• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kyk banka hesabına bloke koydu

Eşinize söyleyin o borcun tamamı silinmez sadece af gelirse ödenmeyen kısma gelen faiz silinir geriye kalan ana parayada yapılandırma yapılır. Devlet parasını kimsede bırakmaz boşa beklemesin. Birgün eşinizde banka hesabı bloke konulmuş olarak borcun tamamını ödemek zorunda kalabilir
Olursa da hak etti kaç kere söyledim . Kaç sene olmuş ödememiş 😑

Borcunuzu ödemezseniz vergi dairesi icra takibine başlar. Banka hesaplarınıza e-haciz koyar. Eger banka hesabınızda tutar varsa borcunuza mahsuben aktarılır. Geride borç kalırsa icra takibine devam edilir.

Sizin taksit yapıcaktım paramı geri verin demeye maalesef hakkınız yok. Paranıza hali hazırda haciz konulduğu için paranız geri verilmez. Haciz konmadan önce gelip taksit yapsaydınız banka hesabınızdaki paraya dokunulmazdı..

Onun dışında varsa menkul, gayrimenkul ya da maaşınıza haciz konulabilir...

Maaşınıza 1/3 - 1/4 oranında haciz konulabilir..

Çok teknik oldu ama kısacası icra takibi yapan memurlar bu borçları tahsil etmekle görevlidir.. Herkese borçsuz günler dilerim :)

Olursa da hak etti kaç kere söyledim . Kaç sene olmuş ödememiş 😑
Erkekler bu alacak verecek konusunda çok rahat davranıyorlar maalesef. Eninde sonunda o borç karşınıza çıkar bir şekilde. Yapılandırma olursa hemen başvurup taksitlendirsin. Eşinizin şimdiye kadar sisteme düşmemiş olması unutulduğu anlamına gelmiyor, sıra gelmemiştir ödeme emri için

Kızlar birşey soracağım bende kyk ile ilgili.
Ben şuan 6500 civarı aldım, ben bunu aldığım gibi kesmek istiyorum. Kesip hemen ödesem ne kadar öderim? İnternette hep görüyorum, 10bin borcun üstüne 4 5bin koyulmuş. O yüzden bir tırsmadım değil.
Aldığınız para beyaz eşya üzerinden tefe/TÜFE oranında faiz işliyor (üzerinden çok uzun zaman geçti aklımda böyle kalmış). Ben 4500 TL’lik senete imza atmıştım 7000 TL geri ödeme yaptım. Peşin verenler için bir miktar indirim yapılıyordu diye aklımda kalmış yine de siz bir sorun.

Aldığınız para beyaz eşya üzerinden tefe/TÜFE oranında faiz işliyor (üzerinden çok uzun zaman geçti aklımda böyle kalmış). Ben 4500 TL’lik senete imza atmıştım 7000 TL geri ödeme yaptım. Peşin verenler için bir miktar indirim yapılıyordu diye aklımda kalmış yine de siz bir sorun.
Bende öyle biliyorum, teşekkür ederim. En iyisi vakit kaybetmeden bu borçtan kurtulmak. 🙏

Erkekler bu alacak verecek konusunda çok rahat davranıyorlar maalesef. Eninde sonunda o borç karşınıza çıkar bir şekilde. Yapılandırma olursa hemen başvurup taksitlendirsin. Eşinizin şimdiye kadar sisteme düşmemiş olması unutulduğu anlamına gelmiyor, sıra gelmemiştir ödeme emri için
Kışın kredi çekmişti öderim diye amaaan nolacak af çıkar silinir dedi 😂o kadar rahat kii fazla rahat .

