• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kyk banka hesabına bloke koydu

Teşekkürler zaten ödemek istedigim için arastırıyorum fakat iş yerine karsı neden hoş bir durum degil onu anlayamadım?
Daha once calistigim iki yerde de maas uzerinde haciz var mi,hesaplarda bloke ,vergi dairelerinde borc var mi diye arastiriliyordu. Varsa eger ise sebepleri soruluyor ve duruma gore ise alim yapilmiyordu. İsvereniniz konuyla ilgili hassas olabilir.

6 yıllık bi borcsa yapılandırma hakkınız vardır büyük ihtimalle. önce vergi dairesinin söylediği miktarı yatirip sonra yapılandırmaya girersiniz. yapılandırmada odemeler iki ayda bir olur aylik olmaz. ama siz her ay odeyerek erken de bitirebilirsiniz. o zaman yapilandirmadaki vade farkını (bir nevi faiz) daha az ödersiniz ya da odemezsiniz.

genelde veraset harçlarda oluyo kyk borcu. gidip görüşün hemen

Zenginlerin vergi borçları siliniyor, yandaşlara kolaylık sağlanıyor ama konu öğrencilik zamanında alınmak zorunda olan kyk borcuna gelince " devletin hakkı o para ve geri istiyor" oluyor. Ne atama yaparlar adam gibi, bir çok yere adamlarını yerleştirirler, konuşmasını bilmeyen adamları memur yaparlar tek sorun alınan kyk borcu. Benim vergimle ödenen kyk kredileri helal olsun öğrencilere ama torpille devlet dairelerine atananlara ödenen maaşlar zehir zıkkım olsun.

Son düzenleme:
Konunuzla ilgili bir bilgim yok, sadece vergi borcunu ödeyip açtırmak gerekiyor diye duymuştum ama bunu da sadece vergi dairesinden ya da ziraatten öğrenebilirsiniz sanırım.

Yalnız çok duyduğum şu borcun silinmesinin istenmesi hakkında bir yorum yapmak istiyorum konunuzdan bağımsız. Kyk kredisini biz isteyerek, bunun borç olduğunu ve geri ödeneceğini bilerek alıyoruz. Parayı alırken sıkıntı yok ama ödeme zamanı gelince borç silinsin demeyi doğru bulmuyorum. Burada karşı olmamız gereken şey bursların çoğu ihtiyaç sahiplerine ulaşamaması, çok fazla öğrencinin kredi almak zorunda kalması, işsizlikten dolayı geri ödeyememek ve erteleyince çok fazla faiz gelmesi. Çoğu insan işi olduğu halde ne ödeyeceğim ya kafasıyla yaklaşıyor. Ben memur çocuğuyum diye ne bana ne kardeşlerime burs çıkmadı, kredi aldık hepimiz. Ben ödedim çok şükür ama kardeşlerim hala öğrenci ve almaya devam ediyorlar. Öğrenciyken sadece kredi yetmiyordu çünkü hayat pahalı malesef bu sebeple zorlandığımız zamanlar da oldu. Durumu çok iyi olan, bir giydiğini bir daha kolay kolay giymeyen, hep lüks yerlerde yiyip içen, ailesinin yazlığı, evi, arabası olan sınıf arkadaşım anne babası ayrıldığı için burs alıyordu ve kyk yurdunda kalıyordu (kykda kalması kendi tercihiydi). Babasının tek maaşıyla zar zor geçinen, durumu kötü olan ama burs çıkmadığı için kredi alan arkadaşlarım da çok vardı. Silinirse kardeşlerim dahil bir sürü insan rahat edecek ve buna mutlu olurum. Ama silinsin bana ne ödemeyeceğim deyip ödemeyen insanların davranışları bana saçma ve haksız geliyor.

Borc neden silinsin ?
Bizler salaktik sanırım ödediğimiz için ?
Ben kredi aldım takır takır da ödedim. Öderim böyle şeyleri çünkü üstümde kalması inancıma vicdanıma ters . Benim içim rahat etmez en başta. O yüzden salak gibi hissetmiyorum siz de hissetmeyin 😂 Durumu olmayanları anlarım , keşke herkes öezun olunca direkt işe girebilse de hemen ödese

Son düzenleme:
Borcun kime olduğunun ne önemi var ki! Borç borçtur. Bende emekli çocuğu olarak okudum üniversiteyi. Üstelik kardeşimde okuyordu aynı anda. Devlet yurdunda kaldık ikimizde ve kredi almadık. Elimize verilen para kadar harcadık. Birazda durumunu bilip ona göre hareket etmek gerekiyor.
Ben bu kadar rahatlığa şaşıyorum. Sonuçta o borç sizin ve çatır çatır harcayan sizdiniz o paraları.

Benim yillardir odemeyen arkadaslarum var atanamadiklari icin.sigortali islerde de calisiyorlar ama hic boyle bisey yasamadilar.bazilarina yapiliyormus herkese degil yani.vergi dairesine gitti icin taksitlendirmeleri kisa tutacaklar

Asıl sorunuzun cevabı değil de vergi dairesine düşen borç yapılandırılmıyor benim olmamıştı
Aynen. Onun zamanları var. Yani gideyim de bi borcumu yapılandırayım olmuyor diye biliyorum. Devlet ara sıra böyle güzellikler yapıyor.Hatta başvuru için kısıtlı bir süre veriyor. O süre içinde yapman gerekiyor. Devlet 3 yıl önce vergi borçlarında yapılandırma hakkı tanıdığında ben de yapılandırmıştım. Ama yine de en doğru bilgi için ilgili vergi dairesine gitmek gerek :(

