• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv’nin yanında kocaya tokat...

Narincadi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
379
295
103
Eşimin memleketinde ailesi ile 2 haftalığına tatil yapmaya gittik. Ev kalabalık, gönülsüz gittim. Annem ikna etti ve hatta benim için o da geldi. (Görümceler eşleri çocukları kv kp kayınbirader hepimiz aynı evde, dışardan çat kapı gelenleri saymıyorum bile)
Her neyse konuya gireyim. Dediğim gibi gönülsüz gittim eşim çok ısrar etti annenide götürürüm burda yalnız kalırsın dedi şaka maka derken onuda ikna etmiş ve gittik.
İlk gün akşam vardık memlekete. Nasıl olduysa herkes bi yana dağıldı onca kalabalık uçtu sanki (eşim arkadaşlarının yanına uğradı bugün için senden müsade istiyorum dedi ve gitti). Bi baktım annemle yalnız kalmışız. İlk kez geldiği ev, hadi ben neysede onun misafirlikte ilk gecesi. Nerede yatacağımız bile belli değil saat olmuş 12 yol yorgunuyuz kimse yok. Beni bi sinir bastı zaten zoraki gelmişim onca kalabalığa. Eşimi aradım gel diye. Geliyorum diye diye beni yarım saat oyaladı. Aradım çemkirdim saydırdım ve kapattım. Aradan yarım saat geçti ev halkından birileri yavaşça gelmeye başladı ve eşim de geldi. Bi baktım içmişşş ve yere düşmüş.(içmesine karşı değilim her zaman yapmaz ve en sarhoş halinde bile kendindedir, sadece hafiften başı döner ve sızar) Ses çıkarmadım annesi ay oğlum noldu sana panikleri yaptı ve bi çığlık koptu. Eşim banyoya koşmuş kusmak için annesi tutuyorrr düşmesin diye. İkisi sendelenmişler annesi panik olup çığlık atınca ben daha çok panik oldum koştum yanlarına ve nasıl olduysa o sinirle eşime bi tokat yapıştırdım. Yarın burdan gidiyorum ilk geceden bu yaşatılmaz dedim ve odaya koştum. Ağlama krizine girdim. Annesi geldi. Ben varken sen nasıl oğluma vurursun ben vurmuyorum sen ne hakla vuruyorsun dedi. Hiç ses çıkartmadım sadece ağladım kendi başıma. Eşim geldi o da başladı ağlamaya. Annesi sarıldı oğluna anneside ağlamaya başladı. Ben kenarda tek başıma onlar sarılarak ağlaştık. Eşim kalktı yine lavaboya. Kv çekti beni kenara başladı konuşmaya. Hiç nasihat yoktu, sadece sitem vardı ama kırıcı birşey söylemedi hakkını yemeyeyim. Beni kıran sadece yalnız ağlayışım oldu ve o konuşmayı yaparken bana asla temasta bulunmadı, bak kızımla başlayan nasihatlar verebilirdi veya gözyaşımı silebilirdi. Neyse sonra odalara dağıldık ama kv gitmiş olaylardan haberi olmayan anneme anlatmış. Anlatırkende “o kim oluyor benim oğluma tokat atıyor” demiş. Bu cümle beni derinden yaraladı.

Şimdi sizlerin yorumunu merak ediyorum. Bana kalırsa benim hatam ilk kez yaşanan bu durumun kv yanında olmuş olması büyük hataydı. Bunun için fazlasıyla pişmanım. Fakat onun asıl takıldığı mesele onun yanında bu saygısızlığı yapmış olmam değil, oğluna hangi sıfatla vurduğum... işte bu beni üzer. Bu beni gelin olarak gördüğünün resmidir. Kızı olarak kabullenemediğinin kanıtıdır. Haklı haksız bilmeden sadece oğluna vuranın kendi hariçinde birisi olduğundan onun için tek mesele bu mudur yani. Sizlerin konuya bakışınızı merak ediyorum. Benim hatam üzerine yaşanan bu olaydan en büyük çıkarmam gereken ders nedir?

Eşime gelecek olursak. Aşırı sarhoş değildi ve kendindeydi. O gece ondan defalarca özür diledim ve sarılarak uyuduk. (Gece boyunca iç çekti:KK61:) Birlikte ağladık ve bana ağlama özür de dileme hırçınsın ama napayım seni böylede seviyorum dedi. Aramızda kötü bir durum yaşamadık ama aileye ilk kez yansıyan bu durum benim için ne yazık ki geri dönülmez birşey:KK43: Şimdi bundan sonrasında nasıl davranılmalı. Bu konu ile ilgili yapılan imalara nasıl tepkisiz kalınmalı veya nasıl tepki verilmeli :110:

Çocuğunuz olunca anlarsınız kayınvalidenizi. Belkide vardır bilmiyorum. Alınmanız ilginç geldi bana. Benim evladımın canını kimse yakamaz. Eşide dahil buna. Hatta daha ileri gideyim. Evladımın saçının teline zarar verene dünyayı dar ederim. Az bile yapmış size annesi. Şımarıksınız.