Madem burada böyle bir konu var, ben de benzer bir konu hakkında danışmak isterim. Üniversiteden 4 sene önce mezun oldum, 2 sene önce atandım ve 2 yıldır kyk ödüyorum. Ancak atandığım ilde uzun süre kalacağım için kendime ev eşya vs düzdüm, borca girdim vs derken bi ay ödedim bi ay ödemeyedim, düzenli olmadı yani. Mesela bu ay ödeme yaptım ama taa geçen senenin ağustosunun taksidini :KK70: bu durumda başıma böyle bloke koyma vs gibi bir iş gelir mi? Gelirse biterim çünkü babam durumun nasıl, geçinebiliyor musun, borcunu ödeyebiliyor musun vs diye sorduğunda hiçbir sorun yok diyorum sürekli :KK70: öğrenirse kızar üzülür ve kendisi ödemeye çalışır ama ben o ödesin istemiyorum iki kız kardeşimi üniversite okutuyor bu yaşımda ailemden para almak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler iyi günler
İş yerinde bir arkadaşım da hep 1 ay geriden geliyordu ödeme planında ama sıkıntı olmadı onun inşallah size de sorun çıkmaz

Kışın kredi çekmişti öderim diye amaaan nolacak af çıkar silinir dedi 😂o kadar rahat kii fazla rahat .
Gelen afla sadece ana paranın üzerine gelen faiz siliniyor o da başvuru yapıp ödeme planı oluşturursa öteki türlü faiz işlemeye devam ediyor. Her sene aynı beklenti var devlet kyk borcunu silse diye ben 17 yıl önce almıştım 1 kere bile tamamının silindiğini görmedim, hele bu ekonomik ortamda asla silinmez aksine tahsilatlar hızlandırılabilir

Gelen afla sadece ana paranın üzerine gelen faiz siliniyor o da başvuru yapıp ödeme planı oluşturursa öteki türlü faiz işlemeye devam ediyor. Her sene aynı beklenti var devlet kyk borcunu silse diye ben 17 yıl önce almıştım 1 kere bile tamamının silindiğini görmedim, hele bu ekonomik ortamda asla silinmez aksine tahsilatlar hızlandırılabilir
O kadar haklısınız ki bende öyle düşündüm ekonominin hali belli devletin paraya ihtiyacı var tolerans tanımaz bu konuda kş

Ne kadar ayıp ya siz birinden borç alsanız size acıyıp geri istememesini mi bekleyeceksiniz. Yemeyi biliyosanız ödeyin bi zahmet.

Sizin seviyeniz ortadayken size ne diyebilirim.. Gardınızı önceden alıyorsunuz zaten :KK33: sizin bence bu konudan daha önemli işleriniz vardır boşuna sıkmayın canınızı benim borcum bu inanın sizin değil.. Evime haciz gelse biliyorum çok mutlu olursunuz ama öyle bir durum yok sevinmeyin boşuna..Belki biraz hava alabilirsiniz rahatlayabilirsiniz buralarda hava çok güzel inşallah oralarda da öyledir ohh miss.. Siz boşverin bunları yaa niye bu kadar içlendiniz.. :rolleyes:

E evinize gelene kadar bankadaki paranıza el konulmuş ama hiç akıllanmamışsınız. İyi olmuş, haciz de gelse sevinirim tabii ki. Devlete olan borcunu 'gıcıklık' adı altında ödemeye yanaşmayan bir insana her şey layıktır. Hak yemem, yiyeni de sevmem. 5 sene boyunca siz zahmet edip araştırmadığınız ya da sormadığınız için birileri fazladan çalışıp size kağıt yolluyor habire. E bu da iş gücü kaybı demek. Yediğiniz hak ne kadar fazla ama sizin derdiniz devlet toplu parama el koydu, haberim yoktu, bilmiyordum vs. vs. Okumuş etmiş insansınız ama niyeyse olmayınca olmuyor. Banlanma sebebinize bakarsanız da kimin üslubu doğru kiminki yanlış öğrenirsiniz. Mune gerekli açıklamayı mesaj olarak yazmıştır.

