- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.029
- 48
Merhaba hanımlar kv nın sık sık hergun cagırmasınüzeeine konu açmıştım. Ve degerlı yorumlarınız ıle artık hayır demeye basladım. Kapı bir oturuyoruz kapıda komsumla konusurken bıle kapıya. Cıkıyor gene o cıkınca bız ıcerı gırecektık kı oğlum kv yı cagırmak ıstedı aglamaya basladı kv bıze gelsın oyun oynayalım dıye. Kı evımı toplamadım daha ve cocugumun uyku saatiydı yanı ısım vardı. Oğlum aglamasın dıye normalde buyur ederdım. Kv benımı cagırıyorsun oglum demeye basladı gelmeye yönelecektıkı ne ıstıyosun oglum dedım. Kv yı gosterdı gelsın dıye. Hayır annecım sen aglıyosun dıye her ıstedıgın olmaz ısımız var dedım ve ben oyle deyınce kv de aglatma cocugu gırın ıcerı dedı. Normalde hıc boyle bırsey soylemezdı gelırdı cagırmamı beklerdı. Neyse gırdım oglumla bırlıkte eve sonra uyuttum Cocugumu. Demem o ki bu kadın ne zman kapıya cıksak davet ettırmek ıcın ve davet etmek ıcın kapıya cıkıyor. Karsılasmaz gorusmezsek oglunu arıyor ayak yapıyor hastalandım ugramadınız falan dıye. Yanı ıstıyor kı eskısı gıbı hergun saatlerce yanımızda olsun herseyımızı bılsın herseyımıze karıssın. Ben ızın vermek ıstemıyorum artık buna. Kv her kapıya cıkmasında ne demelıyım kı bu kadın kapımızı gözlemesın ? Cocugumu kullanıyor bana karsı cocuga kendını oyun oynayarak alısdırmaya kalkdı ve normal olarak oglumda onu gorunce cagırmak yada yanına gıtmek ıstıyor. Bunun önünü nasıl kesebılırım ? Cocuk benı ıstıyor aglıyor dıye bıle gelmeye bahane arıyor. O kadar yakamızdan düşmüyor cok bunaltıyor benı.
O isler o kadar basit olmuyor iste.. Herkesin yasadigi kendine.. Fitne fesat, cirkinlik ve kotuluk dolu insanlarla mucadele eden bi sürü insan var.. Idare etsen de, iyilik etsen de, yağa bala da batırsan huzur bozmaktan beslenen insanlar var.. Size -Allah'a sukur- öylesi denk gelmemis olabilir.. "Ay sevin iste, kocanizi dogurmus kisi o, kutsal bir varlik, anne" demek, kusura bakmayin ama cok beylik.. Her seyin altinda bi sey arayip eşinin ailesine saldirmayi ve onlari dislamayi vazife edinmis kisilere, akli basinda olan herkes tepki gosterir elbette.. Ama mevzu burda bu degil.. Bu kadar genellemek ve dumduz yorumlamak, kolayca konusmak dogru degil..Anlamıyorum bu kvleri neden gördüğünüzde öcü görmüş gibi oluyorsunuz.?
Eşinizin annesi.. Eşinizi doğuran kişi.. Sevin ya neden sevmiyorsunuz ne düşmanlığını gördünüz? Torununu görmeye hakkı var yarın öbürgün sizde kv olacaksınız anlarsınız.. Eminim siz oğlunuzun evinden bile çıkmazsanız herkes oğlunu çocuğunu sever.. Bir kabullenin artık. Sevin artık ya.
