Kv'nin sınırlarımı çiğnemesi ve benim patlama noktam

Kayınvalide yatak odasına dalıyor gece gece, hala hepinimizin annesi böyle diyorsunuz . Normal değil bu tutumların hepsi, huyları böyle deyip geçemezsiniz. İlerde siz de böyle olacaksınız belli sonra da şey dersiniz , biz annemizden böyle gördük ….
Dimi ?

Bilmiyorum neden, öyle bi beklentimde olmadı açıkçası ben kendi savunmamı yaptım. Ordaki mevzuda eşimin desteğine ihtiyaç duymadım zaten adam kalk gidelim diyerek tepkisini koydu ortaya
Vay be
Tepki de tepki yani ..
kalk gidelim nedir ya saat geç oldu gibisinden
Anne ne diyorsun diyemedi mi

Çocuğu örtmesi, mama bitmiş demesi vs büyütülmeyecek şeyler birçok arkadaş söylemiş katılıyorum ama bunları büyütecek hale getirilmiş ve çıldırtılmışsınız. Eve anahtarla girmek ne.

Sürekli dibinizde bitince size de gelenler gelmiş. Bence haklısınız. Görüşmemeniz daha iyi

Niye bu kadar pasif kalıyorsunuz sonuna kadar siz haklisiniz niye bu tavrınız? Ne güzel bahane çıkmış görüsmeyin evinize de almayın kafanız rahat eder

Kayınvalide saygısız ve dengesiz. Saygısız olan kadar zamanında had bildirmeyen de suçludur. Son noktaya gelip kadına evimize gelme diyeceğinize gönlü olsun diye mama yapıp vermeseydiniz. Kayınvalideniz gibi sizinde dengeniz yok. Bakın tek tek yazıyorum rahatsız olduklarınıza göre.
-anahtarla giriyor diye özel hayat kalmadıysa uyaracaksınız
-baskıyla bir insan nasıl yatağını bırakır? Silah dayamadı ya. Yapmaaycaktınız.
-gönlü olsun diye mama vermeyecektiniz. Olmasın gönlü şimdi çok mu oldu yani gönlü?
-gece odaya gelince tepki gösterecektiniz.

Bence odamıza gece girme demek bir süre bize gelmek demekten daha kolaydır. Son noktaya gelmenizde çekilmez kayınvalideniz kadar sizin de büyük payınız var.

Kayınvalideniz eşinizin ilk önce gelme sonra gel demesi üzerine verdiği tepkide haklı.
Öncesinde çok gereksiz şeylere karısmis, gece yatak odanıza girmiş, anahtarı almış evinize kendi evi gibi girmiş, siz birşey olduğunda hemen onu aramışsınız yani istemeyen insan tüm bunlara izin vermez. Bunlara sessiz kalıp sonra kadina telefonda gelme demek yerine düzgün bir yol bulunabilirmiş. Gerektiği yerde gereken tepkiyi verememişsiniz.
Bundan sonrası için gelgitli davranmayın en azından.

Hatanın büyüğü sizde. Sınır çizememişsiniz susup susup dolmuşsunuz. Karşınızdaki insan siz dile getirmediğini sürece sizin nelerden rahatsız oldupunuu bilemez. Evet kayınvalideniz çok yanlış davranmış, hiç durması gereken yeri bilememiş ama bu yüzü de sizden bulmuş. Sonrasında durup alakasız bir anda alakasız bir tepki göstermişsiniz. Bir anda ortada incir çekirdeğini doldurmayacak kadar basit bir konu varken anneni görmek istemiyorum demişsiniz. Rahatsızmışsınız geçmiş olsun ama insanlar siz gel dediğinizde gelip git dediğinizde gidemez. Eleştirdiğinizi yapmışsınız aslında iyi görünüp küçük bir pürüzde pençelerinizi çıkartmışsınız

