Kv ye hayır gelemem demeye başladım ve sonuç

Sen böyle devam ettikçe zaten yavaş yavaş ayağı kesilecektir. Bir anda tüm sorunları çözmeyi bekleme. Şuan iyi gidiyorsun bence başka bir şey yapmana gerek yok. Aynı şekilde devam et..

O isler o kadar basit olmuyor iste.. Herkesin yasadigi kendine.. Fitne fesat, cirkinlik ve kotuluk dolu insanlarla mucadele eden bi sürü insan var.. Idare etsen de, iyilik etsen de, yağa bala da batırsan huzur bozmaktan beslenen insanlar var.. Size -Allah'a sukur- öylesi denk gelmemis olabilir.. "Ay sevin iste, kocanizi dogurmus kisi o, kutsal bir varlik, anne" demek, kusura bakmayin ama cok beylik.. Her seyin altinda bi sey arayip eşinin ailesine saldirmayi ve onlari dislamayi vazife edinmis kisilere, akli basinda olan herkes tepki gosterir elbette.. Ama mevzu burda bu degil.. Bu kadar genellemek ve dumduz yorumlamak, kolayca konusmak dogru degil..
"Benim de sorunlarim oldu ama idare ettim" diyeceksiniz yüksek ihtimal.. Ben yine de benim demek istediğimi anlarsiniz diye umuyorum..
Iyi forumlar..

Ben hiç kızına ev verdi diye kızının evinden çıkmayan anne baba görmedim. Ama ilk cümlenize sonuna kadar katılıyorum tabi.
Ben gördüm. Bizzat şahidim. Tabi bir de işin geleneksel boyutu var. Ataerkil bir toplumdayız ve ev vermek erkek ailesinden beklenen bir davranış. Aynı düğün yapmak, 'taki takmak, eşya almak ve hatta evlilik süresince maddi yardımda bulunmak gibi. Denk geldiniz mi bilmiyorum ama kayınpederinin kayınvalidesinin emeklisine göz dikip bize maddi yardımda bulunmuyor diye sikayetlenen kadınlarımız var. Evlenirken tum kiyafetlerini aile evinde birakip, eş ailesinin gardrobunu yenilemesi gerektigini dusunen kadinlar var. Sanki evlenmiyoruz da evlatlik gidiyoruz.Henüz çekirdek aile olmayı becerebilen bir toplum değiliz. Erkekler aileye bağımlı yetiştiriliyor. Is basa düşünce sudan çıkmış balığa dönüyor. Kadınlar hem karnım doysun hem pastam dursun istiyor. Tabi bir de evlenmek amaç olunca seçimler yanlış oluyor. Aileler çocuğum evlendi ama etegimizden ayrılmasın diyor..sonuç mutsuz aileler....

Tabiki siz yapcaksınız. Siz gelinsiniz. Yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik vs.. hepsi sizin göreviniz. Kaynanaya görümcelere hizmet bunları kocişiniz için yapmanız lazım. Böyle konuşupta başka konularda da şikayet etmeyin ama eski konularınız gibi :))))))

çok mu küçük evlendiniz? hiç akıl vereniniz olmadı mı sakın aynı binaya evlenme çok zor olur diye
kadına terslenmek de doğru değil şimdi
net bir şekilde ama güzelce söyleyin
"anne uyku saati uyuysun kalksın getiririm sana" gibi
idare edeceksiniz başka yolu yok
bu arada eşiniz tabiki ayrı eve çıkmaz onluk bir durum yok neden kira versin ki şimdi :)

Bak canim,boyle diyorsun da,o oyle degil iste.Sen hic duymadin mi
"Sevmek hicbirsey,sevilmek bir sey,sevmek sevilmek herseydir"
Burada sevgi yerine kabullenilmek ve saygiyi koyalim.

İnsan seviyor da belli bir vakte kadar,fakat ne oluyor,senin de yasadigin gibi,bakiyorsun ki dış kapinin dış mandalisin,ha diyorsun o zaman ben elimi ayagimi toplayayim.
Yoksa "Bütün dünya buna inansaaa,el ele tutussa, birlik olsaaaa,hayat bayram olsaa"gerisi kolay:))

Tabi ben ilk yazdığı yorumu okudum canım daha ilerisini sen deyince gördüm.Tabiki çok çok yanlış kv nin yaptıkları ben de olsam büyük kavga ederdim.Ne saçma insanlar var ya...