Ben gördüm. Bizzat şahidim. Tabi bir de işin geleneksel boyutu var. Ataerkil bir toplumdayız ve ev vermek erkek ailesinden beklenen bir davranış. Aynı düğün yapmak, 'taki takmak, eşya almak ve hatta evlilik süresince maddi yardımda bulunmak gibi. Denk geldiniz mi bilmiyorum ama kayınpederinin kayınvalidesinin emeklisine göz dikip bize maddi yardımda bulunmuyor diye sikayetlenen kadınlarımız var. Evlenirken tum kiyafetlerini aile evinde birakip, eş ailesinin gardrobunu yenilemesi gerektigini dusunen kadinlar var. Sanki evlenmiyoruz da evlatlik gidiyoruz.Henüz çekirdek aile olmayı becerebilen bir toplum değiliz. Erkekler aileye bağımlı yetiştiriliyor. Is basa düşünce sudan çıkmış balığa dönüyor. Kadınlar hem karnım doysun hem pastam dursun istiyor. Tabi bir de evlenmek amaç olunca seçimler yanlış oluyor. Aileler çocuğum evlendi ama etegimizden ayrılmasın diyor..sonuç mutsuz aileler....Ben hiç kızına ev verdi diye kızının evinden çıkmayan anne baba görmedim. Ama ilk cümlenize sonuna kadar katılıyorum tabi.
Benim kv baya yaşlı ayağa dahi kalkamıo.. Herhalde geliniysem ben yapcam.. Yaptığım zaman çok mutlu oluyor yemeklerimi çok beğeniyor. Herşeyi emir gibi algılamayın. Emir vermedi. Yaşlılığına veriyorum bende. Anlatım şekli öyle.
çok mu küçük evlendiniz? hiç akıl vereniniz olmadı mı sakın aynı binaya evlenme çok zor olur diyeArkadaşlar ev kp kalma evet ama ben bu evde oturdugumuz zaman kv nin de uyandıgım saatten uyuyacagım saate kadar bızımle duracagını bılmıyordum boyle demedıler. Yanı hergun ugramasıda problem degıldı bır ıkı saat durup gıtse tekrar gelmese ama boyle degıldı davranısları şu şekilde oldu. Ben camı acasıya uyandıgımı anlar hemen gelır evı toplayım toplamayım cocugun uyku saatıne kadar kalır. Ikı saat gıder cocuk uyandımı dıye tekrar gelır. Aksama kadar kalır. Esım gelır sofraya bırlıkte otururuz. Yemegımızı yer cayını kahvesını verırım. Gene gıtmez. Takı bızım uykumuz gelınceye kadar saat 11 - 12 olacak ılla. Dısarı cıksak eve gelırken hemen kapıyı acar gelmek ıster veya davet eder. Oglumla kapıya cıksam parka bakkala gıtsem pesıme takılır. Her yapdıgımızı sorar. Yatmamıza kalkmamıza yememıze ıcmemıze herseyımzı sorar arasdırır bırde laf sokar. Gece bıle cocuk uyansın aglasın kapıma dayanırdı cocuk aglıyo dıye. Nasıl anlatayım daha hergun ben bu sekılde 4 yıl cekdım. En son bıkdım evı terkettım. Ve esım de bunlar olurken söyledıgımde yaslı annem alttan al ses etme gormezden gel tek basına sıkılıyor ne yapsın kıme gıtsın gıbı seyler soyledı. Anne bız aıleyız tamam gorusecegız ama bu hergun sureklı bır yasıyormusız gıbı olmaz demedı. Burdan da tasınmıyor ayrılmayı goze alıyor ama tasınmıyor. Annemı bırakamam babam yok basında dıyor. Bende kv yuzunden yuvamı yıkmak ıstemıyorum esımle bunun dısında sorunumuz yok. Kendım kv eskısı gıbı tavız vermemek adına sızden tavsıye bekledım ama yanlıs anlasılıyorum sanırım. Kv herkese soylerdı bı yatmamız ayrı bır gıbıyız dıye övünürdü bu yaptıgıyla anlatabılıyormuyum. Kendı evını sadece otel gıbı kullanıyordu. Sız olsanız nasıl katlanırsınız buna ? Hıc esımle cocugumla neden basbasa kalamadım ? Esım buna musade ettı. Anlıyomusunuz. Bır hafya ayrılıktan sonra mesafe koyabıldım. Sımdı onuda bozmaya calısıyor ve sızlerden akıl ıstıyorum. Cunkı kımsem yok danısabılecegım.