Öncelikle kv sevici arkadaşları sevgi ile kucaklıyorum.Şunu da söyleyeyim konuşsan, anlassan olmaz kişilerdir bu kvler;konuşmadan, anlaşmadan yine bir yük!Eee ne yapalım simdi : Seviyeli,az görüşmeceli, gelin -kaynana katagorisine tam uyumlu en makbulu sanırım.Tabi bunun için de bir efor gerekli.Size ve tüm gelinlere kolaylıklar diliyorum 😓

siz haklı sebeplerle dolup, patlama noktanızda ufak bir şeye patlamışsınız. gerçi tuvalet aparatı muhabbetinde de haklısınız fakat sınırlarınızın ilk ve fazlasıyla çiğnendiği yerde hiç ses çıkarmamışsınız. odaları ayır demiş ayırmışsınız, yatak odanıza uyurken girmiş tepki vermemişsiniz, çocuklarınıza müdahale etmiş susmuşsunuz.. tüm bunlarda ses çıkarabilirken tuvalet aparatında patlak vermiş. ben anneme gelme artık desem sonra da istersen gel diye arasam yüksek ihtimal annem de çok güler yüzlü karşılamazdı bizi. fakat rahatsız olduğunu belirtiyorsun, mesafe bence iyi gelir. görüşmek istemiyorsanız, sizi rahatsız hissettiriyorsa sizin sağlığınız daha önemli, görüşmeyin. ama ben böyle de rahat edemiyorum diyorsanız kayınvalidenizle oturup konuşun. bunaldığınızı, iyi hissetmediğinizi o yüzden böyle olduğunu sakin kafayla anlatın.

Her dedigini yapiyorsunuz, o kadar sey yapiyo yine kapisina gidiyorsunuz, kapiyi acmiyor hala bayramlasmaya calisiyorsunuz. Siz bu kadar kendinizi ezdirirseniz kadin her seyi hak gorur kendine tabi. Elinde anahtarının olmasina nasil izin verirsiniz mesela?? Asıl kiyamet koparilmasi gereken seylerde susup sacma seylerde patlarsaniz kimse kaale almaz boyle

Siz neden mesafe koymuyosunuz zirt pirt gelmesine musade ediyosunuz? Ayrica tersleyip sonra gel yatdim et bayramda git gormeye falan sizde tutarsizsiniz ara sira patlamalar yasayacaginiza zamaninda mesafe koysaniz bunlarin hicbiri olmazdi

aradim anne ayşe hastalandı ne yapacağımı bilemedim gelir misin diye gelirim gelmem demeden " yaa ben sana diyorum çıplak ayak gezdirme çocuğu banyodan sonra hemen giydir zart zurt demeye başladı bişey demedim geldi eve sağolsun yine aynı şeyi söyledi ya sabır dedim buda böyle gecti
Aramayın. Kayınvalide uzak bir yerde olsa ne yapacaktınız? Siz bir kere çağırırsınız o da 10 kere davetsiz gelir. Ben de iki bebekle hep yalnızdım. Anne kayınvalide uzakta. İki bebek bezledim, birini emzirdim diğerini yedirdim, biri hasta kucağımdan inmez diğeri beni de kucağına al diye ağlayan iki küçük çocuk. Tamam sinirler yıpranıyor, çökme noktasına geliniyor, hastalık varsa tetikleniyor kolay değil. Ama hem bunları yaşıyorsunuz hem de üstüne kayınvalideyi çekiyorsunuz.
İşinize gelince çağırıyorsunuz gibi görünüyor buradan bakınca.

Madem bu kadar rahatsızsınız gözünüze batıyordu o zaman tamamen en başından mesafeli olmalıydınız. Kadının da yaptığı bir şey yok gibi geldi klasik işte. sizin anneniz de eminim öyledir… neyse çok geçmiş olsun önemli olan siz ve evlatlarınız tabi bundan sonra tamamen uzak durursunuz iyi olur her şey umarım

Benim bu forumda okuduğum en haklı gelin konusu. Evet aynı şeyleri yeri geliyor annemizle yaşıyoruz ama kaçımız annemize gösterdiğimiz davranışı kayınvalideye gösterebiliyoruz? Ben anneme çok carlamışımdır karışma benim çocuğum değil mi diye ama pesine o da mabadıma bak benden çıkmış beni beğenmiyor diye dalgasını geçer olay kapanır kayınvalide ile aynı iletişim olmadığı için olay sarpa sarıyor. Ki en sıkıntılı olay bence gece çat diye odaya girmesi, sütün olduğu halde mama dayatması, görümcenin olan tuvalet adaptörünü istemesi ve kocayla küs olmaya sevinmesi. İyi yapmışsın bacım, boşver gitme sende kendisi bilir.

X