Maşallah ne güzel. Arkadaşınız çok şanslıymış.çok isterdim öyle bir kayınvalidem olsun.

Böyle devam edeceksiniz ta ki anlayana dek.
Geri adım atmazsanız pes edecek eninde sonunda.

Soyle biiiii eski konulariniza baktim da görumceleriniz hakkinda baya baya sikayetcisiniz. Esiniz hatrina onlari da eliniz degmisken mutlu edin. Kocisiniz mutlu olsun yazik ona gorumceleri de alttan aliverin.
Zahmet etmeseydin canım bu arada konu kaynana. Görümce den bahsediyorsun.. Görümce ve kaynanayı aynı safhada mı yoksam öyle bir mi görüyorsun ikisini.. Onları da mutlu ettim siz Sağolun ahh sizin bu yorumlarınız da olmazsa kim derdime derman olur dimi.. ihihihihi :)

Zamanla alisirsin siz cok yakinmissiniz ama bizim aramizda iki durak var ama kv le hergun gorusuyoruz kresten gelince cunki oynuyolar alistim ben

Teşekkür ederim canım benim.
Bu kere geldigim bu hayatta kendi annem de dahil kimse mutlu olsun diyd yasayamam. Size baskasini mutlu etme cabasinda basarilar.

O sizin bencilliğiniz diyecek birşey yok keşke başkasının hayatına da saygı duysanız.. Annen seni boşuna doğurmuş.. K. Bkma.

Ben sizi anladim.
İnsan, disaridakiler kizi bile olsa evin duzenine karismasin istiyor,eger birlikte oturuluyorsa.
Birlikte oturmak genelde buyuklere avantajdir,gelin evi toparlar,yemegi yapar,buyuklere yarenlik eder,hastaysa bakar.
Avantaj olmasaydi benim cocuklugumda boyle yasayanlar coktu,gencler evini ayirmaya kalkinca üzülüp agliyordu büyükler.

Burada yapmayin mecbur degilsiniz diyenler cok olur,ama hersey mecburiyetle yapılmaz,insan ben ustume düşeni yapayim,büyükte kiymet bilsin,gecinip gidelim diyedebilir.

Anne babasinin rahatini görüp memnun olmasi gereken gorumceler genelde bir tavirlara giriyor,bu da hoş karsilanmiyor tabii,yoksa insan büyüğü bir sekilde idare edebiliyor cogu zaman...

Ay ne kötüsünüz. Birde oğlumu kullanıyora getirmişsiniz. İnsan oğlundan, torunundan ne bekler. Sevgi, saygı, ilgi. Onca yıl emek vermiş hakkıdırda. Evinize karıştırmayın, sık gelmesini engelleyin tamam ama bence bu kadar ters olmayın.Kendi annemden biliyorum oğluma aşık... Valla kv ne yaparsa yapsın bence bu yaptığınız oğlunuza kötülük. Yazık inadınızdan ağlatmışsınız çocuğu. Unutmayın sizde kv babaanne olacaksınız...

"8 aylık evliyim Kaynanam ve kayınbabamla oturuyorum. Kaynanam 70 yaşında sinir olduğum şey yatak odama çat diye giriyor. Sahur vaktinde bile kapıyı açıyor kalk yemek hazırla diyor ama yinede yatak odama girmesini istemiyorum. Eşimlede konuştum bu konuyu o da hak verdi annesini uyardı birkaç defa ama Aynı şeyleri yapıyor evin herşeyine karışıyor. Evdeki Yaptığım düzene bile. Evimi ayırmak istiyorum Eşimlede paylaştım bu konuyu ama Her defasında tartışmaya dönüştü çünkü eşim evin en küçüğü ve evden ayrılmak istemiyor.Evimiz var aslında ama kiraya vermişler kirayı bile kendileri alıyor borçları var diye. Oysaki yaz olunca istediğinizi yaparsınız demişti kaynanam. Bende onları kendi haline bıraktım ne yaparsa yapsın diye ama insan üzülüyor Bir evi bir düzen sahibi olmak istiyor. "

allah aşkına bari bişey yazarken açtığınız konuları hatırlayın da birbiriyle çelişmesin :)