Son düzenleme:
Eşimin memleketinde ailesi ile 2 haftalığına tatil yapmaya gittik. Ev kalabalık, gönülsüz gittim. Annem ikna etti ve hatta benim için o da geldi. (Görümceler eşleri çocukları kv kp kayınbirader hepimiz aynı evde, dışardan çat kapı gelenleri saymıyorum bile)
Her neyse konuya gireyim. Dediğim gibi gönülsüz gittim eşim çok ısrar etti annenide götürürüm burda yalnız kalırsın dedi şaka maka derken onuda ikna etmiş ve gittik.
İlk gün akşam vardık memlekete. Nasıl olduysa herkes bi yana dağıldı onca kalabalık uçtu sanki (eşim arkadaşlarının yanına uğradı bugün için senden müsade istiyorum dedi ve gitti). Bi baktım annemle yalnız kalmışız. İlk kez geldiği ev, hadi ben neysede onun misafirlikte ilk gecesi. Nerede yatacağımız bile belli değil saat olmuş 12 yol yorgunuyuz kimse yok. Beni bi sinir bastı zaten zoraki gelmişim onca kalabalığa. Eşimi aradım gel diye. Geliyorum diye diye beni yarım saat oyaladı. Aradım çemkirdim saydırdım ve kapattım. Aradan yarım saat geçti ev halkından birileri yavaşça gelmeye başladı ve eşim de geldi. Bi baktım içmişşş ve yere düşmüş.(içmesine karşı değilim her zaman yapmaz ve en sarhoş halinde bile kendindedir, sadece hafiften başı döner ve sızar) Ses çıkarmadım annesi ay oğlum noldu sana panikleri yaptı ve bi çığlık koptu. Eşim banyoya koşmuş kusmak için annesi tutuyorrr düşmesin diye. İkisi sendelenmişler annesi panik olup çığlık atınca ben daha çok panik oldum koştum yanlarına ve nasıl olduysa o sinirle eşime bi tokat yapıştırdım. Yarın burdan gidiyorum ilk geceden bu yaşatılmaz dedim ve odaya koştum. Ağlama krizine girdim. Annesi geldi. Ben varken sen nasıl oğluma vurursun ben vurmuyorum sen ne hakla vuruyorsun dedi. Hiç ses çıkartmadım sadece ağladım kendi başıma. Eşim geldi o da başladı ağlamaya. Annesi sarıldı oğluna anneside ağlamaya başladı. Ben kenarda tek başıma onlar sarılarak ağlaştık. Eşim kalktı yine lavaboya. Kv çekti beni kenara başladı konuşmaya. Hiç nasihat yoktu, sadece sitem vardı ama kırıcı birşey söylemedi hakkını yemeyeyim. Beni kıran sadece yalnız ağlayışım oldu ve o konuşmayı yaparken bana asla temasta bulunmadı, bak kızımla başlayan nasihatlar verebilirdi veya gözyaşımı silebilirdi. Neyse sonra odalara dağıldık ama kv gitmiş olaylardan haberi olmayan anneme anlatmış. Anlatırkende “o kim oluyor benim oğluma tokat atıyor” demiş. Bu cümle beni derinden yaraladı.

Şimdi sizlerin yorumunu merak ediyorum. Bana kalırsa benim hatam ilk kez yaşanan bu durumun kv yanında olmuş olması büyük hataydı. Bunun için fazlasıyla pişmanım. Fakat onun asıl takıldığı mesele onun yanında bu saygısızlığı yapmış olmam değil, oğluna hangi sıfatla vurduğum... işte bu beni üzer. Bu beni gelin olarak gördüğünün resmidir. Kızı olarak kabullenemediğinin kanıtıdır. Haklı haksız bilmeden sadece oğluna vuranın kendi hariçinde birisi olduğundan onun için tek mesele bu mudur yani. Sizlerin konuya bakışınızı merak ediyorum. Benim hatam üzerine yaşanan bu olaydan en büyük çıkarmam gereken ders nedir?

Eşime gelecek olursak. Aşırı sarhoş değildi ve kendindeydi. O gece ondan defalarca özür diledim ve sarılarak uyuduk. (Gece boyunca iç çekti:KK61:) Birlikte ağladık ve bana ağlama özür de dileme hırçınsın ama napayım seni böylede seviyorum dedi. Aramızda kötü bir durum yaşamadık ama aileye ilk kez yansıyan bu durum benim için ne yazık ki geri dönülmez birşey:KK43: Şimdi bundan sonrasında nasıl davranılmalı. Bu konu ile ilgili yapılan imalara nasıl tepkisiz kalınmalı veya nasıl tepki verilmeli :110:
Birde ne sifatla tokat attigini sorgulayinca zoruna gitmis kadin hakli gelin yada kiz bu durumu ne kapatabilir su yazdiklariniz cok komik bu kadar nasil bencil oluyorsunuz anlamadim