Bak canim,boyle diyorsun da,o oyle degil iste.Sen hic duymadin miAnlamıyorum bu kvleri neden gördüğünüzde öcü görmüş gibi oluyorsunuz.?
Eşinizin annesi.. Eşinizi doğuran kişi.. Sevin ya neden sevmiyorsunuz ne düşmanlığını gördünüz? Torununu görmeye hakkı var yarın öbürgün sizde kv olacaksınız anlarsınız.. Eminim siz oğlunuzun evinden bile çıkmazsanız herkes oğlunu çocuğunu sever.. Bir kabullenin artık. Sevin artık ya.
Tabi ben ilk yazdığı yorumu okudum canım daha ilerisini sen deyince gördüm.Tabiki çok çok yanlış kv nin yaptıkları ben de olsam büyük kavga ederdim.Ne saçma insanlar var ya...Kadın çocuğu dudağından öpüp taciz ediyor, memesini açıyor emsin diye hanımefendi bilmem okudunuz mu? Bunun adı cinsel tacizdir ve böyle bir insan çocukla asla baş başa bırakılmamalıdır. Böyle bir konuda empatiye yer yok. Kusura bakmayın.
Maşallah ne güzel. Arkadaşınız çok şanslıymış.çok isterdim öyle bir kayınvalidem olsun.Var vallahi bunu diyenler.
Arkadasimin kvsi boyle bir kadin.
Anlatiyor hala biz birsey gormedik,her sey zordu eskiden,alin giyin gezin,ne çıktıysa yenilik alin kullanin diye soyluyor gelinlerine.
Hadi mış gibi yapiyor diyecegim,eline para gecince gelinlere bolusturmustu de gelinler,anne bizim ihtiyacimiz yok sagol,gel senin mutfagi yenileyelim bu parayla demislerdi ve oyle yapilmisti.
Herkes potansiyel kotu degil ki.
Böyle devam edeceksiniz ta ki anlayana dek.Hemen cevap verıyorum cocugum emıyor dıye kendısıde ne sebebden bılmıyorum cocuguma cicis cicis dıye memesıne yoneltmeye calıstı bı kac kere yanında emerken oglum memesını gosterdı ona da emmeye gıtsın dıye ve kavga ettık baya . Sonrasında cocugumu dudagından öpmeye kalkdı. Gene kızdım tartıstım. Ve ona emanet edemedım yavrumu bunun dısında da 4 yıllık evlılıgım boyunca hergun her aksam hem yemekde hem gun ıcınde sureklı ıcımızden cıkmadı bızı hıc rahat bırakmadı bıkdırdı esımle cok sorun yasadık bu yuzden Laf sokmalarını saymıyorum Bıle ve sırf evımızden ckmadıgı ıcın evımden bıle ayrı kaldım esımle kavga ettım cocugumla aılemın yanına gıttım. Bır kere bıle aramadı kızım evıne gel ben senı bunaltmam artık bıle demedı. Bılemıyorum ben kendısınden bunaldım bıktım. Buna ragmen ara ara gıdıyorum ama kadın yıne eskısı gıbı olmak ıcın elınden gelenı yapıyor.
Zahmet etmeseydin canımSoyle biiiii eski konulariniza baktim da görumceleriniz hakkinda baya baya sikayetcisiniz. Esiniz hatrina onlari da eliniz degmisken mutlu edin. Kocisiniz mutlu olsun yazik ona gorumceleri de alttan aliverin.