İyi ki söylediniz bende bir an geri ödemesiz burs aldım falan sanmıştım.. İnsanların hakkına girip bu paranın üzerine yatacaktım hatta vatan hainliğine doğru gidiyordum Aaa bak iyi oldu bunları dediğiniz beni bu yoldan çekip çıkardığınız için çok teşekkür ederim:KK70:madem anlamadınız boşverin ya borç sonuçta benim ödeyecek olan da benim ya siz sıkılmayın başka bir konu bulun ordan devam edin bence ya da daha önemli işleriniz vardır belki ne bilim 🤷‍♀️
Diğer alıntıladığım mesaj ile bu mesajınız arasında nasıl farklar olduğunu ban kalktığında okuyun bir zahmet. 🤦‍♀️

Olayı amma dramatize etmişsiniz. Gören de devlet malınızı gasp etti sanacak.
Valla o paraları alıp yerken iyi. Yemek mi evet yedik hepimiz. Kimimiz ihtiyacı vardı kimimiz harçlığını ek yaptı.
Benim babam devlet adamı, devletçi yani. Mezun olur olmaz o borcu taksidiyle birlikte ödedi.
Şimdi bakıyorum da yok af gelsin yok şu olsun. Ayar oluyorum resmen.
Bir de diyor ki devlet gördü tabi parayı çöktü.
Kim kimin parasına çökmüş acaba.
Devletin de derdi yok dur şu kişi 11bin TL biriktirsin de gidip alayım.
İyi olmuş.
Bu ve bu düşüncede olanlara zerre acımam. Ahirette de iki elim yakalarında olacak.
Biz enayiydik çünkü.

Merhaba, benim de hesabımda yaklaşık 2000 TL paraya bloke koyuldu. Mesajların tamamını okuyamadım, daha önce yazan olduysa kusura bakmayın. İnteraktif vergi dairesi üzerinden (e devletle giriş yapabilirsiniz) 6183 sayılı kanunla taksite böldürebiliyorsunuz. Başvurduğunuz zaman vergi dairesinden arayıp yönlendiriyorlar sizi zaten. Aylık ne kadar ödeyebileciğinize göre kendiniz taksit sayısını belirleyebilirsiniz. Benim toplam 17.000 TL borcum vardı. 24 taksitle ödüyorum. İlk taksiti ödedikten sonra hesabımdaki bloke kalktı. Yaklaşık 2 sene falan hesabımda blokeli kaldı para ama maaşımdan kesinti falan olmadı. Aynı hesaptan maaşımı almaya devam ettim.

Çocuklarımıza borcuna sadık olmayı öğretelim, af çıkar diye beklemek, kulağının üzerine yatmak akıllılık değil çakallıktır.
imkanı olmadığı için ödeyemeyenler ayrı tabi.

Ayrıca kalan borcunuz çok cüzzi rakamlarla geri ödeyebiliyorsunuz biraz da anlaşmaya çalışın oradakilerle.. Mesela benim ablam 3 bin dediler ödemeye başlamak için nakit istenen parayı ama 2 bin TL ödeyerek başlamıştı..Benim 11.000 tl mi aldıklarından sonra kalan borcum için bir ödeme planı çıkardılar işte faiziyle bilmem şu kadar tutar şu ay bu kadar bu ay bu kadar ödenilecek gibi ama ben ondan sonra hiiiç ödemedim gıcık oldum iyice yaa tabi yine ben ödicem de biraz dursun başka taksitlerim var zaten gitmiş 11.000 tl🥺.. Bu arada hesabıma da bir daha para falan yatırmıyoruz e malum borcumuz duruyor.. Eşimin hesabını kullanıyorum mecbur.. Bu arada ben mezun olalı 5 yıl olmuştu başıma bu geldi.. Adres değişikliği vs oldu gönderdikleri posta bana ulaşmadı maalesef haberim olmadı ama anlatamadım dinlemediler de zaten.. Hazır parayı da buldular hesabımda direk el koyup aldılar işte.. Ama daha öncesinde de hesabımda param vardı öyle birşey yaşamamıştım hala içimde bir acıdır bu. :KK43: tam atlatıyorum derken yaramı deştiniz bu konuyla :KK33:
Mezun olalı 5 yıl mı olmuştu? Mezun olduktan 2 yıl sonra ödeme başlar. O parayı alırken bunu biliyordunuz. Şu an borcunuz var ve siz paranızı vermemek için eşinizin hesabını kullanıyor, yani katakulli yapıyorsunuz. Dikkat edin o para hiç istemediğiniz yerlerden çıkmasın.

Back