Fakat onun asıl takıldığı mesele onun yanında bu saygısızlığı yapmış olmam değil, oğluna hangi sıfatla vurduğum... işte bu beni üzer. Bu beni gelin olarak gördüğünün resmidir. Kızı olarak kabullenemediğinin kanıtıdır. Haklı haksız bilmeden sadece oğluna vuranın kendi hariçinde birisi olduğundan onun için tek mesele bu mudur yani.

haklı olmanız istediğiniz gibi tokadı yapıştırmanıza imkan mı sağlıyor ?
elbet gelinsiniz. kim kv nin kızı ki?
biri benim çocuğuma vursa bende çıkar hangi sıfatla derim çok normal.
siz öfkenize hakim olmayı öğrenmelisiniz yalnız bile olsanız kimseye tokat atmak gibi bir hakkınız yok.
nazınız geçtiğini bilmeseniz vuramazdınız zaten. sokakta birine vurun aynı şekilde karşılığını alırsınız.

:KK53: tövbestafurullah.

Oğluna tokat atacan o da senin gözyaşını mı silecek? Aynısını kız annelerinden de bekleyelim mi? Çok ama çok hatalısınız. Ben de ayılsın diye vurdunuz sandım. Eşinizi düşürdüğünüz durumun farkında mısınız?

Ben de arada koluna bir cimdik atarım ama başbaşayken kimse görmeden, onda bile üzülürüm. Çok ayıp. Eşiniz yine iyi seslenmemiş.

Kayınvalidenizin yerinde olsam bi tane de ben yapıştırırdım size . Hayır yani erkekler kadınlara vuramaz ama biz kadınlar sinirlenince iki tane çakabiliriz ? Kusura bakmayın eşitlik istiyorsanız önce saygı duymayı öğrenin . Eşinizin ne kadar zoruna gitmiştir , hemde annesinin önünde. Empati yapın kendinizi onun yerine koyun ve annenizin önünde eşinizin size vurduğunu düşünün. Sizin anneniz sen hangi hakla vuruyorsun demez miydi eşinize ? Ben olsam derdim ..

Birde gönülsüz gittim ilk kez gittim demişsiniz.
Eşiniz ağaç kovuğundan çıkmadığına göre bir ailesi var.
Üstelik annenizde gelmiş.
Sizinki annede eşinizin annesi bostan korkuluğu mu ?
Ben ilk kez gitmedim aksine her fırsatta ordayız. Annem ilk kez geldi.

Kayınvalidenizin yerinde olsam bi tane de ben yapıştırırdım size . Hayır yani erkekler kadınlara vuramaz ama biz kadınlar sinirlenince iki tane çakabiliriz ? Kusura bakmayın eşitlik istiyorsanız önce saygı duymayı öğrenin . Eşinizin ne kadar zoruna gitmiştir , hemde annesinin önünde. Empati yapın kendinizi onun yerine köyün ve annenizin önünde eşinizin size vurduğunu düşünün. Sizin anneniz sen hangi hakla vuruyorsun demez miydi eşinize ? Ben olsam derdim ..
Yaptıgım şeyi savunmuyorum. Ben olsam bende derdim. Bu yazdıklarınızın hepsi normal buldugum kısımlar zaten. Ama diğerleri değil. Anneme anlatması, üstelik sert uslupla arkamdan o cümleleri söylemesini hoş bulmadım

Fakat onun asıl takıldığı mesele onun yanında bu saygısızlığı yapmış olmam değil, oğluna hangi sıfatla vurduğum... işte bu beni üzer. Bu beni gelin olarak gördüğünün resmidir. Kızı olarak kabullenemediğinin kanıtıdır.
Bundan sonra gelinim olarak bile görmezdim ben olsam.

Sarhoş kusan adama mi vurdunuz yani? Hiçbir şey şiddeti meşru kılmaz. Anasının yanında karısını döven kişi kadar siz de hatalisiniz bu net. Annesi de gayet haklı. Sizi orada sevip oksayamazdi. Gelin olarak da görür çünkü gelinsiniz. Bu da normal. Annenize söylemesi de. Rahatsız olduğunuz durumu eşiniz ayılınca sert bir şekilde anlatabilirdiniz. Olan olmuş gerçi bu saatten sonra özür dilemek gerek. Eşinizle sakince oturup konuşacaksınız. Annesine de neden böyle öfkeli olduğunuzu anlatacaksınız. Eskisi gibi olur mu her şey bilemem. Ama çok kötü bir hata. Yalnız da olsa kötü tabi ki. İlla üçüncü bir kişi olmasına gerek yok. Şiddet her türlü şiddettir ve meşru tutulamaz.

Yaptıgım şeyi savunmuyorum. Ben olsam bende derdim. Bu yazdıklarınızın hepsi normal buldugum kısımlar zaten. Ama diğerleri değil. Anneme anlatması, üstelik sert uslupla arkamdan o cümleleri söylemesini hoş bulmadım
Sakamisiniz siz kadının gözü önünde oğluna tokat atmışsınız neyin savunması bu tabikide annenize sikayet edicek allahım ya

Back