Ha bide sana da pay pay..Darısı başına
Merhaba hanımlar kv nın sık sık hergun cagırmasınüzeeine konu açmıştım. Ve degerlı yorumlarınız ıle artık hayır demeye basladım. Kapı bir oturuyoruz kapıda komsumla konusurken bıle kapıya. Cıkıyor gene o cıkınca bız ıcerı gırecektık kı oğlum kv yı cagırmak ıstedı aglamaya basladı kv bıze gelsın oyun oynayalım dıye. Kı evımı toplamadım daha ve cocugumun uyku saatiydı yanı ısım vardı. Oğlum aglamasın dıye normalde buyur ederdım. Kv benımı cagırıyorsun oglum demeye basladı gelmeye yönelecektıkı ne ıstıyosun oglum dedım. Kv yı gosterdı gelsın dıye. Hayır annecım sen aglıyosun dıye her ıstedıgın olmaz ısımız var dedım ve ben oyle deyınce kv de aglatma cocugu gırın ıcerı dedı. Normalde hıc boyle bırsey soylemezdı gelırdı cagırmamı beklerdı. Neyse gırdım oglumla bırlıkte eve sonra uyuttum Cocugumu. Demem o ki bu kadın ne zman kapıya cıksak davet ettırmek ıcın ve davet etmek ıcın kapıya cıkıyor. Karsılasmaz gorusmezsek oglunu arıyor ayak yapıyor hastalandım ugramadınız falan dıye. Yanı ıstıyor kı eskısı gıbı hergun saatlerce yanımızda olsun herseyımızı bılsın herseyımıze karıssın. Ben ızın vermek ıstemıyorum artık buna. Kv her kapıya cıkmasında ne demelıyım kı bu kadın kapımızı gözlemesın ? Cocugumu kullanıyor bana karsı cocuga kendını oyun oynayarak alısdırmaya kalkdı ve normal olarak oglumda onu gorunce cagırmak yada yanına gıtmek ıstıyor. Bunun önünü nasıl kesebılırım ? Cocuk benı ıstıyor aglıyor dıye bıle gelmeye bahane arıyor. O kadar yakamızdan düşmüyor cok bunaltıyor benı.
Teşekkür ederim canım benim.Ne kadar güzel anlaşabilmeniz. Allah daha da mutlu etsin. Ama herkes bir değil mesela ben sırf kocisimin annesi mutlu olsun diye kendimi kasamam. Bazı seylere büyüğüm diye bir susarım, iki susarım ama sonra mesafemi koyarım. Sonuçta hangi kayınvalide oğluşumun karısı mutlu olsun diyor.
Bu kere geldigim bu hayatta kendi annem de dahil kimse mutlu olsun diyd yasayamam. Size baskasini mutlu etme cabasinda basarilar.
Ben sizi anladim.Zahmet etmeseydin canımbu arada konu kaynana. Görümce den bahsediyorsun.. Görümce ve kaynanayı aynı safhada mı yoksam öyle bir mi görüyorsun ikisini.. Onları da mutlu ettim siz Sağolun ahh sizin bu yorumlarınız da olmazsa kim derdime derman olur dimi.. ihihihihi :)
Vallahi ben de kv ile yaşıyorum düzenim yok belki de ama birbirimize karşı saygımız sevgimiz var.. Yarın öbürgün gitsem bile yinede saygımız sevgimiz olacak her ne yaşarsak yaşayalım.. Çünkü ben de yarın öbürgün kv olcam insan bir hareket etmeden önce düşünmesi gerekiyor vallahi ben kv de bazen herşeye karışır.. Bazen sofrayı kuruyorum kaldırcam sonuçta sofrayı.. ''sofrayı da topla' diyor ama toplicağımı da biliyor. örnek verdim.. Dediklerini yaptığımız zaman mutlu oluyorlar olsun eşimin annesi mutlu olsun :) eşimi seviyorum eşimi bu kadın doğurdu onu da seviyorum
Ben sizi anladim.
İnsan, disaridakiler kizi bile olsa evin duzenine karismasin istiyor,eger birlikte oturuluyorsa.
Birlikte oturmak genelde buyuklere avantajdir,gelin evi toparlar,yemegi yapar,buyuklere yarenlik eder,hastaysa bakar.
Avantaj olmasaydi benim cocuklugumda boyle yasayanlar coktu,gencler evini ayirmaya kalkinca üzülüp agliyordu büyükler.
