• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kyk banka hesabına bloke koydu

Bankadan hangi vergi dairesi tarafından konulduğunu öğrenin.Vergi dairesi ile görüşün önceden yapılandırma şansı vardı şimdi var mi bilmiyorum öğrenmeniz gerekir sonra taksit yapıyorlar

Bu arada bilgi yanlışı olanlar var galiba erken ödeme indirimi ana paraya değil enflasyon farkına uygulanır mesela 18bin ana para +8 bin enflasyon farkı. Erken ödeme de ana paraya değil enflasyon farkı olan 8bine peşin ödenmesi halinde ilk sene %30 ikinci sene %20 indirim uygulanır.

Merhaba arkadaşlar yapılandırma da ne kadar bir indirim oluyor? Yapılandırma yapanlar var mı?
Benim 8 bin liralık gecikme faizim vardi . Peşin ödeme seçeneğini seçtim neredeyse tamami gitti. Ocak ayında inşallah ödeyip kurtulacağım nihayet bu lanet borçtan.
Bu arada tek bu forumda değil, normal çevremde de KYK kredilerine delice sarılmış, 'devlet niye silsin! ödeyin tabii ki !! ödeyen nasıl odedi' diyen çok arkadaş var. Arkadaşlar, devlet ne zengin iş adamlarinin ne trilyonluk vergilerini tek kalemde siliyor. Kimlere kimlere ne hibeler sunuyor, hiç mi takip etmiyorsunuz?
Alt tarafı öğrenci kredisi ya, adı üstünde, geliri olmayan, öğrenci... parası olan KYK kredisiyle sevgilisine hediye almış da, tatile gitmiş de... Ölsün mü bu genç? Eline üç kuruş geçmiş, bir şeyden kısıp gitmiş işte tatile, sefası olsun . eline geçen parayla sevgilisine hediye almak istemiş, helali hoş olsun . yani benim zamanımda KYK kredisi 240 tlydi. Alt tarafı 240 TL 'nin ne kadarini har vurup harman savurabilir ki bir genç??
Ben de ödedim (sayiyorum kendimi, bir ayı kaldı) ama benden sonra devlet bir seçim öncesi belli bir gelir seviyesinin altindakilere çok büyük bir af yaparsa da uzulmem, tam tersi sevinirim.
Onca ümitle okuyup , mezun olduktan sonra hiç çalışamayan milyonlarca genç var, değil düzgün bir ise girmek.. Düzgün olmayanıni bile bulamiyor insanlar. Zaten 4 sene okuyup iş bulamamanin mahcubiyetindeyken bir de eve kağıt geliyor,onca sene masraf yapıp okuttuğu yetmez gibi, hala harçlık veren ailen senin kredi borcunu da ödüyor... Ne kadar acı bir şey :( keşke devlet dünya yansa gelirine gelir katacak iş adamlarinin vergi borçlarını silecegine dar gelirlilerin, kendisine muhtaç öğrencilerin borçlarını silse.

Hazır parana çökmüyorlar ödemediğin borcun karşılığını alıyorlar bu kadar acı çekmene gerek yok. Daha hala gıcıklık değil mi ödemeyeceğim diyosun, bazen insanların rahatlığına çok şaşırıyorum, ödeme gücün yoktur anlarım da böyle bir gerekçe de pes yani, borç yahu milletin hakkı var o parada. Evine kağıt gelmesini beklemeye gerek yok ki geri ödeneceği belli işte zamanında kendin takip edip yapılandırsaydın madem.
Kesinlikle. Benimde hesabımda para vardı. Parayı sadece çekemiyordum.Borcun bir kısmını ödeyin e kalkıyor. Demekki 11 binden fazla borcu varmıs. Vergi dairesi el koymus. Yanı hesapta o kadar param olsa öderdım. Sonucta bu parayı zamanında aldık ve ödememiz gerektıgını bılıyorduk

Benim 8 bin liralık gecikme faizim vardi . Peşin ödeme seçeneğini seçtim neredeyse tamami gitti. Ocak ayında inşallah ödeyip kurtulacağım nihayet bu lanet borçtan.
Bu arada tek bu forumda değil, normal çevremde de KYK kredilerine delice sarılmış, 'devlet niye silsin! ödeyin tabii ki !! ödeyen nasıl odedi' diyen çok arkadaş var. Arkadaşlar, devlet ne zengin iş adamlarinin ne trilyonluk vergilerini tek kalemde siliyor. Kimlere kimlere ne hibeler sunuyor, hiç mi takip etmiyorsunuz?
Alt tarafı öğrenci kredisi ya, adı üstünde, geliri olmayan, öğrenci... parası olan KYK kredisiyle sevgilisine hediye almış da, tatile gitmiş de... Ölsün mü bu genç? Eline üç kuruş geçmiş, bir şeyden kısıp gitmiş işte tatile, sefası olsun . eline geçen parayla sevgilisine hediye almak istemiş, helali hoş olsun . yani benim zamanımda KYK kredisi 240 tlydi. Alt tarafı 240 TL 'nin ne kadarini har vurup harman savurabilir ki bir genç??
Ben de ödedim (sayiyorum kendimi, bir ayı kaldı) ama benden sonra devlet bir seçim öncesi belli bir gelir seviyesinin altindakilere çok büyük bir af yaparsa da uzulmem, tam tersi sevinirim.
Onca ümitle okuyup , mezun olduktan sonra hiç çalışamayan milyonlarca genç var, değil düzgün bir ise girmek.. Düzgün olmayanıni bile bulamiyor insanlar. Zaten 4 sene okuyup iş bulamamanin mahcubiyetindeyken bir de eve kağıt geliyor,onca sene masraf yapıp okuttuğu yetmez gibi, hala harçlık veren ailen senin kredi borcunu da ödüyor... Ne kadar acı bir şey :KK43: keşke devlet dünya yansa gelirine gelir katacak iş adamlarinin vergi borçlarını silecegine dar gelirlilerin, kendisine muhtaç öğrencilerin borçlarını silse.
Bana da 6 bin küsur faiz konmuş asıl borcun üstüne . Taksitli ödemeyi seçtim açıkçası çok kalabalıkti kafama yatsın diye sorular sordum ve bana herkesin sadece bir soru hakkı var dedi. Az bir şey değil insan tam anlamıyla öğrenmek istiyor ki benim gibi hayatında bu tarz şeylerle çok ilgilenmemis biriyseniz. Katılıyorum okumak için alınan bir borç ve kesinlikle o parayla ne tatile gittim ne de başka bir şey yaptım ailemden biri kanser hastasıydı o zamanlarda bana ilaç gibi gelmişti evden para istemiyordum ki devlet yurdunda da kaldım iki lisans diploması olan işsiz biriyim. İnsanlar bilmeden yargilarlar,boş konuşurlar . Teşekkür ederim cevabınız için. İnşallah bir an önce kurtuluruz bu borçtan biter gider .