Vallahi canım beni anlayan çok az insan vardır çünkü haksız değilim ben. Ben doğuluyum bizim burda adetlere göre yaşanır.. Bazı kadınlar kendi annelerini bile mutlu olmasını istemeyecek kadar bencil maalesef tut ki eşinin annesini seviyorsun sayıyorsun.. diye hedef haline geliyorsun.. Anlicağın kv yi savundum torununu sever de görmekte ister diye.. Konu sahibi nedenini ilk başta yazmamıştı. Sonradan açıklayıcı birşekilde de yazdığı için haklı buldum.. kv nin çocuğu o şekilde öpmesi evet yanlış.. Göğüsnu açıp torununa gel sana meme vrym gibi sözleri kullanması da yanlış.. Sustum zaten bişey yazmadım. Bu sefer kv düşmanları mı desem bazı kadınlar annelerine karşı bencil olanını mı desem ki Anneler bizi doğurunca Çok acı çekerler.. Anneye karşı kin.. Bencillik.. nefret beslemek Allah karşısında çok kötü bir durumdur..Hele hele kendi şahsi mutluluğu için sen de kadınsın ya sen de anne olacaksın sen de oğlan doğuracaksın. Rabbim seni de görecek. Alakasız benim hayatımla ilgili saçma şeyler yazmaya başladı neymiş görümceymiş o konuda ben Kaynanama ilgili kötü bir şey demedim Allah var kaynanam beni öz kızından bile çok sever karşılıklı tabiki bu.. Karşılıklı olması da mı kötüdür.. Evet Kaynanamla ilgili konu açtım temizliği yok diye o da yanlış yaptığımın farkına vardım konuyu silme gibi bir durum da söz konusu değil çok utandım kendi adıma... İçerik sildim o da yasakmış uyarı aldım bu konuda.. Ama varya hala utanıyorum kaç ay önceki konudur kimbilir ama Hatamı kabul ediyorum sonuçta kv yaşlıdır yapamamasını hatalı buldum. Yani insan empati kurarak yaşaması gerekiyor. Empati kurdum ben de sadece.. İnsanın özelini başka konuda ifşa etmesi ayrıeeten yanlış bir hareket bir kadın olarak bir kadına yakıştıramadım..

Kv konunu gormedim,gorumceyi yazmissin,onda da birsey yok.
Ne munasebet utanacagin bir sey yok,canin sikilmistir paylasmissindir,gidip komsu Melahat ablaya anlatmamissin ya.
Bakma sen buraya,her dusuncede kadin var burada:)
Benim de kvme kırgınlıklarim var fakat ben de onu hicbir yerde mahcup etmem,saygiyla davranirim,neden,esimin hatrina,cunki esimden memnunum,o da benim ailemi hos tutar.
Oyle "önce ben,hep ben"olmaz,biz de bekleyecegiz bir gun cocuklarimizi, ufak tefek yanlislarim olabilir,haksizda olabilirim yerine göre,yine de hosgorulmek isterim,oyleyse ben yapmaliyim ki bekleyebileyim degil mi?

Bu konuyu paylaşmamın üzerinden 6 ay geçmiş.. Biz tüm sorunları hallettik üstelik.. Madem kafayı taktın açıklarım bende.. Her insan hata yapabilir kaynanam evet kapımı çalardı.. Ama sürekli çalardı. Onu karşıma aldım annecim ayıp dedim kadın yaşlı önceki hayatın da görmemiş..bilmiyordu gerçekten. Kızım ayıp olduğunu bilmiyordum dedi.. Ve ben konuyu silmeye çalıştım sorunu hallettiğimiz için.. İçerik sildim ondada uyarı aldım bir diğer ki temizlik konusunda aynı şekilde ayrıca.. Şuan için kv ve benim aramda en ufak bişelide bir sorun yok.. Gayet iyi anlaşıyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…