Aynen. Onun zamanları var. Yani gideyim de bi borcumu yapılandırayım olmuyor diye biliyorum. Devlet ara sıra böyle güzellikler yapıyor.Hatta başvuru için kısıtlı bir süre veriyor. O süre içinde yapman gerekiyor. Devlet 3 yıl önce vergi borçlarında yapılandırma hakkı tanıdığında ben de yapılandırmıştım. Ama yine de en doğru bilgi için ilgili vergi dairesine gitmek gerek :KK43:
Belki de faizlerin silinmesi ile alakalı bir yapılandırmaydı tam hatırlayamadım şimdi. En iyisi siz bi gidin öğrenin

Benımkıde vergı daıresıne dusmus ama suan hesabımda bloke gılan olmadı kac yılda oluyor acaba. Faızlerı sılselerde odesek alırken faız falan olacagını dusunmemıstım sımdı benım borc ıkı katına cıkmıs

Eşim öğrenciyken bir yıl harç kredisi almıştı, bi seçim zamanı afla faizi silindi ana parayı tek seferde ödedik, konu kapandı. Gelen af faiz kısmına geliyor ana parayı her zaman alıyorlar. Dönem dönem yapılandırma da geliyor. Ü

Kayınpederim gss borcu vardı ödemeyi erteliyorlardı çat diye tüm hesaplarına bloke geldi hatta tarım bağkuru ödeyip sağlıktan faydalanıyorlardı onu bile blokladılar, hastaneden muayene olamadan döndüler. Mecburen o gün kapadılar borcu valla kurtulamazsın bu borçtan bi yolunu bulup icabına bakın, tek konu sahibine değil herkese söylüyorum.

Ayrıca kalan borcunuz çok cüzzi rakamlarla geri ödeyebiliyorsunuz biraz da anlaşmaya çalışın oradakilerle.. Mesela benim ablam 3 bin dediler ödemeye başlamak için nakit istenen parayı ama 2 bin TL ödeyerek başlamıştı..Benim 11.000 tl mi aldıklarından sonra kalan borcum için bir ödeme planı çıkardılar işte faiziyle bilmem şu kadar tutar şu ay bu kadar bu ay bu kadar ödenilecek gibi ama ben ondan sonra hiiiç ödemedim gıcık oldum iyice yaa tabi yine ben ödicem de biraz dursun başka taksitlerim var zaten gitmiş 11.000 tl🥺.. Bu arada hesabıma da bir daha para falan yatırmıyoruz e malum borcumuz duruyor.. Eşimin hesabını kullanıyorum mecbur.. Bu arada ben mezun olalı 5 yıl olmuştu başıma bu geldi.. Adres değişikliği vs oldu gönderdikleri posta bana ulaşmadı maalesef haberim olmadı ama anlatamadım dinlemediler de zaten.. Hazır parayı da buldular hesabımda direk el koyup aldılar işte.. Ama daha öncesinde de hesabımda param vardı öyle birşey yaşamamıştım hala içimde bir acıdır bu. :KK43: tam atlatıyorum derken yaramı deştiniz bu konuyla :KK33:
Allah Allaaaah,sanirsiniz evinize hirsiz girdi de biriktirdiginiz parayi caldi??
O para zaten sizin degilmis ki,kendilerine ait olan parayi alacaklar tabii.
Ne niyetle almistiniz siz,alir okur harcarim,elbet bir yerden yirtarim mi?
Borc ahlaki diye bir sey vardir.Daha bu sabah konustuk kahvaltida cocuklarimla tesaduf.Ileriye yonelik konusurken,kredi alacaksiniz mecburen,fakat ilk firsatta odemelisiniz,bundan kacabildigi kadar kacan da var fakat geri donen parayla baska ogrenciler okuyor demistim.
Bu konular illa sulandiriliyor,olay siyasete filan geliyor fakat borc borctur kardesim, 2+2= 4.
Kenarda para varken borclu nasil uyudunuz orasi da muamma.

KYK borcunun yapılandırma zamanları oluyor belli bir miktarı peşin verip 2 3 ayda bir miktar oduyorsunuz. Faiz affı çıkmadı galiba. KYK borcumu düzenli olarak ödemeyi dusunuyorum. Anne baba ayriliginda herkese burs mu çıkıyor acaba

KYK borcunun yapılandırma zamanları oluyor belli bir miktarı peşin verip 2 3 ayda bir miktar oduyorsunuz. Faiz affı çıkmadı galiba. KYK borcumu düzenli olarak ödemeyi dusunuyorum. Anne baba ayriliginda herkese burs mu çıkıyor acaba
Bilmiyorum ama sınıf arkadaşımın öyle dediğini duymuştum. İyi ki ayrıldılar bana da burs çıktı demişti hatta espriyle karışık. Bazı durumlarda maddiyat sorgulamadan burs veriliyor.

Bilmiyorum ama sınıf arkadaşımın öyle dediğini duymuştum. İyi ki ayrıldılar bana da burs çıktı demişti hatta espriyle karışık. Bazı durumlarda maddiyat sorgulamadan burs veriliyor.

İnşallah kardeşim üniversiteyi kazandı bu sene bizim durumda fazla yok babadanda hayır yok burs çıkar inşallah teşekkür ederim 🙏

İnşallah kardeşim üniversiteyi kazandı bu sene bizim durumda fazla yok babadanda hayır yok burs çıkar inşallah teşekkür ederim 🙏
Rica ederim. İnşallah burs çıkar, krediyle uğraşmaz. O zamanlar öyleydi hala öyle mi bilmiyorum ama bunu kyk sitesinden öğrenebilirsiniz sanırım. Hangi durumlarda kredi hangi durumlarda burs veriliyor ya da kimlere öncelik veriliyor yazıyordur belki.

Back