiştirdim bana da kağıt mağıt gelmedi borç ne zaman başlar biliyordum kendim internetten ödedim bari saf yerine koyma insanları. Neyse zaten kalan borcu ödeme konusunda ölü taklidi yapma tavrını aynen sürdürüyorsun senin içine böylesi siniyor anlaşılan, ödersin bakalım ileride durumun düzelince (!).

Bakın çok içten güliyorum size :KK70:okuyın azıcık..

Öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrenciler, kredi alma aşamasında düzenledikleri “Burs/Kredi Taahhütnamesinde” borçlarını tebligat beklemeksizin normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak, kredi aldıkları süre kadar aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedirler. Bu sebeple Kurumumuzun tarafından tebligat yapılmamakta olup tebligat yükümlülüğü de bulunmamaktadır.

Buyrun ben direkt kurumun açıklamasını atayım size gülmeye devam edersiniz. Hadi cahilsiniz bari herkesi aptal yerine koymaya çalışmayın. Çevrenizdekilere de söyleyin borçlarını ödesinler bi zahmet söz verdikleri gibi.

Madem merak ediyorsunuz diyeyim size.. Evet devlet herkese tek tek ödemesinin geldiğini bildiriyor 🤣 bizzat vergi dairesinde memur da bunu söyledi.. Madem merak ettiniz benimle mezun olan arkadaşlarımdan birsürü var ödemesi gelmeyen.. Etrafınızda sorarsanız etrafta da birsürü var.. Benimle mezun olan eşime geldi evet ama birçok arkadaşıma gelmedi ödeme.. Benim Borcumun sorumluluğunu sizler ya da bir başkası alsın diye beklemedim elbette.. Eşimin borcunu bitirdikten sonra benimkine zaten başlayacaktık öyle konuştuk güya bana gelmedi sandım ödeme..

Demek istediğim şuydu mesela siz ve eşiniz 2017' de mezun oldunuz ve direkt olarak yüksek lisans/doktoraya başlamadınız. O zaman ikinizin de ödeme tarihi 2019' dur, bu kişiye göre X kişisi 2020' de Y kişisisi 2018' de başlasın diye bir şey bir durum söz konusu değil. Devlet adresinizi bulamamıştır, postayı size gönderememiştir orası ayrı ama bu demek değil ki sizin ödemeniz de 2019' de başlamıyor. Eğer mezun olduktan sonra direkt lisansüstü eğitime başlarsanız onun süresi ekleniyor yalnız geri ödeme sürecinize. Ben almadım kredi ama Türkiye' de yaşarken araştırma görevlisiydim 7 sene akademik ortamda okudum/çalıştım, bu kredi ve burs işleri nasıl dönüyor oldukça hakimim. Hiç devlet bana posta göndermediği için ödemeye başlamadım diyeni duymamıştım.

İşte... :) Bir şeyler imzalatan insanlar istiyor ki karşıdaki sorgulamadan imzalasın, hemen bitsin. Okursa vakit kaybı çünkü. Eline de nüsha vermesin ama verdiğine dair imza alsın. Sonra benim gibi okuyan insanlar da gıcık diye adlandırılsın. 🤦🏼‍♀️ Olan olmuş artık, bankalar bu mevzularda çok katılar. Bundan sonra bir an önce ödemenizi bitirirseniz rahatlarsınız artık. Bir yerlere para yetirmek gerçekten çok zor. Allah hepimizin gelirine bereket katsın inşallah. Bir de ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı öğretsin. 🙏🏻 Özellikle bize 😂
Ya zaten olan oldu aldılar birçoğunu.. Aldıkları paranın yerine borçlandık onu ödeyemedik daha.. Geri kalanı da şimdi ödemicem eşimin ki bitince ödeyeceğim inşallah.. Birşey de kalmadı da ona bile verilecek yerimiz kalmadı şuan.. Hayat zor gerçekten

Back