Burada yapmayin mecbur degilsiniz diyenler cok olur,ama hersey mecburiyetle yapılmaz,insan ben ustume düşeni yapayim,büyükte kiymet bilsin,gecinip gidelim diyedebilir.
Anne babasinin rahatini görüp memnun olmasi gereken gorumceler genelde bir tavirlara giriyor,bu da hoş karsilanmiyor tabii,yoksa insan büyüğü bir sekilde idare edebiliyor cogu zaman...
Kv konunu gormedim,gorumceyi yazmissin,onda da birsey yok.Vallahi canım beni anlayan çok az insan vardır çünkü haksız değilim ben. Ben doğuluyum bizim burda adetlere göre yaşanır.. Bazı kadınlar kendi annelerini bile mutlu olmasını istemeyecek kadar bencil maalesef tut ki eşinin annesini seviyorsun sayıyorsun.. diye hedef haline geliyorsun.. Anlicağın kv yi savundum torununu sever de görmekte ister diye.. Konu sahibi nedenini ilk başta yazmamıştı. Sonradan açıklayıcı birşekilde de yazdığı için haklı buldum.. kv nin çocuğu o şekilde öpmesi evet yanlış.. Göğüsnu açıp torununa gel sana meme vrym gibi sözleri kullanması da yanlış.. Sustum zaten bişey yazmadım. Bu sefer kv düşmanları mı desem bazı kadınlar annelerine karşı bencil olanını mı desem ki Anneler bizi doğurunca Çok acı çekerler.. Anneye karşı kin.. Bencillik.. nefret beslemek Allah karşısında çok kötü bir durumdur..Hele hele kendi şahsi mutluluğu için sen de kadınsın ya sen de anne olacaksın sen de oğlan doğuracaksın. Rabbim seni de görecek. Alakasız benim hayatımla ilgili saçma şeyler yazmaya başladı neymiş görümceymiş o konuda ben Kaynanama ilgili kötü bir şey demedim Allah var kaynanam beni öz kızından bile çok sever karşılıklı tabiki bu.. Karşılıklı olması da mı kötüdür.. Evet Kaynanamla ilgili konu açtım temizliği yok diye o da yanlış yaptığımın farkına vardım konuyu silme gibi bir durum da söz konusu değil çok utandım kendi adıma... İçerik sildim o da yasakmış uyarı aldım bu konuda.. Ama varya hala utanıyorum kaç ay önceki konudur kimbilir ama Hatamı kabul ediyorum sonuçta kv yaşlıdır yapamamasını hatalı buldum. Yani insan empati kurarak yaşaması gerekiyor. Empati kurdum ben de sadece.. İnsanın özelini başka konuda ifşa etmesi ayrıeeten yanlış bir hareket bir kadın olarak bir kadına yakıştıramadım..
"8 aylık evliyim Kaynanam ve kayınbabamla oturuyorum. Kaynanam 70 yaşında sinir olduğum şey yatak odama çat diye giriyor. Sahur vaktinde bile kapıyı açıyor kalk yemek hazırla diyor ama yinede yatak odama girmesini istemiyorum. Eşimlede konuştum bu konuyu o da hak verdi annesini uyardı birkaç defa ama Aynı şeyleri yapıyor evin herşeyine karışıyor. Evdeki Yaptığım düzene bile. Evimi ayırmak istiyorum Eşimlede paylaştım bu konuyu ama Her defasında tartışmaya dönüştü çünkü eşim evin en küçüğü ve evden ayrılmak istemiyor.Evimiz var aslında ama kiraya vermişler kirayı bile kendileri alıyor borçları var diye. Oysaki yaz olunca istediğinizi yaparsınız demişti kaynanam. Bende onları kendi haline bıraktım ne yaparsa yapsın diye ama insan üzülüyor Bir evi bir düzen sahibi olmak istiyor. "
allah aşkına bari bişey yazarken açtığınız konuları hatırlayın da birbiriyle çelişmesin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?