Devlet kuruşunu bırakmaz, silinsin diye beklerseniz daha çok beklersiniz. Benim borcundan 50kuruş kalmış da bir sene sonra sülalemde telefon etmedikleri insan kalmamıştı (ben numaramı değiştirmişti, bana ulaşamamışlar), korka korka ne borcu bu, benim borcum yok ki diye diye gittim de yüzüme yüzüme 50 kuruş hanımefendi faiziyle 1.50tl ödeme yapmanız lazım dediler. 30 saniye personelin suratına eblek eblek bakıp dediğini algılamaya çalıştım.

2008 de mezun oldum. 2010 da tam ödeme tarihinde ödemeye başladım. kuş kadar maaşımla her ay 2 taksit birden ödeyerek erkenden bitirdim. evlenirken evime getirmiştim makbuzları ne olur ne olmaz diye atmadıysam hala duruyor sanırım. Millet ne rahat bekliyorlar borç silinsin.

Onca ümitle okuyup , mezun olduktan sonra hiç çalışamayan milyonlarca genç var, değil düzgün bir ise girmek.. Düzgün olmayanıni bile bulamiyor insanlar. Zaten 4 sene okuyup iş bulamamanin mahcubiyetindeyken bir de eve kağıt geliyor,onca sene masraf yapıp okuttuğu yetmez gibi, hala harçlık veren ailen senin kredi borcunu da ödüyor... Ne kadar acı bir şey :KK43: keşke devlet dünya yansa gelirine gelir katacak iş adamlarinin vergi borçlarını silecegine dar gelirlilerin, kendisine muhtaç öğrencilerin borçlarını silse.
Kredi olduğunu bilerek alıyoruz. Kimsenin vergi borcu silinmemeli. Büyük vergi borçları silindiyse küçük borçlar da silinsin, onlar da silindiyse trafik cezaları da silinsin... Böyle gider bu. Borç borçtur, ödemek üzere alıyoruz ödeyeceğiz. Başka noktadaki yanlış bu noktada da tekrarlanmak zorunda değil.

İş bulamayan gençlere sözüm yok
Ama KK da bile ben ödemiyorum, bir şey olmaz sen de ödeme diyen yüzsüzler var.
Bu hak mı şimdi? Çalışıyor, maaşını alıyor, boğazından süsünden gezmesinden kısmak istemiyor ama.
Her ödeyemeyen aynı kefede değil

Devlet zengin iş adamlarının trilyonluk vergilerini silmemeli, hatta bu vergileri kaçırmanın çok büyük cezası olmalı. Kredi alan da ödemeli. İkisi farklı durumlar, yanlış yanlışla giderilmez. Borcuna sadık olmak karakter yapısı ile ilgili bir şey. Asgari ücretle bile çalışılsa max dörtte biri ediyor aşağı yukarı ki o kadar bile etmiyor benim bildiğim, gerçekten çalışmak isteyip iş bulamayıp ödeyemeyene lafım yok ama çoğunluk rahatlığından ödemiyor. Ödesinler tabi ki o yüzden ne münasebet. Devlet çok bile esnek davranıyor, banka olsa anında borçlunun tepesine çökerdi. Devlet ihtiyaç durumundaki vatandaşa yardım eder, vatandaş da bunu suistimal etmez, olması gereken bu. Yorumundaki mahcup işsiz gençler tablosu çok dokunaklı ama kredi kullananların büyük çoğunluğu bu tabloya girmiyor maalesef.

Ben peşin ödedim geçen borcum 15 bindi sadece 500 TL indirildi . Ana borç 9bin .
öyle ya da böyle devlet o borcu alacak arkadaşlar .gün ve gün faiz biniyor .

Aynısını yaşadım.. Hesabımda 11.000 tl vardı bir mesajla hayatımın şokunu yaşadım..hemen gittim vergi dairesine kyk borcundan dolayı bloke konulduğunu ve o parayı hiçbir şekile alamayacağımı kalan borcumu da taksitle ödemem gerektiğini söylediler.. Normalde hesabımda param olmasaydı 3 bin TL peşin ödeyip ödemeye başlayabilirdim böyle bir sorun da yaşamazmışım bana öyle dediler.. Yani giden benim 11.000 tl oldu.. Neyinize bloke konuldu bilmiyorum ama onu geri alma şansınız yok maalesef.. Ben alamadım şahsen.. Çok üzüldüm anlatamam ne dediysem olmadı..
zamanında borç almışsın devletten, o da borcunu geri alıyor..
bu kadar basit...
borç dediğin ödenir değil mi?
ödemek istemiyorsan almayacaktın kardeşim..

Back